Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@anglicko79 na papierovacky som este ani nemyslela.... 😅 Tiez by som nevahala, ak by to nebolo na SK tak daleko.... Ale ak zostavame v UK je pre mna neprijatelne ist na SK na par mesiacov... to sa radsej vratim na trvalo... No, bude to tazke rozhodovanie... 😕
Inak toto by ta mohlo zaujimat, vraj staci mat EHIC ak nie si poistena na SK:
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/ako-je-to-s-maternity-allowance-pri-porode-na-sk/
Ahoj maminy, kedy ste 1.krát počuli srdiečko vášho dieťatka? My sme boli v utorok a ešte nebolo absolutne nič počuť ☹
@dida84 to je velkost gestacneho vacku
@anglicko79
preeesne tam idem 🙂)) vazne si tam bola, ja este never ever...boli ste tam na výlete, dovolenke? co sa mi tam oplati vidiet, aj nejaky shopping ste robili?
@beronsche
dakujem dakujem 🙂 este 13dni do dovolenky, juchuu 🙂)
no ten chicco pozn am z reklamy a neo nato či čo to je poznam, lebo som videla na ulici viac kocikov s velkym pismenom N a to je zaciatocne pismeno mojho mena, tak ma to uputalo, hehe 🙂)))
vcera som si dala stranku s baby potrebami, ale ja tomu vobec nerozumiem.... mne to tak pride, ze vsetky mamicky okolo mna vedia, co a ako, flasky, sterilizatory, vsetko...len ja neviem nic 🙂
@teleranka ďakujeme. 🙂 veľmi sa jej páčilo. a sme povedali, že s jej povahou rozkazovačnou by aj ozaj mohla byť vojačka :D
no, ja som ich pri dcérke vyskúšala niekoľko. pre mňa sú hlavné kritériá, aby bola veľká vanička, priestranný šporťák, aby boli nafuk. kolesá a riadne pérovanie, lebo mi aj do terénu trochu chodíme 🙂 ale keby aj nie, tak tie naše slovenské chodníky.... treba aj na ne pérovanie :D tiež mi dosť záleží na prístupnosti nákupného košíka a skladnosť celého kočíka. a aby sa mi vošiel aj do výťahu 🙂 chicco, neonato, jané a concordy sú dosť drahé kočíky. ale keď kúpiš z druhej ruky, tak sa celkom dá. my sme si vybrali ten camarello q12, lebo som ho osobne odskúšala a videla na vlastné oči. ten kočík je dokonalosť sama o sebe 🙂 skús kuk video, čo som sem dávala. tuším na 51. strane? neviem presne 🙂
ahojte
@beronsche ak budes mat tehu v pohode tak ... ale zas to nieje pravidlo ja som prvych 7 mesicov ok a ked som prisla domov hned tyzden nato som uz lezala v nemocnici a potom este 2x co sa tika kamosiek tak mali kliestove porody tam nieje pravidlom ze ked je babo naopak tak cisarak ale vsetko zavisi od midwife mne to nevyhovovalo a dokonca sa mi pocas tej dobi vymenili 3 midwife lieky na stitku mi davali ako sa im pacilo vobec nie podla vysledkou krvy proste umna nie a v konecnom dosledku rozhodlo to ze my sme boli v skotcku a papiere ist malej vybavovat do londyna bola streka kedze letiet som snou nemohla tak pripadalo len auto a 8 hodin cesty autom z tak malim dietatom by nebola dobra alternativa a nepalnovala som sa vratit do prace tak zalezi od teba 😉 moj mm je stale v uk chodi domov 3x v roku a my zanim 2x a funguje to v pohode zalezi na partneroch
@lenka112 ani mi sme este nemali srdiecko a bola som ulekara v 7tt len bublinku kazal prist o 2tt to bude akurat v pondelok tak hadam bude vsetko ok neboj ubehne ako voda 🙂
ahojte maminky, ja patrim do april 2011, mam krasnu dcerku a je neuveritelne ako rychlo to leti, vsetkym vam prajem krasny a bezproblemovy priebeh tehotenstva! a normalne vam zavidim.....tehotenstvo je to najkrajsie obdobie zeny, dufam ze to este niekedy zazijem! 🙂
@lenka112 no vidis ti si videla aspon tu bodku ja ani tu ale doktor tvrdil ze tam na boku nieco je tak dufam ze to bude ok tiez som prisla domov a mala som take zmiesane pociti potom som hladala prve sono od timei kedy som bola a to bolo v 9tt tak az potom som sa ukludnila inak by som tie 2tt tiez nezvladla 😒 ako kazda mamina aj ja chcem aby bolo vsetko ok pocut srdiecko a kludne spavat ale myslim ze ten pocit zavahania tu bude stale az kym uzlicky nebudu unas v naruci 😉
