icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

sunday1
23. sep 2011

@darinkazv A si si istá, že to je frekvencia srdiečka? To by asi malo byť označené bpm. Ja tam mám toto: G48/P90/110dB - možno sa mýlim, ale podľa mňa je to nastavenie stroja 😒 Ale to len tak tipujem 😀

darinkazv
23. sep 2011

@sunday1 tak potom už neviem 😀 ale už som sa tým prestala zaoberať. akurát som dorobila tortu pre malú, idem poriadiť, nachystať občerstvenie, na poštu po darček, vyzdobiť to tu trochu a potom po malú do škôlky 🙂 a na srdiečko sa opýtam o 2tt na sone 🙂

sunday1
23. sep 2011

@darinkazv Dobre urobíš, vôbec sa nestresuj 😉

janka273
23. sep 2011

@darinkazv stále nad tou skratkou rozmýšľam, ale asi to nebude súvisvieť s bábätkom , skôr s nadstavením stroja -sona- monitoru - jas - alebo dačo také, lebo tie údaje o bábätku sú inde ako tá značka 🙂 ,

darinkazv
23. sep 2011

@janka273 😉 🙂 🙂

takitak
23. sep 2011

@urma to asi ťažko sa ukľudní, ani pri pôrode nechce byť. a keď mu svokra zahlásila, že sa musí naučiť dýchať, skoro sa udusil už teraz ... no čaká nás ešte 5 mesiacov prehovárania aby sa toho pôrodu zúčastnil ... i ke´d žiaľ všetci kamaráti mu to opisujú ako "masaker" takže neviem neviem - veď ani ženiť sa nechcel, lebo všetci chalani v okolí, že to si rovno bombu môže za nohu priviazať a pod. reči 😝 ale mňa nazastraší, myslím že aj Ty si po IVF, ET, KET, IVM a pod. takže prah bolesti máme trochu vyššie 😀 😀 😀 a je predsa logické, prečo rodia ženy a nie chlapi - NIE????

strihalka
23. sep 2011

@takitak muj by hrozne chtel🙂, jen nevim ci uz v teto dobe to doúr dovoli
@sunday1 nemyslela jsem vaginalni sono,ale klasicky utz ores brucho 🙂)
@zlatulienka jaaaj, no snad nas tam psuti, ale asi radeji zavolat, ze, ci bude aj semnou......bude si brat kvul tomu volno, tak kdyby nahodou ho nepustila...

urma
23. sep 2011

@takitak no to ma tvoj mm pekny kamosov 😉 ze bombu o nohu 😀 Ja som si myslela, ze ten jeho strach prameni skorej zo strachu, ze ci bude vsetko OK ako z dakeho strachu ala masaker 😉 Ved na to mame este fakt dost casu.

Ja by som chcela, aby moj bol pri porode, ale viem, ze by to nezvladol 🤐 a neprehovaram ho aby bol priamo tam. Ak sa aj tvoj mm "boji" krvi a tak, to ho radsej tiez neprehovaraj 😀

Ja som IVF unikla za 5 minut 12 🙂 takze ostala mi len schvalena ziadost v sufliku. IUI bola malina. Ale laparku som mala a som si vtedy myslela, ze mi omylom vybrali maternicu 😖 ked som sa prebrala z narkozy. Ja si o sebe myslim, ze mam prah bolesti dostatocny, ale mozno si to len namyslam 😅.

strihalka
23. sep 2011

No jinak baby muj chlap a pi porode?to bude tvrdy orisek.....nejdriv ze at s tim ani neicitam, pri odbere krve, musi mit iteverene okno, pusteny ventilator a lezet 😀 😀 😀 😀 😀 no nemuzu z nej🙂a ze ho k porodu nedostanu, ale ja tak chcem 😒 ale tak si zaridime nejaek predporodni kurzy a snad se mu to v hlavicce rozlezi, moc bych si to prala🙂

katkarv
autor
23. sep 2011

@sunday1 to uz by ti nemala robit vaginalne sono,mne od 7+6 videl cez brucho a to tam mam tonu sadla 😀

katkarv
autor
23. sep 2011

@strihalka kym som nebola tehu chcela som aby bol pri porode,ale teraz mam pochybnosti,niekedy mi vadi uz len to ze je pri mne,aj ked je fakt uzasny,len az priliz staroslivy,neviem ci by to zvladol.No uvidime coo bude dalej,mozno ked absolvujeme predporodnu pripravu tak sa to zmeni 🙂

sunday1
23. sep 2011

@katkarv Ja som špecifický prípad, u mňa treba mať všetko zmerané čo najpresnejšie, ale ďalšie už bude cez bruško 😉

miselita
23. sep 2011

Moj priatel chce byt tiez strasne pri porode..len on je strasny bojko..raz ked mi isli trhat zub mudrosti skoro odpadol a bol vystresovany viac nez ja a podotýkam ze to sedel len v cakarni :P Bojim sa ze pri porode budem mat len z neho nervy a stresy a budem mat robotu este aj s nim :D ale je tvrdohlavy ako mulica...sak on sa zbada heheh 😀 😀 😀

dulkagabulka
23. sep 2011

@miselita skus nejaky dobry kurz-kde mu povedia,čo ma čakat a ako sa ma chovat 🙂

strihalka
23. sep 2011

@dulkagabulka
@miselita jen taky kurz najit.......

