icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

carrie84
14. sep 2011

@kukucka1982 - robis v krcme? Nic moc teda v tehu. Dufam, ze aspon nenosis ziadne tazke prepravky a podobne veci. Neboj, tieto pocity pozna asi kazda tehula - ja som tiez teraz taka samonasieracia a vsetko si strasne pripustam - to prejde 😉 Potom nas budu ti nasi chlapi srat len tak - normalne 😀 😀

carrie84
14. sep 2011

@urma - jeeeej 🙂 Aj ja uz chcem ist na sono! Ale najblizsiu kontrolu mam az 28. sept - dovtedy ani nevydrzim! 😝

urma
14. sep 2011

Mne zatial nerobili ani moč, ani ma nevazili ani ziadne tieto procedury. To sa asi kedy robi? O knizke zatial nikto-nic nehovoril. Ja som si myslela, ze dnes mi budu aj krv brat, krawa som na lacno bolo a nic. Ale to mozno aj preto, ze som bola u zastupujuceho Dr. lebo moj ma 2 tyzdne dovcu.
Ale hlavne ze viem, ze je vsetko ako ma byt

maxara
14. sep 2011

@urma pocuj ma napadlo, vy ste sa bavili, ze sa niektore tie kremy nemozu pocas prveho trimestra. nevies nahodou preco? 😕 co mozu sposobit?

saxana123
14. sep 2011

kočky, myslíte že na 4tý deň vynechanej MS by test mohol ukázať negatívny výsledok a baba by bola v skutočnosti tehotná? Kamoška sa tým trápi - dnes je 4tý deň, ráno mala BT 36,9 a test (mamatest) ukázal negatívny 😖 myslíte že je nejaká šanca?

maxara
14. sep 2011

@urma knizku ti daju vacsinou az po 12tt resp tak cca okolo neho a vtedy niekedy robia aj testy. Mne budu robit uz rovno triple testy, ale az 4.10. tj o 3 tyzdne, cize budem asi v 15tt a tie uvodne testy, Hcg a neviem co, to mi robil hned na zaciatku. Inak iba sono v 10tt

maxara
14. sep 2011

@saxana123 ja som citala ze najneskor 6ty den po vynechani by mal byt uz urcite pozitivny vysledok.. ale ked mala posunutu ovulu tak.. proste je to vselijake.. a moze mat aj chybny test..

carrie84
14. sep 2011

@maxara @urma - ja som dostala tehu knizku hned ako bolo 1x pocut srdiecko - vsade je to asi inak. Mne tehu potvrdila dr len podla sona, ziadne hcg nic - a na krv + moc idem v 11tt.

dominika911
14. sep 2011

@saxana123 ano.... ja som jasny priklad.....mne tiez vysla len jedna ciarka a to som mala 32DC

dominika911
14. sep 2011

@saxana123 vlastne to bol 35DC

saxana123
14. sep 2011

@dominika911 super, takže je ešte nádej že tehotná je 😀 veľmi by sme jej to želali.

dominika911
14. sep 2011

@saxana123 jasne, nech si kupi RAPID clear, ten je omnoho citlivejsi a vyskusa ho 😉

saxana123
14. sep 2011

@dominika911 Po dnešnom negatívnom teste povedala že už testovať nebude a počká do bud. týždňa a potom pôjde rovno k doktorovi - múdro. Len ja by som to nevydržala 😀 😀 😀 😀 Iba som chcela vedieť či je niekto taký čo mal na 32DC neg.test a tehotný bol. 😵

dominika911
14. sep 2011

@saxana123 zaujala spravny postoj.....drzim jej palce, aby jej doktor potvrdil stastnu novinu, ja som to u neho v ordinacii ani netusila.....ked mi to povedal od stastia som plakala 🙂

saxana123
14. sep 2011

@dominika911 no áno ja viem že je to správne ale ja hovorím že ja by som to nevydržala netestovať 😀 No kiež by toto bol aj jej prípad 😎

atreyu
14. sep 2011

@maxara ahojky ja mám ísť na budúci týždeň na krv...vieš mi povedať kedy budem mať potom výsledky?

