icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

zuzu1980
24. sep 2011

@juliett99 ahooooj, tiez som na vas myslela ze ako sa mate 🙂 Samko je aky sikovny ked uz takto pekne nocnikuje. A inac ako? Co mate nove? Samko poslucha?

juliett99
25. sep 2011

@zuzu1980 my tak celkom pohodovo len teraz malemu zacali liezt posledne 3 stolicky tak je mrchavucky ako si on sam povie 😀. V noci zle spinkava zobudi sa z vreskotom ak to este chvilku potrva tak snim pojdem k lekarke. Inak je hrozne ukecany a rozummny a poslusny ako sa mu zadari🙂 David ma dost zly vplyv na Samiho a vsetko zle sa od neho uci tak mam nervy na dranc. Preto ani neuvazujem o mojom vlastnom dietatku. Kedze David je s nami tak 3 deti by uz bolo asi kapanak dost. Ty sa pochval moja ako sa Vam dari?,

zuzu1980
26. sep 2011

@juliett99 u nas tak podobne, posledne 4 stolicky mu lezu pomalicky, tak podla toho ma "svoje dni", obcas je to na nervy, inokedy je uplne zlaticko. Tiez je v poslednej dobe dost ukecany 🙂 Uvidime ako sa skamarati s bracekom, zatial to berie super, bozkava mi brusko a vie ze je tam "bejby", ale ako ho poznam tak bude paradne ziarlit ked sa drobcek narodi.

Vsak este pockaj, chalani rychlo rastu, vsetko bude za rok-dva uplne inac, mozno by to potom s dalsim babatkom bolo jednoduchsie...

Inac, videla som fotky, Samko je velky fesak, a tie oci! 😅

tinika
8. dec 2011

ahojte, ako sa mate? chcem sa poradit, snad mate tiez podobny problem. od kedy som doma z porodnice, tak asi dva tyzdne na to začal maly vymyslat so spanim, ako uz dlhsie mal problem zaspat chcel aby pri nom niekto bol ale občas zaspal aj sam, ale teraz zlezie z postele a chodi po byte, zakukuje a ani panovi spat, nepomaha ani krik, ani po dobrom a kedze mam dost s mladsim starosti, ma aj reflux tak musim byt s nim po papani, je to dost naročne a blizi sa mi danova sezona, neviem kedy ja budem spat ked mam robit po nociach

mima595
8. dec 2011

@tinika - a manžel s nim nemože zaspavat??? to by som asi jedine poradila...my sme to riesili takto..ja som uspavala Vladka, manzel dvojky

tinika
8. dec 2011

@mima595 no tak to riesime ze sa striedame, ale ja o chvilu budem musiet robit po večeroch a ked to takto pojde dalej, neviem kedy budem spat ja :D snad je to dočasne a prejde to, inac je maly zlaty, neziarli, pomaha, cez den sa sam hraje, este mame problem s odplienkovanim, rano sadne vyčura sa na nočnik a to je vsetko potom uz nechce, sme boli bez plienky v lete, ale dostal hnačky zo zubov 2tyzdne a uz sa nepodarilo vratit to spat. neviem ako to zmenit, lebo ked som mu plienku nedala, bol mokry a mal to na haku, neviem či ma vyznam skusat tie treningove nohavičky, ale aspon by som ho nemusela komplet prezliekat ked bude mokry

tinika
8. dec 2011

@juliett99 a ako ta berie david? zaujimave ze je s vami a nie s mamou svojou :D ako to zvladate?

juliett99
9. dec 2011

@tinika David mi vravi ze mama ale z neho to nieje citit ako ze by to bolo vzane. Z jeho mamou nieje od 3 mesiacov nemala o neho zaujem asi tak
Zvladam to tazko a velmi sa stresujem. Priatel robi tyzdnovky takze to mam dost zlozite a momentane zvazujem ci mat alebo nemat este jedno vlastne dieta. Po pravde tuzim po este jednom dietatku ale po druhej strane tym ze mame davida tak je tam velky OTAZNIK.. asi tak v skratke to je na velmi dlhe pisanie a skor sukromne ako takto

