Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@evulilik ja som tie bodnutia alebo skorej take natiahnutia mavala viacej a castejsie uplne na zaciatku. Napr pri kychnuti, alebo pri sikmom postaveni brucha a blbom pohybe. Teraz trosku menej, ale urcite je to normalne, neboj. Podla mna to bude este horsie, ked zacne prudko pribudat plodova voda, to bude asi coskoro 🙂
Baby, este vam je zle, alebo to uz niektorej preslo? Ja ked som bola tyzden v nemocnici, bolo mi zle, ale nevracala som a ked som prisla domov, zacalo sa to nanovo. Hlavne vecer to je strasne, potom dostanem taku zimnicu, akokeby som bola chora a ledva sa osprchujem, umyjem zuby a musim ist spat.
Nemozem hocico zjest, lebo mam strasnu kyselinu. Snazim sa jest zdravo, ale ovocie okrem bananov mi nesedi a takisto paradajky a paprika tiez nie a mame ich plnu zahradku. Jogurt som minule na 4x vyvracala. Dufam, ze mam v sebe dost zasob vitaminov a zivin z predchadzajucich obdobi, kedy som jedla vela ovocia a zeleniny. Lebo rada by som malemu dopriala, co treba, ale zase nie na ukor tho, ze to vyvraciam.
@anabelleee hm, vies ze ani mne vobec neje ovocie na chut? Som dnes akurat mixovala uz take polozosusene hrozno ze bude pre psa. bolo v chladnicke min 2 tyzdne 😒 Co ma tiez trapi, ze poslednom obdobi vobec neviem prijmat tekutiny, dam si glg aby som neumrela od smadu a staci...viac ako keby neviem splachnut dolu krkom. Ale inak nevracala som ani raz, hoci mi je zle skoro cele dni 😉 ked prave nejem. No idem si veru nieco zahryznut 😅
@anabelleee kup si tehu vitaminy ja som na tom podobne paradajky nehrozia, kyselinu mam zo vsetkeho ale uz nevraciam... asi pred tyzdnom to preslo... zimnica vecer tiez polavuje ... ale chodim spat spolu s dcerkou o 8mej dlhsie nevydrzim... a preco si bola v nemocnici?
@urma vieš ono ja sama neviem.... bojim sa mať dieťatko s nejakou závažnou chybou...a zároveň neviem či by som mala to srdce taketo dieťa dať jednoducho na tvrdo povedané odstrániť.. Nechcem sa nad tým zamýšľať... viem že je to v poriadku.. tak to cítim že je to ok...Dúfam že nebudemusieť zvažovať niečo tak strašne ako potrat.... nechcem... a ani sa ma ďalej nepýtaj, lebo neviem ti odpovedať čo urobím alebo neurobí.. ako by som sa rozhodla... lebo ja jednoducho nič take nepripúšťam...Manžel ten viem že by bol za potrat chorého dieťatka, ale tiež viem že by stál pri mne keby že to odmietnem....nechcem sa o tom baviť .. prepáč... ale jednoducho ani nemôžem ....
@anabelleee Mne už nevoľnosti skoro úplne prešli, občas ma ráno pri umývaní zubov natiahne, ale som úplne v pohode. Kritický som mala 5.-8.tt, potom som sa pekne naučila jesť malé porcie každé dve hodiny (aj večer) a odvtedy som relatívne v pohode, hoci nejem všetko. Aj ostatné baby píšu, že je im lepšie, keď sa najedia. U mňa sa to začalo zlepšovať, keď som si už na raňajky dala teplú polievku, tá mi upokojila žalúdok a potom už len pravidelne jesť. Niekedy mi stačí aj schrúmať mrkvu, hlavne aby žalúdok nikdy nebol prázdny. Dokonca som ani nepribrala 😉
Ak tie testy sluzia len na to, nie ze napr. sa s tym da nieco robit, akoze liecit....to pochybujem ze sa da v tomto stadiu..tak je to uplna somarina a najradsej by som na ne ani nesla. To sa neda spravit take rozhodnutie, ak je to normalne planovane rodicovstvo 😠 A vraj sa v zahranici od triple testov upusta a vobec sa nerobia, lebo su zbytocne matuce, stresujuce a nepresne...akoze falosne pozitivne. Tak draha anablleee, podla mna kasli na cakanie na testz, na vysledky a ked to tak citis, proste to povedz komu uznas za vhodne. Ja som to povedala uz skoro vsetkym 😀 Prave aj jednej zakaznicke, co mi volala a nemala som chut a silu vyhoviet jej dopytu 😉 Ved sme tehotne a mozeme si dovolit polavit, no nie?
