icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

sunday1
27. sep 2011

@takitak Hodila som link 😀

zuzub
27. sep 2011

Ahojte žienky, hlásim sa tiež k aprílovkám už som sem kedysi na začiatku aj písala, ale nie veľmi mám čas na net malý mi dáva poriadne zabrať a bývalo mi aj strašne zle nič som nevládala musela som len ležať v kľude a zo záchodovou misou som debatila, ale už sa to našťastie trošku zlepšilo.
@sunday1 aj ja si pichám už druhé tehu fraxík, mala som z toho hrôzu,ale už som si zvykla, mám kombinovanú trombofiliu ( žiaľ,zistili mi ju až po dvoch missed abb. ) tak ešte musím brať aj anopyrin.

danka.chomka
27. sep 2011

@darinkazv suhlasim ze na slovensku ide vsetko vela ovela tazsie v tych nasich porodniciach a najma ked lekari povolia ,,ine" postupy znamenalo by to ze priznavaju ze doteraz to roky rokuce robili zle, a to by ich ego prilis bolelo, preto sa tomu aj tak brania casto. Avsak aj na slovensku sa da vybojovat krasny, radostny a prirodzeny porod ktory je zazitkom ako pre matku tak aj pre babatko, len si to vyzaduje velmi vela asertivity a znalost svojich prav ako pacienta 😅 😀 ale co by sme pre tie nase poklady nespravili 😉

sunday1
27. sep 2011

@zuzub Vitaj 😉 Ja mám len MTHFR, aj keď homozygota, tak to až taký problém nie je, ale preventívne si pichať musím 😉

danula2
27. sep 2011

ahojte kocky, nahadzujem postupne veci do bazarika
nas drobcek je majovciatko 2011, vsetky veci na fotkach v mojom albume su na predaj
ostatne co sme nemali ani oblecene, resp. nemam s nimi foto postupne nahodim do bazarika
mali sme toho veeeelmi vela, vacsina bola raz oblecena /az mi je to luto posuvat dalej ☹ /
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danula2/albu...

darinkazv
27. sep 2011

@takitak ja som pri dcérke kupovala kočík v 16tt 😝 proste prišla vtedy super ponuka, tak sme leteli kúpiť. aj teraz už som objavila za super cenu vysnívaný kočík a už sa mi akurát muža podarilo spracovať, tak ešte to večer preberieme a asi ho kúpime. však čo. ak sa má dačo stať, tak sa stane, či mám kočík či nie. a kočík sa dá odložiť alebo predať potom. 🙂 už som mu našla aj miesto. poskladaný ho dám na vrch skrine v dcérkinej izbe 😀

zuzub
27. sep 2011

@sunday1 vďaka 🙂 jj radšej preventívne pichať . je to inak take čudné pichať si do brucha injekcie ked je človek tehu, mm sa na to nemôže ani pozrieť 😀 ach jaj chlapi.....

strihalka
27. sep 2011

@sunday1 dakujem super🙂
mame 43mm:D

sunday1
27. sep 2011

@zuzub No neviem, ale moja hematologička mi zakázala pichať do brucha počas tehu. Zatiaľ picháme do ramien a keď už budú v hroznom stave, tak ideme na stehná a potom späť na ramená.

zuzub
27. sep 2011

fiiiha už aj kočíky niektoré kupujete 😀 ja budem na poslednú chvíľu riešiť lebo ešte neviem či nechám po Miškovi alebo budeme surodenecký kupovať nakoľko neviem ako budem s dvoma chodiť na ďalšie trasy do mesta a pod my veľmi veľa chodíme pešo po vonku a Miško sa rád vozí len ono sa to ešte môže do apríla zmeniť 😀

zuzub
27. sep 2011

@sunday1 čo zakázala???? 😕 to čo je za hlúposť 😀 to ako prečo zdôvodnila? mne praveže viacero lekárov povedalo , že do brucha je najlepšie ak sa dá tak nech vydržím.som fakt take nepočula, že do brucha počas tehu nie a to poznám viacero tehuliek čo si pichajú...

