icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

chruminka
5. dec 2009

tilly rano ho praveze mozes nechat spinkat,len podvecer ho bud nech je aspon trochu hore ,hlavne predtym ako ho ukladas na nocny spanok.

zuzu1980
5. dec 2009

ahojte nove mamulky

do novembroviek mozte pridat foto takto: prihlaste sa ako Novembrovky_2009 heslo je to iste, a pridajte fotocku do pokladikov. Udaje do tabulky posielajte linnetke alebo tusim meliske...

deina
5. dec 2009

Ahojte. 🙂

Nuz, obcas davam UM a ja dojcensku vodu (bez bubliniek, Toma Natura) neprevaram. Ibe kebyze pouzijem z vodovodu, tak prevarim, ale radsej to zarabam s dojcenskou.

Mne dnes Matko cez den vela nenaspal, spal len 2x v kociku, co bol vonku, doma nic. 😨 Tak to by mala byt super noc, ale kto vie... je nepredvidatelny. 😅 Ale uz mame aky taky rezim. Ja som za to, aby sa to nechalo viac menej na dietati, ale aby aj rezim bol, teda odsledujem si ho a prisposobim sa, trosku upravim... A ide to. 😅

Jooj, my sme dnes poslali babku von s krpcami a sli sme s manzelom na kaficko do kaviarne, len taka hodina a pol, ale super to bolo, tak dobre mi to padlo. 😵

zuzu1980
5. dec 2009

ja prave bastim pizzu co doniesom mm... je na nej aj paprika a cibula, ale trosicku som si dala, uvidime co to urobi. Ved Adamko uz ma 7 tyzdnov...

Ja ani neviem kto u nas vytvoril rezim ,ci ja alebo maly... tak nejak sa to samo vytvorilo...

adka_praha
5. dec 2009

no ja som sa dnes tesila ze sa ubavim s malou a ona sa rozhodla, ze skoro cely den prespi...hadam si to nebude chciet vynahradit v noci... 😅 mm kuka rockyho 😖 🙄 tak zo znasilnovania 😅 zas nic nebude...ja som si zobrala notebook do spalne a pustim si spidermana 3...no aspon daco...radsej by som nejaky dokument ale v pc nic take nemam... ☹

gabika11
5. dec 2009

ahojte, tak my mavame stikutku vacsinou ked maleho rozbalim a si aj grcne tak potom.
Ja som dnes vyskusala novu polohu na kojenie, posediacky, a je super, len s vankusom asi musi byt, aspon nemsuism pri otm stale lezat, a maly kativnejsie pije, skor sa zobudi, ked zadrieme pri tom a lespie sa mi striedaju ceciky, tak som rada, klop klop klop
Dnes som rano zapotrosila kvapky sab simplex, vobec neviem kde som ich dala, tak co mozem kupit v lekarni bez predpisu? Zeby ten espumisan, poradte. Pedsa ak by maleho trapilo brusko, tak teraz mu fakt neviem pomoct.

gabika11
5. dec 2009

sakura, a ja vcera, ako vraveli v spravach, ze umreli tie siamske dvojcata, tak som sa rozrevala, strasne mi ich prislo luto, take nevinne deticky.
A tiez neviem pochopit aj pripad tej stredoskolacky, co porodila tajen dievcatko a usmrtila to nevinne babuliatko, ved sa ani branit nemoze... no hrozne... 😢

adka_praha
5. dec 2009

gabika ani to radsej nespominaj...ja som to oplakala jak male decko...a keby sa mi dostala do ruk, tak ju asi pretrhnem jak hada... 😠 a hlavne ze kusok odtial je hniezdo zachrany...

janka1874
5. dec 2009

ej ale ste sa dnes rozpísali to netuším či mám vôbec šancu prečítať

gabika11
5. dec 2009

veru ano, ktovie ake pohnutky ju k tomu viedli, ale je to barbarstvo... 😠

gabika11
5. dec 2009

na mna uz nejako zacina doliehat unava, zvyknem tak polku noci nespat kvoli krmeniu a tak, a tak osm mierne nevyspata, nejak som dnes chytila ale druhy dych, a teraz padam, som ko. tak idem pa, dobru noc, nech vam deticky spinkaju pekne skoro cleu noc 😉

adka_praha
5. dec 2009

dobru nocku aj tebe... 😉

dida81
5. dec 2009

Dobru noc prajem.. i ked sama neviem aka noc nas caka... mali sme navstevu, cele popoludnie Kubík nespal..len tak po 10 minutach... teraz vecer po kupani zalomil....uvidime.😀

Mna nikdy nebolievala hlava kočky, no teraz ako frčim... mam ju stale taku ako 100 kg☹ najma vecer a to popoludni si dam šlofika vždy na hodku... Asi nemam CVIK 😒

Ja kupem každy večer, viem, že sa to neodporuca, no mne sa to paci i kvoli režimu. Okupat, napapat a hajat.
A ked je taky vykupkany vecer idem ho zožrat ...

