Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@kukucg
moj postreh na tieto stránky...ja čakám tretie bábo,mám dve krásne,šikovné baby a vždy som sa riadila rozumom....vylúčila som samozrejme cigarety,alkohol ale ostatné veci som jedla normálne ako ked som nebola tehu...že "mlieko je pre teliatka"...moje deti piju mlieko pravidelne a maju silné kosti a su zdrave a ja si myslím že ho pili aj naše staré mamy aj v tehu aj počas kojenia....a napr. ryby podla mňa su tiež vo vhodnom množstve zdravé..takže ja si myslím,že všetkého s mierou a s rozumom....ved podla toho návodu sa možme isť pásť na luku a piť len vodu zo studničky...xixixi
@urma inak toho som sa bála aj ja, že ma to chytí napr. keď bude muž v robote a u nejakého klienta 100km od nás, ale drobec to dobre zariadil, v pondelok ráno o šiestej som sa zobudila na mierne pobolievanie brucha, hodinku som počkala, zobudila mužíčka a oznámila mu, že dnes to bude 😉 tak len brnkol do roboty, že si berie 1 deň voľno
mimochodom ja by som bola schopná sa odviezť aj sama do pôrodnice, že aký taxík alebo sanitka, sa mi zdalo, že je to úplne v poho
ahojte, muža pri pôrode som ja zase nechcela ale kaby chcel tak by asi šiel, netreba ich nútiť nasilu 😉
inak baby som skúšala tú sodu a v 10týždni nepenila a dnes v 12týždni ráno nepenila ale včera večer som skúšala a úplne vypenila tak si myslím že je lepšie to skúsiť ráno lebo to strava môže ovplivniť jedla som pomaranče 😀
@kukucka26 ja vela nakupovať nejdem lebo mám po deťoch len zopár vecí my chíba a tie už začnem pomaly kupovať aby to nebolo naraz vela
Ahojte nestíham čítať. 🙂 Tak iba narýchlo,dúfam že sa tu mávate všetky dobre. Potom gratulka partí všetkým ktoré už dostali vodičák a fotočku 😵
Držkajte sa mi, a čo nového je? 🙂
Caveste.. ja dnes makam, mm je doma, tak varuje.. ale tak trosku teraz oddychujem a kukla som aj sem a tu otecko pri porode 😀
Mm je presne taky isty strasko a bojko a odpadavac pri odbere krvi a dokonca aj ked mne brali pred nim, odpadol on 😀 K porodu som ho nenutila, lebo som si nastudovala mudre rady na nete, ze aku traumu a neviem co mu to moze privodit.. Ale som potom tak nad tym rozmyslala, ze sakra, on ma v tom fakt necha samu? ved aj ja sa bojim .. ja nemozem povedat len tak, ze oki, idem rodit, ale tak pockam radsej na chodbe.. ale jaska som mu nic nevravela, ved vydieranie 😀 😀 ..
