Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
ahojte!
no aj my sme veru zurovali do polnoci zas...cely den je dobrucka,spokojna a vecer to pride-zas ju bolelo brusko,chuda az sa tak krcila...dufam ze to prejde a zas bude spinkat ako predtym..
tilly,verim,to je od drzku,ked je clovek nevyspaty... 😒
fuuha,zuzka,kazdych 10 minut kojis???? 😕 no tak to si len cucne a nenapapa sa nie?tak potom o 10 minut zas vypytuje...a ked idete von,nepospi ti dlhsie zeby viac vyhladla a potom sa poriadne napapkala? akoze lahko sa mi hovori,ze,ja viem, ale to je trocha aj na nervyicky uz nie?
boze taki krpci malinki a uz s nami jak cvicia,co?
Tak mne maly napokon horko tazko zaspal o druhej v noci. Potom o pol stvrtej vstal a jedol, nastastie to nebolo take hrozne, najedol sa a zaspal. Ale potom zase o piatej vstal a jedol, zas zaspal a bol by spal aj dlhsie, ale Misko bol o siestej uz hore. 😒 Uz som bola dost zufala v noci, nic nepomahalo, hojdanie, kolisanie, hladkanie v postielke... a zase nejake drasticke metody tiez nechcem skusat, lebo co ak mu nieco je a preto place? A asi naozaj mu opat nieco je, zda sa mi, ze ma zas zabku v puse. ☹ Chuda moje, ze stale nieco tu je, co ho trapi. Vezmem ho zajtra k lekarke, snad tam nebude mat vela ludi, okrem tej zabky ma este aj nejaky ekzem na hrudi... On mi ani cez den nespi, vcera spal dokopy pol hodinu cez den a v noci mozno 3 hodiny.
ahojte 😉
ja som si myslela, ze som nanic mama, maly spi len ked sa mu vazne chce, co je obcas, v noci spim tak 2x dve hodiny, ved len hodinu mi trva kym ho nakojim, odsajem a dokrmim flasou (inak by sme kojili 2 hodiny 😎 😖 ) prebalim - samoska, vacsinou ma ocura, alebo seba, potom ho treba prezliekat, ale aspon nas uz brucho taaak strasne netrapi, to sme nespali vobec 😖
cize to co popisuje tilly tak ja mam doma tiez 😨 konecne sa citim normalne, lebo vsade len citam ako si to uzivaju, a je to fajn a mna uz ide porazit, ze neviem co mam robit 😝
a o rezime len snivam 😀
nechapem, ze ked ku vsetkemu je navod na pouzitie, ze preco to v porodnici tiez nedavaju 😠 😅
hm, neviem, ci sa mam tesit, ale ked citam ako v noci spinkate a co robia drobci, tak asi hej 😒
ja mam take dieta, ze cez den si vseeeeeeetko postiham, navarit, oprat, ozehlit, ja sa dat dokopy - sice teda s prestavkami na kojenie -niekedy je to za 2,5 niekedy za 3 hodky...
ale väcsinou je to tak, ze Matko je kazde 2hodiny hore na papanie od tej 16:00 a tej 18:00 ho okupem, potom ho nakojim o tej 20:30 a po 2hodkach zase papa - sem tam sa mu nechce spat,ale väcsinou ma len otvorene oci a pozera a lezi - niekedy samozrejme aj vystraja a place a vynucuje si pozornost 🙂 ale takto sa to po tych 2hodinach taha do tej 1:00 - niekedy do 2:00 a potom uz spinka do 7:00, najnovsie ho nakojim a spi dalej do tej 11:00 - 12:00, potom zase papa a idem s nim vonku do tej 15:00 - vonku samozrejme spi... no a zvysok stale dokoola to iste...
