Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@urma CRP sú zápalové hodnoty , ak má niekto chrípku, angínu, či dáky vírus - tak niektorí lekári, sa rozhodujú, či majú dať antibiotika podľa Crp - do prsta ti pichnú - a prístroj im hneď ukáže aké máš CRP, robia to i deťom, ak máš do dákej hodnoty - tak ti nedajú, ak máš vyššie hodnoty tak antibiotiká dostaneš 😉 - aby zbytočne deťom a dospelým nepredpisovali lieky....robia to i pred operáciou/ ak máš zvýšené CRP - tak operáciu nemôžeš absolvovať, ja som pri tom 1.tehotenstve mávala od 42 - 60- a ani antibiotika mi nepomohli
Ahojte babenky, co mate nove? Mne je stale zle, ale uz len vecer. Od pondelka idem do prace, tak dufam, ze to zvladnem. V lekarni som si kupila krem Elasti-Q. Zo striami problem nemam, ale radsej sa budem natierat. Spominali ste bruska, ja mam zatial len take akokeby napapane, zatial vsetko obleciem a nic som nepribrala, no ale to asi preto, lebo mi je zle. Mozno, keby mi brusko vykuklo, nebolo by mi ani zle. V pondelok som bola na kontrole na rizikovom a bol tam lekar a pytal sa ma ako sa mam, tak som povedala, ze vsetko vporiadku akurat, ze mi je stale zle a on mi na to povedal, ze "Ved ste chcela byt tehotna". Totalne odborna lekarska rada a utesenie, este ze tam uz nejdem. Vlastne mam tam ist rodit, ja sa tam s nimi asi pohadam.
@anabelleee ach. jaj, tí doktori, vedia tak potešiť človeka ☹ ,... inak opýta sa ako sa cítiš, a keď mu odpovieš po pravde, tak ťa zaklincuje takouto odpoveďou - 😠 , mne už bruško vykuklo - a je mi stááááááááááááále zle ☹
Jiank dnes jdem do restaurace, tak snad tam enbude moc pachu a nezaziju poprve nevolnsot:D......jdem na pizzu, tak aj doufam, ze ji snim celou, uz ted mam hlad
@peka13 už to mám šťastlivo za sebou, Dr. mi robil klasický UTZ, všetko pomeral, CRL máme 5,98cm, narástli sme 😉 , zodpovedá to vraj 12+2, frekvencia srdiečka 162, a tá hlavná hodnota - NT 1,7
takže všetko oukej 🙂 🙂 🙂 🙂
maličké spinkalo, poukazoval mi ručičky, nožičky, srdiečko, žalúdok, očká, čeľusť...a na pamiatku som dostala 2 fotečky grátis, Dr. bol veľmi príjemný, naozaj to stálo za to, až na tie moje obavy predtým, žalúdok som mala stiahnutý ako pred štátnicami 😝
@zlatulienka teším sa s tebou 🙂 že máte všetko v poriadku 🙂 a pohlavie ešte nebolo vidieť, však?
ahojte baby, termin mam tiez v aprili ale teraz mam taky mensy problem a neviem co stym. Predvcerom ked som bola na wc tak som na toaletnom nasla ruzovkasty vytok taky hrubkovaty, vcera nic a dnes zase......mam sa obavat? Co si o tom myslite vy?
@janka273 Janulka, aj som sa od šťastia zabudla spýtať...niekde som čítala, že dobrým UTZ sa to dá zistiť od 16tt, tak budem otravovať môjho gyn 😉
aj keď tento mi núkal, že má zriadenú ambulanciu, kde robí 3/4D a môžem sa k nemu hocikedy ohlásiť, tam mi to povie potom podľa mňa presne, naháňal si kšeft
@mima21 ja som taký stresák (asi aj preto, že už mám za sebou kadečo zlé), že by som išla hneď k Dr. pre pokoj, či je všetko OK
z vlastnej skúsenosti viem, že niekedy to neznamená nič zlé a niekedy zas to najhoršie...
nechcem ťa však strašiť
@janka273 ja viem, ze som tak par rokov mala dost vysoke ASLO. To tiez nieco s protilatkami a zapalom suvisi. Brali mi potom mandle a malo to klesnut ale neklesalo stale a potom sa na to vykaslalo...Tak ak to teraz zasa vyskoci, resp. nie zasa ale este stale...tak mozno aj mna budu chciet liecit antibiotikami 😝 Ale nebudem predbiehat...na krvi som bola dnes.
