Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@janka273 no neviem, či sa dá podľa tejto tabuľky riadiť... pretože ja som mala v 8tt 35mm... Takže je možné, že saxana 123 mohla mať cca aj 45mm... v knihe Veľká kniha o matke a dieťati mám tiež takéto údaje po jednotlivých týždňoch... 😉
dr. mi vravela, že teraz plod rastie veľmi rýchlo a neskôr sa to spomalí...
@anabelleee Aj mne pomahaju zuvacky, tak len prezuvam ako koza... 😀
@anglicko79 tiez som nad porodom doma na Slovensku rozmyslala, ale neviem si predstavit, ako by som si to zoorganizovala... Lietat vo vysokom stupni tehotenstva nemozes, ist autom musi byt zabijak.. cize jedine odist na Slovensko riadne pred terminom. To si zase neviem bez vypovede z prace predstavit... 🙂 Ale zase to neberiem tak tragicky, ved statisticky tu nemaju vacsie problemy ako u nas... 🙂 Znama zo Slovenska tu rodila a pochvaluje si... 🙂
Ako to budes robit ty? A co s poistovnou? Budes si na Sk vsetko hradit sama?
Pozerám kočky, že už pomaly riešite kočíky... Mne sa páči Concord Fusion... Má najväčšiu vaničku asi zo všetkých terajších kočíkov... My však nebudeme kupovať nový, pretože som nepredala po Samkovi... Tak využijeme ten... Radšej budeme riešiť neskôr športiak... Máme Baby point V3... Ten má veľkú vaničku a Samko tam vliezol ešte vlani. Fotila som ho na inzerciu a on sa tam usalašil... 😀
@maxara a kde najdem tu tabulku hodnot hcg?
ahojte
tak sa kvam pridavam aj ja 🙂 ak mozem
@beronsche ja som mala timeu v uk v podstate cele tehu/stlivost onicom dve moje kolegine polky rodili tam a mali neskutocne porody nikdy viac ale zalezi koho stretnes vsetko je len cez midwife/ a tak som v 30tt letela domov nechala som si dovolenku plus nasledne nastup na matersku a rodila na svk da sato ale sama musis vediet co chces pracovny pomer som ukoncila az ked mi skoncila materska a na svk som potom nastupila na rodicak 😉
@anabelleee joj to neviem, baby to sem davali uz viackrat.. ja tie hodnoty nejako nesledujem, len viem, ze stupaju a potom neskor klesaju a niektore zeny su viac a niektore menej az vobec citlive na hcg.. skus vyguglit
@maxara uz som vygooglila 🙂
@anabelleee sikulka 🙂 a co si zistila? neboj, ja verim, ze nas to coskoro prejde.. zachvilku si budeme uzivat brucha plnymi duskami 😀 😅
@anabelleee ahoj...mne začalo byť zle v 6.tt od vtedy skoro každý deň grciam, niekedy aj 3x ☹
@maxara @zeta123 Baby ja verim, ze to budem mat ako segri a mama, ziadna negrcala, ale bolo im zle tak 2 tyzdne, hned na zaciatku a potom to preslo....ten hormon hcg medzi 7-9 tyzdnom stupa najviac, ale to moze byt u kazdej individualne, u niekoho skor, u niekoho neskor, verim, ze mi v priebehu 2 tyzdnov rychlo vybehne apotom bude len klesat, chapete, musim sa takto utesovat....dnes mi je celkom fajn, uvidime zajtra....mam to ako na hupacke
ahojte dievcata, rada by som sa k vam pripojila. ak vsetko dobre dopadne, tak ma tiez caka porod v aprili 2012 🙂
@dida84 teraz som pozerala tú tabuľku http://www.maminkam.cz/velikost-plodu-v-tehoten... - a tam je to inak merané, od 8.týždňa CRL dĺžka od temena po kostrč, takže tvoje bábätko môže mať 35mm 🙂
@janka273ešte som našla takúto tabuľku, ale neviem, či sa zhoduje s tou predchádzajúcou
@beronsche urcite budem letiet domou v ryanair sa my zda ze do 30 tt...budem u nasich a vsetci sa budu o mna starat a pedinovat ma.... 😀 hihihihi
Tuna v UK by my nikto nepomohol urcite nie moja AJ svokra Muz ma s prace 2 tyzdne volna podla zakona tak moze byt s tebou na SK.....a potom aj tak chodi kazdy den do prace a pride neskoro tak by som bola stale sama doma a zase zorganizovat vsetkym navstevu babetka v UK by bolo na nervi..........
