Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@danka.chomka no pekne moja, jsme rada ze tu nejsme samy, ti kteri to neberou🙂
no baby, ja vam poviem, ze ja som z ineho tak trošku v strese. Mala som silne akne na chrbte a uzivala som antibiotika doxybene (tetracyklin) v máji, júni, nepredpokladala som, že som veľmi, že by som mohla otehotnieť a navyše moja velmi dobrá a vychýrená kožná mi povedala, že ak nahodou zistím že som tehotná, mám ho vysadiť a nič sa nedeje. Keď mi meškali, tak som doxybene už neuživala. No keď som si na nete prečitala ake je nebezpečné užívať tetracyklin v tehotenstve tak som sa rozrevala... Nemate niektorá skúsenosť s antibiotikami v čase keď ste ešte nevedeli, že ste tehotné? Špecialne s tetracyklinom?
@a jeste pridas dlasi.......jiank vim ze ne kazdy nema zahradku, ale my ji mame a jeste dostavame od svokry.))
domaci vajicka, doamci maso, zelenina ovoce nemluvim.....samozrejme ne vse..treba ryby fakt nepestujem 😀, ale zase ty kupujem jen Metru...
@beronsche ja som sa stretla s nazorom jedneho dietologa z USA, ktory synteticku kyselinu listovu (v tabletkach) povazuje za pricinu zvyseneho poctu respiracnych infekcii novorodencov, deti matiek ktore uzivali synteticku listovu mali omnoho vyssi vyskyt astmy (o 26%)- Podla realizovanych studii v American Journal of Clinical Nutrition. Matky uzivajuce synt. kyselinu listovu mali zvyseny vyskyt rakoviny prsnika o 30% oproti tym, ktore nemali a o 30 rokov neskor po realizovanych studiach ich na rakovinu prsnika umrelo dvakrat viac ako tych co nebrali. Tiez bola zaznamenana zvysena pocetnost srdovych ochoreni u tychto zien. http://www.drfuhrman.com/library/folic_acid_dan... tu je zdroj ale je v anglictine. opisuje tam ako sa sprava syntetika pri vstrebavani oproti prirodnej verzii. Tiez uvadza zdroje a obsah kys. listovej v jednotlivych potravinach. CLanok je na konci ozdrojovany. Ono najdes vzdy kopec roznych nazorov tak ako gyndos bude tlacit ze ber- neonatolog povie ze neber. Je na tebe ako sa rozhodnes a na zaklade akych info. Ten fuhrman ma tiez v ponuke prenatalne vitaminy, ale ked sa clovek preluska jeho strankou vzdy upozornuje ze najdolezitejsie je ich ziskavat zo stravy lebo je to najefektivnejsie, synteticke nahradky su krajne riesenie a urcite nie idealne. Neviem ake ma zlozenie femibion po tom som nepatrala akurat vitaminy ktore obsahuju magnezium zvyknu zapricinovat prenasanie- resp ze sa porod nevie spustit lebo magnezium na za ulohu uvolnovat svalovinu maternice a predchadzat kontrakciam- do vitaminov to davaju ako prevenciu proti predcasnym porodom. Takze je opat na tebe ako sa rozhodnes z coho mas obavy atd. Ked sa zena boji ze nema dost zivin lebo jedava len pizze a biele pecivo a je kludnejsia ked berie tak nech berie. Ked je zena ktora v tom zmysel nevidi tak nech neberie. Tvoj pocit vnutorny je vzdy najdolezitejsi ze z coho mas obavy a ako sa im da predist. 😉
Ono niekedy clovek zasne co obsahuje napr 50 ml cviklovej stavy alebo take drozdie- to nenatlacia do ziadnej tabletky. Nie len vitaminy su dolezite casto mineraly maju nezastupitelnu funkciu- selen, zinok, vapnik, zelezo, horcik atd atd je kvantum potravin ktore toto vsetko maju naraz spolu s kompletnou ponukou vitaminov skupiny B. Mnozstvo potravin precistuje krvne rieciste, cistia oblicky, pecen, posilnuju sliznice proti infektom, pomahaju vstrebavaniu ostatnych zloziek- toto dokaze maloktory synteticky vitamin. Ja nie som zasadne proti prenatalnym vitaminom vzdy hovorim ze kazde tehotenstvo je indi vindi a mamicka sa rozhoduje podla svojho zivotneho stylu a osobnych preferencii. 😉
@strihalka
@takitak čo by ste pre deti neurobili? však vaňu máte. nie? tak skúste chovať ryby, lebo tak pestovať sa vám na záhradke asi nepodarí.
neviem, prečo niektorých baví také podrívačné správy písať, keď niekto napíše len to, čo sa píše a hovorí. že nie len vitamíny môžu za vyššie pôrodné váhy detí, ale aj strava. ja nie som odborník, nepracujem vo vede ani nikde, že by som to mala z vlastných skúsenotí. my napr. záhradku nemáme. len svokrovci, tak zeleninu máme od nich. ale ostatok musíme kupovať. a vtedy sa tomu nevyhneš. to je všetko.
