Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@urma
@zlatulienka ja 3 D nechcem,je to zbytocne ozarovanie dietata.O tych krvnych testoch som pocula,ale 70eur, 😝 😝 😝 to je fakt moc,nie?No a testik na urcenie pohlavia som mala a lutujem,lebo vyhodene peniazky 😖 😖 😖
@miselita kup si kalciovy sirup a vigantol (vitamin D, davaju sa dve kvapky a podporuje metabolizmus vapnika)
@atreyu ja som davala ofotenu prvu stranu tehu knizky a vo worde napisany list riaditelovi, ze oznamenie tehotenstva.. napisala som nieco ako ze mu oznamujem, ze som tehotna a predpokladany termin nastupu na matersku je XY. Zaroven ziadam o umoznenie vykonavania pravidelnych lekarskych prehliadok, ktore su v tehu pomerne caste. Proste nieco v tom duchu.. Potom ked porodis, napises dalsi list, ze posielas fotokopiu rodneho listu dietata, ktore sa narodila dna XY a zaroven ziadas o schvalenie rodicovskej dovolenky, na ktoru nastupujes dna XY a bude trvat do veku troch rokov dietata, tj do datumu XY.
@atreyu vies co moja, no veru nepisala....ja mam uzasneho sefa, popisali sme si mailom o mojom tehotenstve a pokladam to tymto za oznamene aj potvrdene z jeho strany 🙂
Teraz som na PN ke a po PN sa chystam dat vypoved, tak za mesiac...koli nasemu odchodu zo Sk 😒
Materska je momentalne 34 tyzdnov, nastup pred porodom 6 tyzdnov alebo 8 v pripade problemov . Ale isli sumy okolo toho, ze od 1.1. by mohla byt zvysena na 40 tyzdnov a 70 percent tusim.
mne povedal doktor ze na pohlavie je este velmi skoro, ze najskor tak v 18-20 tyzdni s istotou tak uvidime
@amanda683 aj ja som si robila ten test a moc mu neverím 😝 a za krvný test sa mi nechce vyhadzovať peniaze, okolo 20tt pôjdem na genetický UTZ, tak sa to vtedy snáď dozviem. A hrozí mi aj odber plodovej vody a z nej je to potom úplná tutovka 😖 , tomu sa bude snažiť vyhnúť...NT bolo včera OK a ak budú krvné testy dobré, tak odber odmietnem, bojím sa, že by som potom potratila...
@zlatulienka preco ti chcu brat plodovu vodu???Toho by somsa aj ja bala 😢 😢 😢 tej bolesti asi najviac 😒 potrat myslym ze uz teraz nehrozi,ved uz si v 13tt.
@amanda683 myslim, ze oproti porodu to nebude zas taka bolest 😉 a dava sa najskorej umrtvovacka do brucha. Ja by som sa najviacej bala toho vysledku, ked uz by ma tam posielali...dufam, ze nebudem pred takou situaciou. Asi to ani nechcem vediet...
Inak baby, citala som, ze po ukonceni 12.tt klesa riziko potratu takmer na nulu. Ak je to pravda, tak blahozelam vsetky, co ste za touto hranicou. Mne dnes zacal 12. tt
@amanda683 myslim ze zlatulienka ma namysli potrat sposobeny amniocentezou, pri ktorej je dost znacne riziko ze spusti predcasny porod.
@zlatulienka Myslim ze si sa rozhodla dobre ak mas NT v poriadku aj krv ti dopadne dobre a este usg v 20tom tak amniocentezu pokojne odmietni. Neopodstatneny zakrok by to bol v tvojom pripade. drzim palce nech ste uplne fit ukazkovi 😉
@amanda683 kvôli veku mi to odporúča, minimálne na genetiku pôjdem...potrat môže žiaľ prísť aj vo vyšších štádiách tehu. A po odbere plodovej vody sa tiež také niečo stáva, v "múdrych" článkoch píšu, že riziko je 1-2%, je to nízke, ale predsa je...bolestivé to vraj moc nie je, iba nepríjemné, ale mne o to nejde, bojím sa o bábätko
@danka.chomka a včera mi ten dr. navyše povedal, že ke´d je NT dobré a aj ten odber PAPP-A, tak sa odporúčaný vek na amnio posúva na 37 rokov
@zlatulienka neber mi iluzie 😀 😀 😀 Ale jasne, ze moze, ale to uz asi nie je take bezne...Ja sa osovne bojim aj predcasneho produ.
@urma nie to som nechcela, žiaľ v rodine máme zlé skúsenosti ☹ ale po prvom trimestri je to naozaj veľmi zriedkavé
a na predčasný pôrod ani nepomýšľaj, bábätku je v brušku dobre a zostane tam až do dňa D 😉 😉 😉
@strihalka a ja som dnes 12+0, tak mi od dnes píše "kôň" 13tt 😉
Tak k tomu určeniu pohlavia, dá sa to na kvalitnom sone vidieť od 16tt, kamoška bola 15+4 pred týždňom a povedali jej, že je to dievčatko. Preto som sa objednala na 3D v 16tt, snáď bude mimi správne otočené. V 12tt by musel byť zázrak, aby bolo vidieť pohlavie. Ja som už potratila v 2. trimestri a pohlavie nebolo na mimi vidieť vôbec, bola som tam, keď to doki na plode pozerala, lebo som chcela vedieť, čo to bolo.