tak teraz neviem, podla toho, co pisete sa mam este asi dobre! aj ked niekedy som vecer uz taka grogy, ze som az zufala, lebo ja si cez den VOBEC neviem pospat ☹ ☹ ☹ som to aj skusala, ale vydrzim maximalne pol hodku,aj to je take spanie,nespanie 🙄
ale drzim vsetkym palce, aby sme to s tymi nasimi drobcami este vydrzali,kym budu starsi 🙂
lubkaeck - mne v nemocke navod dali! Vraj ho mam nechat aj plakat, aby sa mu roztiahli pluca! a ze ho nemam tolko pozorovat! no chapete? To sa mi zda az moooc drasticke - je jasne, ze to nechcem prehanat a za kazdu cenu svoje dieta izolovat a prezerat ho stale od hlavy po päty, ale zase uplne sa na neho "vykaslat" - bola taka jedna v porodnici - mala uz 4dieta a od nej z izby bolo pocut: "Nerev uz, drz tu hubu" a podobne vety! a to som s nou mala byvat na izbe 😠 😖
my sme mali nakoniec celkom fajn noc keď to tu tak čítam 😀
zaspal okolo jednej, potom bol o pol tretej hore len si cucol, potom tak asi každú hodinku, ale len sa pomrvil a cucol, to mi neva, to sa ja nezobudím, len v polospánku strčím cecok do pusy,on si ho už potom vypluje keď už nechce, ja spím ďalej, občas sa pomrvil a vykakal, vyprdkal, o piatej ho zobral mm prebaliť, o pol ôsmej zas cucal, potom o deviatej cucal, potom sme spali do 10.30...
bodzlomu, mne tiež sestrička povedala, že to on tak komunikuje, že ho mám nechať...
bodzlomu ... my sme mali v porodnici co mala uz sieste 😎 maly reval celu noc a ona nic veselo chrapala do rana ... a to ti nebolo ze chrapanie, to bolo nieco strasne, nas to budilo vo vedlajsich izbach ... a chudence baby co snou boli na izbe 😀
so spanim nemame tiez problem ... buntosi si ce od 9 vecer do pol noci , ale to pozera, nieco si steboce potom sa napapame a spi mi do piatej ... napapa sa a potiahne aj do desiatej ... dnes sa zobudil v nci vinimocne 2x, ale to asi preto ze som vypila fasu coca coly ... mne uz tak strasne vsetko chyba ... no a teraz mi krasne zaspal v tej hojdacke fisher ... niektore pomocky su dokonale 😀
No ake zlate sestricky. 😒 😠 To som uz tiez tolko pocula, ze nevadi, ze place, to si pluca precvicuje. No urcite, len tak sa v noci zobudi a ide si pluca precvicovat, nie??? 😠
Ale teraz je kludny, konecne zaspal. 🙂 Ale to som mu uz supla nurofen pre deti, ktory je sice od 3.mesiaca, ale co mu mam ine dat? Cipky mi furt vykaka, potvora a jeho ta zabka vazne v puse boli. Toto je dnes prvykrat, co pekne spinka. Snad mu ten nurofen neublizi... napokon, nema uz dlho do toho tretieho mesiaca.
ahojte, pripajame sa k nespavcom,, my zase od pol noci žurka,,, a medzitým take spanie na 15 minut a potom mrnčanie ...a to tak bolo doteraz!!! pomoooc,, konecne zaspal! Juj, strasne ho milujem, ale cloveka chyta zufalstvo, ked nespi celu noc... ☹
Deina- a co je malý chorý?
aha Deina- už viem... ☹
no,moja mama ked bola v porodnici s bratom,tak mala taku spolubyvajucu,co mala stvrte dieta a celu noc ho nechal revat bez mlieka-a ze ona si tak vsetky naucila a vsetky jej prespia pekne celu noc potom...no tak si vyberte,nepoviem ked uzje vacsie,ale novorodenec? 😕 😕
mna zas vytaca synator,ludia s nim je to o nervy teraz,nechodi do skolky tak mi pili nervy ale ze komplet cely den 😠 proste nonstop certuje robi zle,mala spala,tak ze sa pojdeme hrat,on ze sa nechce,potom zacal vyvreskovat na cely doma zobudil malu,tak som si ju zobrala,to zas zacal vrieskat ze on sa chce teraz hrat,aby som ju polozila....a takto cely den dokola 😖 😒 strasne je protivny teraz,neskutocne nieco- a samozrejme denne a vecerne spanie s krikom kazdy den 😖
teraz obidvaja dufam spia,tak konecne mam chvilku, vyzurila som sa s mopom na dlazkach a teraz idem chvilku povegetit...
deina,to ti tak malinko spinka?juuj,no to tiez nie je bohvieco...
ahojte baby,tak nase deticky sa asi dohodli nasa tiez ma zaujimavu noc za sebou...
kazde dve hodky hore, spapala max. 30 ml zakazdym, od rana od 9 ani nespala ak neratam nejake 20 minutovky.
ja sa este stale trapim s prsiami, odstriekat viem max 20ml., bradavky mam popukane takze malu ani neprikladam, ani tie klobuciky nepomahaju, rano bol mm kupit aventku rucnu a je mi na prd tak teraz isiel kupit elektricku a bola tu sestra z poradne tak zase radila....
baby vy chodite von s detmi aj ked je taketo nanic pocasie? No terda mne sa moc nechcelo tak som ju len tak supla von na terasu ale pocujem ako semtam pisti. Asi jej chyba to natriasanie ked chodime po tych nasich uzasnych vymolovch cestach v dedine.
