icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

lyenka
28. sep 2011

@katkadz
@janka273 nam uz lekar na konci 12tt potvrdil na 95% chlapceka 🙂

danka.chomka
28. sep 2011

@lyenka a bola si na 2D alebo 3D?

zlatulienka
29. sep 2011

@adik109 sa mi zdá, že sme sa videli 😉 Ak sa smiem spýtať, ty bývaš blízko ZA? A ako si dopadla?

adik109
29. sep 2011

@zlatulienka ja bývam kúsok od CA takže moc blízko ZA to nie je 🙂 ale tento utz robia najbližšie v ZA tak nás posielajú tam. Vyzerá že sme dopadli dobre, NT je 1,6 mm a máme 6,3 cm. Podľa doktora všetko v poriadku 🙂

evatko
29. sep 2011

ahojte, ja tiez este trpim nevolnostami, ale uz to nie je to, co na zaciatku, ked som ani vodu nemohla prehltnut. Uplnou nahodou som ale objavila(po vsetkych moznych i nemoznych skusaniach veci, kt. maju zmiernovat nevolnosti) MLADE VLAZSKE ORECHY. Mne fakt pomahaju, tie biele teraz , co padaju, este nevyschnute (bez supky) Skuste to, aby som vedela, ci si to nahodou nemam dat patentovat 😀

micifuzik
29. sep 2011

Ahojte mamulienky. Ja mám termín 14.4.2012, čakám tretie bábätko a už sa tak veľmi teším, že by som už najradšej rodila. Pracujem, celý deň sedím za PC a tak pekne priberám. Bruško mám už také, že pri prvých dvoch som také nemala ani v 5. mesiaci. 😵

maxara
29. sep 2011

Dobre ranko, ja som dnes vstala s vrtulou v riti, tak si ju nechcem zasediet 😅 pracka perie, dieta uspate, utekam dat piect maso, nejake zemiaky a salatik.. trochu upracem a idem rychlo pliest naramok priatelstva pre mojho draheho, kedze ma dnes mena.. joj a uplne som zabudla na dezertik, takze aj to.. uff tak uz aj zdrham radsej.. pekny deeen

zlatulienka
29. sep 2011

@micifuzik vitaj medzi nami 🙂 🙂 🙂
ja som na tom podobne, tiež čakám tretie, som na PN-ke, takže začínam pekne rásť a bruško ako 5. mesiaci 😝

janka273
29. sep 2011

@maxara Cicuška ty si ale múdra, ako si nám to pekne vysvetlila, si zdr.sestra? Naša Tami mala vírus a dr. jej dala antibiotika, lebo mala tepltu okolo 40 - 5 dní, a CRP mala 8, ....paralen, ani sirupčeky jej nezaberali, vraj to bol taký silná vírus.infekcia ....mne to tiež bolo čudné, keď jej dr. dala antibiotiká 😉

atreyu
29. sep 2011

Baby nemáte doma dokument o tehotenstve pre zamestnávateľa?Absolútne netuším ako by to malo vyzerať, tak by mi to pomohlo...

@maxara počuj nechceš mi tú vrtuľu na pár dní požičať?od kedy som tehu som doma nič nezrobila len varím a raz som vydrhla záchod a kúpelku...nič sa mi nechce 😠

lyenka
29. sep 2011

@danka.chomka bola som v Saci u Dosedlu 🙂

danka.chomka
29. sep 2011

@lyenka on robieva 3D pokial viem ale neviem ci aj v takych skorych stadiach. nevies ci to bolo 2Dalebo 3d?

