icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

dida81
6. dec 2009

ahojte, skybaby- presne mi vraveli v porodke, že i týžden sa babo nemusi vykakat a netreba stresovat...
Ale tiež neviem, ci to plati len pre MM.. asi som moc nepomohla... 😒

Ja som dnes požehlila, kusok upratala, nevarime- nasi nam poslali... 😀
Celkom sme sa ok vyspinkali 😉 to preto mam energy...
Celý týžden bol manželik domka, bolo nam fajn, no zítra sa to konci ☹ .. mi bude chýbat...aj Kubkovi 😅

dida81
6. dec 2009

My mame nakakané v každej plienočku- taka "praženicka" sorry... ale je to tak! 😵

kkiki
6. dec 2009

tak a dnes si postavime stromcek 🙂 co by sme pre tie deti nespravili 😀

hegina
6. dec 2009

Tak ahojte babenky,
len strašne rýchlo lebo nestíham sa ozývam že len tak tak sme stihli termín novembroviek a to 30.11. Ako Deina hlásila malý sa narodil SC s mierami 4000 gr a 55 cm - valibuk to vám poviem. Od včera sme doma a trápili sme sa druhú noc, máme totiž vymenený deň s nocou, tak dúfam že sa to skoro napraví lebo som zdatne unavená a ešte ubolená. Detaily pôrodu popíšem určite, zatiaľ sa snažíme kojiť čím viac, mlieka už mám dosť len mladý si zvykol na pravidelný prísun Nutrilonu v nemocnici (to aj 100 ml! na jedno jedenie + cecíky) takže trošku to dáva zabrať.
Zatiaľ sa držkajte

carmen86
6. dec 2009

Ahojky babenky,
chcem sa opytat tie ktore mate dievcatka, kedy davate alebo ste uz dali prepichnut uska???Ja sa to chystam spachat tento tyzden ☹ , lebo mame v sobotu krstiny a chcem aby sme uz boli peknucke.. 😉

strapco13
6. dec 2009

hegi...to papa drobec riadne..neboj zo zaciatku ma skoro kazede babo opacny rezim..ono sa to spravi..len v noci s nim treba minimalne komunikovat pri kojeni a prebalovani, nech si zvyka, ze kojenie v noci je nutnost a nie spolocenska udalost..to som niekde citala..a da sa to..mne teraz drobec v noci zasi niekedy do pol hodky niekedy do hodiny, ale dlhsie nie je hore v noci..a vecer ho tiez nechavam dlhsie hore a hrame sa pred kupanim, nech sa riadne unavi

babay moj uz sa asi 3 den vedome smeje..nielen usmev pri prdkani..zozrala by som ho z lasky

strapco13
6. dec 2009

carmen..mne vraj prepichovali uska tiez velmi skoro..je to uz ale pomaly 30r, podla mna Ti to detska sestra al doktorka spravi, ked sa z nou dohodnes..ale naloz si tie nausnicky preistotu na 3 dni do liehu minimalne a preistotu maj doma framykoin masticku keby sa je uska zapalili a tiez jej vzdy cisti dierky liehom a krut nausnickami, nech nezarastu

carmen86
6. dec 2009

ja sa chystam malej uska prepichnut sama, mam s tym skusenosti, no len sa trosku bojim toho lebo je to moje babo ale hadam to zvladneme.. 😉

strapco13
6. dec 2009

carmen - tak to ta obdivujem, ja som sebe prepichla usi a z hladiska mojho povolania robim "zle" druhym ale vltnemu dietatu by sm nevedela..vsak so plakala jak mala ked ho ockovali..moj drobec sa len zamrvil a nic

adka_praha
6. dec 2009

ahojte...

carmen nam prepichovali v den ako sme isli z nemocky... 😉

ja som si asi tie krasne noci zakrikla... ☹ dnes v noci sme okrem jednej hodky v podstate vobec nespali...mala bola nervozna zo soplikov a ja uz potom z toho ze nespime, bo som sa od unavy az tak triasla... doobeda tiez este nervacila a od poobedia uz je zas ok...sice nepotiahne viac ako 2 a pol hodky (co v poho tahala aj 5) ale uz je to lepsie ako pol hodky... 😅

a boli sme z prebdenej noci taki kakaovi, ze sme ani stromcek nestihli spachat... 😒 skoda...

zuzu1980
6. dec 2009

strapco, presne ako vravis, v noci ziadne zabavky, len napapat prebalit a spinkat. mm mi vzdy maleho o 3 v noci zobudi a bavka sa s nim a potom nie a nie zaspat, tak som to zrusila. Uz sme potichu a potme a da sa. Ale aj tak som si vsimla ze tie moje 2 nocne vstavania vzdy trvaju dokopy 2 hodiny. Ked pri prvom vystraja hodinu a pol tak pri druhom za pol hodku zaspi a naopak, a niekedy je to pekne 1h + 1h.

