icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

peka13
28. sep 2011

@zlatulienka ahoj, potom napíš ako to prebiehalo prejasnenie (NT), ja sa neviem dočkať, mňa to čaká až v pondelok. Joj už nech to rýchlo prejde 🙂 Držkaj sa

darinkazv
28. sep 2011

@nelicefo to ti nemusí byť ešte vidieť nič. ani mne nebolo nič vidieť. až nejak na konci 5tt mi bolo vidieť vačok 3mm. tak ešte nezúfaj 😉

sunday1
28. sep 2011

@peka13 Zlatko, nechcem mudrovať, ale ideš na NT dosť neskoro. Prečo Ťa neobjednali skôr? Robí sa do konca 13tt 😒

sunday1
28. sep 2011

@janka273 Robí sa 11-13tt 😉 Nerobia to ale všetci lekári 😖

peka13
28. sep 2011

@sunday1 No to ja neviem, tiež sa mi zdalo, že to zvláštne vypočítava...ale povedal, že to stihnem. Keby som to nestihla, čo by sa mohlo zanedbať? Ja som doktorovi začala od začiatku dôverovať a nesnažím sa ho prekrúcať, dúfam,že tam ešte niečo uvidí 🙂

strihalka
28. sep 2011

Ahojte, vcera jsem se zhrozila, kdyz jsem povolila bricho a co na me vykouklo, ze jaky pivni pupek 😀, n pekne jsem si povedala.....🙂

janka273
28. sep 2011

@sunday1 aha - ja sa dr. v pondelok opýtam, a dá sa niečo z tých hodnôt - zistiť? mne to pri malej nerobili / 4 roky dozadu/....teraz pozerám do tehot.knižky, a mám to vyplnené že: NT medzi 12tg.- 14tg=1mm , takže mi to asi robili, a ja o tom ani neviem 😉 , ale naposledy som bola na kontrole podľa Pm 10+4, ale bábätko bolo veľké na 11tt+1 - takže to je už 12tg? a ten 1mm je v poriadku?

strihalka
28. sep 2011

@janka273 1mm je ukazkovy vysledek , po nem otuzime vsichni🙂

sunday1
28. sep 2011

@peka13 Zisťuje sa podľa toho pravdepodobnosť downovho syndrómu, ale berie sa do úvahy aj kopec ďalších faktorov, takže zanedbať určite nezanedbáš nič. Ja to viem preto, lebo som pri jednom nevydarenom tehotenstve išla na NT 13+2tt a doki mi povedal, že už je neskoro, ale ja som bola vtedy ešte o týždeň pozadu, lebo som mala posunutú ovulku, tak to bolo nakoniec ok, lebo som bola len 12+2tt. A bude Ti robiť aj skríning? Ten sa tiež zvykne robiť trošku skôr, naraz s NT 😕

janka273
28. sep 2011

@strihalka aké krásne "pupinko", ja mám ešte len 1/2 možno či 1/4 z toho, ty tam istotne ukrývaš riadnu princezničku 🙂

janka273
28. sep 2011

@strihalka a to znamená, že bábätko je v poriadku, a keď vyjdú vysoké hodnoty, čo to znamená?

sunday1
28. sep 2011

@janka273 1mm je super, ja som mala 2 a myslím, že norma je do 2,5, ale to si nie som 100% istá. Každopádne môžeš byť pokojná 😉

sunday1
28. sep 2011

@janka273 To potom znamená zvýšené riziko downovho syndrómu alebo iných genetických alebo vývinových vád.

janka273
28. sep 2011

@sunday1 ďakujem, tak sa vytešujem, keby ste to tu nespomínali, tak ani neviem, že to mám za sebou 🙂

strihalka
28. sep 2011

@janka273 no ja si hlavne nejsem jsita, ci tam neukryvam enjakeho jeste dalsiho vetrelce, to neni mzne taketo brusisko:D

strihalka
28. sep 2011

@janka273 je tam zvysene riziko downsyndromu..myslim, ze kamaradka mi rikala, ze 1-3mm je ok, vyssi je uz aj vyssi riziko, ze jednotka je super

peka13
28. sep 2011

@sunday1 Dúfam, že tam doktor ešte niečo uvidí, lebo ma porazí. Ja chodím na kontroly raz za 4 týždne takže som zatial bola len dva krát. Mám na toho doktora, len samé dobré odporúčania, tak ma ani nenapadlo ho spochybňovať. Ale tiež viem , že som mala posunutú ovulku a nemalo by to byť podľa podľa PM 12 +6tt, ale 11+6tt. Aspoň podľa mojich výpočtov. Ale podľa ultrazvuku v 7tt podľa PM mi povedal , že zodpoveda veľkosti...No uvidím, asi sa tým nebudem stresovať...asi najviac ma zaujíma, či tam bude tancovať a poskakovať, či sa má u mňa dobre a či si budem môcť zobrať aj mužíka, nech ho vidí aj on 🙂