ancovicka30
14. sep 2011

@kukucka1982 ahoj,no jasne, chapem ze pri prvom nevies este co a ako, tak su potom dobre taketo stranky ako konik, ze sa dozvies co ti doktor za tych par minut v ordinacii nepovie...🙂 poradne byvaju myslim ze do dakeho 30teho tyzdna raz za 3-4 tyzdne, potom chvilu raz za 2 tyzdne, a potom uz ked budes chodit zrejme do nemocnice od toho 36tt (teda aspon u nas to tak je, ze sa chodi uz priamo do nemocky, ale mozno to nemusi byt pravidlo) na poradnu, tak to kazdy tyzden, resp. podla potreby keby daco. Krv beru cca tak 4krat kvoli standardnym kontrolam myslim, na zaciatku ti zoberu tak vela skumaviek a tam testuju vsetko mozne, krv. skupinu, Rh faktor, HIV, toxoplazmoza a neviem co este plus samozrejme krvny obraz standardny, zelezo a tak. 2hy a 3ti odber su myslim odbery krvi kvoli tym vyvojovym chybam, to byva 1x okolo toho 11-14 tt a 2x okolo 16tt myslim. a potom este aspon raz krvny obraz atd. Ultrazvuky su povinne myslim ze okolo 10tt, 20tt a 30tt, ale niekomu aj castejsie robia + 3d ak si zaplatis. A potom este dakedy medzitym sa mi zda ze okolo 20tt su take testy na tehu cukrovku, co pijes taku sladku glukozovu vodu a beru ti pri tom krv, ze ako sa vstrebava cukor. No a potom uz pred porodom v nemocnici vselico porobia dalsie. No je to sranda, a to som este urcite daco zabudla, ale urcite to za to stoji 🙂

amanda683
14. sep 2011

tak,odbery mam za sebou 😝 Dostala som uz aj tehotensku knizku 😀 😀 😀 😀 juhuuuu,velmi sa z nej tesim 😉 😉 😉 a dali mi aj kufrik pre buduce mamicky,s nejakymi reklamnymy produktamy 😀 😀 😀 Videla som aj male na sone,mame 53mm a 54g 🙂 🙂 🙂 🙂 Velikyyyyyy 😀

rene82
14. sep 2011

@urma tak super, ze je vsetko ok. knizku az po 12 tt a tiez tie ostatne vysetrenia. nase zdravotnictvo je tak nastavene. takze moc, krv, tlak, vaha a podobne zalezitosti zazijes az pri dalsej navsteve.

@maxara jeeej krasne, ze len prist odrodit. po jednom dietati ti este nespadli ruzove okuliariky? ci dufas, ze to bude jednoduchsie? ja som bola na sale 2 dni aj s prespanim.

tajomna
14. sep 2011

ahojte...pridávam sa...9 tyždeň,termín 21.4.2012...

strihalka
14. sep 2011

@amanda683 jeee, super🙂)gratulka, prcek pekne roste, aj ja se uz nemuzu dockat na pipiska az ho uvidim...doufam, ze je vse ok.
a tobe ted delali to projasneni sije a nosni kustku, ze ci je to ok?

amanda683
14. sep 2011

@strihalka ano,vlastne prve velke sono,tam to vsetko meraju 😉

tajomna
14. sep 2011

@atreyu ano pijem kávu raz denne tak ako som pila,aj tak mám nízky tlak...

