icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

janka273
29. aug 2011

@amanda683 moja mala 3550g a 52cm - na poradňu idem okolo 8.9 / akurát na narodky mojej malej/ 🙂 🙂 🙂 spýtam sa na to dr / hlavne na ten pôrod - mne sa to tiež nezdá, ale asi to je len vec názoru/ . ...síce minule mi dr. povedala, že keď všetko jem a mám pestrú stravu tak vitamíny nemusím ale , keď som odchádzala - sestrička mi dala dáke reklamné vitamíny FolGravid 🙂 🙂 🙂 ....ja sa v tom nevyznám 😒 😒 😒

amanda683
29. aug 2011

@janka273 To je velmi diskutabilne 😒 Co je to pestra strava???Vela ovocia,zeleniny,chude mesko na prirodno,celozrnne pecivko atd.....Na toto vsak treba more casu,aby som si to mohla nakupovat,pripravovat.....ten bohuzial nemam.Rano,este zo zalepenymi ocami sa rutim aj s kocikom do obchodu po rozky a chlieb,potom sa zeniem domov,rychlo pripravit malemu ranajky,medzitym umyvam riad z predchadzajuceho dna a vysavam neskutocne namrveny 😖 😖 😖 koberec.To maly dopapa,obliekam ho von.Rychlo navarit pre tatinka,ktory pride hladny ako vlk zo stavby(staviame dom) A nejake mesko na prirodno by mi asi otrieskal o hlavu 😀 😀 😀 Ked je navarene,idem dat maleho spat,potom obsluzim tatina,ktory to do seba nahadze a uteka zasa budovat nas pribytok.Ja umyjem riady a spravim si ranajky 😒 😒 😒 To vecsinou uz co chytim prve do ruky 😖 😖 😖 Takze moja pestra strava v nedohladne 🙂 🙂

maxara
29. aug 2011

@amanda683 ved ale vitaminy v mase su rovnake v reznoch ako v naprirodno.. pointa je jest vsetko, z kazdeho rozka troska.. pestra strava nemusi sa rovnat zdrava strava.. treba jest rozne druhy masa (sposob pripravy je jedno), zeleninu, ovocie, zemiaky a ryzu, chlieb, strukoviny.. proste nemusis jest denne vsetko, ale striedat rozne suroviny

katkarv
autor
29. aug 2011

@janka273 je mi stale zle,spinenie je stale menej.On ma chcel dat do nemocky aj volal svojmu kamaratovy lekarovy nech sa o mna postara,ale ten ma dovolenku a ja som sa predtym z jednou lekarkou o tom rozpravala ze ak mam missed tak mi ani v nemocke nepomozu a ani na usg to kazdy den sledovat nebudu takze nemocka je v mojom pripade zbytocna ☹

strihalka
29. aug 2011

No dneska je den...vcera ukrutne bolesti prsou, ze i manzel,"te nemuzem ani pohladit?", ne ne, neslo to, dnes trochu lepsi......ale taka unava☹udelam par kroku a je mi na omdleni zunavy?spala jsem asi 10hodin, ale pripadam si jako po dvou hodinach spanku☹

katkarv
autor
29. aug 2011

@maxara psychicky som na dne,nemam sil mysliet pozit,uz sa vidim ako ma zas uspavaju a vsetko kolo toho.Bola by som velmi stastna keby to tak nebolo ale kedze som to uz 2x zazila na ine neviem mysliet a radsej sa pripravit na najhorsie ako si nahovarat ze vsetko je ok a potom sa buduci pondelok zrutit v ordinacii

strihalka
29. aug 2011

@katkarv moja, nezoufej a ver, ze to dobre dopadne, vim, ze je to tezke, ale timhle si nepomuzes!!!Musis pozitivne myslet, ze vse dobre dopadne...buduci pondelok na tebe myslim, ja tam idem tez.... a taky netusim, ci se neco uvidi, ci nie......dnes jsem 25DPO a kdyz jsem tam byla 18DPO, tak byla jen cerna bublinka a nic v ni☹ a cekam, ci se po 14 dnech neco ukaze, nebo nie..taky mame s muzem strach, sice bolesti brich ajsou, dle hcg by to mimodelozni byt nemelo, ale potvrzene to tez nemame........)
Netrap se, mysli pozitivne, hladkaj si brusko, mluv s nim, vypravej mu, smej se s nim a zapoj ho do zivota, ver ze tam bublinka je ale jen ty ji musis davat silu a verit ze vse bude v poradku.
Mod drzim palecky