peka13
28. sep 2011

@sunday1 Inak teraz som si čítala na nete, (neviem síce, aký dôveryhodný zdroj to je) ale tam píšu, že posledný deň na prejasnenie (NT) je 13+6 tt, tak to možno naozaj stihnem.
tu je odkaz: http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=71

maxara
28. sep 2011

Dobre ranko damy

@katkadz no tak ja by som zas nikdy nedokazala nic ustrikovat 😅 ja to proste neviem ani len pochopit.. nemam na to trpezlivost.. aj ked sa mi velmi pacia take svetriky a papucky... a aj "teplacky" alebo ako to nazvat, take na tracky 😵 Ja teraz akurat riesim pre mm naramok priatelstva, jemu sa strasne pacia a je to idealny darcek k jeho sviatku. Najhorsie je, ze je stale narocnejsi a aj ja, lebo take tie jednoduche ma nudia a tak niekedy robim jednoduchy a dva tazsie. Nech mam rok pokoj. 🙂
Inak najhorsie na tych tehu veciach je, ze ani dobre nesedia a aj tak su strasne drahe. Ale zas tak, nieco nosit musime.. ja som si minule tehu kupila v KIK tu v PK nejake handry, da sa povedat ze za par eur. A na to tehu v pohode vydrzali, niektore pouzijem urcite este teraz a potom ich vyradim na handry.. mm sa potesi 😅 handier v garazi nikdy nie je dost. Kati a ten termin.. mne dr hovoril, ze najpresnejsie sa podla sona urcuje termin uplne co najskor v tych zaciatkoch, lebo vtedy este rastu babatka takmer vsetky rovnako, cize aj ked by bolo vacsie alebo mensie ako je priemer tak by bol rozdiel v termine porodu max 2-3 dni. A cim neskor sa meria babo, tym viac sa prejavuje genetika, cize vacsie alebo mensie babo a to by potom strasne skreslovalo termin porodu, lebo ved sak deti sa rodia aj 2,5 kg aj 4,5kg. Takze cim neskorsi UTZ tym nepresnejsi termin podla UTZ.