sunday1
27. sep 2011

@zuzub Je to asi otázka názoru každého lekára, ja tej svojej maximálne dôverujem, lebo je to uznávaná odborníčka a navyše si s tehotenstvami tiež toho prežila dosť, takže sa týmto veciam špeciálne venuje. Mne zatiaľ nerobí problém pichať si do ramien, hoci aj ja viem o babách, ktoré si pichajú do brucha 😉

freezii
27. sep 2011

Ahojte, tak som sa odhodlala pridať sa ku skupine (podpísala som revers) - zajtra si idem po tehotenskú knižku. Chcem sa opýtať kde všade sa dá zaregistrovať a získať zľavy a reklamné balíčky. Viem o DM-drogerii a vraj aj niektorý gynekológovia čosi dávajú? neviete?

zuzub
27. sep 2011

@sunday1 no ved to je jasne, len som sa s takýmto názorom ešte nestretla 😉

peka13
27. sep 2011

Ahojte dievčatá, neviem kde som do teraz bola, ale pripájam sa k Vám. Strašne sa na bábo tešíme, je to naše prvé, ale ja som veľký strachoput. Ja sa o bábo strachujem stále,neviem prečo sa bojím...nechcem ale nejde s tým prestať. Najradšej by som bola keby som si mohla bábo skontrolovať nejako sama každý deň. Keby už aspoň kopkalo tak, aby som to cítila ,alebo inak. :no: Čítala som o Angelsounde, je to pristroj na počúvanie srdiečka a dá sa kúpiť na nete, dosť ma to láka, ale recenzie a odporučenia mamičiek sú rôzne. Potom sa skôr bojím, či budem niečo počuť a či ma to zbytočne nevydesí, keď nie... no asi vidíte, som mimo...už sa teším na kontrolu a verím, že bude všetko OK.

Napíšte aj vy o vašich pocitoch nech nie som sama.
Držte sa. :rol8:

zuzub
27. sep 2011

@sunday1 a sama by som si do ramena aj tak nevedela pichnuť.

tajomna
27. sep 2011

@darinkazv ahojko..ja caro veľmi milujem....pošleš?

takitak
27. sep 2011

@darinkazv jasne treba kúpiť keď sa dá. ja kočík a ostatné tehu záležitosti nebudem riešiť, vzal si to na starosť môj manžel, pretože on keď mi vysvetlil čo všetko taký kočík musí mať a už nehovorím o vajíčku a autosedačke tak som to vzdala ... ibaže on si už všetko v autách pomeral, na chalupe má zjazd spravený na cm pre svoj rider, takže náš kočík skôr bude pripomínať rider (kosačka na trávu na kt, sedíš ak náhodou ste ako ja, tj. technikuš tipuš mínus nula) takže toto nechám na ňom - ja som mu len povedala nech to nie je ružové ani červené a inak mi je to fuk ... a teda nech mu to pasuje do všetkých áut nech je pokoj a nemusíme potom kupovať nové ! lebo aj toho by bol schopný ...

@sunday1 super tabuľka ...

sunday1
27. sep 2011

@zuzub Zvládla by si to, nie je to o nič horšie ako do brucha 😉
@peka13 Ja mám s AngelSounds len dobré skúsenosti, srdiečko počúvam od 10+1tt

zuzub
27. sep 2011

@peka13 vitaj 🙂 tvoje pocity sú úplne normálne ja som bola taká istá pri predošlom tehu 😉 ale zbytočne sa netráp, musíš myslieť pozitívne tešeiť sa na bábo ono to všetko vycíti. aj teraz mám strach, aby všetko bolo ok ale už je to také iné nakoľo už nemám toľko času sa venovať len sebe 😀 a ten prístroj na počúvanie sú podľa mňa zbytočne vyhodené peniaze, radšek kúp niečo pekné bábätku čo naozaj bude osožné 😉