Inac uz druhy den sa rano drobcek zobudi sam, nie je hladny a necha ma vybuvat. Este sa aj smeje 😀 Moje zlaticko 😀

janka1874
6. dec 2009

ach ženy ja už nevládzem toto mrňa len reve ale hlavne večer teraz napr cvičí od 20-tej s nami už mám dosť chcem spaaaaať 😢 😢 😢 😢

tilly
autor
6. dec 2009

hmmm, my tiež zas žúrujeme 😝 🙄

zuzu1980
6. dec 2009

tilly, zase?

ja som vcera zacala pouzivat spaci vak. je to celkom fajn, aspon sa neodkope. sice sa snazil zo zaciatku, dost protestoval ale potom to vzdal a spinkal ako v bavlnke. a tiez nie je zavinuty uplne, to on neznasa uz od narodenia, musi mat miesto na kopkanie 😀

inac musim sa vam pochvalit, dnes som nechala chlapov doma a isla som do obchodaku na nakupy. Adamkovi som kupila okrem ineho aj super sadu kde bol spaci vak (ked uz sa mu tak pacilo vcera) + pyzamko + bodycko + ciapocka + rukavicky + podbradnik... a zabudli mi to nablokovat. Vsimla som si to az doma ked som kukala na blocek. No, tak parada, mame darcek od jeziska 😀 😀 😀

deina
6. dec 2009

U nas sa tiez nespi. 😠 😠 Uz asi dve hodiny mrnci a place a mna ide slak trafit. Vrndzi na rukach, v postielke, tak som ho nechala v postielke, nech si teda vrndzi, ja mam dost, musim sa ukludnit. 😠 😠

deina
6. dec 2009

A to sa s nim vobec nebavkam, tiez som to vzdy robila tak, ze prebalit, napapat, sups do postielky a spi sa dalej, ale nehrozi...

tilly
autor
6. dec 2009

zuzu, super, také nákupy môžem 😀

zas... už som dosť zúfalá a nevládzem, včera sme nespali do 4... teda akože snažili sme sa spať... teraz ho hojdám na jednej ruke, jedno oko má pootvorené... ráta ešte takú pol hodinku - hodinku, kým sa dostanem do postele, ak sa samozrejme medzitým nezobudí...

ja som už mesiac nespala tak, že min. dve hodiny vkuse, ja som sa v podstate už mesiac nedostala do hlbokého spánku, ešte pár takýchto nocí a šlahne to so mnou...

tilly
autor
6. dec 2009

no, idem spať, vyzerá to, že už je v hladine alfa... 😀 som zvedavá dokedy 🙄

ukulelembo
7. dec 2009

Dobre ranko mamulky Dnes som asi prva😀 a konecne vyspata jupií! po vyse tyzdni:-P Asi mi niekto vymenil toho maleho nespavca a nenajedenca Zaspal o 23tej o 3:30 sa zobudil, napapal a od 4tej taha az doteraz Dufam ze mu to ostane Ale uz sa mrvi😀

ukulelembo
7. dec 2009

Tilly, Janka dufam ze vas vase drobci nechali konecne trochu vyspat☹ Pri prvom synatorovi sme sa s mojou mamou v noci striedali A obe sme chodili jak matohy prve mesiace😀 A teraz to tak tiez niekedy je aj s druhorodenym Akurat ze som sama na to☹ Akurat maly striela do plienky😀 to su supy😀 A kto si da so mnou kavicku a ranajky?

janka1874
7. dec 2009

Dobré ráno (teda ja to tak nazvať nemôžem ale dúfam, že aspoň niekto sa vyspal)
deina,tilly tiež to tak robievam okúpať, napapať a šup do postieľky no a asi tak 10min. a slečna začne revať a potom to ťaháme do tej 1-nej na porazenie a neviem čo jej je bruško to nie je hlad tiež nie ja už som z toho total zúfalá lebo ako mám potom fungovať pri staršej cez deň a to nehovorím že chudák drahý taký nevyspatý do roboty lebo v 2izbovom byte ani nemáme kam ísť aby nebolo počuť jej rev
už fakt nevládzem v čom je problém do kelu