Jáááj, ja placem non stop.... takže sme normalne !!! 😉

A co sa vahy týka,,, mam na sebe ešte 5 kg, no myslim že týžden po porode je to oki... 🙂

tak zatial dievcence... pápá 😅 😅

strapco13
5. dec 2009

Ahojky...my sme dnes boli na navsteve..rodinna oslava..sesternica 11,5 r. oslavovala meniny...milujem taketo rodinne oslavy 😝 😝 ..tak sme boli ukazat maleho..maly sa tam spraval ukazkovo..ale doma nam to dal zpapat, ze sme ho zobrali medzi tolko ludi..bol z toho vybuleny a nevedel zaspat...napapany, prebaleny 2x lebo hned ako som ho prebalila tak sa vykakal do cistej 😀 ..ale taky bol chudak nervny..az po polhodine zuzlania mojho ukazovaka sa ukludnil..moj ukazovak je druha najlepsia vec na mne po mojich mliekarnach 😀 😀
ked je takyto nervny tak odmieta dudel, prsnik, kolisanie ..proste len chce cmulat moj ukazovak..ho budem mat zachvilu zozuzlany..ale co mam robit, ked ho chcem ukludnit? a navyse ked sa skludni, taky je zlaty, ked mi ukazovak drzi oboma ruckami, privrete ocka a obcas si ho podudle..len nesmiem vytiahnut predcasne, ked je uplne kludny, tak ho pusti aj sam

moja teta bola "uzasna" dnes..som maleho nakojila a po 5 min po prebaleni sa ma pyta..a to Ti este nespi, to ako je mozne...hlavne, ze ona uspava sestrenicu este teraz niekedy a dudel mala do 5,5 roka 😠 😠
no a maly nam spal v naruci..ze to ho musite kolisat? no ako mam inak uspat babo ktore nema este ani 4 tyzdne a okolo je plno cudzch ludi?

ja ho stale uspavm v naruci, ked je uz taky ze uz ide do hlbokeho spanku, tak sup do postielky, cez den do kocika, chvilu som este pri nom a potom odidem...vynimka v noci po kojeni...som lahla s nim na gauc a pospala polhodky aj s nim...nastatie nevyzaduje chodenie a kolisanie po byte pri zaspvani, staci mu ked je pri nas

dida81
5. dec 2009

konecne som pridala i ja foto drobca na albumu novembrovky....Jeee, su kraaasne tie nase babatkááá 🙂
Co sa týka tabulky- Linettka a Meliska asi nemaju časik...co sa nedivim... 😅
No určite, ked budu mat chvilku doplnia ju.

Aj ja sa už tešim na prve kocikovanie... Dr. vravela, že tak o 2 týždne po narodeni.. podla pocasia...
Tak snad na bud. nedelu ..??

zuzu1980
5. dec 2009

strapco, mam rada ked su vsetci naokolo mudri ze co a ako mam robit. esteze mne sa do vychovy nikto nestara 😉 akurat s kamoskou si vymiename skusenosti, ale to je v dobrom 🙂

aj ja maleho uspavam v naruci, aj ked niekedy zabuva aj sam. dnes rano ked som sa zobudila o 9, tak uz bol hore a ja som este zaspala (fakt vynimocne, neviem co mi bolo ze som takto zalomila 😀 ) a maly sa este pol hodinku hrajkal sam. Ani hladny nebol. Taky zlatucky, nechal maminku vybuvat 🙂 Zobudila som sa o 9.30 a kukal na mna, ze tak super, uz si hore uz mozme papat 😀 Tiez ho nemusim kolisat. Len niekedy ked odsavam a on vymysla, tak ho supnem do autosedacky a nohou kolisem, to ho tiez pekne uspi, alebo aspon utisi 😉

inac Adamko place len ked ho boli brusko a ked je veeeelmi hladny. Plienku moze mat okakanu aj cely den, to ho netrapi. On ju na aj tak okakanu stale, uz len pre istotu ju menim kazde 3 hodiny, ale vzdy ju hned okaka zas... co uz mam s nim robit. ritku ma ok, tak to neriesim, hlavne ze kaka 😀

