icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

danka.chomka
8. sep 2011

@beronsche mam kamosku co je teraz v 25 tyzdni a hovori ze prve mesiace ani riady neumyvala, vsetko muz robil lebo absolutne jej to nepripadalo dolezite, resp nemala chut 😝 ja aspon to kuchynu a varenie ako tak zvladam, ale napr nakupy vobec. vzdy len poslem sms muzovi co ma kupit ked ide z roboty 🙂 Ja som zatial este nepribrala ale kedze mam 50kg a brucho zacina vykukat tak vyzeram ako pavuk ked som len v Evinom ruchu 😀

maxara
8. sep 2011

Ahojte babulky, vdaka za tipy na obed, ale isto by som sa dovracala, lebo nic z toho, okrem fazulovej bielej ani normalne nejedavam 😅 ja somstrasne prieberciva.. ani neviem, co ja vlastne lubim, lebo uz tri mesiace mi nechuti absolutne nic..

@katkarv @janka273 babulky, ja som to tu uz viackrat pisala a zrejme mi nikto neuveril 😅 ale na zahu naozaj velmi pomahaju pukance. Mne to poradila jedna kucharka u nas v robote, ked som cakala Ninku a bola to stara pani, tak si hovorim, co tak asi moze vediet, ale mne a dokonca aj mojmu otcovi to zaberalo 😉

Ja som sa dnes rozhodla, ze moj smutok v dusi, ktory ma cely ovladol, zazeniem upratovanim a neuverite mi, ale doupratovala som Ninkinu izbicku, takze uz tam len naosit hracky a pomaly ju tam zacat zvykat. Tesim sa, lebo este to sice nie je presne to, co chcem, este tam pride taky maly stolik na kreslenie, ale to ma este cas, este nekreslime. Takze zatial som spokofon.
Potom som umyla celu kupelku a zachod hore a aj chodbu. Povynasala som zo vsadial spinave pradlo (znie to strasne, ale niekedy si clovek proste odlozi, ze toto este mozem mat oblecene a toto tiez, ale potom nie je na to spravny cas a len sa mi zabordelia izby) a nalozila som do pracky. A teraz rychlo obedujem studeny obed a uvazujem, co uvarim 😔

@danka.chomka jedina moznost ako bojovat s lenivostou, je vyhecovat sa v stadiu lenivosti, ze ako sa straaaasne nudis a ahaaa ako je vsade spinavo.. lebo ja mam teda od Moniky strasne daleko, ale ked je spina velmi viditelna a vsade kam sa pozriem, neznasam to.. 😉

danka.chomka
8. sep 2011

@maxara ja mam doma roboticky vysavac a teraz si ho neviem vynachvalit 😀 ja sa povalujem a on maka 😀

takitak
8. sep 2011

@maxara fúha aká aktívna - až mám výčitky že v hale mám ešte prádlo z víkendu a cibuľky tulipánov pripravené na zasadenie už asi 2tt... ja som si po utorokovej eurofii zo sona zase dnes tak zadepkovala ... proste včera ma tiež rozhodilo strašne to lietadlo, celý večer som na to myslela ako sme na tom štadióne len pred 4 mesiacmi stáli a proste teraz toto ... nehovoriac o správach tu na MK ... môjho svokra ktorý je na tom neskutočne zle ... to že pred rokom sme takto - znie to hrozne a bolo to ešte horšie - čakali na smrť mamičky. bezmocne, beznádejne ... september nemám rada a to ani do tej školy nechodím 😖

ok, ale musím na nejalú inú veselšiu tému ... včera som si kúpila gaťky M !!! a myslím, že som pribrala pol kila ... a kúpila som si šaty na stretávku ... a večer som si sadla do panta rhei a prečítala si všetky tehu knižky o 10-12tt a potom som si žiadnu knihu nekúpila (ináč cena 25€ dostala!!!), lebo ségra mi sms poslala že mi zohnala až tri ... tak za tie ušetrené prachy som si kúpila tie šaty !!!

baby a občas vás tam dole tak netrhne ako keby sa niečo natiahlo ? ja to cítim občas a jasné že myslím na najhoršie ... ináč mi nie je nič. ja akurát nemusím paradajky, mäso a vône slaniny - pritom mäso a slaninu som už dobrých pár rokov nejedela a mm sa tešil že aspoň počas tehu na to budem mať chuť ... ale skôr ma berú kyslé uhorky, baranie rohy - mňam

maxara
8. sep 2011

@danka.chomka 😵 😵 ja ti taaak zaaavidiiim, ani si nevies predstavit 😀 akoze u mna by sa aj tri take uzivili 😖

