Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
baby na tie bradavky si kupte v lekarni bepanthen ... strasne dobra masticka ... okamzite zabera ... mam vyskusane ...
No on mi vacsinou spi lepsie, uz bolo dobre, len teraz zase ta pusinka... chuda moje. ☹
Ozaj a v chladnicke moze odsate mlieko kludne zostat aj 48 hodin, v mraznicke 3 mesiace. 😉 U nas je norma taka, ze tri mesiace, ale pripadne moze zostat aj dlhsie, napr v UK je to az 6 mesiacov (maju ine normy).
deina, ja som tak citala ze v chladnicke 5 dni... v mraznicke 3-4 mesiace ak sa casto otvara, take tie mraziace boxy tam vydrzi aj 6 mesiacov. A ze sa nema skladovat vo dverach chladnicky, ze tam je najmenej stabilna teplota, ale ja to mam tam, inde by som nemala miesto...
deina, mas aj zamrazene? Ako to potom budes rozmrazovat? Ja som rozmyslala ze po 3 mesiacoch vzdy rozmrazim to co mam, a nove mlieko zamrazim na dalsie 3 mesiace...
zuzu- no ja tiez tak robim, ze mu si odkladam na dalsie krmenie 😉 nevypije vsetko co odsajem 😉
a rozmrazovat pri teplote 37°C 🙂 niue teplejsie, ja som to nechala pri izbovej teplote a potom ohriala 🙂
ked mlieko ostane pri izbovej teplote, netreba ho zase ohrievat. tak to robili aj v nemocnici, ohrievali len to z chladnicky. ja napriklad po 4 h neohrievam, nie je uplne teple, ale nie je ani studene... ale su deti ktore chcu papat iba teple mlieko, tak to je individualne...
Kocky, dala som si za ciel tento tyzden zhodit 1 kg... Kto sa prida? 😵
zuzu, pridávam sa k tebe, len ja by som mala viac sko kilo. Mne ešte zostalo strašné brucho po porode, neviem čo s ním.
no ja by som sa aj,ale moc sa to neoplati pred vianocami 😀 tak sa este "uzeriem" a od noveho roka idem na to... 🙂
a zuzu veru,aj nasa musi mat teple mliecko,akonahle vychladne uz ho nechce....
ked vas tak citam, tak ja mam super babo 😵 😵 , malo place..len ked je hladny,alebo ked mi chce dat najavo, ze chce zmenit cinnost...co vacsinou znamena, ze uz chce ist na ruky a len na mna pozerat, v noci sa zobudi 2x na papanie..cez den si tiez pekne pospinka..niekedy 2 hodky, niekedy 10 min 😀 ,
dnes som ho zdvihla hore nad seba..som skusila urobit lietadielko..tak sa mu to pacilo, len kukal, ze kde sa to ocitol 😀
ale hracky ho este nezaujimaju..len niekedy ich sleduje..este nevie co s nimi..dufam, ze ho zacnu fascinovat, lebo na vianoce mu chceme kupit hraciu deku
jaj babenky ja som taka happy, mne sa podarilo odsat 50 ml z cicikov!!!! 😀 😀 😀 ja viem, niekto povie ze iba tolko ale pre mna to je hromada..hned som jej dala jednu davku, tak len zirala co za dobrotu jej to mamka dava.. 🙂
baby, tie ktore odsaate, vyvarate nadobicko po kazdom odsavani?
Catalin to je super. ja tiež zvyknem odsavat, ale len umyjem nevyváram
catalin, odsavacku zvyknem preliat vriacou vodou z konvice po kazdom pouziti, flase sterilizujem v sterilizatore co sa dava do mikrovlnky na 4 minuty.
ale prave dnes som hladala nejake info na nete a tam pisali ze ak su deti zdrave a donosene, tak netreba vyvarar, len umyt teplou jarovou vodou... tak si vyber 😉
ja dudlik prevarim tak raz za tyzden ale denne dam do pohara a nalejem na to prevarenu vodu a necham v nej..mam dudliky take s vrchnakom, takze po pouziti strcim do vrchnacika..ale moj maly neduduluje nejak casto..on frci na mojom ukazovaku..a ten neprevaram 😀 😀 😀 ani nepolievam prevarenou horucou vodou..len umyvam a pred pouzitim si ho este oblizem ja 😅 😅 vsak ked ho bozkavam a nic mu nie je, tiez si pred kazdym bozkom nejdem umyt zuby a vyplachovat usta..vsak by som cely den stravila v kupelke..ja furt maleho bozkavam 😵 😵
pre novorodenca by som este prevarala ale uz pre batola..co sme od dnes aj my 😵 😵 tak podla mna staci dobre umyt a eventualne preplachnut prevarenou horucou vodou
ahojte... 🙂
my sme dnes dospali vcerajsiu noc, tak super... 😀 pomaly davam dohromady stromcek... 😅 vcera sme ho poroztahovali, dnes som na neho nadrbkala "az" sisky a hviezdicu na spic...a zajtra asi budem pokracovat, bo som prisla na to ze nemam haciky... 😅 neva...
baby a neskusali ste kupat rano, ked vam deti na noc stale tak placu a protestuju? ja kupem rano a vecer vooobec uz nemame problem zaspat...hoci teraz je to take kadejake ale to koli tym soplikom nestastnym...
inak ja vzdy pred pouzitim vylejem flasku a aj odsavacku horucou vodou z kanvice ako zuzu pisala...
