icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

darinkazv
27. sep 2011

baby, pijete niektorá caro? ja mám doma celé veľé balenie a ešte také menšie, čo som mala v prenatal boxe. a u nás to nemá kto piť 🙂 nechceli by ste daktorá?

rene82
27. sep 2011

@kukucg takze ja som tiez na antolskej a aj teraz planujem. uplne super. a bohuzial, my sme museli vyuzit aj sluzby pre rizikovych novorodencov, kedze sme isli o 5tt skor a museli nas resuscitovat

janka273
27. sep 2011

@katkarv hmmmm, ale aspoň budeš mať všetko novučičké, ja mám na prvé 3 mesiace pre bábätko všetko bielo- žlto - zelené 🙂 , a potom už ružové, ak to bude chlapček budem musieť tiež dokupovať , ak dievča , tak bude nosiť po Tami - ale určite by sa obliekli u nás i 2 dievčatá - lebo som mala veľmi veľa vecí , ..... ja ju dokážem aj 3x za deň prezliecť - len aby nemala ani fliačik špinavý / a musí to mať aj zladené 🙂 - proste musí byť tip - top, vrátane sponiek,.... som prehnane čistotná 😉 aj poriadok musí byť všade 🙂 , a Tamarka je taká istá, ak si oblečie pirátske tričko , musí mať pásikavé ponožky i presne také nohavičky 😉 , ....a ja potom môžem len prať, žehliť-ale za to si môžem sama 😉

urma
27. sep 2011

@sunday1 neboj, ved najdes zas pokracovanie tabulky 😀

janka273
27. sep 2011

@maxara cicka - tričko je suprové- krásne, nádherné, ty si šikovnica 1.triedy 🙂

sunday1
27. sep 2011

@urma Vraj sa potom už CRL nemeria, tak si musím nájsť niečo iné 😀

rene82
27. sep 2011

@urma akurat minule bola o pupocnikovej krvi v telke taka relacia ci co to a povedali, ze je sanca 1 ku x tisicom ci milionom, ze sa bude dat pouzit pre vlastne dieta. tak neviem.

janka273
27. sep 2011

@darinkazv ja pijem aj s Tami , ale pekne si ho nechaj - nám na Antolskej hovorili, že podporuje tvorbu mliečka, inak skús Julinke uvariť a zmiešať s mliekom, Tamarka vypije aj 2 za deň 🙂 🙂

maxara
27. sep 2011

@urma 🙂 tak tu republiku si jasne ze musis vybrat najskor 😒 jedine ze by mali kramare ci antolsku aj v belgicku 😀 inak ja pupocnikovu nejdem riesit, ani som neriesila.. skus sa opytat v Belgicku, ci vobec vedia co to je 😉 nechapem to, zapadne krajiny toto vobec neriesia a u nas o tom hovoria ako o vselieku na vsetko a chcu za uskladnenie take prachy, ako keby sme boli zrovna ten narod, ktory na to ma.. inde ich asi poslali do riti.. akoze nechcem mudrovat a dufam, ze sa neruham 😔 ale podla mna je to cista ryza na citoch matiek

@takitak no ja radsej o tom kecat nejdem 😀 lebo namiesto aby som nakopla vrtulu kym nina spala, som si velice kreslila tricko a citala kona a teraz ked je hore, tak uz len citam kona 😀 a vobec sa s nou nehram a toboz neupratujem.. uff.. ja som strasnaaaa, ale ked mne sa dnes taaaaak nechce. Aspn ze navarene mam, to ma tesi, ale este nejaku polievku asi prihotovim a tym sa nakopnem, snad..

