icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

anabelleee
29. aug 2011

@strihalka nie som z BA, ale byvam na zahori a chcem ist rodit do BA, ale netusim kam, asi na kramare

agafe
29. aug 2011

@anabelleee tak sme asi rovnako - mám termín 29. apríl🙂nevoľnosti nemám...zatiaľ🙂niekto sa sťažuje na bolesti v podbrušku - ja som ich mala iba keď som mala dostať mrchu...trochu som špinila..približne 3 dni, odvtedy nič-chvala Bohu🙂 Dúfam že keď ma nebolí v podbrušku, že je všetko ok...z prsiami to cítim tak isto🙂

strihalka
29. aug 2011

@agafe i ja mam jen bolesti prsou ale ne nejak vyrazne, je to narazove. a co se tyce podbruska, tak v prubehu dne nekolikkrat take popichovani......neovlnosti vubec a a snad ani nebuoud🙂

janka273
29. aug 2011

@anabelleee mne býva zle iba večer a v noci- musím aj ja vyskúšať zázvorový čaj....a tie prsia, presne ako ty píšeš, ak si dám večer dolu podrsen.tak majú hádam 100kg a veľ.bolia - v noci sa ich nemôžem ani dotknúť 😉

agafe
29. aug 2011

@strihalka aj ja dúfam že tie nevoľnosti nebudú..a ani tie bolesti...už sa neviem dočkať prvého ultrazvuku🙂len neviem či mi ich urobí v piatok?? uvidíme..potom sa ozvem..držte sa🙂

anabelleee
29. aug 2011

@agafe @janka273 teraz som sa troska najedla a popijam zazvorovy caj a je mi lepsie.....brusko ma pobolievalo, ked som prisla zo sona, aj krize a odvtedy nic....len mam to brusko nafuknute, hlavne vecer a mam pocit, ze sa mi zvacsuje zo dna na den a nie tyzden po tyzdni....stale opakujem muzovi, ze uz v 4 mesiaci budem ako slonica a on mi len nadava, ze to je sebectvo....lenze, ake budem mat brusko v 9 mesiaci, ked mi rastie tak rychlo? bojim sa, zeaj porod bude o to tazsi, a co sa tyka jedla, jem zdravo a s mierou, lebo mi je zle a pred tym som aktivne sportovala, takze to asi bude geneticky dane a nic s tym nenarobim, aj segri to tak mali, a pritom skoro nic im po porode nezostalo, mali len velku placentu, tak dufam, ze to bude aj moj pripad a babetko bude dobre zivene 🙂 🙂 🙂

kvila
29. aug 2011

@katkarv Katka, nezufaj, hlavne nezufaj. Ked ti je zle, to je velmi dobre znamenie. Ja som raz tiez potratila, v 8. tyzdni a velmi zvlastne bolo, ze mi vobec, ale vobec nebolo zle. Takze teraz, aj ked cely den nadavam, ze je mi hrozne, vlastne sa tesim, ze je to na dobrej ceste. A srdiecko nam bolo vidno aj preto v 6+3, ze som otehotnela uz v 6. den cyklu, co oni rataju automaticky, ze v 14. den je ovulacia. Takze som trosku v predstihu. Budem sa za teba modlit, nevzdavaj to.

kvila
29. aug 2011

Inac, baby, aj vam uz rastie brucho? Neviem ci je to tym nenormalnym stravovanim, ze som stale hladna a jem kedy musim, ale fakt mam pocit, ze mi uz rastie aj brucho 😕

janka273
29. aug 2011

@anabelleee večer aj ja som nafúknutá - v noci chodím stále cikať a do rána mám po brušku 😉 😉 😉 , ale už aj ja začínam badať, že sa mi zväčšilo....pri1. tehot .som mala obrovské bruško - pribrala som 18 kg, a do polroka som vážila o 22 menej 🙂 🙂 🙂 ....ale na chudších- je tehot.bruško rýchlejšie viditeľné 🙂 🙂 🙂 , ale určite to záleží i od genetiky, i od postavy, výšky atď.