@zlatulienka aj by som sla k dr. len momentalne mam doma deti lebo su chore a ani ich nemam skym nechat.......ako, ono je to len raz cez den, potom uz vobec nic, ziadny vytok
@anabelleee Ja som bola na prvej poradni u mojeho a sa ma pytal inak. Ze nebyvam vam zle?
Tak ja ze ano. A potom ze ci aj vraciam..no a to ja zas nie. A vraj ak by som viackrat denne vraciavala, tak mam prist..
Cekam na muze, maaaaaaaaaam hlad:-/neco bych uz zakousla ale pak to zase vsechno nesnim:D
a zacnu sidelat svacinu do prace, bo dva jogurtky a obed mi nejako nestaci:D
najedemee na skolni svacinyy 😀 😀 😀 😀
@zlatulienka Jani, aj mne pri prvom povedala dr.tiež v 16tt - pohlavie, ale vraj u chlapcoch sa to dá zistiť už od 12tt, ja sa na to opýtam v pondelok, keď pôjdem dr., len či ma nechytí panika 😉 a všetky otázky mi vyfučia z hlavy 🙂 , a to šijové presv. to sa len meria, však? lebo ja ani neviem, kedy mi to min.urobila 😉
@urma veď uvidíš , či budeš mať vyššie hodnoty, ja som teraz pri 2.tehot. mala v poriadku, ale pri tom 1t. tak mi to CRP vyskočilo v dákom 16tg / a zistil to obvodný, keď som mala len vyhádzané ústa - ale to bolo z alergie, najprv mi predpísal lieky - také, čo nesmú tehotné / a vedel , že som tehot./, keby ma v lekárni nepoznali - a nevideli bruško, tak by som ich pojedla - musela som sa vrátiť späť pre nový recept k dr. a odvtedy čítam všetky príbal.letáky.
@janka273 áno, to sa len meria, tak ako zmeral CRL, tak aj NT, otázka pár sekúnd 😉 , preto si to ani nepostrehla
@urma @janka273 CRP su zapalove markery, ale to preco ho zistuju je preto, ze virusova infekcia ho nezvysuje a bakterialna ano. A na virusy ATB nezaberaju, lebo virus je prakticky len nieco medzi zivym a nezivym organizmom, pricom bakteria je regulerny zivy organizmus (ziva priroda) 😉
@strihalka 😀 nee cosi.. nastastie to Ninku este ani raz nenapadlo chytit, ale vravim, my ich pravidelne zbierame, hlavne ked je pekne, nech sa moze Nini vonku hrat. Ale ked je tak, ze dlhsie prsi a potom je pekne, tak samozrejme nejdem najprv zbierat hovna.. ale ide pekne so mnou a davame pozor. 😉
@urma draha a ty chodim kam k dr? ja sa chystam na 3D do HC k dr brestanskemu. Robil mi aj Ninkine a bol super. Aj ked na prvy pohlad taky echt masiar, ze keby vysiel do cakarne s kudlou a v krvavej zastere, vobec by ma neprekvapil 😀 ale inak velmi mily so svojskym humorom, poznas ho?
@barbora84 no ved uvidime 😉 ved to je inak lepsie rodit cez sviatky a vikendy.. dr tam su tak ci tak, aj sestricky a nie su tam maminy, co maju planovane sekcie a vyvolavacky 😉 budeme same na izbach 😵
@zlatulienka ahoj, tak to je super že ti utz dobre dopadol, inak myslím, že sme sa tam dnes videli 🙂 teda minimálne pri tom čakaní na papier na ktorý sme sa mali zapísať :D .

@janka273 a co to je to CRP s cim to ma suvisiet?