Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@katkarv to je skvele Kati 😵 gratulujem ..
@katkadz Kati no tie sny boli dost drsne a trvalo asi dva tyzdne kazdu noc ☹ boli uplne zive, som sa budila uplakana alebo som sa zobudila na to ze rozpravam nieco.. snivalo sa mi dokola, ze rodim taketo malinke babo, normalne ze som na stole a rodim ho.. a potom odchadzam samozrejme bez neho domov. A tvarim, ze nic.. Alebo som strasne krvacala.. alebo ze mi robili sono a male bolo cele deformovane ☹ to bol najhorsi, lebo cely ten sen bol taky nechutne umocneny.. ☹ no skratka po dvoch tyzdnoch si uz pomyslis hocico.. dokonca aj ze ci to je naozaj alebo len sen..
Inak uff dost huste, pocuvat takto intenzivne Kazika.. do prdele.. to by som nerozchodila.. 😝 😅
Ahojte, tak ja zacinam dnesny den na MK fotkou mojiho "brušiska" po dosiahnuti 11 tt 😀
Vcera vecer som si uz myslela, ze mi vybehlo nahle, ale rano zas mensie, takze ma len nadulo asi.
Inak fotit to nie je moc technicky jednoduche, som sa normalne natrapila..hlavne s dotykovym telefonom 🙄
Krasny dnik vsetkym
@anabelleee moja nastup na MD je zo zakona 6-8 tt pred planovanym porodom. Toho 6.3. ti vychadza 6. alebo 8 tyzdnov? Na tu ziadanku o materske lekarka vypisuje predpokladany datum porodu a od toho sa to potom odratava. Takze jedine ze by datum porodu "prisposobila" ale vazne netusim, co vsetko lekar musi odovzdavat, ci uz niekde ten datum nebude...skratka ci si to moze dovolit, za predpokladu, ze by bol ochotny 😉
Dobre ranko..
ja som ochorelaaaaaa 😢 mam hroznu nadchu.. ale zas tak dobre som sa vysmrkala po rannom vracani ako nikdy 😅
@urma uff, tak toto je presne to, co by som ja nedokazala.. ze odist do cudziny. Ja neznasam hovorenie v cudzej reci, preto aj vsetky cudzie reci sabotujem 😅 😔 Akoze dohovorim sa, ale neviem, co by sa muselo stat, aby som dobrovolne pouzila cudziu rec 😝 A toboz nie tam zit.. a kedy tam idete? a vratite sa? A co s babom? Bude chodit tam k lekarovi? Ci budete lietat domov na poradne? 😕
@maxara ja som tiez nikdy nemala tendencie ist do zahranicia ako ostatni normalni mladi ludia 🙂 Akoze au-pair a vseliake brigady...pchaaa...vzdy som mala milion vyhovoriek, preco to nie. No a teraz ked mam 3 krizky na krku, konecne sme sa osamostatnili, novy domcek, svadba, babeno na ceste 😅 tak sa mojemu drahemu v praci toto pritrafilo. Teda on sam sa do toho zacal sparat este v januari no a od oktobra tam ma pracovny kontrakt. Moje druhe racionalne ja si povedalo, ze ides skusit a basta, nech bude ako ma byt. Proste aby som si to nevycitala, ze som zbabelo cuvla a ani neskusila. Mam velky respekt pred tym, ale tak na druhej strane...vratit sa predsa len mam kam, domcek nepredavame 😉
Mala by som tam mat udaje vybornu zdravotnu starostlivost ako benefit z firmy, aj rodit tam, takze budem vas informovat, ako to tam chodi. Len neviem-neviem, ako sa tam budem dohovarat 🙄
Vraj kazdy, kto tam isiel, sa nechcel vratit /ale casto musel po uplynuti kontraktu/. Ten muzov je postaveny na 3 roky.
Dobre rano 🙂
Ja sa este vyvalujem v posteli, bo moji chlapi spia 😀
@maxara - chora?Snad je to 1. a posledna choroba pocas tehu 😉 Nech sa o teba ninka pekne stara 😀
@urma - ja by som von sla, 3 roky nie su vela, len teraz to budes mat riadne drsne ako tehulka a cerstva mamina. Aj ti pride niekto pomoc po porode?