strihalka
29. aug 2011

@kvila no ja mam pocit ze to mam take nafouknute pod briskem🙂take je to tam vyboulene a postuone to prechazi sk obranne pneumatice🙂viz foto, tak uvidime, ze ako o bude pokracoat

baranovadanka
29. aug 2011

ahojte baby tak ja som dufala ze to spinenie prestane a furt pokracuje :( :( uz neviem ako vydrzim este tyzden... neviete existuje v lekarni nejaky test na urcenie vysky HCG? aby som si to aspon takto mohla potvrdit lebo ma asi porazi... uz som aj rozmyslala nad tym ze pojdem k lekarke do rizikovej poradne maju tam lepsie sono nech viem na com som ... uvidim ako bude zajtra... inak vobec mi nie je zle ale to mi nebolo ani pri predchadzajucich len som strasne unavena

anusik2
29. aug 2011

ahojte kočky, tak neviem čo mam na vašu temu povedat ja ked cakam dvojičky! ach bože... to bude brušisko..

strihalka
29. aug 2011

No ale to brucho to co vycniva mam ja normalne🙂)aniz bych musela byt tehu, ale to pod tim nebylo, mela jsem vylozene pneu a ted je to tam take sikmo hore, tak snad tam to zacina rust, bo nekde jinde?

kvila
29. aug 2011

@anusik2 jeeej, gratulujem a ked este nemas deti, tak ti to aj zavidim, mat tak jednym porodom hned 2 deti a "vytrpiet" si iba 3 rocky materskej, kym budu detiska v pohode a samostatne, to je predsa SUPER! Ale tehotenstvo budes mat fakt asi riadne gulate 😀

janka273
29. aug 2011

@baranovadanka a dr.ti nedala lieky?alebo skús ísť znovu za ňou / prípadne do tej riz.poradne/ , keď ti to špinenie neprechádza....

anusik2
29. aug 2011

@kvila , dakujem.. zatial nechcem predbiehat.. budu to jednovaječne .. takze som čitala ze aj velmi rizikove, neviem či mam dalej zhanat info, lebo cim viac citam, tym mi je viac do plaču.. som z toho skor vystresovana ako vytešena.. bohužial..

kvila
29. aug 2011

@anusik2 no to ti celkom verim, ja mam 2 deti a moja prva otazka na 1. usg vzdy bola: Je tam jedno? Lahko sa mi hovori, ked cakam zas "len" jedno 🙂 ale ked to tak spatne vidim, ze syn musel 2 roky cakat, kym sa so sestrickou mohol zacat hrat a co vsetko sme riesili najprv u jedneho, potom u druheho, na nervy... tak aj co mi hovoria kamosky s dvojcatami, ze je to velka vyhoda, ze su partia od zaciatku a ked "prezijes" prvy rok, mas vyhrate a bude to uz iba super. Takze na tvojom mieste asi uz radsej nezistujem. Kto ma zlu skusenost, vacsinou sa s tym podeli a kto ma dobru, neriesi to a ty sa mozes dozvediet iba tie zle skusenosti. Nechaj to tak a tes sa, urcite to bude fajn 🙂

poisonblu
29. aug 2011

Kočky, uz tretí deň slabo špiním. Dnes som bola na pohotovosti, robili mi vaginalne sono. Podľa posled.menstruacie som v 8. + 3 tt, podľa dňa otehotnenia v 6.tyzdni. Dr. nevedela rozoznat činnosť srdiečka, pichli mi len injekciu a odporučila magnezium, ak by som mala kŕče. Hodnoty mám GS 15 mm, CRL 6 mm....ak by to bol ten 8. týždeň, tak je to nejak málo, ak by sa to počítalo ako 6. tak potom ok...bojím sa, aby bábatko nebolo potratené ☹

anusik2
29. aug 2011

@kvila dakujem za pozitivnu spravu dnešneho dna. asi uz fakt nebudem nič čitat, potom som z toho len na nervy.. tebe prajem krasne tehotenstvo a hlavne vela, vela zdravia.. vsetkym!