maxara
29. aug 2011

@katkarv ☹ jasne chapem, tiez neviem, ako by som sa priviedla na ine myslienky.. ale nadej zomiera posledna, tak ver svojmu brusku, ze to tentokrat zvladne ☹ buduci pondelok uvidis na sone krasne srdiecko a budete to ok, pohladkaj si brusko a povedz mu to, ze si velmi zelas, aby tam bolo.. 😔 ja viem,z e si to zelas, ale mozno ono si mysli ine, ked mas take myslienky..

anabelleee
29. aug 2011

Ahojte, vidim, ze sa to tu rozbehlo, to je dobre. Ja 2.9. nastupujem do novej prace, dufam, ze to zvladnem, hlavne teraz na zaciatku tehotenstva 🙂 Co sa tyka tych vitaminov, myslim, ze hlavne kyselina listova je dolezita, ale dnes je strava natolko chemicky upravovana, ze potom sa rodia velke deti. Do vsetkeho pridavaju latky, aby to co najskor vyrastlo a to sa prenasa do nas a potom do nasich deti. Uz len kuracie prsia obsahuju kopu rastovych hormonov. Vitaminy su podla mna neskodne, podporia len vase zdravie a zdravie vasho dietatka.
Ako ste na tom s rannou nevolnostou? Ja som si dnes uvarila zazvorovy caj, cez den mi je lepsie, uvidim vecer a zajtra rano, u mna su najhorsie rana a veceri. Pred tym to bolo cely den, tak sa mi zda, ze sa to zlepsuje. Pomaha mi, ked pravidelne a po troskach jem.

evulilik
29. aug 2011

@katkarv držím palčeky.. veľa veľa odychuj.. verím že to dobre dopadne .. papaj vytaminky aj tie od lekára aj take v ovocí a zelenine.. nikdy nevieš čo ti pomôže .. hlavne ver... aj ked je to ťažké... ale nadej umiera posledná.. takže kým je chrústik v brušku.. Ty si stále jeho veľka maminka, ktorá ho chráni.. pohladkaj si bruško a povzbudzuj ho každý deň.. ked bude cítiť tvoju lásku .. tak mu možno dodáš veľa síl... myslím na teba a držím palčeky .. 😉

anabelleee
29. aug 2011

aaaaaaaaaaa a plet, ta sa mi zhorsila, vlasy a nechty v norme, ako pred tym

maxara
29. aug 2011

@anabelleee ja rano strasne priserne vraciavam.. prazdny zaludok mi ide vyrvat ☹ ale cez ked mi je zle, tak tie homeopatika cocculine mi vynimocne dobre zaberaju. Dam si dve tabletky ked mi je zle. Ked mi nie je nedam si nic.. ale keby som si aj rano hned po prebudeni dala, tak ich akurat vyvraciam, lebo idem hned ako otvorim oci ☹

evulilik
29. aug 2011

inač baby ja mam teda hroznú .. pleť.. som čistý pupák... 😠

maxara
29. aug 2011

@evulilik ja tiez, som uplna lienka ☹ ale je to pozitivne, budeme mat baby 😉

evulilik
29. aug 2011

@maxara ved hej .. 😵 ale vyzerám hrozne a ešte ma aj bolia tie pupence .. škaredé... 😒

maxara
29. aug 2011

@evulilik presne ja mam take bolestive podkozne kopceky.. ze ani tak moc nie su vidno, ako strasne bolia.. tym padom si to furt rypem a potom to je aj vidno 😒 Ale radsej toto a babu ako chalana, lebo prave sa trapime uz asi dva tyzdne s chalanskym menom a proste neexistuje ☹

evulilik
29. aug 2011

@maxara no tiež už rozmýšľame nad menami.. ale vôbec nevieme .. ja by som chlapca chcela Tomáška .. ale mm sa vôbec nepáči.. a zase dievčatko sme mysleli na Vikinku (Viktória) .. ale ja to tak ešte beriem že času dosť.. ked sa dozvieme čo to bude tak sa bude silno rozmýšlať 🙂

maxara
29. aug 2011

@evulilik ja to tiez odkladam na neskor, lebo som zufala, sklbem si vlasy.. 90% kalendara je nepouzitelna a z tych 10% sa 5 paci mne a 5 mm.. nic sa neprekryva..