@janka273 jani ja pijem kavu denne a pijem aj kolu a kofolu.. akoze nie na litere ale pijem. Aj pri Ninke som pila a je uplne normalna 😉

rene82
27. sep 2011

@janka273 a kolko rockov ma tvoja tami? moja ma 2 roky aj 2 mesiace. moze aj ona to caro? neovplyvni to spanok?

janka273
27. sep 2011

@kukucg
@maxara aj ja idem na Antolskú, a bola som aj pri 1.pôrode, možno sa tam nakoniec stretneme 🙂

strihalka
27. sep 2011

@sunday1 a kde chytrou tabulku najdeme?aj ja chcem vedet jak je babetko obrovske:D

darinkazv
27. sep 2011

@janka273 joj, veru nechce mi to malá. nám zas v nemocke radili vineu na podporu tvorby mlieka. a tá mi veru aspoň chutí. kdežto o care sa nedá povedať. tak mi daj adresu, ja ti to kľudne pošlem 😉

@rene82 caro je bez kofeinu. len taký vlákninový nápoj 😉

rene82
27. sep 2011

@darinkazv viem, ze bez kofeinu, mam ho doma. len som nevedela, ci aj taka mala to moze pit. 😉

janka273
27. sep 2011

@rene82 moja Tami má 4 roky, istotne môže aj tvoja Tami, neobsahuje to kofeín - len dáku pšenicu, ja jej robím do 2, 5dcl hrnčeka 1 káv. lyž.caro, 1 káv. lyž.cukru, do polovičky zaliať vodou, a zvyšok mlieka, určite to nepôsobí na spánok - nespavosť 🙂

maxara
27. sep 2011

@janka273 😀 si ma pobavila teraz.. vravim, keby som ho mala z hlavy nakreslit, vyzeral by jak dement.. ale odkreslit to nie je problem

urma
27. sep 2011

@maxara nesranduj...ze "opytaj sa v belgicku" 🙄 ja hotentooot este dake debaty rozputavat v cudzej reci? No mne ked tam budu pri porode nadavat, tak ani nebudem vediet 😀 Takze zatial som v tom nasla tuto vyhodu jazykovej bariery

janka273
27. sep 2011

@maxara len ja sa bojím piť kávu - pretože mám ten nešťastný hematóm / a ani mi teraz nechutí/, len keď mám taký nízky tlak / tak som si ju uvarlia , a zapíjala s vodou 🙂

maxara
27. sep 2011

a ako tak pozeram, v aprili bude na antolskej veru natresk 😀 😀

janka273
27. sep 2011

@darinkazv nie neposielaj, nerob si cicka starosti, niekomu to daruj 🙂 ,....vineu nám tiež radili/aj som ju pijávala a aj budem po pôrode, / ale teraz mi je z hrozna zle ako potvora....pijem len čistú vodu 🙂

janka273
27. sep 2011

@maxara aj obkreslovanie je "umenie" 🙂 , všetci to nedokážu 😉

sunday1
27. sep 2011

@strihalka Skúsim to pohľadať, to bol nejaký odborný lekársky článok.

maxara
27. sep 2011

@urma to bolo myslene ako ze ani oni neriesia pupocnikovu krv, akoze mozno ma nejaky zmysel, ale momentalne uz zacinaju s inou metodou, na ktoru odoberaju bunky priamo z toho cloveka, ktory je chory.. proste teraz veda dost napreduje a toto bol taky akoze skvely objav, ale rychlo nahradeny. Nieco ako CDcko.. wau super, akos a da nan zapisat cokolvek, ale ma kopec nevyhod, malu kapacitu a trvalo par malo rokov, kym ho absolutne nahradili ine metody a teraz je dobre tak akurat do 3-6 rocnych aut, ktore este nemaju mp3 😒