@nelicefo ach jaj, no ved ale uvidis v piatok.. sanca este je 😉

@danka.chomka akoze nemozem inak ako suhlasit s tebou uplne vo vsetkom.. dr sa stazuju, ze maju toho vela, ale vela si toho sami narobia.. akoze rodi sa tak preto, aby som mal k dietatu lepsi pristup.. vies kazda matka sa boji nejako protirecit dr, ked sama nema nejake skusenosti alebo nieco. Proste v zaujme malinkeho povies aj nechta zaziva rozrezu, len nech ho vyberu zdrave a hlavne zive. Ja som sa neskutocne tesila na porod, nemala som ziaden ani malinky strach. Ja sa bolesti nejako nebojim a ani si nemyslim, ze je to nejaka taka bolest, ze by sa to nedalo vydrzat. Samozrejme pod tlakom okolia, resp kazdy o tom hovoril, nahovaral ma a tak.. som si zaplatila EPI. No kedze sa stalo to vsetko ako sa stalo, tak som epi nedostala a teda viem, ze ju nepotrebujem. 😅 Ked som bola na cakacke, chcela som vstat z postele a prechadzat sa. Sestra ma zrusila, ze nech si lahnem, ze je tam natresk, tak nech sa tam nemocem. Hoci mne stacilo stat pri posteli, posledna pri okne.. Tak som si lahla, za par minut mi odisla voda, sama od seba, isla som na osetrovnu, dr nakazal nachystat a poslal ma spat na cakacku, ze za mnou pride personal ma poriesit. Tj dat klystir, ceknut holenie a pichnut epi a infuzku protistreptokokovi. Isla som, bola tam ta krava sestricka a pytam sa jej, ci teraz uz mozem trosku chodit a ona zacala po mne hucat, ci som normalna, ci chcem aby mi zomrelo babo, ved ked budem stat po odteceni vody, tak mi zapadne pupocnik a babo umre.. a uz aj nech si lahnem.. Akoze tak ma vystrasila, ze som si lahla a stuchala do Ninky, nech sa pohne, nech viem ze zije,ale teda bez vody sa jej hybat nechcelo.. ja som skoro zomrela.. navyse ma vsetci odignorovali a ako som uz pisala, nachystali omylom inu babu ☹ A tak ja leziac a bojac sa pohnut som dostala akurat protistreptokokovyu infuzku a ked mi ju ta teta pichala, tak som sa pytala, ze kedy ostatne a ci mi pusti manzela, ktory tam uz stepuje a ona zas, nebojte sa, na vsetko je dost casu a ci som sa zblaznila, ci nevidim, ze je tam kopec zien s vyhrnutymi koselami a ze ja tam chcem muza (som ho chcela len nech sa nachysta na chodbe, nech nezmeska). A potom mi infuzka dotiekla a kontrakcie sa stupnovali, uz som to citila hadam ako nejaku pulzujucu kontrakciu.. baby co tam lezali sa normalne bali, ze tam porodim pri nich. Nemohla som vstat, lebo tu stecenu infuzku som mala v zile, krv som mala uz v celej hadicke a stojan mi dala za postel a zan moju tasku s vecami, takze ja som nemala ako vytiahnut ten stojan z druhej strany postele.. nemala som cim na koho zazvonit.. proste ja som tam zacala kricat na sestricku, ale nikto nechodil, tak potom jedna z tych bab vstala a isla ju zavolat, ta ma zdrbala, ze nech pekne predychavam, ze urcite len zle dycham a ked som spravila presne co mi povedala, zacalo sa mi v kontrakcii totalne triast brucho a ona hned ze utekajte na osetrovnu, co tu lezite. Tak som na nu nahucala, nech mi vyberie tu infuzku posratu z ruky, ze keby sa aspon trosku starali, tak som tam uz mohla byt 10 minut. A dr hned ze uz 10 minut mala byt mala vonku ☹ Proste system.. navyse ma nachystali na tom bocaku a poslali nejaku volnu dr a ta ked ma zbadala a zistila, ze ja uz anineviem, kedy mam kontrakciu, a nina ma slabsie ozvy, zacala vykrikovat, ze sa boji, ze nech zavolaju ineho dr a pod.. a neviem si v tom zhone a strachu co mi vsetci okolo mna navodzovali, ze by som este vravela, ze chcem, aby mi toto hento.. A dr s bozskym syndromom po tom vsetkom este napisala, ze JA nespolupracujem, ked mi sila rany pred umrtvenia a ja som jej poskakovala zadkom ☹ akoze totalne cele zle.. A co sa tyka babatka pri sebe po porode.. niektora zvladne porod ako nic a niektora tazsie, preto suhlasim s tym, ze mala by mat mamina moznost babo "odlozit" na par hodin. V tomto boli na kramaroch super, lebo nechali po porode babo s mamou, teda pomerali a zabalili,ale potom uz pri maminke a ked sa islo zo saly, tak ho vzali na novorodenecke a mamu nechali vyspat. Al ked chcela, tak jej ho doniesli aj hned. Ale inak mam na ne tazke srdce a hlavne suhlasim so @zlatulienka lebo novoredenecke robi ovela viac problemov.. mne napr na jednej vizite povedali jedno a ze mam toto a hento robit a na druhej sa ma ina dr pytala, ci som to robila a ona ze chyba, to vas este nemozem pustit.. akozeeeeeee.. jednu posluchnem a druha ma zdrbe a mama vyber si.. a to ani nehovorim, ze mi zobrali Ninku do lampy, lebo mala zltacku a vraj mi ju v noci donesu na kojenie.. a ja som sa nadranom zobudila a uplne som sa bala, ze mi zomrela, lebo mi ju nerpoiniesli, utekala som rychlo na novorodenecke s plnymi kozami mlieka za celu noc a oni akurat do nej natlacili BEBU 😠 😠 a potom koj, krava.. 😠 Proste ja som chcela ist domov.. chcela som si kojit ako som chcela ja a spat kedy som chcela a mat pri sebe..

uff som sa njak rozpisala, ale slubujem, ze uz mojom uzasnom porode nenapisem ani tuk.. 😅

danka.chomka
28. sep 2011

@maxara hej tie novorodenecke praktiky ze nebojte sa ked sa zobudi vam ju prinesieme v noci. 😠 Ani nahodou a ty sa potom cely dalsi den trap s prisatim ked ju posalia s cumlom. Presne toto sme mali so svagrou. Hned po porode som za nou isla s laktacnou poradkynou krasne sa maly prisal cely den si krasne cuckal nebol ziaden problem a na dalsi den mu dali caj z flase a po prisati ani chyru ani slychu, ona prsia nabombovane do prasknutia a nemal ich jak vysat a tak skoncili nakoniec na klobucikoch 😠 Ono este ked sa clovek pozrie jak s tym UM narabaju a jak porusuju vsetky hygienicke predpisy pre jeho pripravu tak cloveku sa zaludok obrati, maju tam trojlitrovu bandasku kde je zarobene mlieko a z toho cely den odlievaju, pritom sa vzy prizvukuje ze nikdy nie mlieko ktore stalo, kazde ma byt zarobene tesne pred podanim a riadne ohriate. otrasne to je ako sa spravaju. Hlavne ze si tam citaju casaky a rehocu sa s vylozenymi nohami tak sturia decku flasu aby sa nemuseli prejst po chodbe odniest ho na kojenie. a matka ma prist potom o nervy aj o mlieko s takou podporou.