No potom raz prisiel za mnou a pytal sa, ci velmi chcem, aby tam bol. Som povedala, ze ak to nema zvladnut a mal by odpadnut, tak radsej nie, ved potom budu ratovat skor jeho ako mna 😀 ALE, ze trvam na tom, aby isiel na predporodnu pripravu (na kramaroch ju robi dr Jandova a velmi fajn), ze keby nahodou ma to chytilo doma a nahodou by sme uviazli niekde v zapche alebo tak, tak aby vedel, co ma robit. Tak s tymto samozrejme suhlasil, zdalo sa mu to ako rozumny napad 😉 . Dr Jandova je uplne bohovska zenska. Predniesla story o porode ako recept na puding, mm sa normalne tesil, ze sa moze ist kuknut 🙂
Tak sa rozhodol sam, s tym,z e samozrejme nemusi, ked sa neciti. Kedze som mala kontrakcie tri dni, tak u neho v robote vedeli, ze sa nemaju na neho nejako spoliehat a bol ready kedykolvek. V piatok rano som mu volala o 9tej, ze mi odisla voda a ze to uz asi coskoro bude. Asi za 45 minut mi volal, ze stoji pri vytahoch ale nikto mu neotvara.. chudak takto tam stal prakticky az kym som nesla na stol.. totiz, ja som pre zmenu lezala tak isto bez povsimnutia na cakacke, pricvaknuta na infuzku bez moznosti vstania z postele a az moja spolurodiaca vstala, ze toto sa jej uz nepaci, co sa so mnou deje.. Dosla po mna porodna asistentka, zobrala ihned na osetrovnu, tam ma dr kukol a ze rodim. Bolo 11:40 😲 . Saly obsadene, vsetko plne.. tak nakoniec vyhodili babu, co mala kontrakcie po 5 minutach z takej miestnosti, kde robili len monitor a tam ma dali. Este sa pokusala asistentka na mna apelovat, kde som tolko trcala, ved uz mala byt mala davno vonku. Tak som jej pekne vycistila zaludok, kde som trcala a preco 😠 😠 😠 a ze mm stoji uz dve hodiny vonku, tak dufam, ze aspon jeho mi pustia (totiz oni si ma pomylili s nejakou inou babou a ked dr povedal, nech ma nachystaju, nachystali inu babu 😠 , mne nedali ani klystir, ktory som strasne chcela, kedze som sa nemohla tri dni vysrat 😠 ani neskontrolovali holenie, nic .. ) Tak ona sa potom uvedomila, jej vlastne doslo, co sa stalo a ze fakjt radsej ma byt ticho (potom sa mi prisla osobne ospravedlnit) a utekala po mm, mna chystali na ten stol a 11:45 sa Ninka narodila. Takze mm tam bol presne tych 5 minut, ktorych tam byt nechcel, kedze sa dohodol, z na tlacenie pojde von.
Ale potom mi dakoval, ze tam mohol byt. Strasne bol dojaty, videl ju prvy a aj plakal od stastia 😵 A je fakt, ze keby tam nebol, tak neviem co by robila ta dr, co ku mne prisla, lebo bola strasne nasrata, ze ona chcela ist na obed a toto je dnes jej siesty porod a ona sa boji, lebo babo ma uz slabe ozvy a pod.. akoze potom ako sa mam citit ja, ked mi toto povie?? 😠 Potom prisiel mm aj s tou porodnou asistentkou, dr sa jej stazovala, ze ani klystir som nedostala a pod a ona jej cosi zasepkala a potom sklapla.. No ked ma zasivala, starsne som to citila a furt som sa jej mykala, ale tak jasne ze nechtiac, no to sa neda, to je predsa reflex, nie?? ona bol ataka neprijemna, ze az.. ☹
Kazdopadne, keby tam mm nebol, tak by som si o sebe asi fakt myslela, ze som asi bola nejaka slahnuta, hystericka alebo co.. ale nie..
Pomooooooc, mne je dnes strasne zle, uz od rana....opat som po 5 dnoch vracala. A najhorsie na tom je, ze nevladzem nic spravit, tak mi je zle, citim sa ako chora, bezvladna, uz ma to unavuje a som z toho strasne nervozna. Dnes som sa vyzurila na drahom, nastastie sme si to potom vysvetlili, este ze je taky chapavy. A to som si myslela, ze v tom 10. tyzdni sa to zacne zlepsovat a ono sa to tusim zhorsuje. Ja uz fakt neviem, nic mi nepomaha.
ahojte, tak ja tiez k teme muz pri porode. Moj bol pri prvom, i ked bol poriadne vystraseny ked sme sa predtym bavili o tom, ze by tam mal byt, ale mam pocit ze to nakoniec bolo pre neho uplne v klidku cele, len tam celu dobu pobehoval s gazou k umyvadlu a prikladal mi k ustam na zvlhcenie a obcas posrandoval s tym kto sa prave pri nas zastavil (myslim teda pocas 1. doby). Pocas 2.doby mi bolo dost jedno, ci tam je, lebo to toho clovek podla mna moc nevnima a okrem toho to trvalo len chvilku, ale zase videl maleho hned ako bol vonku a to bol urcite velky zazitok pre neho, a vlastne aj pre mna ze sme tam boli spolu vsetci 3 v takom momente 🙂 A tie dve hodky po porode bolo tiez super, ze tam bol, lebo to by som tam bola fakt skoro celu dobu sama a proste bolo prijemne mat ho tam a moct s nim zdielat taketo momenty. Takze pre mna mm pri porode rozhodne ano, urcite mi to psychicky velmi pomohlo, uz len ze bol celu dobu niekto pri mne, a tiez si myslim ze to ma vplyv aj na personal ako sa k tebe chovaju.