@takitak veru som dnes taka spokojna so sebou, aj ked chcela som este spalnu obriadit, ale to pre mna znamena pozakladat pozehlene pradlo, prezliect periny a potom vsetko vypucovat a to sa mi teda uz dnes nechce.. zajtra je mm doma, tak nech pozaklada a prezlecie periny on, a aj potom vsetko vyumyvam.. 😒 nie? Inak pojdem cvaknut tu nasu izbicku a hodim foto potom, ked sa mi bude chciet vstat 😒

Inak ja som si vcera objednala tehurifle z bonprixu a som bola milo prekvapena, stoja tam priemerne 25e 🙂 a maju tam aj slonie (ja som Mko asi nikdy nenosila, asi ani na zakladke mam taky pocit 😒 )

Jaj a tam dole sa mi obcas cosi tak natiahne, to je normalne maternica je prichytena a ako sa ona zvacsuje, ona aj cvici, cize neskor je citit take akoby kontrakcie slabe, tak vtedy je to obcas take sklbnutie alebo napnutie alebo ako to popisat.. netreba mysliet na najhorsie, aj ked jasne ze aj mna cuka, ked cokolvek.. napr teraz ma boli podbrusko a mam ho akoby stiahnute, normalne ked si to uvedomim a vedome povolim svaly, tak citim velku ulavu 😕 neviem co to ma znamenat 😖

maxara
8. sep 2011

@takitak uz som to natiahla,ale mam to len pre priatelov, tak na mna klikni ak chces

takitak
8. sep 2011

@maxara no moc si aktívna 😝

akurát sa mi ohlásili dve kontroly z daňáku ... akože v poho, mávam ich aj 10 do mesiaca, ale tento mesiac som na ne fakt nemala chuť ... myslíte že keď im ukážem tehu knižku - ktorú ako sestrička zdôzarňuje zakaždým musíte nosiť vždy pre prípad potreby - že budú ku mne zhovievavé ? dokelu a najhoršie bude ak sa im rozrevem, čo tieto dni dokážem aj kvôli prkotine.

ináč ten robotický vysavač je super vec, akurát v dome - ak bývaš v dome - tak by sa fakt zišli aj tri ... manžel Ti stačí aj jeden a keď pekne poprosíš utrie aj prach, že ???? a aj nôžky pomasíruje 😀

maxara
8. sep 2011

@takitak daj si tehu knizku na stol padko nenapadko 😀
a co ti tolko vtiraju tie kontroly? 😕 nemozu si dat pohov?
no moj manzel mi veru jeden staci, este jeden taky a obesim sa 😀 vsetko urobi, ale urcite nie, ked ja potrebujem, prosim alebo chcem.. iba ked chce on 😉 ale teda uz viem ako na to, aby to chcel on, presne ako na male deti, treba ist na tych muzov

takitak
8. sep 2011

@maxara ja na manžela nemôžem ani slovko povedať. poznáme sa 26 rokov z toho 15 spolu spíme 😀 ale si myslím, že si mohol on aj lepšie vybrať ale tak keď 25 rokov chcel mňa tak to dostal 😀 a urobí všetko na svete ale jasne že ako správne manželky už vieme ako na nich 😀 a detmi zostanú vždy a čím starší tým to bude horšie vidím to na otcovi a ježiši na svokrovi - ale taký môj nikdy nikde nebude... ale môj otec je ako malý stále.

ja som o tehu ešte nikomu okrem ségry a otca nepovedala ... chcela som v práci ale akosi sa k tomu nemám - už ste to hovorili okoliu ?

