icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

takitak
3. okt 2011

a zabudla som že ani krv mi nezobrali, lebo vraj na afp mám prísť až medzi 15/16 tt - vraj čím neskôr tým presnejšie výsledky ...

sunday1
3. okt 2011

@takitak Aj ja idem až o týždeň, tak je to určite ok 😉

danka.chomka
3. okt 2011

hlasim ze sme ok, babatko glgalo vodu potom sa mu z toho ckalo a malo plny mechur trebalo mu piškať 😀 vsetko vyzera byt v absolutnom poriadku NT ukazkove 1.

sunday1
3. okt 2011

@danka.chomka Gratulujem 😀

takitak
3. okt 2011

@danka.chomka konečne aj dobré správy dnes 🙂

@sunday1 hej hej-si va dni pred nami, aj sa tam skočím budúci týždeň, len si zistím koľko trvajú výsledky, lebo s nimi mám ísť k lekárovi a nechce sa mi čakať 2tt - nervy v ťahu už teraz

ináč naše mimčo spalo (však bolo 7,30!) len ho trochu šťuchali tak sa im pootačal chrbtom - takže sme videli krásnu chrbticu - no tvrdohlavé ako baran - lebo ja som manželovi kázala kukať medzi nožky 🙂

maxara
3. okt 2011

DObre raaaanko
gratulujem k super spravickam.. ja idem zajtra a planujem sa nanominovat na sono. A chcem aj ziadanku k Holanovi, nech to mam za 9e

eviko25
3. okt 2011

Po týždni nakúkania do tohto fóra som sa odhodlala zapojiť aj ja. Predbežný termín máme 1. apríla. Chcela som počkať až do vyšetrenia v 16 tt, ktoré budem mať na budúci týždeň a až potom sa sem prihlásiť, ale už som nevydržala a rada by som sa podelila o starosti a radosti z rastúceho bruška. Negatívne info sa snažím ignorovať, nakoľko som minulý rok potratila a prežila som si svoje... Teraz sa snažím myslieť pozitívne, i keď "vďaka" internetu, vyšetreniam a neustáleho čakania na nejaké výsledky je to dosť ťažké.
Jaaaj baby, verím, že naše chrobáčiky budú rásť a všetko bude OK 😀

maxara
3. okt 2011

@eviko25 vitaj 😉 veru mysliet pozitivne je tusim nase spolocne aprilovkove motto 😉 ved co ine nam ostava? mysliet negativne? 😅 to hadam nie.. Mne sa na afp testoch paci hlavne ta ich absurdnost.. a zbytocnost.. 😒 len to podla mna zbytocne stresuje

rene82
3. okt 2011

@peka13 a mozno ked ti robili naposledy utz, tak ti robili aj to prejasnenie. ved sa to robi naraz a mamicka o tom ani nemusi vediet

takitak
3. okt 2011

@maxara 😝 ty si to pozitívno zase zaklincovala 😀

maxara
3. okt 2011

@takitak 😀 tak soraaaac, ja som to ale myslela pozitivne.. ze proste pojdem kludne na testy, ktore o nicom nehovoria.. a nebudem sa pre ne stresovat, nie? 😀

takitak
3. okt 2011

@maxara aha, takto to dáva zmysel 🙂 a budem stresovať až do kým sa nenarodí bábo a bude zdravučké 🙂

dnes by som zožrala aj slona, zjedla som už svoj obed, teraz som sekretárku poslala pre jedlo do obchodu a objednala si dva obedy ... neviem čo mi je - možno ten kľud od lekára potrebujem zahnať jedlom 🙂 ešte kilo a pol a som za hranicou 60 kg !!! to som v živote nemala - ale teším sa. Včera môj manžel konštatoval že schudol 5kg a ja som ich pribrala - tak sa až zľakol kam to až speje 🙂

ozaj, zajtra som sa rozhodla si 1x odfotiť bruško ... viete mi poradiť ako sa sem dávajú obrázky ? nech to nehľadám hodiny

eviko25
3. okt 2011

Máte niektorá tiež takého na slovo skúpeho doktora? Lebo ten môj je ako odborník určite dobrý, ale komunikácia s budúcimi mamičkami 0 bodov. Keď som bola na vyšetrení v 12 tt, bola som vystresovaná, a keď mi ledva odpovedal že srdiečko môjmu mimi bije (minulý rok nebilo ☹ ), sa tak od radosti rozbúchalo to moje, že som už ani nevedela ako sa volám 😀 . A ešte povedal, že je všetko tak ako má byť na 12 tt. No a potom, že vidíme sa o mesiac...
Ja som o žiadnom NT ani CRL a iných parametroch nedostala žiadne info, len potom som to lúštila z jeho škrabopisu v tehot. knižke. Ani neviem, či všetko pomeral 😖

maxara
3. okt 2011

@takitak draha, ale to budes aj tak.. mne tie testy pridu uplne trapne, ich vysledok nic nehovori, len nejaku pravdepodobnost, ktora ma trilion vynimiek a nic neruci.. akoze opiju ta rozkom. Ja osobne budem kludna, ked ma teraz zajtra pozrie dr a babo bude ok. A potom sa uz definitivne ukludnim, ked pojdem na morfosono. Teda cca v 20tt. A neboj, potom si kazda zas najde cosi, aby "mohla" stresovat 😉 pridu prve pohyby, niekomu skor, niekomu neskor.. dovod na stres.. niekomu babo cez den zaspi, nepohne sa, dovod na stres.. tvrdne mi bruchom, dovod na stres.. najhorsie na tom je, ze nie vzdy je to len na mavnutie rukou 😒 ale mysliet pozitivne mozeme kazda.. nepripustat si jednoducho nejake neduhy
obrazky sem priamo do fora pridas dole pod oknom na odpoved gombikom pridaj fotky a do albumu tak, ze vo svojom fotoblogu si vytvris album a opat gombikom pridaj fotky do albumu popridavas