Inak baby @strihalka a @miselita, velmi ma pobavili vasi chlapi, urcite by som tam nasla aj kus zo svojho, najma pri podrobnom studiu tovaru v obchode a pod. 🙂 🙂
Ahojte,mm pri pôrode nebol,kedže som mala akútnu sekciu,ale viezol ma do pôrodnice,aj po prebudení mi doniesol malú ukázať aspoň na foto,keďže v tej dobe bambuľka bojovala o život.Boli to pre nás hrozne ťakžé chvíle,a nebyť neho tak neviem ako to zvládnem. ☹ 😢
@maxara Crazy story. 😅 A vidíš ako krásne to zvládol. 🙂
My sme sa o tom akurat dnes rozpravali a povedal, ze sa prisposobi mne. A ja ho tam chcem🙂 Lebo potrebujem pri sebe vtedy praktika, ktory sa nezosype a zaroven mi bude pomahat tym svojim laskavym a humornym sposobom - ved aj preto som si ho brala🙂 Takze ano🙂
jejda baby, ja som vas nechcela nejako vystrasit.. 😔 ja som to zobrala tak, ze som mala smolu, v ten den tam bolo ozaj husto a doktori lietali.. aj ked ja ASI by som sa spravala na mieste tej dr inak, kedze aj ja som len clovek a aj ona je.. 😒
Ale tema bola chlap pri porode a este som chcela dodat (kedze mi dochadzala baterka na ntb, som nestihla), ze boli vtedy 40tky horucavy, mne tam zapli ventilator, lebo sa v tej miestnosticke ani dychat nedalo. Mm dostal taky "extrapriedusny" oblek a ked som tlacila, tak ma tak povzbudzoval, ze som nemohla netlacit 😅 a on chudak skoro vtedy odpadol, ale drzal sa a sam mi vravel, ze mu doslo zle z toho tepla.. ale nastastie mi doniesol mineralku, tak sa napil a fical dalej. Uplne jasal a krical od radosti, ze mam tlacit, ze uz vidi vlasky 😵 😵 , ze uz bude coskoro vonku. Tak som silno zatlacila, vysla rucicka a teda ramienka a potom uz zrazu len neskutocna ulava 🙂 Uplne vsetko v tej sekunde utichlo a do toho este ten pocit, ze som matka 😵 a do toho moj vyskajuci manzel, dojaty k slzam 😵 a mala krasna drobulka (4180g) 😵 Isli ju trosku preluftovat (to bola sekunda), lebo mala tie ozvy slabsie, tak pre istotu a ked sa vratili, este bola spinava, holucka a dali mi ju na brucho 😵 a teta setricka sa ma pytala, ako sa bude volat. A ja som pozrela na mm, lebo on chcel Zoju a ja Ninu a on sa ani nepozrel na mna a bez vahania vyhrkol "ved predsa Ninkaaaa" 😵 bol velmi stastny, hladkal ma po hlave, ruke s obrovskym usmevom a stastim v tvari. Potom ho na sitie vyhnali na chodbu, ale bol hned za dverami, vraj ma aj pocul plakat, aj tam chcel vbehnut uz, lebo pocul aj tu dr, aka bola nechutna.. Ale potom ho zase ku mne pustili, bol so mnou cely cas, aj s malinkou az kym ju nezobrali na novorodenecke a mna na 600nedelie 🙂 Doniesol mi este nejake mineralky a isiel k svokrovcom a cakal, kym ho vecer zavolam, ked sa zobudim. Cize este vecer za nami prisiel, o 20tej, mojkal Ninku na chodbe a aj svokra prisla... ja som bola nevladna, prisla som o strasne vela krvi a nevladala som ani stat, tak som ich potom poslala domov a isli sme spat. Mala bola pri mne, ale nejako mi to ani neprislo.. 🙂
Inak spravil aj nejake fotky na tej "sale" a teda boli to jatky a bola som fakt prekvapena, ze to zvladol takto bravurne. Som zvedava, ci aj teraz bude chciet ist 🙂 pripajam ninkinu takmer prvu foto
@maxara Ja som bola na rizikovom od začiatku. Malá je v 35tt.
