icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

kukucg
9. sep 2011

@maxara veru presne tak ideme aj my, golfac mam po simonkovi a uz budeme kupovat len kvalitny sportak 🙂 nic viac, clovek sa nauci 😀

danka.chomka
9. sep 2011

@kukucg @maxara ja mam v plane hlboky (ak bude vobec treba) pozicat na tych par mesiacov od sestry, aj vajco do auta. Inac investovat do kvalitneho sportaka ako hovorite. Mne sa velmi pacil boogaboo bee ale za tu cenu a co som nasla na youtube vady na nom ako odchadza predne koleso, brzdy a nastavitelnost rucky sa mi to zda neadekvatna cena ked sa to javi byt take nekvalitne. :-/

maxara
9. sep 2011

@kukucg no ja som len rada, ze som si nekupila trojkmbinaciu za 1000e, lebo aj tak by som za viac ako 500e nepredala a tolko nestal ani ten moj spolu s golfacom dokopy a posluzili mi vsetky kociare dobre. Ale teda my sme sa moc nekociarovali, lebo mna hned po porode operovali a potom vramci setrenia sa som sa snazila minimalizovat chodenie, nosenie dietata a tak.. cize ona sa mi zvykla na tu Libertu a bolo super.. a ked sportiak velky sme zacali pouzivat niekedy v januari na von, ale potom som dostala pooperacny pruh, cize ma hned operovali znova, tak sme kocik odlozili a kedze na skladanie do auta a tak bol tazky a velky, tak som si zaobstarala golfac, jednoduchy lahky, Nine staci a nam vsetkym tiez.. Nina aj tak najradsej beha a do golfaca chodi len vyslovene spat, ked sme niekde prec 🙂 takze ani taky paradny golfac nam treba nebolo 😀

kukucg
9. sep 2011

@danka.chomka hej to uz som pocula ze kvalita v tomto pripade nezodppveda cene 😒 ja som vyberala hrozne dlho lebo som mala vela poziadaviek, na zaklade skusenosti co mi vadilo a chybalo pri prvom 😀 ale uz mam tak na 99% rozhodnute ze to bude Hartan Racer GT 🙂

maxara
9. sep 2011

@danka.chomka ja by som si kupila taky kocik, co sa da premenit neskor na golfac, resp kvalitny sportiak, s dobrymi velkymi kolieskami (aj na zimu a sneh) nafukovacimi a taky, kde sa da nakliknut vajco a da sa otocit do protismeru. Ale napr na mojom golfaci sa da preklopit strieska uplne dopredu, tak mi to ani nevadi, ze sa neda otocit do protismeru, kolieska ma velke ale nie nafukovacie, tak v zime uvidime..

maxara
9. sep 2011

@kukucg a este ma aj krasnu farbu 😉

Inak este by som si nikdy nekupila trojkolku.. ja to neviem soferovat a ani sa mi nepacia, ale celkovo sa mi zdaju nestabilne.

maxara
9. sep 2011

jaj a este som chcela, ze ja mam lacny neznackovy kocik a som s nim na to, ze je to teda trojkombinacia, velmi spokojna.. asi som dobre trafila ale teda tiez mozem povedat, ze kvalita nezodpoveda cene, ale opacne 😀 akurat dizajn je z tych slabsich 😒

atreyu
9. sep 2011

Baby vy ste také zlaté ako už preberáte mená, kočiare, výbavičku a podobne...priala by som si byť už na vašom mieste ☹ ja začnem nad takýmito vecami rozmýľať až po úspešnej amnio...

maxara
9. sep 2011

@atreyu preco amnio??? 😕 musis ist?

atreyu
9. sep 2011

@maxara no musím...ja mám zlú genetiku ☹

darinkazv
9. sep 2011

@maxara nestabilné mi teda tiež prídu tie 3koly. kočíkovala som kamoške malého a na rúčku som si zakvačila tašku s nákupom. no ešte že som držala ten kočík, lebo sa začal nakláňať. oni majú tie predky voči zadkom nevyvážené a tak ešte keď zakvačíš dačo, tak dovidenia 😀 😀 😀

darinkazv
9. sep 2011

@atreyu a kedy ťa čaká amnio?