darinkazv
27. sep 2011

@zuzub ahoj. no, ja už teraz riešim kočík. lebo nový kupovať nejdeme a keď sa naskytne super ponuka za super cenu, tak netreba váhať. 🙂 ja už mám 5 ročnú dcérku, len postieľka nám po nej ostala, tak ja musím kupovať komplet výbavičku. už mám toho veľa doma 😉 postupne som si už od januára začala kupovať také drahšie veci 😉 teraz mám už objednaný od jednej maminy pult prebaľovací s vaničkou. a na tom kočíku sme sa až dnes nejak s manželom zhodli 😉 takže ja nemám mať už v čom dilemu 🙂

darinkazv
27. sep 2011

@peka13 ahoj, vitaj. ja som bola pri prvom tehu kľudnejšia než teraz. ale za to môže internet. vtedy sme ho nemali, tak som o negatívach a nástrahách vedela prd a bolo to dobre. teraz mávam často väčšie obavy a furt sa sledujem. takže nie si sama. neboj. 😉

@tajomna jasné, pošli do ip adresu 😉

@takitak joj, tak to máš super muža. mne môj povie, že mu je to jedno. ja už mám od dcérky vyskúšané, čo kočík musí mať, tak som si vyhliadla jeden jediný, čo moje nároky spĺňa 😉 a je k nemu aj vajíčko 😉

zuzub
27. sep 2011

@darinkazv no jasne, to už máte veľkú slečnu tak začínate nanovo, ale tak zas apson môžeš kúpiť čo sa ti páči.ja to mám zase tak, že nebudem kupovať takmer nič kedže mám termín takmer rovnaký ako pri Miškovi.len teda ak to bude dievča, čo by sme veľmi chceli tak nejaké oblečko.ale strašne rada by som nakupovala a úplne iné veci by som kúpila ako pri prvom 😀

darinkazv
27. sep 2011

@zuzub tak tomu verím. ale tak nebudem môcť až tak vyskakovať. predsa len peniažkov je pomenej. ale tak čo treba, kúpime. my máme zase prvú septembrovú a toto bude aprílové. takže ak by aj bolo dievčatko, nič by veľkostne nesedelo. mám nejakých 10 vecí na oblečenie po malej odložených. ale keďže je to iné ročné obdobie... ona to, čo nosila na zimu, tak veľkostne bude sedieť tomuto bábätku na leto. takže nič 😀

kukucka26
27. sep 2011

ahojte ja mam velmi smutnu spravu zienky lucim sas vami mne dnes povedal na poradni ze babätko mi zomrelo nema akciu v piatok idem na potrat vsetkym vam vyprosujem vela bozich milosti az do porodu

darinkazv
27. sep 2011

@kukucka26 to mi je veľmi ľúto ☹ veľa síl ti prajem. v koľkom tt si bola? ☹

kukucka26
27. sep 2011

12 TG

zuzub
27. sep 2011

@kukucka26 moja držkaj sa viem ako ti teraz je 😢 hodne síl do ďalších dní prajem 😔

takitak
27. sep 2011

@peka13 ja mám angel sound tiež doma už 4tt ale ešte som sa ho bála vyskúšať, čo ak to nebudem počuť a budem stresovať ... to som asi nemala písať, že? 😝
ale včera som čítala na nejakej anglickej stránke, kde si dievčatá práve o tom písali aké to je super - viem že v UK a inde nechodia na sono tak často a skoro (i keď z ich chatu to až tak nevyzeralo) ale toto mala snáď každá - ale oni tie UK angelsoundy/doppler sú trochu iné ako to čo sa predáva v SR - no ale to tu nebudem porovnávať lebo predsa len UK je asi iné kafe i keď ... ale to je skôr otázka na obchodníkov 😒

strihalka
27. sep 2011

@kukucka26 hrozne, je mit o velmi lito, drz se, urcite brzy prijde bratricek, ci sestricka