zuzanka.h
7. dec 2009

Ahojte dievčatá tak ja si užívam svoje prvé materstvo. Kojím každých 10min 😠 pretože malý pustí strašný hučák keď nemá cicík.... Býva hore do 3 tej v noci a nie a nie zaspať. Potom zaspí na 3 hoďky a 6 ráno ho v polosne nakojím a spí ďalej ako napr. teraz (len škoda, že mne sa teraz nedá) potom ide kolobeh kojenia a prebaľovania cez deň dá nejaký ten hodinový šlofík a zase do noci hore ☹
Má úplne otočený režim. Neviete čo s tým???? A čo s tým kojením??? On mi zaspáva na prsníku. Cucá max.2-3min- nedá sa zobudiť a vždy pustí bradavku a keď ho položím do postele tak je za 5 min hore a zase kojíme. Už sme ho s mm nechali nech si aj poplače že šak čo snáď prestane, ale reval (vrieskal) 15 min. a ja s ním. Vôbec sa potom nedal utíšiť a nechcel sa ďaľších 2é min. prisať .... no fakt poviem Vám hotová psychzatria

nellye
7. dec 2009

Ahoj, Zuzka...my sme sa v tej nemocke akosi minali🙂 Nas chrustik je nenormalne dobrucky, on place, len ked mi to dlho trva, kym mu vytiahnem cicik🙂)) a nadhernucko sa smejka, takze, neporadim maminkam, ked babatenka plackaju...je mi to uprimne luto...
zuzi...kto ti bol pri porode?

zuzanka.h
7. dec 2009

nellye IP

nellye
7. dec 2009

oki🙂))

mayka
7. dec 2009

dob re ranko damy,

podobny scenar bol aj u nas. 😀 😀 😀 Cez den som o nej nevedela, Do polnoci vreskot, potom spanok do stvrtej a potom kazde dve hodky hore. No a teraz hadze na mna velke stastne kukuc. 😀

skybaby
7. dec 2009

dobre ranko 🙂
no my sme sa konecne po troch dnoch vykakali takze ja som spokojna 😀
inak nasa mala stale zle reaguje na navstevy, kym je niekto u nas tak v pohode ale potom ked odidu tak je zle, vcera sme robili bordel az do polnoci ale zato potom spala az do osmej (ale to len preto ze spala som mnou v posteli a vzdy som jej strcila dudel ked isla protestovat 😀

mayka inac ta bolest mi uz skoro uplne presla, len tak sama od seba

slovakia13
7. dec 2009

ahoj
tak mala bola celkom ok cez noc ,ale to koli tomu ,ze jem iba zemiakovu polievku ziadne ovocie ,zelenina......len neviem z coho bude mat vitaminy a kolko ja vydrzim jest iba zemiaky ☹
nelly
Mia prvy a pol tyzden bola najsamlepsie babo a ASI NA 9-10 to zacalo 😔

a tiez nema rada navstevy a aj mne lezu na nervy ,citim sa stale unavena ....a ked tu niekto je ,tak musim byt v poho a este aj rozmyslat po anglicky dessssss

skybaby
7. dec 2009

no slovakia ty to mas veru tazke, nasa vcerajsia navsteva bola aspon na nieco dobra, prisli totiz rodicia a my sme boli s mm zatial v ikea vybrat stol a stolicky, ale poviem vam mala mi strasne chybala a hnala som mm aby sme co najrychlejsie isli domov 😀

chruminka
7. dec 2009

ahojte tak ja sa tentokrat tiez pripajam,nasa Viktoria s nami tiez cvici s tym jej zaspavanim,Alexia uz okolo 23:00h spala,zato Viktoria nie a nie zaspat,je strasne unavena oci jej klipkaju,ale vresti ako zmyslov zbavena a nie a nie prestat,nikto od nej nechce aby zaspavala sama v postielke sme ochotny kolisat ju na rukach ,ale ked aj zadrieme akonahle ju polozoime je hore !,alebo hladkanie v postielke,kym ju hladkame ok akonahle prestaneme rev,ja som uz okolo 0:30h rezignovala ,lebo hucala uz aj u nas v posteli,mm sa ju snazil ukludnit ale nic nepomahalo,ona vzdy zaspala na pol minuty alebo minutu a potom znova rev.
Po jednej ked uz sme toho mali vsetci plne zuby (aj Alexia sa trosku mrvila v postielke asi sme ju vyrusovali) som jej dobre vynadala,ze uz nevladzeme ze v noci sa spi a nereve....bla bla bla,strcila som jej nasilu dudel do ust jemne som jej ho pridrziavala aby ho nevyplula a pritom som ju hladkala ani neviem ako sme zaspali.
Potom spali jezibaby az do 4:00h kym nas Alexia nezobudila na papanie,Viktoria spala ako prinzezna medzi nami
Je to mala potvora,len my je luto Alexie,lebo tym ze je ona taka kludnejsia a sama pekne rychlo zaspinka tak mi pride taka odstrcena ☹ a mne je to strasne luto,nechcem uprednostnovat len jednu z nich zato ze si vynucuje viac pozornosti.