@miselita no čo ja viem tak najvyšší obsah vápnika má mliečko a mliečne výrobky, skús pridať syry a čerstvé mlieko... ale podľa mňa ťa zubárka nemala odbiť len elmexom aj keď je dobrý. Potrebuješ podľa mňa normálne u zubára fluoridovať zuby najlepšie nejakým lakom ktorý na zuboch vydrží aspoň pár dní nech to má účinok. Elmex má účinok až po dlhodobejšom používaní...
@miselita obrovsky obsah vapnika ma aj cinska kapusta v pripade ze ti mliecne vyrobky nevyhovuju.Je vela zeleniny ktora obsahuje vapnik, ved zkade by mal potom take mocne kosti napr slon, co je bylinozravec 🙂 Takze je to dobra alternativa pre nenadsencov mliecnych vyrobkov. 🙂 S fluoridom by som v tehotenstve zachadzala velmi , opatrne resp sa mu vyhybala je dokazane ze je to jed a na vyvijajuci sa plod a ma neurotoxicke ucinky- da sa o tom viac zistit v knihe Doba jedova, autormi su profesor toxikologie a profesorka biochemie a neurofarmakologie.. Drzim palce nech ta to cim skor prestane trapit. 😉
juj zeny drzte palce nech vecer to nasi pochopia to nase vydumane oznamenie. Keby im nedochadzalo oco este dostane pohladnicu kde je nalepena fotka zo sona a text: Cau dedko. Este som malinke a nemozem ti zagratulovat ale v aprili ti to vynahradim. Tvoje vnucatko 🙂 tak dufam ze sa budu tesit 🙂 lebo to boli galeje 13 tyzdnov o tom mlcat, kvvoli tym jeho narodkam 😀
@danka.chomka waw ... tiež super nápad.... ale myslím že to by ich malo hneď napadnúť ten darček čo pride až Apríli 😀
ja som si inak už kúpila prvé tehu rifle... sú sssuuuupppppeeerrr!!!!!!!! 😵 😎
@peka13 no niekedy sa jednoducho utajiť nedá... ved aj ja som mala veľa krát na mále ,... lebo cez leto boli až tri narodky u nás .. a teraz vysvetluj prečo nepiješ... 😀 ale stále som sa z toho nejako vykrútila .. že som brala tabletku od bolesti alebo že silná menštruácia ... a tak... asi som dobrá klamárka 😀
@evulilik mne tiez maju dojst najneskor na dalsi tyzden..som zvedava ci budu sediet 🙂
@danka.chomka cez net si kupovala ??? ja som tiež pozerala ale bala by som sa objednať tak ... ešte vršok v poho .. ale rifle .. mne musia sadnuť... aj ked niektoré oblečiem .. musím byť spokojná ako v nich vyzerám a ako sa cítim... sice je pravda že môžeš tovar vratiť tušim do 7 dni ... 😉
@evulilik to dufam ze budem moct vratit ked budu blbe lebo na tie moje palice nohy je umenie ked to nelinga 🙂 ale vyzerali byt cigaretaky tak hadam budu fajn.
@danka.chomka tak držím palce.. ja zase som dosť nízka ... tak mne cigaretky nepasujú... aspon lepšie sa cítim ked su mierne do zvona ... ale každá sme iná .. tak dúfam že ti budú ako uliate 🙂 😉
Baby cvičíte doma nejako, alebo ste to ešte moc neriešili? Ja chodím pravidelne plávať, ale ešte by som k tomu niečo pridala, mám pocit, že od kedy som prestala cvičiť v posilke (kôli tehu) začal sa mi ukladať tuk kade tade a nieje to pekné. Viem , že v tehu mám pribrať a nevadí mi to, ale nechcem mať všade pomarančovu kožu 🙂
Ajajaaaaj, tak pred chvili kolegynka, ze Janulka, nepribrala si nam trochu? 😀 jaaaj, no vsak sme nemeli kuchny, to je ta mekacova a kfc strava 😀, sezrala mi to, ale uz jen tyden a jdeme s pravdou ven, hodne se nam ulevi :d
@zlatulienka mama mi prave vravela, ze mna aj starsiu sestru porodila presne 22 dni skorej. Ale boli sme normalne velke babatka....tak asi to volakedy az tak dobre nevedeli pocitat?? Nechodilo sa tak casto na prehliadky ako mi teraz...
No a ta starsia sestra svoje prve ...ach jo...mala termin 10.4. a rodila 22.2. 😖 Mala to ale zle urcene, vravela mi, ze ona bola na sone za cele tuhu 2x a nebol zrovna planovany, takze ona sa pred otehu nesledovala asi... Ale mal vsetko vyvinute, akurat bol malicky a chudyyy no pohlad teda na neho ze pomoc. Ale vsetko dobre dopadlo a teraz je taky vyzraty chalanisko. Musela mat tiez ten termin na figu urceny, vraj sa narodil o mesiac skorej podla znakov donosenosti.

@amanda683 normalne vidno pohlavie najskor v 20.tyzdni, pisu to tak vsade a ani tehotne kamosky to skor nevedeli. predtym nie su pohlavne organy este natolko vyvinute, aby to bolo na usg dobre rozoznat a ak hej, musi to byt asi spickove ultra moderne sono. niektore to vedia tak skoro preto, lebo si dali spravit zistenie pohlavia z krvi (70 E). urcite by som to nezvalovala na neochotu lekarov.