strihalka
14. sep 2011

@amanda683 a vysledky jsou hned, zeM?vsechno v poradku?tisce zavidim, uz aj ja by jsem toto sono chtela mit za sebou

darinkazv
14. sep 2011

@dominika911 no, z mojej skúsenosti rapi clear veru nie je citlivejší ako mamatest. keď mi 2 dni pred očakávanou ms mamatest 2 rázy ukázal // a následne na to v deň očakávanej ms 2 testy rapi clear iba s jednou /. ani len duch sa tam nezobrazil. a dva dni na to znovu mamatest a čiarky už boli obe výrazné. poväčšine ženy odporúčajú mamatest, lebo je najcitlivejší. 😉

saxana123
14. sep 2011

@tajomna ahoj, presne ako ja :D máme rovnaký termín 😀

tajomna
14. sep 2011

jeeej.... to sa teším...

saxana123
14. sep 2011

@darinkazv ano, súhlasím, ani mne rapiclear neukázal ani po dvoch dňoch vynechania, ale ani mamatest ☹ mne iba Gravitest ukázal pravdu 😕 tak je to také zvláštne, že? každej iný 😅

takitak
14. sep 2011

všetkým ... prečo nevymyslia nejaký test ? na očútanie alebo na niečo iné aby človek mal aj počas tehu istotu, že mimčo je ok ... medzi tými sonami sa človek môže zblázniť - teda ja určite !

všetkým čo dnes videli svoje mimísky - super 😀 a ostatným - zas o jeden deň bližšie k sonu 😀

no ja mám dnes úplne deň blbec, nehovorím že to je už druhý za tento týždeň. ráno sa zobudím na sen že krvácam, vyletela som z postele s takým strachom ..., prídem do práce a spadne na mňa poštová schránka a rozrezala mi čelo, a okrem krásnej červenej rany to mám aj napuchnuté ... manžel sa šiel popukat ... potom som išla na daňák ukončiť kontroly a teda dopadli očakávane 😝 a keďže mi vracali šanony a nechcela som ich ťahať - v mojom stave! - tak som ich poprosila nech mi ich vezmú na chodbu do sedačky a že počkám na sekretárku ... tak si tam sedel jeden pán, fešák a hodila som teda reč (kritika daňového úradu a pod. 😀 ), veď čo tam budeme sedieť ako ťunťovia ... na to dorazí moja sekretárka - vek 40! a začala tam poskakovať a už od výťahu ako pojašený puberťák vykrikovať "vieš kto to je?" a ja že neviem, a ona že t.maštalír ... no proste sa z neho išla počúrať, už som čakala že vytiahne nejaký debilník na autogram ... ale teda hanbila som sa ako krava a s tým čelom som určite vyzerala efektne nehovoriac o sukni a tričku z ktorého mi bruško už docela trčí...takže sme odcestovali s jej eufóriou, celú cestu som o ňom počúvala a prisahám vychytala všetky jamy na ceste takže som taká vytrasená ako ... a zastavím a moje nové boty semišové šup do prvej mláky ... takže ich môžem akurát tak ...nehovoriac o tom, že mi kolegyne neobjednali na dnes obed- takže som bola o jablku a broskyni, čo som zapila vodou, takže wc je blízko !!!

idem asi spať, lebo zajtra ma čaká obdobne krásny cestovateľský deň... našťastie už len na chalupu ale predpokladám že kvôli svkorovi sa budeme vracať ani tam nedorazíme ... no ale aj mi raz budeme stari a ak to nebude alzheimer, parkinson bude to iný pán 😝 a potom sa nám tie deti zídu 😎

dulkagabulka
14. sep 2011

@takitak
vies...nikdy nebudes mat istotu ,že je mimčo ok..ani v tebe, ani ked už sa narodi..

v Anglicku bola robena študia, kde sa zistilo, že matky, ktore mali urobene najmenej 2 ultrazvuky počas prveho trimestra mali trikrat vyššiu potratovost, ako matky, ktore ultrazvuky v prvom trimestri nemali...preto nič netreba prehanat....sami niektori lekari vravia, ako sa dietatko citi pri ultrazvukovom vyšetreni...keby som bola tehotna, absolvovala by som 1-2 ultrazvuky za tehotentsvo..viac nie 😉