dida84
29. aug 2011

@beronsche ďakujem... no neviem, či zvládnem ten čaj... z teplých nápojov ma dávi... manžel bol v lekárni, objednali tie zázvorové cukríky, tak budem cmúľať tie...
nedala som si už ten čípok a zatiaľ (musím si odklopať) som nezvracala...

dida84
29. aug 2011

@evulilik u nás rozhodol Samko... veľmi sa mu páči Simon - Simonka... takže zatiaľ tieto mená... a čo bude nakoniec tiež je ešte dosť času na premýšľanie... 😀

anabelleee
29. aug 2011

My sme rozmyslali nad Lukaskom a Laurou...........plet mam teda hroznu, teraz som sa este aj povytlacala, no katastrofa a to ideme o mesiac na svadbu......vravi sa, ze ked ze na opeknie, tak to bude chlapec a ked opacne, tak dievca??? Mne podla datumu pocatia ale vychadza chlapec

dida84
29. aug 2011

@anabelleee mne vychádza dievča... no ale nedá sa podľa toho riadiť... Samko mal byť podľa toho dievča... 🙂
ale je pravda, že pri ňom som mala pleť čistunkú a teraz samý pupák... tak som zvedavá... 😉 ale hlavne nech sme zdraví...

anabelleee
29. aug 2011

@dida84 presne tak, hlavne aby tam bolo to zdravie, tu plet nejak zvladneme 🙂

chanae
29. aug 2011

Ahojte, s takou malou dusickou sa snad k vam pridam. na 3testikoch som nasla // 😵 v najblizsej dobe mam v plane navstivit dr tak uvidime🙂.. inak sa strasne tehu aj bojim kedze dlhe roky mam problemy so srdieckom 😔

zatial len tolko uvidim ci sa pridam na 100% ..

drzim vam palceky a prajem krasne tehulkovania..🙂

janka273
29. aug 2011

@katkarv Kati, veď keď už toľko nešpiníš , a každý deň menej a menej- tak to je vynikajúca správa 🙂 🙂 🙂 , uvidíš moja, všetko bude v poriadku 😉 😉 😉 , bábätko krásne rastie, ....viem, že to je pre teba veľmi ťažké - myslieť pozitívne, ale skús sa prekonať 🙂 🙂 🙂 , a to, že ti je zle - je znak, že bábätko je istotne v poriadku 🙂 🙂 🙂 , každý deň na teba niekoľkokrát myslím - určite sa to teraz podarí 🙂 🙂 🙂

janka273
29. aug 2011

@amanda683 ani ja nejem celozr.pečivo, ani mäso na prírodno - veľ.málo, teraz, ako som zostala tehotná, tak mám radšej tie nezdravé jedlá,...nezjem veľa - skoršia tiež úchytkom "na behu", ale medzi tým veľa ovocia i zeleniny....a potom som nafúknutá ako balón 🙂 🙂 🙂 🙂

agafe
29. aug 2011

Ahojte🙂 Som si už dosť istá že sa k Vám môžem pridať🙂 som v 5 +1tt...dúfam , že aj toto tehotenstvo sa mi pekne rozbehne.ako to prvé(mám už skoro 6 ročnú dcérku Bianku). Cítim ti isté ako pri prvom tehotenstve - prsia ma bolia...a sladkosti nic moc🙂 V Piatok ide na hcg krvné testy..len neviem či mi urobia už ultrazvuk? dúfam... odkedy beriem magneB6 - ku bruško ma nebolí..🙂 🙂 Beriem aj Duphaston čo ma poriadne nafúka...

strihalka
29. aug 2011

Je tu nekdo z BA?Uz jste premysleli o porodnici?🙂

zeta123
29. aug 2011

10. apríl 🙂

anabelleee
29. aug 2011

@agafe ahoj tiez som v 5-6 tyzdni, takisto teraz sladkosti nemusim.....lekarka mi v poho uz v piatom tyzdni urobila sono a videla gestacny vak-12mm.....ako si na tom s tehotenskou nevolnostou? mna trapi rano a vecer, tak o sto sest varim zazvorovy caj..........dufam, ze to cim skor prejde....a prsia? ked si dam vecer dole podprsenku, mam pocit, ze sa mi utrhnu 🙂