@carrie84 ja vobec netusim, co bude po porode, to je este straasne daleko 🙂 Mozno nakoniec cuknem a proste pridem porodit domov do vlasti 🙂 To uvidim, ked tam budem. Mam v plane ist asi v decembri, dovtedy dam mesiac PN a mesiac urad prace 😕 Ale to som si len tak ja cele naplanovala s ohladom na financne vyhody. Este som zatial v robotke...
@urma ano chapem, aj ja by som takto sla s muzom.. v tom tvojom pripade vidim pozitiva hlavne v tom, ze "nemusis" pracovat tam a teda keby hned sa ti nechcelo hovorit cudzou recou, tak sa teoreticky nic nedeje.. A tri roky a potom navrat znie dobre. A navyse veru, mas sa kam vratit a to je podstatne. A hlavne ak by sa nieco vyskytlo, nejaka komplikacia po porode, tak aby ti mal kto pomoct s babatkom. Kazdopadne, nezavidim, ale nie je to zla vizia. Navyse Belgicko samo o sebe neznie zle. 😉
@carrie84 no zial toto je uz druha choroba, prva bola s ATB angina 😖 a uz vidis tuto moju nadheru ako sa o mna stara 😀 bije ma tu hradom (vkladackou) a musim don vkuse natlacat tie blbe kocky.. uz tyzden 😒
@carrie84 aj by som, ale ked si chcem preniest podporu do cudziny, tak musim byt minimalne 4 tyzdne na SK urade prace 🙂 potom akoze pojdem hladat pracu do belgicka 😎 a budem dostavat dokonca vacsie prasule, ako na PN. Som si to tak prespekulovala a prihlasila som sa na dobrovolne poistenie v nezamestnanosti, tak preto 😉
A lavne mi nebude hrozit furt daka blba kontrola...ved zas ked budem mesiac zavreta doma, to mi bude az-az
Ozik baby, ste to uz aj zazili, co ste PN od zaciatku, alebo v minulosti? Daku prepadovku so socialky? Ja si to nepripustam, ze by sa im vramci toho mesiaca chcelo po mne ist...sak robim 10 rokov a som v zivote nebola PN
@urma zalezi od toho ako ta maju daleko 😀 Moja mama ma socialku na susediacej ulici a chodia k nej aj 2x do tyzdna ked je vypisana.Aj u mna boli ale len raz ked som este byvala u nej a bola som na rizikovom.Pocula som ze na dedinach a daelj to robia tak ze idu ak tam maju viacerych vypisanych.
@katkadz ja som citala, ze presne tieto tvoje favoritne potraviny-ovci syr, bryndza tehule nemaju jest ☹
Ani plesnove syry a vsetko, co robia s nepasterizovaneho mlieka vratane toho mlieka /napr z tych automatov druzstevnych/. Koli listerioze myslim. Ale ja tiez som prave zozrala syrovu bagetu, kde bol camember alebo taky ten gulaty plesnovy syr, nevie mi pris na rozum, ako sa vola... V bufete som si vyberala este medzi bagetkou s udenym lososom, co je tiez medzi "zakazanymi " potravinami ...
@urma ja ked som bola v tehu PN (ale od obvodaka) tak sme nemali zvoncek na brane (byvame v rodinnom dome) cize by sa k nam nedobuchali, ani postarka nemala sancu.. A tak som sa "bala" a sestricka mi povedala, ze oni ked idu na kontrolu tak idu vzdy k tomu dr, od ktoreho maju nahlasene PNky, resp proste najprv pridu k dr a ten im to asi nejako potvrdi alebo co, nieco a potom az idu k typkovi na kontrolu .. A potom mi povedala, ze sa nemusim bat, lebo PK je od bratislavy straaaaaasne daleko, az 20km a to autobusom nikto nepojde a v sluzobnych autach sa vozi iba vrchnost a ak nahodou, tak benzinu je malo 😅 na nieco je dobre, ze je socialka v srackach 😀 ale o to horsie su na tom ti, co byvaju po uradnikovej ceste domov. Lebo predsalen nejake vykony musia vykazat 😅
A veruze ta smiech prejde.. ono je to totiz strasne take premenlive.. ked sa narodila, nejaky cas trvalo, kym sme si zvykli, ze vstavat k nej a toto hento.. a ked sme si zvykli, zacala vstavat inokedy.. zvyknes si a pozoor zmenaa 😅 No a akurat v utorok sme s babami tu z konika, co boli u mna, konstatovali, ze nechapeme, co sme s tymi deckami robili ked mali tak 4-5 mesiacov 😀 ved to nemoze sediet, cize to len lezi, nic to nerobi a spat to nechce 😀 Ale pohodka, je to krasne obdobie a ja sa na to znova velmi tesim, aj ked neviem ako s Nini, ked sa bude od babatka dozadovat vkladanie kociek do hradu takto naruzivo ako odo mna..