maxara
3. okt 2011

@eviko25 ja som v tomto ako ty, ked mi zahnoji hned prvu vec, co chcem pocut, tak uz ani nevnimam a vsetky otazky co som mala uz nemam.. resp neviem si spomenut. Moj dr je tiez super, odbornik, ale treba sa ho pytat, sam od seba povie iba, ze dobre v poriadku.. ale ked sa cokolvejk opytam, vsetko mi povie a vysvetli, aj navyse. 😉 moj problem je, ze si za svet neviem na nic spomenut 😒

eviko25
3. okt 2011

@maxara môj doktor sa navela navela rozhovorí ak nie je po nočnej... a na najbližšie vyšetrenie si píšem zoznam otázok 😉 fakt

maxara
3. okt 2011

@eviko25 normalne mam pocit, ze chodime k tomu istemu 😉 😀

takitak
3. okt 2011

@maxara
@eviko25 asi to bude profesionálna deformácia ... môj na všetko povie "dobré" ale tiež ak vidím srdiečko tak som v keli a už nič iné sa nepýtam a on žiaľ nič iné ani nehovorí ... 😀 a možno nám dobre tak

rene82
3. okt 2011

@danka.chomka jeeeej, krasne ako rodicia zareagovali. mi aj slzycky vysli 😵

danka.chomka
3. okt 2011

@rene82 dakujem. velmi som im vdacna ze sa tak tesili. velmi dobre to padlo a az mna rozplakali 🙂

rene82
3. okt 2011

@kukucka26 to mi je luto, vela sil a skore otehulkovanie
@kukucg jezisi, co to citam. mrzi ma to.
je to velmi smutne taketo pripady /tiez som si to zazila, ale o dost neskor az 2x/

sunday1
3. okt 2011

Dievčatá, dnes som asi zase objavila Ameriku 😀 Pre tie, ktorým doki poriadne nevysvetlil pri sono hodnoty, teraz som zistila, že prítomnosť nosovej kostičky je v knižke označená ako NB+. To je ďalší údaj, ktorý znižuje riziko downovho syndrómu. Ale to asi všetky viete, len ja som si nebola istá, či mi to doki pozerala 😉

rene82
3. okt 2011

@maxara neviem, ci umyvanie okien pred porodom je dobry napad. pokial viem, dr to zakazuju, lebo pri natahovani sa do vysky /myslim rukou/ sa zevraj moze babenku omotat pupocna snura okolo krku a uskrtit ho

maxara
3. okt 2011

@takitak tiez si myslim 😀 oni su tak asi uz zvyknuti chudaci a zas aj chapem, ked maju kazdej hovorit to iste, tak ich to po case omrzi a hovoria uz len ked sa niekto pyta.. ale kedze som v tomto mimotik, tak.. 😒 hovno viem

@rene82 ach jaj, co vsetko mi uz dr zakazal.. navyse mi ani nie je prijemne umyvat okna natahovanim ruk hore, preto sa postavim na stolicku a som v cajku.. 😉 a ono je prakticky jedno, akakolvek fyzicka aktivita pomaha pomalicky rozbehnut porod..

ancovicka30
3. okt 2011

@danka.chomka ano, aj ja som uvazovala v podstate povodne o elastickej satke, na druhej strane ked si predstavim, ze moj prvorodeny strasne priberal ked bol krpec, takze by mi taka satka vydrzala asi 2 mesiace, mozno tak 3, co mi pride fakt malo...ale je fakt ze toho viazania sa bojim pri tej riadnej pevnej satke, ale verim ze praxou sa to nejako vstreba...no este uvidim 🙂

rene82
3. okt 2011

my sme boli na kontrole v piatok. brali mi krvicku zopar skumaviek a aj kultivaciu, ci ako sa to vola /mavam teraz zelenkavy vytok, tak preto/ a po vysledky si idem tento piatok. snad bude vsetko v poriadku. a maju mi uz konecne dat aj tehu knizku. robili mi aj utz a prejasnenie. meriame 37.4mm crl, nb+, nt1.6 a sme vacsi o 3 dni.

inak info pre tie, co o tom nevedia. v DM-ke davaju taky tehu balicek. staci prist s tehu knizkou a vyplnit taky formular a daju ten balicek. uz si nepamatam, co som tam vsetko pri tami mala, ale asi dake vzorky, letaky a kupony. potom, ked sa babo narodi, sa moze ist znovu aj s rodnym listom, znovu sa vyplni formular a dostanete balicek pre babenko. tam uz toho bolo viac. aj daky cumel, flaska, vzorky kremov, samponov a tak.

rene82
3. okt 2011

a co sa tyka psikov, tak mi mame ratlicku. tento rok bude mat 8 rokov a akurat dnes je na operacii. davame ju sterilizovat a vyberat hrcky na cicikoch. dokonca ma daky utvar aj v puse, tak aj ten. snad bude ok. zajtra ideme po nu.

eviko25
3. okt 2011

@sunday1 Tak napríklad ja o tom neviem... a keď dnes prídem domov, tak si to hneď v knižke pozrem, ale pochybujem, že to tam budem mať poznačené. Ledva som tam vylúštila NT a CRL 😖

sunday1
3. okt 2011

@eviko25 Ja som si to tiež nevšimla, je to nenápadne napísané za NT 😉

urma
3. okt 2011

@beronsche ja mam chodit do poradne kazde 3 tyzdne 🙂 a tiez vyzdy priniest moc.