Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@urma Ale trošku hýbať sa treba začať, neskôr to bude ešte horšie...a potom pôrod, keď sú ochabnuté svaly, je dlhši a bolestivejší...no neviem z vlastnej skúsenosti, ale z počutia 😀
A pred tým ako si otehu tak si cvičila? alebo?
Ja som tiež niekedy nemožná, a nič sa mi nechce, ale môj muž je športovec a vylehovať mi nedovolí, kaźdý deń min. prechádzka na hodinu a keď sa dá tak aj to plávanie. Asi chce mať aj z drobca športovca 😀
@zlatulienka taktiez zenicky sa tak nesledovali ako teraz...bazalna teplota, plodny hlien, ovulacne testy 🙂
Ja som mala urcite cez 3 kg uz neviem presne a 52 cm, to si pamatam, teda nie na to obdobie, ked ma merali 😉 ale z rozpravania.
caute zienky zajtra idem na potrat skoncilo sa moje cestovanie s vami v 12 Tg drzte sa myslim stale na vas
Kočky,mňa zajtra čaká sono (musím sa opýtať aj na tú krv) tak som zvedavá ako to dopadne.
@kukucka26 je mi to veľmi ľúto, až mi zimomriavky po chrbte behajú ☹ ☹ ☹ vybavil sa mi môj marec tohto roku...držkaj sa, zajtra budem na teba myslieť...
@nelicefo aj na Teba myslím a verím, že k nám zajtra zavítaš s dobrou správičkou 😉
@zlatulienka ďakujeeem.
ahojte baby.tak ja som to dnes mala tiež perné...asi tie vrtule máme narovnako...bola som v práci,potom na nákupy,piekla som tortu a pizzu a večer oslava...drahý má narodky a menšia dcéra meninky....takže som úplne ko!!!
@peka13 Jasne, ja cvicim....chodila som aj na zumbu, ale potom som v 8. tyzdni troska krvacala, tak teraz len doma....z internetu a tehu kniziek - cviky pre tehotne, je ich vela. A vacsinou jazdim na bicykli alebo pesi. Ja zase citim, ze mi schudli nohy a ruky, lebo predtym som dost aktivne sportovala, najma beh a svaly sa mi postupne vytracaju. Ale urcite budem cvicit az do konca tehu, aspon tie cviky doma a tiez chodim s psikom na prechadzky 🙂
@zlatulienka aj ty si mala taku zlu prihodu?
@kukucka26 žiaľ mala, bábätko prestalo v 11tt rásť, nebilo mu už ani srdiečko, týždeň predtým som bola u Dr. bolo všetko OK, ja som sa cítila dobre, nič mi nebolo a zrazu bác - MA ☹
som sa vtedy v ambulancii z toho takmer zosypala, nemohla som tomu uveriť...potvrdili to aj v nemocke, takže na druhý deň kyret...no takých, čo niečo podobné prežili, je nás aj v tejto téme viac, bohužiaľ stávajú sa aj takéto veci
treba myslieť pozitívne, 3 mesiace na to som znova otehu a som tu v apríli 2012 😉 ...a dúfam aj zostanem
dobré ránko
@kukucka26 mnoho síl a rýchle plynutie času k šťastým správam
@peka13 ja som nešportovala ani predtým a ani teraz ... ale mne napr. plávanie a akékoľvek máčanie sa vo vode lekár vyslovene zakázal - možno vzhľadom na utroša
@urma mi psov vypustíme zoberieme ešte psov švagrinej a máme o ich "šport" postarané ... ale občas sa snažíme zobrať loptu jack russelovi a potom sa nebeháme až až ... čo máš Ty za rasu ?
ináč za včerajšok si udeľujem bobríka - zamestnanec a nevesta dňa - v práci sa mi darilo (ani na Mk som nestihla) a potom som bola u svokra v nemocnici a u svokry doma porobiť, lebo aj ona je chorá a ešte som manželovi aj navarila ... a v noci som mala taký zlý sen, že som sa až rozplakala ... ach jo ... 😝
čo chystáte na víkend? ja okrem varenia pre celúúúú rodinu a okolie sa chystám vyhodiť veci zo skríň a určite zistím že nič nemám takže sa mi hádam podarí manžela zlákať do eurovei (ale silno pochybujem že si nájde na mňa čas 😝) ...
všetkým Miškám a Miškom k včerajšku blahoželám - z tých našich mien tu človek nevie ako sa kto volá 😀
Dobre ranko.. tak mne sa vcerajsok este trosku skomplikoval
poobede volal opravar, ze mame auto hotove, na vecer sa ohlasili nasi, ze pridu gratulovat mm a tak som nakoniec musela volat, ze sa zastavime my u nich, lebo ideme po auto, to je po ceste. Tak sme boli do pol 21vej u nasich, pekne sme pokecali, auto ide super, tichucko, tak som spokofon..