peka13
29. sep 2011

@zlatulienka Gratulujem k dobrým výsledkom, moc sa teším... aj ja chcem 🙂

@maxara aj ja chcem vrtuľu, ja som úplne nemožná, ani popostielať sa mi nechce :(

micifuzik
29. sep 2011

Chcela by som sa spýtať, či tehulky kávičkujete? mne káva strašne chýba, tak si dávam 1 za deň. a potom sa klamem čajom 😠 a ešte by som chcela vedieť, či nealkoholické pivo je úplne neškodné - ak máte niekto tiež sem tam chuť na pivko 😵

maxara
29. sep 2011

@janka273 Jani, ono totiz ked ma niekto velmi silnu virusovu infekciu, tak sa niekedy zvyknu dat ATB hlavne teda ak je CRP vyssie, pretoze sa zrejme pridava vdaka oslabenej imunite k virusu aj nico pomimo bakterialne.. tak preto.. Inak na virusy neexistuju lieky, len nieco ako virostatika, ktore zablokuju virusu dalsie mnozenie a teda nas imunitny system pomaly ten virus likviduje, tym ze sa uz nemnozi. Virus je strasny hajzel, lebo napada bunky tak, ze im vstepi svoj pogram, je to presne ako pocitacovy virus, asi preto sa t aj tak vola.. Bakteria je obycajny cudzopasnik.. takze to je ten hlavny rozdiel.. ale sestricka nie som 😉 a ani mudra 😀 len tomuto som sa tak trosku venovala.. mozno by ma nejaka lekarka zdrbala, ale ja sa na to pozeram skor z toho biologickeho hladiska

@atreyu @peka13 baby neblaznite, ja mam vrtulu raz rocne tehu netehu 😀 inak na dokaz, uz mi ostava len kolac urobit, maso sa pecie, zemiaky nachystane na prisupnutie do truby, polievka rozvoniava.. odpadavam zo seba.. este idem, kym Nina chrape, umyt rychlo podlahu, lebo ona ma neskutocny styl jedenia.. tzv celokuchynsky 😠

urma
29. sep 2011

@maxara ja chodim v poslednej dobe k Dr. tak rozne 😀 Takze mozem porovnavat a zistila som, ze ten moj je uplne najvacsi masiar zo vsetkych 😠 Aj teraz ma tak vysetroval, ze ma az mikalo...normalne ma to teda nebolieva, ale teraz aj ano ☹ Ja dufam, ze to ma nebude kazdu poradnu vaginalne vysetrovat, ci ano? Som sa v duchu malickemu ospravedlnovala..nech sa nehneva...a vydrzi. Tehotenstvo by malo byt nedotknute ☹ vraj

A k dr. brestanskemu...bola som raz aj u neho, ma fakt vyborne vybavenie, teda co som len tak ja laicky okukla. Celkovy dojem dobryyy, moj otec sa s nim pozna. Ja som potrebovala vtedy spravit folikulometriu pred IUI a mala som dojem, ze uz to bude. Lenze moj vo stvrtky neordinuje, tak som bola zufala a otec ma k nemu posikoval 🙂 po protekcii. Ja tam asi tiez pojdem na 3D, kedy sa to vlastne chodi, 16 tt ci 20 tt? Moj tatko sa ma stale pyta, v ktorom som tt, aby ma tam posikoval 🙂 Aj sestra u neho bola na 3D, ked mi vtedy pysne ukazovala fotky, moja prva rekacia bola ze jaky mimozenstan 😅 No a to nebolo ani tak davno...4 roky dozadu.

maxara
29. sep 2011

@micifuzik ja kavickujem a inak caj je rovnako "zakazany" ako kava.. teda cierny a zeleny caj.. a niektore bylinky tiez nie su zrovna povolene.. takze ak, tak nejaky roibos.. fuuuj, aj ked mne minule tehu chutil pomarancovy roibos a ked som si ho uvarila po tehu, skoro som sa dogrcala od hnusu 😀 normalne si urob kavu, ser na to.. pokial ti z nej nie je grcno, tak pohodka