@teleranka Ahojcek v miami som bola viac krat ..podla toho co mas rada su tam perfektne disky kde sa mozes vysantit do rana ale to uz asi neni moc aktualne...ja som to v juni este stihla... 😀 urcite miami beach a je tam ta znama cesta len neviem si spomenut ako sa vola je tam Dom Versaceho kde ho zapichli....je tam super morske aquarium ,jungle isalnd je to ako otvorena zoo a mozes tam chytat vela zvierat ....Zavisi do ktorej casti idete downt town Miami maimi beach atd...vsade maju nejake outlety kde sa da super nakupovat ale je to dalej od mesta a robia sa ako jednodnove vylety...pravdu povediac ze nam ani cely den nestacil a skoro sme zmeskali bus naspat do hotela ...v hoteli na recepcii ti poradia ktory je k vam najblizsi...aj so zoznamom obchodou ake sa tam nachcadzaju tak budes hned vediet co ta zaujima tak tam pojdes ake znacky atd....Uzite si to 😀
@beronsche Dik za link uz som to omrkla....dnes som zavolala mojmu GP a idem k nemu pondelok...Som zvedava co a ako...vcera vecer som mala take asi spinenie tak som panikarila ze uz je koniec ale zevraj je to normalne.....hlavne ze to do rana prestalo 😨 ako casto sa vam to stalo za tych 5-6 tyzdnou ? mne 1 krat teraz
Vcera a dnes celkom pohodicka, este mi nie je 100 percentne ale oproti predvcerajsku to je pokrok, kiez by to bolo len lepsie, lebo 15teho nastupujem do prace. Spala som do deviatej, najedla som sa a potom som si pospala este do dvanastej a zase som sa najedla 😀
Srdiecko je najskor pocut na konci siesteho tyzdna, samozrejme u niekoho je to neskor
ahoj teleranka, to mas podla kvality pristroja, na Slovensku maju vacsinou zastarale modely, ale napriklad v Kosiciach v Saci maju najkvalitnejsi aky momentalne je a srdiecko bolo krasne vidiet a pocut ako bije uz od 6tt
Ja som podla poslednej MS bola 1x u lekara v 6+1 a mam na papiery "CRL 4mm akcia" a chapem to tak,ze velkost plodiku je 4mm + srdiečko 😉
Povedala mi, ze som tak v 5 tt max. zaciatok 6 tt. Takze tiez som z toho jasna... Nehovoriac o tom,ze ked som si tu do pasu pridala datum porodu z tehu kalkulacky, vyhodilo mi v tom istom case ze som 7 tt.
A citala som niekde, ze srdiecko zacina byt na 23. den od oplodnenia.
ja sa uz neviem dockat, kedy aj ja uvidim nase bambuliatko a budem pocut srdiecko.... Ale to si este par tyzdnov pockam.. 😕
Inak baby, nemate nahodou pocit, ze vam tmavnu chlpky? Mne strasne zchpateli ruky... 😒 Vraj za to mozu hormony... Uz to nevydrzim, zajtra idem na vosk... 😝
@antoniab och no to ti nezavidim, ze sa s manzelom vidite 5x v roku... Mas moj obdiv, ja by som s takym niecim nesuhlasila a moj manzel uz duplom... 🙂 A co sa tyka toho porodu, asi este porozmyslam, ako to urobim... 😉
@beronsche moja ja som si dávala trhať voskom chĺpky na nohách, skoro rok a pol v kuse, a už ma to vôbec nebolelo a keď som si bola dať raz vytrhať a skoro som po prvom strhnutí ušla aj s voskom na nohách tak som zistila, že naše snaženie sa nám pekne podarilo. Píšem to preto aby si sa pripravila na bolesť 🙂) to telo je v tehu nejaké precitlivené. Skôr mi to prezradilo že som tehu ako test 🙂)) 3 dni pred očakávanou menšt.... 🙂))
Inak baby všetkým vám gratulujem a my ideme na to v septembri tak dúfam budeme júnovčatá 🙂) prvá sa nám podarila na prvý šup tak verím aj teraz 🙂)
AHojj chcela by som sa spýtať chodite niektora na laser ?? lebo chodila som do teraz len neviem či teraz je to možne či sa môže isť...lebo piše sa že v tehotenstve sa nesmie...ale doktorka ma dovolenku tak preto sa pytam či enviete nahodou ..
@anabelleee mne bolo vcera celý den dobre a vecer grc ☹

@janka273 presne tak... držím palce... 😉