tinika
10. dec 2011

@juliett99 uf, tak to je od malička len s tatom? a teraz aj s tebou? no tiez to chlapec nema lahke, ako aj ty. a jasne, ze to tu nevypisuj, aj tak by sme boli mimo temu :D ak chces, kludne sa postazuj do ip ak nepomozem, aspon sa vyrozpravas, ak ti to pomoze

juliett99
10. dec 2011

@tinika hej od malicka je z tatom ..a teraz uz aj s nami🙂 Je to tazke a po pravde som necakala ze az take tazke. Moja si zlata ze by som sa ti mohla postazovat ale poviem ti ze nemam uz ani nato silu.

Babulky neviete mi povedat preco ma Samko kruhy pod ocami a je bledy jak stena ☹ Momentalne sme zdravy a dokonca aj dobre spinkame .. ☹

mima595
10. dec 2011

@juliett99 - može byt chudokrvny...mat malo zeleza...ale to chcela odber krvi

ale u nas, ked ma matus kruhy pod ocami, tak do tyzdna sa mu spusti zeleny sopel a zacne ten jeho hrozny kasel

tinika
10. dec 2011

@juliett99 ok moja, aj tak nič na to masi nezmenis len nejako vydrzat, on si to časom uvedomi a bude ti vdačny, este bude aj horsie ked pride puberta ze? :D

juliett99
10. dec 2011

@tinika veru aj ja si myslim ze este posediviem ked pride puberta 😀 a takto veselo mi nebude ..

@mima595 vdaka aj ja si myslim ze by to mohlo byt chudokrnostou .. u neho sa to prejavilo teraz ako je chladno. Ked bolo teplo bol opaleny ale teraz je cudacik jak beloba ☹

michaelapillarova
10. dec 2011

Jej ahojte aj ja mam pokladik z novembrove 2009 🙂

marika13
13. dec 2011

@michaelapillarova vitaj 🙂

michaelapillarova
13. dec 2011

@marika13 jej dakujem

marika13
13. dec 2011

@michaelapillarova niet zaco,som rada,ze je tu dalsia mamicka,ako sa mate?

michaelapillarova
17. dec 2011

@marika13 dobre sa mame, vianocne pripravy a tak ...

sunshine13
26. dec 2011

Ahojte maminy, zelam vsetkym pekne sviatky a chcem sa opytat, ako ste na tom so zubami. Prerezali sa uz vasim pokladikom trojky? Vcera som sa docitala, ze ocne sa prerezavaju okolo 20.mesiaca a Silvinka ma uz 25 mesiacov a stale nic. 😠 Ma len jednotky, dvojky a stvorky a tymto sme v lete skoncili. Ako su na tom vase deturence?

gabika7706
27. dec 2011

@sunshine13 nam chybaju uz len horne patky 🙂 vobec mu zuby nesli podla "tabulky", trojky mal medzi prvymi, chvilu vyzeral ako upir 😀

fide
2. jan 2012

ahojte mamicky... no my sme dnes prisli na to ze nam idu pätky..alebo lepsie povedané uz ich mame len este troska chyba... zarazilo ma to kedze vsetky ostatne nam vybehli takpovediac naraz a do 11 mes. sme mali vsetky ostatne....
a inac ste uz odplienkovane??? my sa snazime chodit na nocnicek dost pravidelne ale na odplienkovanie to nevizera a pritom si hned po pocikani alebo pokakani pride povedat ze ju treba prebalit...

sunshine13
3. jan 2012

Tak aj ja som sa uz dockala prveho ocneho zubka - vysiel presne na Silvestra a predchadzali tomu tri dni teplotovania. No ja s patkami tak skoro nepocitam, mozno v troch rokoch 😉 Uvidime, ale urcite vam vsetkymi zavidim, ktori mate starosti so zubami uz za sebou.