kukucg
9. sep 2011

@atreyu hm ako zlu genetiku...?? to uz vies teraz??

carrie84
9. sep 2011

@kukucg @maxara - 3kolka je v pohode na soferovanie 😉 Aj jednou rukou 😀 Ja som pri kociku hlavne chcela nafukovacie kolesa, jednoduche naklikavanie vajicka, lahke skladanie, a aby sa zmestil do kufra. Mam jane slalom pro 2009 - jedine, co mi trosku prekaza je maly nakupny vozik, ale zvykla som si + ze sa neda otocit do protismeru. Ale to zase vyhovuje mojmu dietatu, pretoze to je zvedave a pozerat na mna ho velmi nebavi 😀 😀

carrie84
9. sep 2011

@atreyu - a kedy sa robi amnio? Budem drzat paste, nech je to ok 😉

atreyu
9. sep 2011

@kukucg zdedila som to po mame, takže genetiku som mala robenú ešte pred svadbou...33% na zdravé dieťa, 33% na choré 😢 a 33% na zdravé, ale prenášača ako som ja
@darinkazv @carrie84 okolo 18-20tt podľa množstva plodovej vody ...a ďakujem

maxara
9. sep 2011

@darinkazv no ved, ale si myslim, ze ako @carrie84 pise, treba sa to asi naucit a potom je to malina.. ale teda ja som bola zvyknuta na 4kolo a kedze som ani 3kolku nechcela, lebo sa mi nepacia, tak som mala jasno..

Inak aby ste ma nepochopili zle, ja nevravim, ze drahe kociky su zle a lacne su dobre, len to som tym chcela povedat, ze kedze sa nam veci vyvinuli tak ako sa vyvinuli, tak som rada, ze sme tolko neinvestovali 🙂 a ze som zrejme nadabila mozno na dobry kus 😅

@atreyu v com mas zlu genetiku? co vam hrozi?

maxara
9. sep 2011

@atreyu a to jedno percento, co vam ostava sa urcite priklana k prvej skupine, cize zdrave dieta 34 % 😉 neboj, je to barancek, takze urcite v tej prvej skupine a prinajhorsom v poslednej, ale druhu vylucujem

kukucg
9. sep 2011

@atreyu a ak sa mozem spytat prenasac konkretne coho si teda?? V kazdom pripade ti budeme vsetci drzat palce, a hlavne aj ty mysli pozitivne, urcite to vsetko dobre dopadne 😉 😉

atreyu
9. sep 2011

@kukucg ťažko sa to vysvetľuje...normálny človek ma 46 chromozómov a ja mám 45, ale je to v poriadku pre to lebo žiadny nechýba len dve sú spojené...lenže pri delení v tehotenstve môže dôjsť napr, k tomu že bábo bude mať trizomiu že bude mať 3 chromozómy rovnaké čo obnáša množstvo, množstvo VVCH

@maxara ďakujem 🙂

carrie84
9. sep 2011

@atreyu - najhorsie je to cakanie a neistota, ze? Ale tak - aspon potom budes vediet, ze vsetko je ako ma byt - a hlavne na 100% zistite, ci treba vybavicku do modra alebo do ruzova 😉

darinkazv
9. sep 2011

@maxara tak jasné, že nie všetky drahé, sú zlé. ale často sa dá 300eurový kočík porovnať v kvalite s 800eurovým. a ten drahší je drahý len kvôli svojmu know-how, resp. teda značke 😉 my sme si vybrali ten camarello q12. ja som už aj link na video s ním sem dávala a pre mňa je to po tých skúsenostiach kočík so všetkým, čo je pre mňa dôležité 😉 a s autosedačkou stojí kol 350eur, bez autosedačky aj do 300eur sa dá kúpiť nový. tak ja som už preto pre tento rozhodnutá. my sme mali predtým Tako. tie robustné. v dome mi to až tak nevadilo, ale teraz, keďže budem musieť riešiť, aby sa zmestil do výťahu a tiež skladovanie v chodbe, tak už by som ho nechcela 🙂 ale však to je jedno. aj tak ho už dááávno nemáme 😀 a 3kolka sa rovnako šoféruje ako 4 kolesák, ktorý má predné kolesá otočné. ja by som 3kolku po tej skúsenosti nechcela 😀