Bola som na rizikovej poradni keď doktor mi povedal že mám pekne naklusať na príjem,tak už taký kolotoč a stres,že som sa tam skoro zosypala.Hrozne som sa bála ale nie o mňa,ale o malú.
Potom si len pamätám ako ma prebrali,hneď som sa pýtala čo je s malou,po pár hodinách mi lekárka prišla oznámiť že malá je v kritickom stave,bola vykrvácaná a musela dostať transfúziu. lebo krvné hodnoty boli nezlúčiteľné zo životom. ☹ ešte v ten večer mi mm ukázal foto toho najkrajšie ho bábätka na svete.A pozri ju moju hérečku,teraz mi tu veselo píli nervy 🙂
@anabelleee tak mne nebolo zle vobec / pritom pri prvých tehu som zvracala od začiatku.../ a tiež mám pocit že mi teraz začina byť zle..od hocičoho sa mi dvíha žaludok,v tescu nemožem citiť žiadny smrad,večer mi je ťažko ako by som celý deň kopala kanály...tak dufam že je to len prechodné....a nadôvažok neznesiem zápach prípravku na riad...pomaly už umývam v rúške na nose....ta paráda...
@all ozaj baby ja mám inu skusenosť z pôrodnej sály.moj bývalý manžel je zdravotná sestra a pri obidvoch pôrodoch stál nesmelo pri dverách a podopieral zárubňu...pri posteli pri mne stála a za ruku ma držala moja najlepšia kamoška tiež zdravotná sestra...dýchala so mnou,v prvej dobe mi masirovala kríže,informovala mojich rodičov sediacich na chodbe...proste bola super a veľmi jej za to dakujem...pri druhom porode som myslela že zomriem,malá mala 4200 g a 52 cm a to som už okolo obeda prosila lekára aby mi doniesol nôž že si ju už vyberiem z brucha a nakoniec som ju dákym zázrakom vytlačila o tretej poobede...a to mi potom kamoška povedala že sa už vážne bála o mňa lebo že ked som tlačila toho malého obra tak som bola až bordová...takže vrele odporúčam kamarátku,mamku, či dobrú dulu....
ozaj ešte som zabudla,že chceli dať bývalému prestrihnúť pupočnú šnúru,tak bol v takom šoku že ani nevedel čo od neho chcu /keby záležalo na ňom tak sme dodnes šnurou spojené.../ a prestrihla ju nakoniec kamoška...XIXIXIXIXI
ahojte baby vcera vecer som mala riadne stresy... som vecer dosla z prace a sedim si na gauci ked zrazu len citim ako zo mna tecie :( v momente na wcko a samozrejme krv:((( tak som sa zlakla ze napriek tomu ze bolo pomaly pol desiatej som volala svojmu uducemu lekarovi ze co a ako ci ma vezme skor ked mam k nemu nastupit az od 1.10 bol zlaty ze v poho ale odporucil mi ist na pohotovost nech potvria alebo vyvratia akciu srdiecka. bleda ako stena som s mm nalozila decka do auta a sup do nemocnice. nastastie sestricka aj lekarka boli strasne zlate hned ma vzali na usg a az sa smialy ako silno srdiecko bilo ...uff taky kamen mi spadol zo srdca :D sice babo je o nejakych 9-10 dni mensie ale hlavne ze je ok 🙂 doktorka odporucala hospitalizaciu ale kedze mam dve male decka ktore nemam kam dat tak som odmietla a vegetim doma. mam nasadeny duphaston a dufam ze male uz nebude vymyslat 🙂 uvidime co povie pan doktor 3.10 v nasej prvej poradni :D

@zlatulienka no ja len dufam, ze nebudem musiet ist do porodnice taxikom 😅 🙄