inak kukam ze riesite "super" rady svokriciek... 😀 hihi ja si VYNIMOCNE stazovat nemozem... 😀 ja som hned pri prvej prilezitosti ked sa mala narodila svokre povedala, ze v prvom rade si musime my traja na seba zvyknut a ze ked budeme nieco potrebovat alebo nieco nebudeme vediet, ze sa sami ozveme...skratka ze si neprajem aby sa nam do vsetkeho montovala... 😀 a dokonca POCHOPILA... 😀
dieta netreba drzat v sterilite..kontakt s bacilmy stimuluje imunitu..nehovorim, ze nechat v spine..ale ak sa babo nestretne s bacilmi, tak imunita bude nizka a potom staci nahodny okoliduci bacil a uz je dietatko chore...nic netreba prehanat ani s dezinfekciou okolia
ak spadne dudlik vonku na zem, tak by som ho uz malemu nedala, ak ak mu vypadne v kociku alebo do decky..tak preco by som ho mala hned umyvat?...a navyse sa da tomu predist..ked uz bude vacsi, tak mu urcite kupim ten stipec s retiazkou na dudlik, aby nepadal na zem
som pred par rokmi videla nejakeho ocka, co kocikoval a malemu spadol dudel na zem..tak ho zdvihol, utrel o nohavice a pooblizoval a potom dal malemu do ust...to sa mi zdalo ale uz nechutne..zas druhy extrem..moja teta furt malej vsetko prevarala a mala je vecne chora..imunita ziadna...takze treba zlatu strednu cestu
strapco, ja pouzivam ten stipec s retiazkou uz od zaciatku... teda cumel vzdy leti po 1 minute, nekedy aj skorej. Ja mu cumel nikdy nedavam, akosi ma to ani nenapadne, ked place tak viem ze ma na to dovod (bud hlad alebo brusko) a ani jedno cumel neriesi. Mm mu zvykne davat cumel ked zaplace, ale este nepochopil ze to nepomoze... Ked sme vonku tak mu strcim cumel ked mrnci, to ho zvykne uspat v autosedacke alebo v kociku. Inak nie...
inac ako sa hovori, ze pri prvom dietati ked cumel spadne na zem tak mamicka hned sterilizuje...pri druhom dietati len oblizne a pri tretom da obliznut psovi 😀
strapco to mas pravdu ze prilis sterilne prostredie nie je dobre. Mam kamosku co je prehnane cistotna, umyva si ruky aj 100x denne, ani zachodove dvere inac nechyti len s papierom, ani gombik na vytahu nechyti rukou... a furt je chora, chyti kazdy bacil.
A tiez vraj deticky su najzdravsie ked vyrastaju v domacnosti so zvieratkom (hm, nemyslim tym zlatu rybku v akvariu 😀 )
na tych zvieratach nieco naozaj je..ja som alergik od detsva..klasicka senna nadcha a odkedy mame psa /7 rokov/ tak mam prejavy alergie minimalne..len kycham, ovela menj mi slzia oci a ani z nosa mi tak netecie
no a uz sa mi parkrat podarilo neustriehnut nasho psa a ten umyl Malemu tvar..drobcovi sa to pacilo a nevyhadzal sa..psovi som nevynadla, skor som ho pochvalila, ze ma maleho tak rad
ahojte, nám začína pekný večer, ale neplače, tak je mi to jedno a v telke je celkom ok program...
no a potrebujem kúpiť zimné pneu, neporadíte kde?
tilly..my sme si objednavali cez net..tusim cez pneumatiky a disky.sk
tilly a co je v telke take zaujimave?... 🙂
Hmmm, moje zlaticko spinka od vcera od polnoci az doteraz (je 17.00) len s prestavkami na papanie... Rozmyslam ci ho mam zobudit... ved co bude robit dnes v noci? Ale vcera nespal vobec, len par krat po 10 minut, tak asi dospava...
Ja chcem spat. ☹ Ale tu sa zase nespi. Uz ma z toho porazi...
Zuzu, uz som minula vsetko namrazene mlieko, rozmrazovala som tak, ze najprv som ho prelozila do chladnicky a potom uz normalne ohrievala vo vodnom kupeli, ked bolo rozmrazene. Vraj sa ma rozmrazovat co najpomalsie.
tam som tiež pozerala, ja už som magor, všetky stránky som prelúskala, ale nejako sa ten mm nevie rozhýbať...
bola klinika grace, 112, webmaster, teraz na prime opakujú prešlapy zo stredy...
ale radšej by som spala, len mlady pan sa už vyhajal, tak teraz koncertujeme
Ja uz neviem, co s nim... napriek svojim zasadam som ho nechala sameho v postielke a on si tam place. Ale aj ked som pri nom, tak place, aj ked ho mam na rukach alebo v posteli, aj ked mu davam jest, ci nie je este hladny... hocico spravim, place. 😒 Co mam este vyskusat? Idem si k nemu sadnut...
ja som už aj tancovala, už aj nasiliu dudel tlačila, ale toto decko dnes len ten cecok chce 😠
nech ho teda ma, len nech spiiiiiii 😠
Stale nic... ☹
Konecne zaspava. Ach, ake uzasne ticho! 😀 😔 ☹
no môj ani nevyzerá na spánok
☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
oči ako lampáše - že mama to chce nejaký program !!!!!!!

lubkacek...citla som tu ze nakojis,odsajes a dokrmis... tak som len chcela ze aj ja som to tak robila zo zaciatku, potom mi v nemocnici poradili ze to co odsajem, nechat na dalsie krmenie. Tak mas vzdy flasu pripravenu, proste nakojis, doplnis flasou z pred 3 -4 hodin a potom ked mas cas tak odsajes a nechas na dalsie kojenie. Mlieko vydrzi pri izbovej teplote 4 hodiny urcite, vacsinou pisu ze 6-8 hodin, ale tie 4 hodky su urcite neskodne.
no, musim padat, drobcek sa budi...