@atreyu my ti všetci budeme držať palce, aby bolo všetko super. a veríme v to, že bude zdravé bábo 😉 aj ty mysli pozitívne. 😉

maxara
9. sep 2011

@atreyu 😒 no to je nemile, ale tak treba verit.. a ktory chromozom mas spojeny? kolkaty? alebo co konkretne vam hrozi? ci nevies? prepac ak sa moc pytam ☹

atreyu
9. sep 2011

@maxara ja mám spojený 13 a 14...a čo hrozí je v rukách božích...podľa toho ako sa to podelí..ale v tých najhorších variantách je to strašné 😢 ale už sa nechcem o to baviť ok?

@darinkazv ďakujem 🙂

maxara
9. sep 2011

@darinkazv ano tak som to myslela, ze niektore tie lacne sa daju porovnat s drahymi, ale teda tiez nie vsetky a tiez nie so vsetkymi drahymi.. proste som tym chcela povedat, ze si treba odskusat a nepozerat na cenu, to co sadne do ruky a na pohlad, to je to prave..
a mne sadol zrovna ten 300e aj s vajcom.. a inak je to velmi podobny tomu camarelu, aj by som povedala, ze taky isty, vanicka ked je nacvaknuta, tak sa mi paci, ale sportiak je taky.. no su aj krajsie.. ale teda ja sa krasou neriadim, tento mi vyhovuje.. Tako by som nechcela, mala ho straaasne davno moja sestra a veru ho nosila na piate aj s deckom.. takze nic moc. Inak tento moj je tiez pomerne velky, ale mam aj velky kufor v aute, takze mi to nevadi 😀 a byvame v dome a zmesti sa mi do kotolne pod schodami, takze tiez mi to nevadi 😀

maxara
9. sep 2011

@atreyu ok jasne, neboj, nehrozi nic, lebo ako som spominala je to baran, a ten si vyboxuje pre seba vzdy to najlepsie.. nepoznam neuspesneho barana, ty? takze bud prva a fakt prinajhorsom posledna skupina 😉

kukucg
9. sep 2011

@atreyu Ano jasne, chapem... Neboj bude to ok urcite 😉

takitak
9. sep 2011

@atreyu aj ja musím na amnio ale ja mám od lekára 14tt-18tt tak neviem, Ty píšeš 18tt-20tt ... tak teraz neviem ... ja mám teraz prísť v deň 13tt aby ma poslala na nejká špecialný sceerning, neviem vôbec čo sa to týka ...

jooj len ja dnes mám také tlaky v podbrušku, že sa síce snažím myslieť pozitívne ale som z toho celá napr... a ešte som musela šoférovať a strašný problém mi robí stlačiť spojku, to ma tak naťahuje ... len to nesmiem hovoriť manželovi lebo by mi určite kúpil auto s automatom (vlani som ho poslala kúpiť mi stierače a došiel s novým autom - skoro ma vystrelo - ale aspoň farbu mi trafil 😀 )

zuzka_zilina
9. sep 2011

čafte baby,od kedy vám je prosím Vás tak zle od žalúdka? ja do tejto skupiny ešte nepatrím,ja budem mat termín az v máji 2012,ale skoro zakladat túto tému,ešte počkám na nejaké vyšetrenie od lekára,on asi aj upresní termín vsak? ja som mala posl.menštr. 30.7,porod mi vychádza na 6.5.2012,ale sa mi to zdá neuveritlen daleko.Ako vidím babulky aj kočíky uz zhánajú.. 🙂 ja sa tak skoro bojím ako kolvek angazovat,ked som pred rokom potratila v druhom mesiaci,teraz to ani nikomu vraviet nechcem ze som tehot,ani nič kupovať,času dosť 🙂 inak mne od žaludka nebolo ani pri 1.tehotenstve zle,ani teraz,snád to bude v poriadku..

atreyu
9. sep 2011

@takitak ahoj a prečo musíš ísť na amnio?aj mne sa to zdá neskoro na genetike mi vraveli, že sa to dá o 15tt len môj gynekológ mi povedal toto, no uvidíme...a na screening idem aj ja ale už v 11 tt, 13 tt sa mi zdá nejak neskoro vtedy sa už robí prejasnenie šíje nie?