strihalka
29. aug 2011

@poisonblu moja ber to dle oplodneni, aj me prvni hcg nabrane, jeee to je nejak malo na 5+4 a ja byla 4+3, nebo taknejak...proste ovu dorazila o 10 dni pozdeji, tak je jasne ze hcg bylo mensi..nenervuj se vse bude ok.....pry je normalni jak si babenko rovna peliseka tre se o steny maternice, ze obcas nejaka ta necistota jeste odejde na zacatku tehu...jen to nemsi byt cervene

poisonblu
29. aug 2011

@strihalka no ano, babo je v podstate o 2 tyzdne mladsie, ale tie hodnoty GS a CRL nesedia podla tabuliek a gestacneho veku....ale Dr. nevravela nic, iba ze je skoro a buduci tyzden mam kontrolu u svojho gynekologa (teraz je na dovolenke), tak vravela, ze potom by to uz malo byt jasnejsie, ze ci zije, alebo sa potratilo

strihalka
29. aug 2011

@poisonblu neboj vse bude dodbre, aj ja odem prsiti pondleok na sono, tak snad bud videt v bublnce neco pred tydnem, to jsem byla 6tt dle dr akorat cerna kulicka bez niceho, prazdna, ale to jsem byla asi 18DPO, tak snad to bude ok

aninka666
30. aug 2011

ahoj babenky, tak sme v 6 tt a srdiečko nám už veselo bilo 🙂

maxara
30. aug 2011

Dobre ranko,
@strihalka ja som takmer z BA a veru upenlivo rozmyslam nad porodnicou a neviem kam pojdem.. prve som rodila na kramaroch, nemam nic proti personalu, ale desim sa toho, ist tam ☹ a kedze zvysnych 3000e na porod nemam, tak si musim vybrat Ruzinov alebo Antolsku a teda absolutne netusim.. takze ja si to necham prejst hlavou asi az ozaj do toho 36tt 😒

@kvila mne uz rastie brucho, mam dole pod pupkom uz normalne vyklenute tehu brusko, ale vraj druhe je rychlejsie vidno.. tak asi preto, prve mi vykuklo az niekedy v 16tt

anabelleee
30. aug 2011

ahojte babenky, dnes mi je tak zle, ze uz ani zazvorovy caj nepomaha...........a najhorsie je, ze mam krce od hladu a nemozem do seba nic dat....uz aby to nechutenstvo bolo za mnou

darinkazv
30. aug 2011

@anabelleee ahojky, to je zase jedna zo starých povier. mne sa pri tehu s dcérkou pleť tak vyčistila, akú som nikdy predtým nemala. aj vlasy silné a pekné. a mám dcérku. 😉

strihalka
30. aug 2011

podle posledni mrchy jsem dnes v 7tydnu, podle ovu 5tt+6 a stale mi nic neni☹ 🙂

darinkazv
30. aug 2011

@maxara mne tiež vydulo bruško. a to som len 6tt. už nemôžem nosiť gate, čo predtým. rovno som si tehu gate kúpila 🙂 pri prvej mi tiež bolo trochu bruško vidno až v 16tt, tak sa teraz čudujem.a to som tučnejšia, než pri prvom 🙂

maxara
30. aug 2011

@darinkazv ja som teraz rovnako tucna ako pri prvom,ale myslim, ze aj tie svaly mam uvolnenejsie, co drzia brucho plochejsie a narastie mi brucho aj ked mam plne creva.. tak ale teraz je toto ocividne tehu brucho. Nafuklo ma uz asi 5tt, presne ako pri prvej, ze mi zacali byt nepohodlne gate, ale kedze je teraz takto teplo, tak nosim saty, a mam taku volnejsiu suknu na pase, tak aj tu. Ostatne mi je dobre, len ten pas mam sirsi a oblecko nepohodlne. Ale sa tesim, ze mi je vidno a ze ho zachvilku budem otrcat 😵

katkarv
autor
30. aug 2011

@kvila
@maxara dakujem vam baby.No vcera vecer zas jasna krv a to beriem podstivo lieky.Uvidime co bude,necham to uz na osud.