miselita
23. sep 2011

@dulkagabulka jasne na kurz by sme chceli ist ale myslim si ze jemu uz nepomoze ani LOPATOU PO HLAVE....je strasny bojko ...mama ho tak vychovala 😒 On ma 37,2 teplotu a uteka na pohotovost..dokonca ked ide jest pasteku tak malou lyzickou vyberie cely kraj pasteky a zje len stred bo tam mozu byt ostruziny z konzervy a otvaraku..a rozreze mu to creva :D ....a takychto zazitkov mam za 7 rokov az az :D ale uz sa len na nom smejem a neriesim :D

dulkagabulka
23. sep 2011

@miselita ale može mu pomoct..može..
ak nezabudnem,dam sem jednu taku moju uvahu o mužoiv pri porode

miselita
23. sep 2011

oki rada potom precitam 😉

strihalka
23. sep 2011

@miselita tak to je krasne 😀 fak jsem se od srdce zasmala, ale nic ve zlem, j ekrasne, jak nekteri chlapi taci muzou byt 😀 muj taky je taky taky trochu.....ale ma jine veci, nad kterym mi rozum stoji a to treba ze jdeme nakupovat a kupujem avivaz a on se kouka, v ktere lahvi je toho nejvic 😀 , a to kouka na avivaz, kolu, destilovanou vodu....vsude kam je videt dovnutra, tak kouka ze kde j enejvci 😀

dulkagabulka
23. sep 2011

@strihalka @miselita
nasla som to, tu je:
V minulosti ženy rodili so ženami...Muži mali za úlohu zohrievat veeela a veela vody a na scénu prichádzali vtedy,ked už dietatko bolo na svete...
Poďme sa pozriet, čo sa robí pri porode so ženou a čo to robi s mužom
žena pre dobrý a lahký porod potrebuje veeela a veela a veela oxytocínu. Je to tzv hormón lásky ,ktorý sa vylučuje pri milovaní, orgazme, hladení, túlení, spoločnom stravovaní atd.. Tento hormón má prezývku aj "hamblivý"- lebo on sa hambí a neukáže sa len tak pred hocikým- potrebuje istú intimitu...
žene robí dobre spoločnost dalších žien, ktoré sú tiché, rešpektujúce a materské osobnosti....tie jej napomáhajú ,aby mohla vytvárat viac a viac oxytocínu...
Ak je žene zima, ak je hladna, smadná, ak ma velky strach, vytvára nie oxytocín, ale jeho akýsi "opak"- teda adrenalín. Adrenalín, ako vieme, sa prenáša aj vzduchom. Všimnime si stádo zvierat, kde sa splaší jedno a splašia sa aj všetky ostatné- to adrenalín sa "rozletel" všade okolo.
Pri porode platí priama úmera- čím viac adrenalínu, tým menej oxytocínu . /to neplatí pre fázu tesne pred vypudením babatka, vtedy žena vylúči aj "špetku" adrenalínu/
Muž ale pri ženinom porode oxytocín neprodukuje /hmm..mal by erekciu a tu nema/...muži často produkuju adrenalín..je to ako pri autonehode, kedy aj zraneny muž ošetrí všetkých viac zranených,ako bol on a až potom skolabuje...to adrenalín ho držal "nad vodou"..
Nuž , teda, ak je pri žene muž, ktorý má velky strach...čo produkuje?.....adrenalín...a čo teda ponúka , nechtiac, svojej polovičke? čím ju "zásobuje"? ano..adrenalínom..čím vačší ma o nu a o babatko strach, tým vačšie dávky žena dostáva...
v takych pripadoch žene prospeje viac indiferentný personál, ako muž...lebo v takych pripadoch často porod nepostupuje a nepostupuje..ale mužom to nemožeme mat za zle...oni skratka funguju hormonalne inak..

Práve preto má byt účast otca na porode podmienena splnenim 3 podmienok vzajomnej dohody, teda ma to byt:
1,Dobrovolná
2, Z ktorejkolvek strany /z ktorejkolvek !!/
3, Kedykolvek vypovedatelná /kedykolvek je kedykolvek!!/
DOHODA

Ak je muž pripravený na to, čo bude vidiet, počut, citit a dokáže udržat v sebe pokoj, može byt žene neuveritelnou pomocou...a porod može byt pre oboch nadhernou životnou situaciou..