atreyu
28. sep 2011

No práve som sa vyzvracala prýkrát a to som dnes 12+1 😖

strihalka
28. sep 2011

@atreyu gratulujem 😀
drz se🙂

atreyu
28. sep 2011

@strihalka no dúfam, že to bolo prvý aj posledný krát 😝 ja to pripisujem mojej migréne, asi začnem opäť piť kávu 😒 ináč ty čo más za brušisko????????fakt tam nemáš dve,tri?ja som plochá furt, síce cítim, že sú mi tesnejšie všetky nohavice, ale voľným okom nič nevidno...

peka13
28. sep 2011

@maxara Teda to by si si možno zvládla odrodiť aj sama, pri takomto prístupe. Veľký obdiv, že si to zvládla a prežila... dúfam, že nebudem mať takú skúsenosť...fú, až mi zimomriavky chodia po tele :( , za tú BEBU by som aj vraždila :(

strihalka
28. sep 2011

@atreyu no ja nevim, vcer jsem to vecer odfotila, s vyrazem ze to co je? 😀 😀 😀 😀
Je tam jedno a pak kopa jidla :D
Ja kavu piju normalen ale bezkofeinovu adelam si z ni preso namka🙂

atreyu
28. sep 2011

@nelicefo moja ja som mala na UZV 5+6 len váčok a to koliesko...nezúfaj a držím pršteky 😵

atreyu
28. sep 2011

@strihalka práveže ja potrebujem ten kofeín na zvýšenie tlaku...tak buď kávu alebo colu?čo je lepšie?a malinké sedí veľkosťou na PM?lebo naše je o 6 dní väčšie skáče si tam ako akrobat a bruško nikde 😀 nič to hlavne, že je v poriadku 🙂

maxara
28. sep 2011

@danka.chomka presne.. a mna nasralo, ze mi jedna z tych norodeneckych nadher (dr) povedala, ze kedze ma silnu zltacku, tak ju z toho dostane UM, lebo ja nemam dost (ja som totiz musela ist po porode este na kyretaz, kvoli nejakym zabudnutym obalom a nevyplavili sa mi ani oxytocinovou infuzkou, cize do narkozy a po nej som nemohla cely den kojit a teda n adruhy den to tiez bola slabota) Tak chapem, ze jej to UM dali, ved dobre, nenecham ju hladnu, ked uz ja nemozem jej to mliecko dat. Ale nemusia jej ho hned drbnut z flase 😠 su rozne metody, ona pekne pila o malicek a so striekackou.. no a ten den po narkoze som sa snazila rozkojovat znova, aj sa mi podarilo co to, akurat ze kedze cely den bola mimo lampy, tak na noc mi ju tam vzali a vtedy znova flasa.. skoro ma drblo 😠 ved ja som mala potom ked sme dosli domov, totalne znicene prsa, cosa prisavala zle a aj dlho jej to trvalo..
Proste chyba individualny pristup.. kazdej radia rovnako a pritom kazda je ina

maxara
28. sep 2011

@peka13 ☹ veru, keby som vedela, ze mozem tlacit, tak kym by prisla ta asistentka na cakacku, uz som mohla mat po ☹ najhorsie je, ze raz som toto niekam tu na kona inam pisala, a tam sa niektore vyjadrili, ze si za to mozeme sami, ze sme drze a neposluchame.. ☹ a ze su mamicky co proste nespolupracuju.. akoze preto vravim, keby tam nebol mm nakoniec pri mne, tak si o sebe myslim, ze som bola asi ja nejaka krava..

carrie84
28. sep 2011

@atreyu - gratulujem 🙂 Mne kavu doktorka dnes schvalila, ja mam tiez nizsi tlak a ked nedam kavu, tak som taka padava kus 😒 Lenze nejako mi kava prestala chutit 😖 A to som predtym nemala problem vypit 5-6 silnych kav denne. Ach jo....
@strihalka - paradne brusko. Vecer mavam prudko podobne 😀 Pocuj, nebojis sa, ze sa ti roztiahne kerka? Preto som si ju nikdy nedala na brucho, som sa bala ako to bude vyzerat po tehu.

Baby, dnes som bola na kontrole, male je krasne, plavalo si jedna radost, vsetko vyzera ok,. Zobrali mi aspon liter krvi a spoko som s 2 foteckami isla domov 😀