@katkarv mala som skory budicek 😀 Nina vstava NAJNESKOR o 6tej a plus som mala taky sopel, ze som dobrovolen vstala o 5tej ☹ ja som zacala kychat vcera vecer a do rana hroza.. ale rano pri vracani sa mi to brutalne uvolnilo, ze az pomaly doteraz som mala suchy nos 🙂
Ženyyy včera večer mi prišli výsledky z genetonu a budem mať SYNA 🙂 🙂 🙂
@tajomna ani nehovor.. mna boli hlava, ale da sa to vydrzat, takze to si nejdem nic davat.. ale mam doma bioparox, tak to som si dala a kvapky do nosa.. inak kvapky do nosa su pre tehule zakazane, teda tie klasiky s ucinnou latkou, ale som sa pytala dr a on mi vravel, ze to preto, lebo sa nezarucuje, ze si tehula nevystrieka flasticku za den. Ale malinko denne sa moze, tak dva tri frky denne do kazdej dierky
@ava11 Mne tiez bolo pri prvom uplne jedno, ale tak vnutorne som tuzila po dievcatku 😵 a teraz ked uz dievcatko mam, by som mala logicky tuzit po chlapcekovi, ale opat vnutorne tuzim po dievcatku 😅 😅 ale samozrejme, ze sa velmi potesim z chlapceka, dokonca by som povedala, ze som aj pripravena na chlapca, aj si myslim, ze je to chlapec a budem veeelmi prekvapena, ked bude baba 😀
@maxara no ked tak nad tym rozmyslam, tak vlastne hlohovec patri pod trnavu, a aj ked je v hlohovci pobocka socialnej poistovne, tak neviem, ci robia kontroly, asi nie,sak tam je 1,5 cloveka asi 😀 Tak ma to napadlo, ako pises o PK a BA...to bude isto ten isty pripad, ze?
A tiez nemame zvoncek na dverach stale...este nenidavno ani popisne cislo nebolo nahodene, ako nam robili fasadu 😉 . A menovku na schranke vytiahlo slnko strasne rychlo a ostal biely papierik. No ved este na tej PN nie som, mozno ma doktor posle do haaja 😉
@urma no v PK je pobocka socialky, ale asi len nejake ine oddelenie alebo co, v tomto som mimotik.. kontroly k nam chodia urcite z ustredia. Cize to bude zrejme presne ten isty pripad.. a to ja este byvam sice v PK, ale dost od ruky od mesta, takze k nam by sa peso urcite nikto nedrbal 😀 a ty ked si na dedine, tak mozes pokojne labzovat. Pocuj, povedz dr, ze sa obavas kontroly preto, ze nemate zvoncek a ci si moze zapisat tvoje tc, ze by ti zavolali, ze k tebe idu 😉 😀

@katkadz
@carrie84
ahojte, prisli mi nejake podivne spravy v "kto ma spomina" ohladom velkosti bruska 😀 ... evidentne to malo byt adresovane pre @certica22 . treba pisat bud komplet nick alebo ovela jednoduchsie - kliknut na "Odpovedz" pod nickom toho, komu chcete adresovat prispevok. ale inak aj ja mam jedno aprilovca doma, akurat ze s odlisnym rokom vyroby 😉 . uzivajte si tehu