janka273
8. sep 2011

@strihalka nie vôbec, žiadna cukrovka 🙂

maxara
8. sep 2011

@takitak no ja som tiez spoko s vyberom, ale teda obcas by si zasluzil.. a dvoch takych nieeeeee.. joj a starsie rocniky nespominam a tiez verim, ze mm bude iny, ale tak ja uz na sebe vidim, ze mam z mamy vela a to som si vravela, ze taka nikdy nebudem 😀
ja som povedala len rodine a mm rodine a oni to uz vraj vykecali, ale teraz sa vsetci este tvaria, ze o nicom nevedia 😀 lebo my sme oficialne nic nehovorili.. v robote neriesim, lebo som na rodicovskej a oznamim to az niekedy pred vianocami, ked pojdem uz s bruchom na navstevu, ze ako sa maju a tak.. Ale urcite to prenikne aj tam, lebo som to hodila na fb, ako status som dala cislo dni do porodu a niektore maminky to pochopili 😉

kukucg
8. sep 2011

Ahoj kocky ja len tak narychlo, dnes mam fofry, bola som na sono, videla som srdiecko 😵 😵 😵 a bublinka je podla sona 8 plus 4, podla MS sme 7 plus 3.... gestacny vak ma rovne 2 cm 😵 a ja som stastna prestastnaaaaaaaaaaaaaaaa 😵 😵 😵

vacica59
8. sep 2011

Ahojte babenky.. no prve sono za nami.. chlap nebol, nevadi má čas.. bábo ma 2 ruky 2nohy a 1 srdiečko a je krásne 🙂.. a k tým fotkám.. ja som si dala tiež urobiť, a cena?? 10 € za jednu.. ale aspoň máme pamiatku 🙂

katkarv
autor
8. sep 2011

@janka273 ja pocas tehu schudnem,stale to tak bolo,po porode fesanda a potom priberiem este viac ako som mala pred otehu a stale si vravim ze tento raz si dam pozor ☹ ale neustrazim to ☹

janka273
8. sep 2011

@katkarv tak to máš dobre - keď chudneš 🙂 , napr.moja sestra pribrala počas tehot.9kg - ktoré i po pôrode schudla ale keď kojila - tak bola stále hladná a pribrala 12kg / v noci chladničku vyjedala 🙂 /, možno potom skús nejesť sladké - či by to nepomohlo - po pôrode 🙂

anabelleee
8. sep 2011

Zdravim, dnes som bola na sono, videla som krasne srdiecko, vytlacila mi obrazok, uz ho mam aj v albume na pamiatku (8euro). Podla sona 7.tyzden, gestacny vacok-29mm a malinke 11mm. Take male hrozienko 😀

anglicko79
8. sep 2011

Stale vas citam ako chodite na sono a ja az za 6 tyzdnou ked je to 12tt inak to tuna v UK nerobia.... ☹
Tak som smutna lebo aj ja chcem foto.......spominante tu to pichanie...picha aj mna..... 😒
S upratovanim ani nespomynajte do nicoho sa neviem dokopat vsetko my je jedno a pred tym vyglancovane vsetko naluxovane.........len prekladam jednu kopu na druhu.............. 😎 alebo pod postel....dnes som si kupila super prekladaci sveter taky tehotensky aby ked narastie brusko bolo pekne zakrite 😀

anglicko79
8. sep 2011

@beronsche Hej a ani nejazdim lebo sa bojim a teraz uz vobec nie aby sa nieco nestalo.... 😒
Obzerala si tu kociky strasne chcem bugaboo skoro kazdy ho tu ma ked som zistila cenu tak som bola v soku ale stale ho chcem.....Je to prve babo a asi posledne tak nech je rozhickane hihhihhhhihihii
Bugaboo su na SK ani neni?

svistinka
8. sep 2011

ja mam tiez podla sona 7tt, malinke ma 9mm, dalsia kontrola o mesiac

miselita
8. sep 2011

@anglicko79 Su su aj na SVK ceny sa pohybuju okolo 1100 € za kombinovany . Mam to vsetko uz vyčíhané :D

asma
9. sep 2011

ahoj babulky môzem sa k vam pridat?? nam sa tak nejak toto druhe babo prihodilo aj napriek antikoncepcii par dni som bola v soku ale uz mam obdobie ked sa velmi tesikujem aj ked si stale kladiem otazocku ako to zvladnem... na sono ideme na buduci tyzden, inak môj trafeny doky mi ani tehu knizku nedal ze pockame na sono a merania ale ja som na jeho strelene napady zvyknuta uz.. uz z prvych testou je jasne ze môj cukor leti hore,, pri malej som mala tehu cukrovku a doonca si pichala aj inzulín nebolo to az take strasneeee ale uz necem takze sa obmedzujem uz teraz co je des lebo cestoviny, ovociek, a chleba neskutocne milujem... pozeram ze uz sliedite kočiky mi mame troj kombinaciu v pivnici od chicco trojkolku a kombinaciu by som uz asi nechcela.. mala mala 4 mesiace ked sme kupili iba sportov co je od 0 mesiacou, nie je to taka opacha, je lahucky a hlavne ma chicco prestalo bavit..