maxara
29. sep 2011

@urma take 3D co chces hlavne akoze take komercne, ze pekne fotky a pod tak to sa robi aj po 24tt aby bol efekt conajlepsi.. ale ja som k nemu isla na morfo, lebo moj dr mal vtedy stare sono a jedine co urobil, odmeral malej hlavu a brusko a nozku. Takze.. A Brestansky ma nevysetroval, tak neviem, ci aj je masiar, ale minimalne tak vyzera 😀 ale je fakt zlaty, velmi mily a vtipny. Takze teraz, hoci ma moj dr uz nove sono, pojdem znova k nemu a tiez sa chystam tak okolo 20tt. Uvidim 4.10., na kedy ma objedna moj na sono.. lebo podla jeho stylu mi to vychadza, ze budem asi v 19tt na tej daslej poradni, cize by mi mal to sono urobit zaciatkom novembra a tak k brestanskemu pojdem az po tomto. Inak sa morfo robi od 19-24tt a potom uz len tie efektne..

peka13
29. sep 2011

@micifuzik Ja som sa pytala doktora na nealko pivko, pretože ho mám rada a teraz ešte keď ma nafukuje sa mi to sem-tam hodí. Povedal, že je to v poriadku, ale zase nevypiť sud 🙂
Kávu nepijem , ale niekedy, keď ma chytí chuť tak si dám Caro, nieje to nič moc, ale aspoň pre ten pocit postači, potom si aj tak idem ľahnúť, takže tak.

urma
29. sep 2011

@maxara ja vlastne neviem ci chcem dake efektne 3D.
Mna aj trosku znepokojkuje, ze mi robia sono zakazdym, ked sa ukazem v ambulancii. A to som tam aj kazde 2 tyzdne, lebo neviem z akeho dovodu, vzdy mi predpisuju len 2 krabicky utrosu 😒 a tak som nutena ist kade tade. Uz mi utros predpisovali 3 lekari 😅 a bola som 3x na kontrole a 3x mi aj sono robili. Tak zas aby sa to trosicku neprepisklo...keby som radsej nic o tom necitala 😝 Neviem, comu mam verit, ci to moze skodit, ci je to uplne zanedbatelne a len to niekto zvelicuje...

atreyu
29. sep 2011

@maxara vidíš toto o tej káve myslíš že veľmi škodí alebo škodia viac každodenné migrény?lebo ja mám nízky tlak tak musím jednu kávu denne...6 týždňov som nejak zvládla, ale celé tehu pochybujem...

peka13
29. sep 2011

@urma Ahoj len sa nestrachuj zbytočne, keď tvoj doktor uzná za vhodné urobí ti ultrazvuk. Ja by som bola rada keby mi urobil častejśie. Ja som zatial mala ultrazvuk len raz, aj to len na potvrdenie maternicového tehotenstva v 7tt a potom len poradne, na ďalší mám ísť až teraz v pondelok a to budem uz 14tt. Keď som sa na ultrazvuk pýtala doktora, povedal, že by to nemalo škodiť, ale dosť to vyrušuje bábätko. Necíti sa pritom dobre. Preto sa väčšina bábätiek, tak silno pohybuje na ultrazvuku, alebo sa zobudí. Neviem možno je to len taký blud, ktorý mi povedal aby som bola spokojná, ale mňa to upokojilo...nebudem mu robiť stresy zbytočne 🙂

urma
29. sep 2011

Tak len ak by niekomu pomohlo...volala som prave kontrolne do BA, dokedy mam brat Utrogestan a ako vysadit.
S mojim obvodnym sa zhodli na termine...do 12 tt 🙂
Vysadit ho mam tak, ze posledne 3 dni si dam uz len 1xdenne namiesto 2xdenne. To uz v pondelok budeee, huraa. A keby som zacala spinit, tak si ho vraj znovu nasadim. Verim, ze to uz zvladneme bez neho 🙂