@evulilik podla mna to povedz komu chces a riesit budes ak nahodou bude co... to sa este potom aj tak robia dalsie testy takze vsetko sa potom riesi uz uplne inak ak sa nahodou nieco v krvi objavi...
ja napr. ako si povedala natvdo pravdepodobne dam take dieta prec - nech si mysli kto chce co chce...ja robim s postihnutymi a viem co to obnasa a mozno som zly clovek ale nemam silu mat take dieta - najma nie preto lebo by to slo na ukor mojej dcerky...
Ahojte, dneska v praci frmol, hruza☹
Chtela jsem se zeptat, taky vam nekdy taka bolest vyskoci jakoby v kycelnim kloubu?neco jako kdyby plotynka mela na zadech preskakovat, jen je to u kycle v vnejsi strane...
dievcata,kde ste, co je poobedny utlm? 🙂 🙂
@zuzkat1 noooo, troska som spinila a tie vitaminky papam, ale musim si dobre rozmysliet, kedy si ich dam, aby som ich nevyvracala
@anabelleee podla metody od teba som na prelome chlapec/dievca. soda nepenila, tak by to malo byt dievca. aj aj moja tetka mi do roka predpovedala dievca a to este nevedela, ze som tehu. tak som zvedava ci bude mat tato doma 3 baby. hlavne nech je to zdrave.
@sunday1 Ja tiez pravidelne jem, zistila som,, ze hned rano mi pomoze aspon jeden ryzovy chlebik (stahuje kyselinu) a to zapijem mineralkou, potom si este ale hodinku pospim a dam si ranajky, pred obedom este nejaky banan a potom obed....tiez toho vela nezjem, ale niekedy mi pride zle az asi hodinku po jedle....vcera mi nesadla fazulova polievka, lebo po zaprazke je tiez kyselina, no a potom som este o pol jedenastej vracala....niekedy su take dni, ze ani tie ryzove chlebicky mi nepomahaju....uz len dufat, ze za take 3 tyzdne to prejde aj mne 😒
@rene82 Som rada, ze tuto lunarnu metodu skusate...........aspon mate o dalsiu zabavu postarane 😉
ahojte baby ako sa mate?Mne tiez ustupuju nevolnosti ale este nie su celkom prec a stava sa mi taka hlupa vec ako inkotinencia,ked zakaslem,ked kychnem a minule ked som zvracala bolo toho tolko ako by som sa pocikala ☹ V pondelok idem na kontrolu tak to spomeniem lekarovy.Vy to nemate?V predoslych tehu som to nemala ☹
@anabelleee presne ako píšeš, tak aj mne je tak večer zle - neskutočne, zimnicu mávam aj ja každý deň - drkocú mi zuby, ľahnem do postele a nemôžem zaspať. Jogurt radšej nejem - raz som vyskúšala, a do rána som nespala, čo ma napínalo, a takisto, paradajky, papriky - zle, taktiež plná záhrada 🙂 , banán v pohode, hrozno - nie, iba fialové - ale nesmie byť sladké, jabĺčka iba kyselé 😉
Tak snad uz ten prvy trimester nejako dotiahneme 🙂
@anabelleee Ja som problémy s kyselinou, našťastie, vôbec nemala, dokonca bolo obdobie, keď mi najlepšie robili kyslé ovocné šťavy. To tehotenstvo je zvláštna vec 😒
Ahojte dnes.....Ja som dnes bola na nakupy nic my nieje dobre...vsetko ma tlaci............
Ja som normalne velka maskrtnica mozem jest cokoladu kolace kekse cely den odkedy som tehotna zjem asi 2 kila cerstveho ovocia denne...od rana banan maliny ananas kazdy den jablka....hrusky na trhovisku nedaleko nas som stali zakaznik a myslia si ze asi pre armadu kupujem a to len ja srotujem doma.....kazdy den musim mat cheesburger s Mc donaldu ....pred tym raz za 2 mesiace teraz cely tyzden sa neviem dojest .... 😀
Tiez som stale unavena a chodim spat s sliepkami..... 😅
@anglicko79 ja som na to podobne :D tiez jem strasne vela ovocia a fastfoodove jedla :D no mne je zatial vsetko velke lebo od zaciatku som dost zvracala,ale dufam ze teraz uz len priberat budem,pekne tehulkovanie prajem :D

@evulilik Pre istotu sa s dr. poraď, ale ja si myslím, že aj on Ti povie, že je to normálne 😉 Maternica Ti bude rásť 9 mesiacov, tak to úplne podľa mňa neprestane do konca tehotenstva 😉