katkarv
autor
9. sep 2011

@janka273 nemam problem nejest sladke,skor mam rada mastne ☹ oskvarky,tlacenky a tak...

kukucg
9. sep 2011

@anabelleee gratulujem 😉
inak ja som z toho jelen, mam gestacny vek aj babo mensie ako ty a podla sona som vraj v 9tt 😖 podla MS je to 8tt tak som logicky myslela ze tobude tak 6tt co by asi tou velkosou aj sedelo....ale na ten deviaty mi to nesedi nejak, hm dufam ze je to ok, uvidime o tri tyzdne 😒

kukucg
9. sep 2011

kedu tu spominate brusko, pofotim aj ja moje, aj ked to trosku klame, je nejake mi zostalo este po malom 😅 ale uz pri prvom tehu som mala pekne brusko v tretom mesiaci, ze to bolo riadne vidno a do tehu som mala fakt ze obrovskeeeeee tak trochu ratam s tym ze bude este vacsie teraz 😵

a kocik mame my uz vybraty, akurat este nemam farbu a kde ho kupim 🙂 ale na to mame este cas 😵 ale tiez to nebude trojkombinacia, neosvedcila sa mi pri prvom 😒

a dnes asi idem premahat aj ja svoju lenivost, treba mi uz surne upratat, oprat, prach utriet a navarit, tak drzte alce nech sa aspon nieco z toho podari 😅

po obede idem na hematologiu na kontrolu a budu aj ysledky z krvi, tak som zvedava ako nam to tentokrat dopadne, ci budeme zase celu tehu pichat fraxik 😒

darinkazv
9. sep 2011

@kukucg z toho si nič nerob. strihalka mala v 7tt+6 bábo s veľkosťou 4mm. a ja cca o pár dní mladšia (tehotnosť), tak bábo 7mm. tie merania lekárov mi občas nejdú do hlavy 😉

kukucg
9. sep 2011

@darinkazv no moje malo takych 6 mm v tom 2 cm vaku vraj 😒 a ze 9tt???? ale tak vsetko vyzera ok tak si nejdem robit stresy 🙂

kukucg
9. sep 2011

inak mne sa v bonprix zapacila tato kosielka, ma aj vsitu podprsenku, lebo pri malom v tom teplom lete som mala podprdu a este nocnu koselu a este je aj pekna 🙂

http://www.bonprixshop.eu/sk/offer.htm?cat=1.10...

danka.chomka
9. sep 2011

@kukucg krasna kosielka 😉
no zienky mne dnes v noci bolo dost na h.... isla som spat uz o poll deviatej mala som zvysenu teplottu len 37,1 chvalabohu nie dlho bo mi z toho bolo fakt na umretie, tiez tazko od zaludka celu noc som si priala nech idem vracat, ale nic z toho- zozrala som vecer sama celu pizzu so zeleninou 😅 😖 tak tak mi treba. uz je teraz lepsie, manza ide dnes na nakup na nejake ovocnicky nech mam co zakusovat pocas dna aby som sa potom nenadzgavala. 😅

maxara
9. sep 2011

Dobre ranko
mne je od vcera rana tak zle, ze dovi.. hnusne vraciam, nic nechcem jest, teda aj chcem, ale nemozem.. nemam naladu absolutne na nic a pomaha na to len upratovanie a zamestnanie mysle niecim inym 😒

@asma @kukucg baby, ja mam tiez po prvom trojkombinaciu a tiez by som ju uz neriesila.. keby som teraz cakala prve a vedela co viem, tak kupujem urcite lahky sportiak od nula a golfac.. ALE kedze mam teraz este velmi zachovaly po Ninke tento co mam a Ninka ma uz golfac, tak ja uz kocik neriesim.. a inak ja mam este taky stary 20rocny kocik bordovy semisovy 😀 Libertu, volam ho nostalgia a v nej mi Nina spavala na terase celu zimu 😵 😵 az do 8 mesiacov sa tam zmestila uplne v pohode, a ja si nemozem ten kociar vynachvalit (ale teda na prechadzky sme s nim nechodili)

maxara
9. sep 2011

jaj a este som zabudla, vsetkym Martinam vsetko naj 🙂