No tiez nas nasa Terezka pekne cvici a zaspinkava vyhradne pri maminke v úposteli, ked ju dfam zaspat do kolisky tak hned spusti krik. Moj muz uz poznamernal ze som si ju pekne navykla na postel ale co mam robit ked chcem aby sa aspon on vyspal do roboty. A nenecham ju predsa ziapat. Chuda.
Baby a este jedna otazka. Do klasickeho cumlika vtreba spravit dierku? Lebo nasa cumlik odmieta a vcera som pozerala ten cumlik a ma v strede taku naznacenu dierku ale nie prepichnutu. Tak neviem ci som to nemala prepichnut ja. No blba otazka, no. Matka amaterka. 😀
A ta nespavost nemoze byt splnom? Ved teraz bol spln mesiaca minuly tyzden.
skybaby , super ze to preslo. AJ mne je cim dalej tym lepsie ale vcera som chcela umyt sklo pod kachlami v obyvke a a kolena ma sttrasne pichali. Absolutne nezvladam byt na kolenach. Ale inak sa to da. Tak klacat nemozem ani za trest. 😀
A co obedovali? 🙂
Inak ja uz som sa v zufalstve v noci malej vyhrazala ze ju budem reklamovat v porodnici a ziadat o opravu alebo vymenu kus za kus. 😀
catalin- skus lanolin na tie bradavky, kamoske to sakris pomohlo a to ma celu bradavku prasknutu komplet
maykaa- aj ja kvoli mm vstavam na rovne nohy a tiez ma sprdol ☹ dierku so nerobila 😅
mayka- 😀 😀 ja som malemu hovorila, ze ho vratim spat do brucha 😀 😀
mayka,dierku nie,to som este nepocula...
na kolenach ani ja nemozem byt,tiez mavam s nimi odmala problemy a este k tomu mam hned modriny,jak keby ma muz tyral alebo co 😀
sakura maly asi zacal riadne ziarlit. no toto nezavidim, hlavne ked si s nim doma doma sama. Este k tomu vonku je to o nicom ist, tak sa asi aj nudi tak vymysla. 😕 Asi by ma porazilo. Obdivujem maminy s dvomi malymi detmi ako to zvladate.
lubkaeck sranda ale tak tak ty nasi drobci vedia zlostit 😀 maja ma neskutocny problem so zaspavanim a stale vrieska no ked toto je cvicenie pluc ci roztahovanie tak dakujem pekne sak az usi nam to drie 😠 😠 😠 keby ze bola hore a pozorovala a hucala si tak to nevadi ale rucat ako pavian tak uz kricim dnes rano som kricala ze sa nosi jak kralovna po ruckach lebo jedna baba druha baba ju takto naucia a ja tu potom trpim tak som ju supla do kocika a vravim jej dost prisnym tonom a spustila som prednasku ci si mysli ze len s nou budem sediet cely den a vsetko je hore nohami ze niesme cigani ze to treba poupratovat aj jej vecicky oprat tak nech sa umudry tak kukala s tymi okalami az sa utisila a pomalicky zaspala az som ju nakoniec musela zobudit na papanie lebo sme sli na poradnu.som cvok ja viem no uz som musela zo seba vydat a aj jej povedat 😀 😀 😀 a vazime cez 3500g cize dost sme pribrali hodim foto snehurky 😀
sakura,
mna to len tak napadlo s tou dierkou na dudliku lebo ho furt odmieta. Uz moja svokra - najmudrejsia zena na svete mi davala rady ako sa starat o dieta. A co jej nedam dudlik ked tak place . Hovorim nechce co jej mam ten dudel prilepit so sekundovym lepidlom alebo co? A ona ze akoze ze nechce vsetky deti chcu dudlik. No tak asi som neschopna matka ked neviem dietatu nanutit cumel. 😀 A to mi ide radit zena ktora ktora sama nezvladla vychovu svojich deti a deti sa od nej odvracaju cim dalej tym viac lebo je aka je.