urma
29. sep 2011

@peka13 no len problem je v tom, ze som zatial ani raz nebola u toho isteho Dr. 😀 a kazdy si chce ten svoj kuknut...aspon ja mam taky dojem. Teraz som prisla naschval aj s fotkou, a strcila som ju mojemu pod nos, ze toto je posledne spred 2 tyzdnov...aj spolu so spravou...ani na to nekukol, ze ved v poriadku...a vysetril si ma sam 😒

maxara
29. sep 2011

@urma by som povedala, ze vsetkeho vela skodi, otazne je co je vela? mas mobil, telku a mikrovlnku? notebook? vyuzivas bluetooth? chodis po vonku, kde su na kazdom druhom dome wifiny a tie vysielace a rusicky? myslim, ze ovela skodlivejsi je prave tento elektrosmog, ako sono.. a niekedy je sono urcite lepsie urobit ako neurobit.. ja tiez nejdem kvoli efektom, ale chcem hlavne morfologicky UTZ si dat spravit poriadny.. uvidim, ako tento moj dr mi ho teraz urobi, lebo vravim, minuly rok ma poslal k inemu dr kvoli zlemu sonu.

@atreyu ja osobne si myslim, ze kava s mierou a caj s mierou a nealko pivo s mierou neskodi.. ja osobne sa neobmedzujem, jem co mi chuti, pijem aj kolu dokonca, lebo na tie nevolnosti to bola jedna z mala veci, co mi pekne zaberala.. vravim, je to medzi zakazanymi potravinami, ale kto a preco taky zoznam urobil? na zaklade coho? o kole sa hovori, ze je nezdrava preto, ze je sladka.. inak ju predavaju cele roky a pije ju kazdy a nikomu z nej nic nie je, ale je strasne nezdrava.. caj, pokial by si nemala internet, tak ani nevies, ze ho nemas pit.. kava je to iste 😉 ja kavu pijem a aj som pila a budem pit.. 😉

maxara
29. sep 2011

@urma jaj no to je jasne, ze si ta kazdy vysetri sam.. ja ked som mala problem so slepakom, tak som musela ist k zastupujucemu chirurgovi, prst do riti, ten ma poslal k mojmu obvodnemu chirurgovi, ak sa to nezhorsi do pondelka, tak na kontrolu, co sa nezhorsilo, takze k tomu, prst do riti. A ten si nebol isty, ci je to akutne alebo nie, tak ma poslal do nemocky a prst do riti treti krat 😠

danka.chomka
29. sep 2011

@strihalka tak tu je moje ,,chcelobysatotvaritakobrucho" 🙂 ale v obleceni ho nevidno vobec takmer 🙂

strihalka
29. sep 2011

Dobre ranko babulky, tak vcera silne prejedena, pak jeste nakup v tescu , snedla jsem 3ringle a zaludek opet tak tezky....hruza vecer proste nemuzu nic jist, bo to pak zaldecne nejako nezvladam, neni mi zle,ale i kdyz jim po malych davkach, tak mi je pak zle:-/ a jeste 6 dni a uvdime pipiska🙂

strihalka
29. sep 2011

@danka.chomka jaka si chudoucka ale krane tibriskpo uz vvykukuje🙂, neboj se, za chvli nas dozenes🙂

maxara
29. sep 2011

Inak, kuchyna, jedalen, obyvacka, predsian, chodba pozametane, umyte, pracka vyvesena, obed dovareny, polievka je uuuzasna, uz dlho som taku dobru nejedla a uz som stihla dokonca medzitym aj hovorit s mojou mamou, resp vypocut si 10minutovy monolog.. a volat s troma lekarmi 😅 ja som dnes taka sikovna, ze asi odpadnem.. chcelo by to sprchu, ale serem na to, lebo vecer ideme este s mm sadit kriky, co som si bola vcera kupit.. takze nejako so sebou musim do vecera vydrzat..

a chcela som este vsetkym Michalom a Miskam zapriat vsetko naj k meninkaaaam 😉