Tiež muž, ktorý sa porodu nezúčastní a príde do atmosféry "zlatej hodinky", kedy je mamička s babatkom-najlepšie koža na kožu- kedy mamička k dietatku cíti obrovskú dávku lásky, nehy a bezpodmienečnej lásky, ak muž príde do tejto atmosféry, aj on je zahrnutý do tejto bedpodmienečnej ženinej lásky

Zhrnula by som to takto...muž ano...ak je tam dobrovolne a dokaže byt pokojny ....avšak ak žena v kutiku duše citi ,že ho tam už nechce mat,alebo ak citi muž, ze tam byt nechce,/to može prist v ktorejkolvek faze porodu/ mali by mat tolko zodpovednosti k ženinmu telu a dietatku, že muž odide a dovoli žene aby sa mohla uvolnit...
konieckoncov- može prist po porode,ked ma matka oxytocinu a endorfinu najviac vo svojom živote..že ano??

miselita
23. sep 2011

@strihalka hehe som rada ze som neni sama...a napriklad ked mu donesu v restauraci napr. fantu a je z hrdla flase odbite, tak sa toho ani nedotkne lebo to sklo tam moze byt padnute :D alebo ze dokedy nespoznal mna nikdy nejedol ruske vajicko alebo zmrzku v kornutku ( len nanky koli salmoneloze) alebo hotdogy atd...sranda ze?? je ako MONK :D hehe a ja som pravy opak..co ta nezabije to ta posilni 😀

strihalka
23. sep 2011

@miselita vsak my ty chlapi jeste naucime co je zivot :D

zlatulienka
23. sep 2011

môj manžel bol pri pôrode nášho syna a doteraz na to spomína ako deň "D", na niečo fantastické
navyše je pyšný na to, že malého videl prvý on, "zblížili" sa hneď ako ho vážili, merali, umývali a potom mi ho zabaleného doniesol, ešte som mu toľko šťastia v očiach nevidela ako v tých chvíľach, bol z toho hotový, úplne paf 🙂
pre mňa bolo super, že bol pri mne počas bolestí, už pri samotnom pôrode som ho moc nevnímala, stál pri mne tak, že žiadne krváky nevidel...keď som rodila placentu a ma zašívali, tak bol pri drobcovi
dobré bolo, že ešte pred pôrodom som ho pripravila na to čo ho zhruba čaká, pustila som mu aj video z netu, kde to bolo všetko vidieť, vrátane nástrihu, a keďže ho ani toto neodradilo a naozaj chcel byť pri tom, tak mi bolo jasné, že to spolu zvládneme perfektne, a naozaj tak aj bolo
dobré bolo, keď tam bol aj tie dve hodiny po pôrode, čo musíš ostať ešte na sále, aspoň mi to rýchlo ubehlo a on mi stláčal brucho a chladil ho termoforom (alebo čo to bolo) až sa mi rýchlo stiahne maternica a veľa nekrvácam
a musím skonštatovať, že aj personál pôrodnice sa k žene správa "lepšie" keď tam nie je sama
takže tretie rodíme opäť spolu!!!
poznám však chlapov, čo povedali, že už nikdy viac, ono zrejme záleží na priebehu pôrodu, ja som bola úplne OK, nejak som ani nevzdychala a bolo to rýchle
takže chlapov do toho moc netlačte, ešte dobré je mať pri sebe dobrú kamošku, sestru...ale ak moc chcete aby pri pôrode boli, pošleme ich spolu na pivo a môj manžel im to tak spropaguje až budú chcieť 😀 😀 😀

zeta123
23. sep 2011

Ja som zo začiatku chcela aby môj bol pri pôrode...ale už som nad tým rozmýšlala...čo keď to nezvládne...bude vidieť ako sa trápim...pomôcť mi nevie...a "zbije" doktora 😀 😀 😀

takitak
23. sep 2011

@urma ono to pramení - romanticky povedané - z lásky ku mne, lebo on sa strašne bojí keď ma niečo bolí, alebo na mňa niekto sahá... on je hotový aj keď ma bolí hlava ... nedajboh len tak vzdychnem, je úplne na prášky ... inak môžem balvany prenášať kým na to nebolí a netrpím ... a asi pri tom pôrode trochu trpieť budeme, nie ???? 😀 😀 😀
ja som bola dohodnutá s mamičkou že bude pri pôrode, no žiaľ ... tak čakám že sa ponúkne otec - a toho budem musieť odháňať 😀 on by to totiž strašne rád zažil (zúčastniť sa nie rodiť ! 😀 )

takitak
23. sep 2011

@zlatulienka beriem aj pivo aj dobrý návrh na to, že sa "lepšie" správajú !!! to najbližšie využijem. zatiaľ som ho ukecala na to, že absolvuje čo treba, počká so mnou do hodiny H a potom uvidí (myslím, že to budem už taká vystrašená, že sa ma tam bude báť nechať - nie???? - toť moja taktika)

kukucka26
23. sep 2011

caute zienky uz mate aj nieco poskupene pre nase ratolesti ?ako sa citite ?ja idem utorok na odbery a USG 🙂

zlatulienka
23. sep 2011

@takitak aj do hodiny H je dobré, myslím, že pre rodičku dôležitejšie ako keď by bol pri samotnom pôrode
no keď už tam bude, tak si myslím že to s tebou dotiahe až do konca 🙂

takitak
23. sep 2011

@zlatulienka v dobrom aj zlom, chorobe aj zdraví kým nás smrť nerozdelí 😀

baby za koľko dní sú výsledky zo screeningu v I.trimestri ???