A na mikulasa priniesla moja svokricka terezke cukriky z Ukrajiny s azbukou ako sa patri bez prekladu . Tak predpokladam ze jej to niekto z ukrajiny doniesol alebo co. Sme sa s muzom rehlili ze mohla kupit Meltu za 1 euro a mala by z toho osoh aj Terezka. 😀
lubkaeck-lanolin uz pouzivam, a vidim ten rozdiel ze to pomaha...
myslite ze ked sa bradavky zahoja budem moct dalej kojit?
tatuska, nase deti budu mat rozcvicene plucka a my stratime sluch. Nuz kazdy spas nieco stoji. 😀 Mokja mala najsilnejsi hlas v porodnici este s jednym chlapcekov v susednej izbe. Vsetky deti boli ticho len nase vrieskali. A tie decibely... 😀
ahojte babulky,
aspon vas pozdravim takto narychlo....
vobec nestiham sediet pri PC, stale ma nieco trapi... najnovsie som dostala zapal prsnika 😒 tak len tak polihujem s teplotou, nastastie mm je skvely a stara sa o malu a aj o mna... ale uz mi je do placu, ze si neoddychne ☹
mayka,svokry maju vzdy najlepsie rady 😀 inak s malou by som bola uplne v pohode,len ten kiko keby tak necertoval,potom som nervozna jak pes a len ziapem po nom 😖 😢 keby bolo aspon leto,ideme von,na preliezky,medzi deti a tak,to by sa odreagoval,ale takto je to o nicom,nudi sa,tak vymysla...
tatus, z toho si nic nerob,to na kazdeho raz pride taka chvilka... 😉
naša ma hrozne pisklavy v nemocnici cusala akurat v noci vystrajala teraz uz spinka ale ked sa zobudi na papanie a krasne sa napapa tak nie a nie sa ulozit ale zacne vrieskat potoom ticho a tak dookola kym sa neunavy-
catalin pokial mas mliecko urcite budes moct kojit ked sa zahoja,ja som este stale na antibiotikach tak odsavam a vylievam ale nieje toho mlieka moc do stvrtka mam brat antibiotika a mna uz tiez z toho odsavania bolia bradavky tak davam calciovku-
Ahojte, tak mi sme dnes zázrakom spali celkom dobre najprv potiahla 4hodinky a potom klasika už každedve hodky...ale zaspinkala hned po krmení...
joj baby mne sa tak nechce zajtra mám skušku z nemčiny a vobec sa mi nechce učiť....ach a nemčinu neznášam...
tento týžden este zápočet a buduci týžden tri skušky...fuuu to asi neprežijem a pri malej s mi vobec nedá učiť a hlavne som tak unavená že je to to posledné na čo myslím....
mayka- moja je nasrata uz asi tyzden ze malemu nechcem dat cajik ked je plne kojeny 😠 uz som jej xkrat vravela,z e to nepotrebuje a furt si melie svoje 😒 a to ze ho spiaceho chudaka vytiahne z postielky a maly samoska ze reve a jamu nechcem davat po hodine jest (ved nie je hladny, len zobudeny) tak u vyklada, ze mama mu nechce dat jest 😠 😠 ma z nej ide slahnut 😝
sakura - to ti nezavidim, maly musi riadne ziarlit ☹
nas bol v poroodnici ticho, este mi ho chvalili ake je dobre babatko, no doma sa uz ukazuje 😅 a sused dnes vrta uz asi 50 dieru do panelu, ma slahne 😠
catalin. jasnacka ze budes moct kojit a pokial by si nebrala atb tak mozes aj s lanolinom, to je oki 😉
cipuska- ze skusky, ja som rada ked stiham navarit daco rychle-. ako klobuk dole, ze studujes 😉

slovakia🙂)) juj, nestras🙂)) ale jasnee, ja si to vychutnavam, kym je Ivusko dobrucky...je mozne, ze bude mat placlive dni.. Uz som si konecne stihla aj trosilinku najst cas na seba, aspon si zmyt vlasy, a jasne ze osprchovat sa...lebo uz som vypadala ako matoha, ze nic nestiham...