Dnes oddychujem, lebo po vcerajsku som mala vecer take napnute brusko, az ma tlacilo.. takze som isla hned o 21 spat, co mi super padlo, lebo krasoNinka vstala o 6tej.. ach jaj, po kom to dieta je..
@kukucka26 ☹ drz sa, budem na teba mysliet..
@peka13 ja som pred prvym tehu chodila na brusne tance, ked som otehotnela, tak dr mi to zakazal, ale po tretom mesiaci som si este dochodila, co som mala zaplatene, vzdy mi povedali, co mam robit opatrnejsie a tak.. potom po porode som nemohla chodit nikam, lebo ma drapol zlcnik (vraj sa to stava po tehotenstve, predtym som nemala ani prasok), tak ked mala Ninka rovne dva mesiace, ma operovali. Potom sa mi tam urobil pruh, takze na jej polroka ma operovali znova na pruh 😝 A tak som cela omlandravela.. ale po kontrole po pruhu mi dr dovolil chodit opatrne na brusne a pekne som zacala pevniet a hoci som tucna, tak je vidiet rozdiel.. teda bol 😅 lebo ked som znova otehu, tak akurat som dochodila kurz a kedze uz som v dost pokrocilom kurze, tak by som urcite nevladala tehotna tancovat. Ale planujem chodit na nejake cvicenie pre tehule, tentokrat aky nejaku gravidjogu by som chcela.. Uvidim. Inak doma sa nedokopem cvicit ani tancovat.. cize.. Inak som sa pytala jednej instruktorky a ona mi vravela, ze brusne su super, a aj akekolvek cvicenie, vraj pokial nie su problemy, tak sa netreba bat.. ja zatial ziadne tazkosti nemam, takze by som sa mala zacat nejako hybat 😒
@nelicefo aj tebe draha drzim palciaky 🙂
@takitak Ja tiež berem Utroš, (do zajtra chvala bohu) ale doktor mi kúpanie nezakázal...pravdaže, kúpanie v teplej vode a v jazerách, to mi vyslovene zakázal, ale v plaveckých bazénoch pohoda. Povedal mi to asi takto, do vody ktorý vám je na dotyk chladná do tej môžete, ale intenzívne plávať 🙂
no zienky hlasim vcerajsie ohlasovacky 🙂 bolo to uplne uzaasne. odovzdali sme darceky a zacala som sa dalej hrabat v taske ze no kde mam ten posledny 😀 a potom ze jaj ved ten dorazi az v aprili a skoda ze to nemam na kamere vam poviem! otec obratom ved nevadi sak dojde 😀 a pozrem na mamu a som normalne videla kolieska jak jej makaju v hlave na 200 percent v tom aj oco sa zamyslel cele to trvalo asi tri sekundy oco dokoran otvorene usta od udivu a ze TY CAKAS BABATKO? a ja ze hej. tak sa na mna vrhla najprv mama strasne ma stiskala a neustale opakovala aka je velmi stastna a ako sa tesi, tak som sa rozrevala a potom za nou otec uz tiez zrevany a sme sa objimali. krasne to bolo. Nikdy im to nezabudnem ako reagovali, tesili sa stokrat viac ako som cakala a to uz jedno vnuca maju, ze sa nejedna o prve v rodine 🙂 o to viac som bola rada ze tak uprimne tesili. Svokrovci su prec az do nedele tak im povieme v nedelu. tam to az taka romanca nebude, su ine typy ale aj tak sa budu tewsit podla mna hoci po svojom 😀 tak tolko od nas.A potom synovec behal kolo mna (dvojrocny) a opakoval: Aďo bude mat sestejnicu 😀 hovorim tak fasa uz to vymyslel 🙂
@danka.chomka Jéj krásne...aj mne vyhŕkli slzy 🙂
@peka13 no vidíš a mne zakázali sa kúpať aj vo vani ! a ja pritom neznáša&m sprchu :( ale vydržíííím ... a rada) a ináč do 6tt som sa čľapkala v mori 5 hodín denne min, jazdila na tobogáne, rafte, kajaku a doma som si dávala hodinové kúpele s levanduľovou soľou !!! možno preto mi to lekár zakázal ...