@danka.chomka super.
ja tiež jem femibion lebo nejem mäso, teda veľmi máličko, takže tam je Bvitamín a nesolím vôbec, ani nesmiem iné výrobky kde je soľ takže vo femi je zase jód ... ostatné radšej z jedla normálneho ... ináč cvikla a nátierka z droždia ... mňamka
Ahojte dievcata 🙂
Tak my sme sa vratili z dovolenky uz 🙂 Nastastie malemu angina rychlo presla a mohli sme si krasne uzit tatry 😀
Co je tu noveho? Bruska rastu? Nevolnosti ustupuju? 😉
ahojte baby, tak som dnes absolvovala poradnu, vyzera ze vsetko ok, zobrali aj krv na afp testy (nebola som nalacno, ani mi to nekazali, neviem je v tom nejaky chaos, lebo pri prvom som chodievala nalacno rano na krv a teraz mi to berie sestricka priamo na poradni...), snazila sa doktorka identifikovat pohlavie, najprv to aj vyzeralo ze baba a potom tam cosi objavila medzi nozkami, takze asi skor to na chlapa zase vyzera, ale vraj to este nie je naisto...🙂 no ja sa zacinam zmierovat s tym ze chlap pomaly...no a vysledky z toho afp mi maju poslat o tyzden, tak si drzim prsty aby to bolo oki....a vraj mam placentu tiez vpredu, som sa docitala v knizke teraz...nic mi o tom nehovorila ze na co to ma vplyv, tak uvidime snad bude vsetko ako ma byt...🙂
@darinkazv - pocasie bolo super. Az na posledny den. Ale to sme behli do noweho targu pozriet, tak nam to bolo jedno. A v sobotu sme sa stavili v besenovej, takze nam tiez pocasie nevadilo 🙂 Ale jeden vecer sme mali skoro vianocny - tak paradne napadal sneh, ze to vyzeralo fakt ako vianoce 🙂 Cesta bola v poho - jedine, co mi v aute robi problemy su zakruty. Ale to je mm uz pouceny, tak chodi opatrne 😀 Inak sranda, ze ked soferujem, tak mi nic nie je.
@strihalka http://www.bio-obchod.sk/bioprodukt.php?product... ja som teraz objednala toto na jesen zimu ked je malo Dcka, celkom mnamka z hladiska nutricnosti to vyzera 😉
@ancovicka30ahoj, ja som sa tu pýtala, čo sa všetko kontroluje v 16tt, ale nikto mi neodpovedal. Takze len skontroluje mimi a zoberu krv na afp testy? Už žiadne špeciálne merania?
@strihalka rýpavé som to videla v tých rybách. ale to je práve problém, kde ľudia komunikujú len písomne. tam sa písané dá rôzne vysvetliť. kdežto pri rozhovoroch sa také nestane. no nič. mám vychádzky, tak sa idem s malou trochu prejsť a kuk kolegyne na chvíľu do práce 🙂 tak sa tu zatiaľ majte. a zas veľa nepíšte, nech stíham čítať 😀
@eviko25 hej, mne robili toto co pises, aj ked ten utz sa myslim nerobi povinne, aspon pri prvom tehu mi ho isto nerobil, vtedy mi fakt len dopisal cosi do knizky akoze kontrola, a sla som na tu krv a to bolo vsetko ( si to pamatam lebo som vtedy dovliekla k lekarovi mm, ze nech sa pozrie na babo na utz, a doktor, ze haha, moze prist nabuduce, dnes utz nebude). Len tato doktorka co k nej teraz chodim robi utz na kazdej poradni, co sa ja osobne tesim, lebo sa aspon uistim ze je vsetko ako ma 🙂
@ancovicka30 a teda ti ani nemerali v 12tt NT, CRL a podobne?
@danka.chomka jako male jsme ho nesnasely....
@strihalka ja som ho ako mala nikdy nedostavala, tak teraz sa premozem ved nech je to moje decko mudre ked tam pisu ze pomaha na vyvoj mozgu 😀 😀 😀
baby oznamili ste uz tehotenstvo v praci? ja mam sice kancelarsku pracu, ale za chvylu to uz neutajim. Nieje este skoro? Som 16TT

@eviko25 presne muj nazor, to co tam je v brisku schovane, moc dobre vi, co bude a my uz v tom nezabranime, bohuzel je te jen dalsi tahani penez