Takto je len muz a svokra....ta moze prist do BA na vylet pozriet si vnuca a letiet spat.......... 😀 😀 😀
Tak si to aspon predstavujem...... 😵
@beronsche Chcem to nejako zariadit v BA u Koch sanatorium....uvidime ....budem to riesit asi neskor....
Len aby som vydrzala do 3-4 mesiaca potom to rozbehnem....presne tak ako ti pisala aj antoniab ze nechaj si dovolenku a vypoved daj az potom....odyd najskorej na matersku...mozes byt cely cas na materskej na SK a budes ju poberat od tvojeho zamestnavatela s UK tak sa to vyplati...........
@anglicko79
ajoj, idem na Floridu..ano, na tvar vzdy pouzivam bud 50ku faktor, alebo sunblock... o tých hormonálnych zmenách a naslednom vplyve slnka som vsak nevedela..juj, dufam, ze vsetko bude v poriadku 🙂
@darinkazv
máš prekrásnu dcééérku, náádhernú!!! a je fakt vysoká... no kočka kočka 🙂 a páčilo sa jej na leteckých dňoch?
inak, píšete tu o kočíkoch...ja nemám vôbec prehľad a neviem, čo mám chcieť...čo mám očakávať...načo sa čo využíva...a značky , čo píšete, mi nič nehovoria...poznám chicco a nejaký neo nato, či čo..
neviete mi to trošku vysvetliť? koľko kočíkov trwba dieťaťu? ja jediné, čo viem, je ,a by bol ľahký a ľahko sa skladal do auta 🙂
@antoniab @anglicko79 teda kocky trochu ste ma vystrasili.... 😕 Dufam, ze to nebude az take zle.... Tie zeny s hroznymi porodmi, ake mali problemy?
anglicko - no ja mam este aj svokru na Sk, tak mne tu tiez nema kto pomoct.. 😝 Ale letiet domov v 30tt sa mi zda strasne skoro, myslim, ze by som tak dlho nechcela byt bez manzela, ak nemusim... 😀 Ved by este aj nakoniec porod zmeskal... 🙂
A s tou vypovedou sme sa nepochopili, ja ju prave nechcem dat.. 🙂 Dokonca sme rozmyslali, ze po par mesiacoch sa ja vratim do prace a doma bude manzel.
No, uvidim, ako to tu pojde a potom sa rozhodnem.... ak budem mat pocit, ze je to tu na figu, tak kaslem na karieru a padam naspat na Sk, babo je predsa ovela, ovela dolezitejsie! 😵 😵
@teleranka neboj nechcem ta strasit ale daj si pozor...Floridu -miami zboznujem boli sme tam v juni...Teraz aspon nebudete mat take vlhko ako v lete....lete...
@beronsche V tvojom pripade ked mas muza slovaka by som ani nevahala rodit na SK....Vies si predstavit ked ti vsetci pridu na navstevu babetka do UK?Myslim si ze starostlivost o babetko a novorodenca je ovela lepsia na SK...plus vybavenie papierov Bola si niekedy na ambasade SR v lonyne ?To je neuveritelne co vsetko potrebujes a vsetko overuju peciatkuju a ty platis...+zabudla som to statie vonku v dazdi...aj 2 hodiny nemas ani kde na WC ist....nie este s dietatom...kojis ho tam na schodoch ..videla som na vlastne oci...ked som si pas vybavovala 😒
@dida84 ja som mala v 6+0 tt bábätko veľ.0,26mm a v 7 +0tt 0,92mm - a to mi dr.povedala, že je o dačo väčšie 🙂 ... na poradňu idem 8.9. / v 9.tt/ - pretože som na PN / hematóm- musím chodiť častejšie na kontrolu/.....ani ja veľmi tým babuľkám nerozumiem, lebo niektoré veľkosti sú od poslednej menštr. iné podľa ovulácie, ďalšia uvádza celú ďĺžku plodu a iná zase od temena po kostrč. 😉 .....bábätká nech pekne rastú, a sú zdravučké 🙂 🙂 🙂 🙂

čaute babizne, ako tehulkujete? čítam, že takmer všetkým vám je zle, tak aj ja sa pridávam, aj ked zatiaľ nevraciam, chvalabohu, ale zle mi je tiež niekdy viac inokedy menej, tak ťažko na žalúdku tak sa snažím aspon piť veľa tekutín.mne pri Miškovi inak bývalo zle až niekedy okolo 12tt.