strapco13
5. dec 2009

moj kaka raz do dna..cize ak sa pokaka, tak musim menit 😀 😀 vcera sa mi pokakal tak, ze az do pobnoziek mu zatieklo 😀 😀 my sa zatial tesime kazdemu kakaniu..nasa kamoska ma polrocneho synceka a bez rurky sa jej nevykaka od narodenia, sa s malym takto trapi a nam len zavidi, ze takto pekne kakame

zuzu..mojho zo spanku okrem hladu nezobudi nic..ziadne take, ze som vyspaty a len tak si lezim..on hned spusti...mama otvor mliekaren, ked ho mam na kolenach a vidi, jak rozopinam podprsenku..tak uz slinta 😀 😀

tilly
autor
5. dec 2009

zurujemeeee 😀

chrumi, my práveže podvečer už nikdy nespíme, od takej šiestej je hore, tak do tej deviatej, potom tak pol hodinku spí a potom do polnoci žúrujeme, potom spí (samozrejme sa budí na dojčenie) tak do tretej, to je chvilku hore (niekedy do šiestej) a potom s prestávkami na dojčenie spí do tej jedenástej...

no a skúšame manducu a je to SUPER VEC, odporúčam...
malý sa nosí, čiže je v pohode a ja mám voľné ruky, hlavne ma nebolia ruky, lebo kebyže dám niekomu lavačkou jednu po hube, tak mu ju aj rozbijem 😀 😀 tak ju mám vycvičenú 😀

adka_praha
5. dec 2009

strapco ja som po krstinach povedala, ze ziadne navstevy vacsie ako 3 ludia ku nam nepojdu ani keby sa pokrajali...terezka bola tiez z toho riadne vykolajena, ze som ju musela vynimocne uspavat v naruci a hojdat ju...a aj tak sa mi este strhavala zo spanku chudatko...a moj tatko sa pomaly so mnou div ze nevyvadil, ze to ako si ju ucim...no kebyze mam naladu sa hadat tak mu na to aj nieco poviem...no neva...a zas som aj privrela oko ze predsa len dedovia zapijali vnucku, tak mozno nebol uplne pri zmysloch... 😅 ale nabuduce mu to uz neprejde... 😅
som kukala akurat nejake tipy na darceky a nasla som ze vodnu diskoteku...nejake svetla do vane... 😀 len je to vypredane...som myslela ze by som to mm objednala, ked sa tak rad kupe... 😀 ale asi by som ho potom z vane uz vobec nedostala, kedze ho este vzdy nepresla minimalne ta otrasna tuctuc hudba... 😅

zuzu1980
6. dec 2009

strapco, ved preto som rano nechapala, ze ako si pekne lezi a nie je hladny. inac zo spanku ho tiez zobudi len hlad, ale aj to este v spanku pol hodinku cmula rucicky a mrnci, neskor zacne plakat, a popri tom este stale spi. Takze ked na neho ide hlad, este viem ze mam chvilku casu, ked uz je velmi nervozny tak ho zobudim, vtedy si uvedomi ze je fakt velmi hladny a uz ten rev nezastavim 😀

najnovsie vsetko olizuje, uz necuca. zacal vyplazovat jazycek a lize. najradsej svoje rukavy a moje tricko, a podbradnicek. moje male maciatko 😀

inac u nas sa tie rektalne rurky nepredavaju, takze aspon nas to nelaka k takym drastickym krokom... ale asi by som inac hovorila keby sa mi sam nevykakal, este ze kaka v jednom kole. Sice sa pri tom vzdy natrapi, kope nozickami a tlaci o dusu, ale aspon mu to ide...

deina
6. dec 2009

Odsavam, maly uz spinka. Dnes v noci je dobrucky, napapa sa a zalahne. Ked mu naschval dam vela do flasky, vypije tak akurat, pomenej, ked mu dam menej, tak si vzdy pyta viac. 😝 Inac on je uz taaaky maco, ja nechapem, maly tucko. Liciska ma paradne a take pevne, ze sa ani ustipnut nedaju a vsade po tele michelinky... 😨 No ale mam ho nechat plakat od hladu? Dufam, ze doktorka to nadalej nebude riesit...