danka.chomka
27. sep 2011

@urma skoda ze lekari neinformuju aj o vyhodach dotepania pupocnika. Ja som presvedcena ze necham dotepat, ma to uzasne benefity pre babatko. A to skladovanie pre vlastnu potrebu je len biznis, aspon podla toho co som si zatial zistila. Ked chces darovat do verejnehop registra je kopec podmienok co ta krv musi splnat, napr vaha dietata nad 4 kg, nevyvolavany a nemedikovany porod (ziaden oxytocin, ziaden epidural) a este kopec dalsich faktorov, aby ta krv bola pouzitelna. No ked si chces skladovat pre vlastne pouzitie ze tazke peniaze, zrazu ta krv ,,nemusi splnat" tie poziadavky. 😠
http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/loto... tu je celkom pekny clanok o vychodach dotepania. Pupocnikova krv je krv ktora patri dietatu, obsahuje obrovske mnzostvo zeleza, kyslika a hormonov ktore pomahu dietatu adaptovat sa na zivot mimo maternice. V zahranici sa predcasne prestrihnutie pupocnika uz povazuje za zanedbanie starostlivosti lebo je dieta ochudobnene o tuto zazracnu krv. Pomaha sa dietatu rozdychavat a rozbieha cinnost vsetkcyh organov, ktore dieta pocas zivota v maternici na zivot este tak intenzivne nemuselo vyuzivat.
tu su nejake clanky o skodlivosti predsacnesho prerusovania pupocnika
http://atlaschiro.com/great_stuff/how_cord_clam...
http://www.lightparty.com/Health/ChildbirthInte...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6949700.stm

mna velmi hneva ze gyndosi o tomto mamicky neinformuju. Bola tiez relacia v reflexe o moznosti (ne)vyuzitia pupocnikovej krvi pre vlastne pouzitie v buducnosti. Ze sanca ze je mozne ju pouzit je mozno jedno percento. Samozrejme nikoho neodhovaram, len keby sa o tom niekto chcel dozvediet viac a informovane sa rozhodnut tak sa o tom da co to postudovat.

maxara
27. sep 2011

@janka273 vies aku si varim ja? dve male lyzicky nesky do pollitraku, voda do dvoch tretin a tretina mlieka.. ale ked z nej nemas dobry pocit, tak jasne ze nepi 😉

darinkazv
27. sep 2011

@janka273 ja to nemám komu dať 😉 preto som to sem do témy písala, že ak niektorá chcete, tak pošlem. lebo mne to bude v skrinke stáť roky a prejde to zárukou 😀 😝 ja zase teraz hrozno vyjedám. vkuse 😀 ale na pitie len čistú vodu, lebo zo sladkého mi je zle 😉

@maxara s tou pupočníkovou s tebou súhlasím. už aj vedci to začali spochybňovávať, že to môže pomôcť. môže, nemusí a človek za to vyhodí neskutočne veľa peňazí. tak za tie peniaze viem čo to deťom pokúpiť. no nie? 😉

sunday1
27. sep 2011

@strihalka Už to mám: http://www.bmus.org/policies-guides/23-17-3-161... 😉 Je to na 4. strane článku, treba pozerať 50. percentil, zvyšné 2 stĺpce sú extrémy.

darinkazv
27. sep 2011

@danka.chomka no, to je slovensko. bohužiaľ. tu ťa lekár sám od seba len málokedy informuje. ale vždy máš možnosť opýtať sa a požiadať o to, čo chceš. ja sa chystám na profylaxii opýtať, či to robia v našej pôrodnici. a budem to pri pôrode žiadať, aby nehali dotepať. keď som rodila prvú dcérku, nemala som takéto info o týchto veciach. ale mne maličkú dali na bruško po pôrode. až po dákej minúte mi ju vzali a strihli pupočnú šnúru. ešte predtým sa muža opýtali, či nechce. 😀

takitak
27. sep 2011

@urma zavolaj do iscaru a spýtaj sa... ja tým ľuďom tam verím, že najlepšie vedia čo robiť a ako .. 🙂

@sunday1 a môžeš mi tú tabuľku poslať?... bude to už 155-ta ale neva 😀

@darinkazv no okrem tých drevených mien (nakoniec som 3x menila objednávku, lebo ma ešte napadli iní ľudia čo majú deti ...) som si v tescoma objednala panvicu, otvárak, cedítko, osolapku a podobné blbostičky do kuchyne ... takže úplne iné veci ako kočík a pod. ale zase na to mám ešte čas a bojím sa robiť moc skoro nákup predsa len 14tt nie je ešte tak moc 🙂 😉

ava11
27. sep 2011

Dievčence, práve som prišla z ultrazvuku, synček má vyše 6 centimetrov, krásne sa hýbe a všetko má ako má mať 🙂 Tú vašu sódu som ocikala a prvé ráno penila, druhé ráno vôbec, tak neviem neviem 🙂