@fide Silvinka je bez plienok zhruba od 20.mesiacov, po dvoch tyzdnoch to vzdala s plienkami aj v noci, takze v tomto sme na tom super. Aj som sa bala, ci sa v noci nepocika, ale nechala som ju bez a bola len jedna nocna nehoda.

tinika
5. jan 2012

ahojte

@sunshine13 gratulujem, my uz mame vsetky zubky :D

kocky maly mi strasne začal vymyslat s papanim, dnes napr. halusky s tvarohom nezjedol ani lyzicku, beriem ze niečo mu nemusi chutit ale on spekuluje aj s takymi jedlami čo kedysi v poho papal, nechcem mu nasilu tlačit do pusy ale zase jest niečo musi a sladkosti to by jedol furt , ani jogurty momentalne nechce, dakedy by zjedol aj 4 denne :(

fide
5. jan 2012

@tinika myslim ze to suvisi práve s tymi sladkostami ...moja skúsenost: ak doobedu dostane co i len jednu lentilku na obed nechce papat a vymysla ze chce sladke samozrejme potom je nervozna nenajedena a mrnci ak by som nebola tvrda tak papa iba sladkosti ... na to si davam velky pozor ziadné sladkosti u nas nefunguju max piskoty brumik na olovrant alebo cerealne gulicky...

tinika
5. jan 2012

@fide ano moj este len rano vstane a uz pyta min. chokapit tie lupienky ako cipsy ale tiez vravim ze az za obedom alebo ranajkami, ak nespapa nedostane

gabika7706
5. jan 2012

@tinika my mame teraz po vianociach ten isty problem, jedla, za ktorymi sa kedysi doslova trhal, teraz neda do ust, ale kolacik si vypyta 😀 Dnes padli za obet posledne "suche" vianocne, takze od zajtra bude klud, brumiky, piskoty a spol my vobec nekupujeme, takze zas bude mat max na ranajky coko gulicky s acidofilnym mliekom.

@fide my sme cez den doma bez plienok, ked ideme vonku, dam tu "nohavickovu" pre istotu, keby naahodou, aby sme stihli stiahnut, ale vacsinou prideme domov so suchou, vydrzi takto aj 3 hod. Na spanie este plienku ma (tiez uz len tu stahovaciu), v noci sa aj budi, ze ideme pisat, no kedze spi v nasej posteli vacsinou, zatial nie je bez. Mame sice speci aj na nase madrace usite pogumovane plachty (este z cias starsej dcery) ale odmietam uz na tom spat a kde by mi to teraz v zime vyschlo, keby nahodou...na jar, najneskor v lete ho planujeme presunut do detskej izby, tak potom to uz poriesime.

tinika
5. jan 2012

@gabika7706 no ja mu toho vela nekupujem, vela dostava a to polovicu zjem ja a vela veci posuvam dalej ale tak aspon piskotku furt pyta alebo ako pisem chochapik či jak sa to pise

fide
5. jan 2012

@gabika7706 tak to aby som zacala mat traumy ...Eliške sice vela netreba aby sa zacala pytat ale pre mna je to teraz velmi narocne ..som na rizikovom a nesmiem sa pohnut z postele tak na Wc a k stolu...a uz vobec nie riesit sthovanie a vytahovanie gati 😢 manzel sa velmi snazia a ked ju da po ranajkach na nocnik tak sa vykaka aj vycika .. niekedy zahlasi aj sama ze chce cikat ale mnohokrat uz je plienka plna.. v poslednej dobe sa komplet do plienky povyzlieka ked je nieco v plienke....a podla toho ako sa sprava k babike si myslim ze uz by to slo keby som to zvladala ja ....je mi to tak luto...ale zato rozprava velmi cistucko a vie kopec pesniciek a basniciek naspamat..

fide
5. jan 2012

@gabika7706 my sladkosti tiez nekupujeme ale tych brumikov sme podostavali na mikulasa a nejak sa toho nevieme zbavit...tak to riesim tak ze je to namiesto sladkosti a vylucne na olovrant...

fide
5. jan 2012

@gabika7706 a este prosim ta tie nohavickove su asi iba pampers ze??rozmyslam ze ked sa mi dokaze povyzliekat mozno by ju zaujalo keby si vedela dat dole aj plienku a sama sadnut na nocnik ....len my nemozeme vsetky druhy plienok ... mame kozne problemy hlavne pri pamperskach a hugiskach...