@danka.chomka moja neter celý čas objímala bruško a hovorila, že ho počuje a bude to bratranec lebo toho ešte nemá ! je úžasné keď chlapi plačú ... môj otec ten plače ešte aj teraz a to už vie 8tt, ale u nás plakal aj môj dedko, strýko a švagor ... ale lepšie plakať pri takej príležitosti ako pri iných
ja čakám kedy to chytí môjho manžela 😀
@peka13 No veru.. dovtedy mi nic nebolo, akurat som mala nepravidelny cyklus, resp miestami az ziaden 😅
a nedalo sa nam otehu, tak som sa postazovala obvodakovi a on ma poslal k takemu jednemu uzasnemu dr v NR a ten mi povedal, ze 90% nespecifikovanej neplodnosti (teda ked su obaja po pohlavnej stranke zdravi a aj tak nic) prameni zo zablokovanej chrbtice. A ked ma vysetril, povedal mi, ze to bude na dlhsie, lebo mam zablokovanu pravu stranu panvy, treba mi ju rozkyvat a on mi ju zacal pomaly napravat (ono to totiz skace naspat, kedze si to uz vyjazdilo novu cesticku) A ja som si potom o tom studovala a zacala som s tancami. Popritom som kazdych 6tyzdnov chodila k nemu a co bolo super, vzdy ako som od neho odisla, na do dvoch dni som dostala kramy. Takze pokrok. A potom mi povedal, ze uz som po jeho stranke ok a uz mi ostava len prekrvovat svaly panvoveho dna, lebo som mala dost dlho organy malej panvy, aj svaly neprekrvene. Aj mi to dokazal, ked mi odblokovaval kostrc (prstom v zadku 😖 ) ze mi tak brnkol na zdravu stranu a potom do slachy na tej "meravej" strane a to bolo tak citit, ako ked mas strpnutu nohu a stupis na nu.. otras.. No a po jeho poslednej navsteve som cvicila Mojzisovej cviky a kedze som nemala uz dva mesiace kramy a test negativny, tak som zase upadla do depky a objednala sa na dalsiu navstevu. Po mesiaci som isla sa odreagovat kamoske na predlzeny vikend, pekne sme sa ozrali a taaaak a ked som sa vratila, len tak z prdele som si kupila test a ocurala som ho a bol pozitivny 😀 A co sa tyka tancovania, tak jedna z tych instruktoriek bola tehu a pekne tancovala az do 7mesiaca, uplne normalne.. jedine co by sa nemalo, su akcenty, cize take prudsie pohyby na strany a vpred. Ale inak vsetko mozes. Jasne ze kazda z nas sa boji, cize tancuje opatrnejsie, ale netreba sa bat. Dokonca ta baba v 5tom mesiaci vystupovala 🙂 a aj ja som bola na tom vystupeni tehu, ale este som nevedela, kedze to bolo tyzden pred mojim predlzenym vikendom 😀
a pocuj, pozeram, ze ty si striedavo Pezinok a Ruzomberok? A mas uz vyhliadnute, kam by si chodila cvicit? Ja viem, kam urcite nepojdem 😉 A si viac v PK ci viac RK
@danka.chomka Daniii, paradaa. Aj ma to dojalo, nejaka som precitlivela asi.. 😅 krasne,..
@maxara ty tak to si mala fakt perne....a nevies cim sa ti to stalo?...hlavne ze si tehu a je všetko ok.
Ja som cez týzden v PK a cez víkendy v RK, práve dnes poobede cestujem na Liptov 🙂 a vrátim sa až v stredu, lebo doktora mám tam...viem je to čudné, ale doktora mam dobrého, tak nechcem meniť.
S cvičením, ešte len chodím po PK a pozerám na letáky, bývame tu rok a asi len tri mesiace intenzívne spoznávam mesto 🙂 takže sa okukávam 🙂 predtým sme sem chodili, naozaj len prespať 🙂
Ak máš nejaké typy kam neísť 🙂 pošli cez RP, ale viac by mi pomohli asi kam ísť 😀
Ahojte tak z toho asi nič nebude ☹ Znova na utz nebolo nič vidno,bral mi krv-hcg-25 😒 a ráno som si len zo zvedavosti robila tehu test, a druhá čiarka sa akosi nezjavila 😒
@nelicefo ☹ velmi mi je to luto ☹

@urma asi to nevedeli fakt kedysi dobre rátať, lebo ja som sa mala narodiť 10.1. a narodila som sa 14.12., 4 týždne skôr 😒 mala som 3kg a 50cm, také normálne rozmery, je ale možné že mama mala ešte jednu MS počas tehu a povedala zle deň poslednej MS
príroda to múdro zariadila a tak sa bábätká pýtajú väčšinou von, keď sú už pripravené 😉
ja mám tiež len pohyb po dome, pol dňa preležím na gauči a čo som tehu 2x som bola plávať, sem-tam prejdem čosi peši, no to som ale úplne hotová, dychčím, fučím ako parná lokomotíva 😀
riešiť to budem až po pôrode, mám tvrdé predsavzatie, že sa dám dokopy do leta...bude to však ťažké, bo mi ostalo ešte nejaké kilečko z predošlého tehu 😝