Zatial toho vela nerobi, trosku zacina sledovat hracky, tie mu vela ukazujem aby sa mu ocka stimulovali, ma ich este dost nezrele. To je bezne u nedonosenych deti, nevidi este dobre, ale uz zato kuka. 😅

slovakia13
6. dec 2009

deina
moja tiez pribrala strasne vela uz vyzer jak taky syslik 😉 700g za necele 2tyzdne 😝 ,ale ked ona by stale len jedla a ked nedam ,tak plac
my kakame do kazdej plienky ,ale aj tak boli brusko....tak dnes sme pouzili prvykrat rurku na prdiky a mala potom spokojne spinkala
zuzu,strapco
Mia tiez vsetko cuca ale akonahle prilozim cumel zacne ju napinat...teraz spinka 😵

slovakia13
6. dec 2009

este sa pochvalim vcera mi prisli fotky z nemocky,v ramci reklamy vybrali par babetiek a pofotili a vcera poslali vysledok 😵 aspon poslem nasim na SK .Mojmu ocovi sa rata iba skutocna fotka 😀 😀 😀

nellye
6. dec 2009

ahojre, babulky...pridala som Ivankovu fotku do novembroviek🙂)) odsavam, ach...mame mliecka pre celu spustu deti...a boli to:( ale pohlad a dotyk malinkeho to hned vykompenzuju...je uzasny...nase zlaticko...

tinaa
6. dec 2009

ahojte babulky, este som vas necitala, len posledne 2 strany 🙂 Dnes sa chystame do mesta na Mikulasa, neviem sice ako sa vtrepeme do auta 3 dospeli a dve autosedacky, no bude sranda. Ale uz aj ja chcem ist trochu medzi ludi.
Ja malu cez den budim kazde 3-4 hodiny na papanie a v noci ju necham, nech sa sama zobudi. Vecer pred kupanim a spinkanim sa snazim aby nespinkala, aby bola trochu hore. V noci sa budi okolo 2hej, napapa sa do pol hodinky uz spinkame. Rano väcsinou okolo 8mej vstava, takze celkom fajn.
Tiez som sa malu pokusala merat, tak sme narastli 1,5cm a pribrala cca 1kg za 2 tyzdne. Ked nas tato pride uz ju ani nespozna, rastie a meni sa pred ocami 🙂
Akeho ste mali Mikulasika?

tinaa
6. dec 2009

tiez som pridala Tamarku do novembroviek 🙂

skybaby
6. dec 2009

ahojte kocky neviete poradit??? my kombinujeme MM a UM ale UM je podstatne viac a teraz sme uz dva dni nekakali, ako jej mam pomoct sa vykakat, prdiet si prdime veselo, len to kakanie nejde 😠
dufam ze niekto poradi

cipuska_
6. dec 2009

skybaby nemusí mať stolicu každý den mne doktorka hovorilaže mali prípad ked satýžden nevykakalo bábo tak mu dávali čípky a nič nepomáhalo tak ho poslali do nemocnice a tam zistili že ma hruubé črevo uplne prázdne...takže ak poprdkáva tak by malo byť všetko ok ,aspon tak mi povedal dr.

skybaby
6. dec 2009

cipuska, dakujem, lebo docitala som sa vsade ze kojene babo nemusi kakat, alenikde som nevedela najst ako to je ked je na UM

sakura77
6. dec 2009

ahojte!
tak ako som vcera hovorila,tak veru aj bolo,zurka do polnoci-este ze som mala rozpozerane filmy,tak mi to nevadilo,ale chuda,trapilo ju brusko,preto sa jej nedalo zaspinkat,potom tesne pred 12 zaspala a papala o 5 az no a samozrejme ze teraz dospava,kiko je u krsneho,tak som si aspon v klude navarila-teda v klude ako v klude,robime jedalen,tak nam nahadzuju farbu,tak to "suchaju",je taka ryhovana a vybrali sme na dve steny tmavosivu farbu,tak som len trpla ako to bude vyzerat,ale zatial to vyzera dobre...a bude to skombinovane s bielou a bielym kamenom,tak myslim ze to bude fajn...akurat sa nevieme zhodnut na lustri,ja chcem taky visiaci nad stol-a muz zas luster normalne hore,tak teraz co??? 😅

my zas pre istotu posledne dni mame totalnu "sracku",nam sa to meni kazdy tyzden..ale kaka len raz do dna

strapco,ty uspavas na rukach??? 😕 😕 😀 😀 zo srandy samozrejme,ved co ine s takym maloym babom ze ano...niektore tetule uz zabudli co robili s detickami ked boli male...co uz,kasli na to