icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

19vierka84
18. mar 2012

@miskachrumka aj ja mam v knizke o tyzden menej, neviem ci mi nahodou neodratala ms,lebo mi to aspon tak pripada 🙂

miskachrumka
18. mar 2012

@19vierka84 mne to rátali najprv podla ms.no ja mávam hocijako aj každých 30 dni aj 36dni niekedy aj 38dní tak mne je to tažko vyrátať podla toho a potom mi rátal tyždne podla cm babatka tak sme o tyžden menej ako tu ale to je jedno 🙂
hlavne nech sa má dobre 🙂

bodka70
18. mar 2012

@miskachrumka , aj ja to mám vyrátané len odhadom, lebo akosi som poplietla termín menštruácie, podľa nej som mala byť po prvej prehliadke v cca 8tt a podľa UTZ mi lekár povedal, že je to väčšie, tak na 10-11 tt. Tak som ostala v šoku 😕. Takže mám poznačené v tehotenskej knižke termín menštruácie, ale pri ňom výkričník, že plod je zhruba o 2 týždne starší (aj pri ďalších ultrazvukoch sa to potvrdilo). Takže buď som otehotnela úplne mimo cyklu, alebo to nebola menštruácia, ale to drobné krvácanie pri usadzovaní vajíčka, kt. zvyknú niektoré ženy mať a ja som si to poznačila ako TM - matne som si pamätala, že bola veľmi slabá. Ale to som si myslela, či to už kvôli blížiacemu prechodu nemám slabšiu. A figu, ďalšie tehotenstvo 😝 😀 😀 😀.

bodka70
18. mar 2012

@miskachrumka - a s tými pohybmi sa netráp. Keď si reálne v 17tt - to mnohé ženy ešte ani nechyrujú o pohyboch bábätka. Keď si ich cítila skôr, to muselo byť bábo v nejakej ideálnej pozíci na chvíľku, alebo sa akurát pretáčalo. A potom sa obrátilo dovnútra a aj pár týždňov ešte nemusíš nič cítiť. 😉

tatya
18. mar 2012

Ahojte vsetky po kraaasnom vikende, dufam, ze ste si ho uzili najviac ako sa dalo 🙂
malu som uz nemohla udrzat doma 🙂 ale nastastie mame za domom maly dvor a zahradku, takze jarne upratovanie (ale take "light" 😀 ). Nemuseli sme sa tulat po meste a aj tak sme boli stale na slniecku 🙂 a dnu, ze nieco uvarit a take domace prace sme sli robit vzdy s placom 😀 😀
Pozeram, ze riesite pohyby... aj ja mam vazne pocit, ze toto druhe je lenive 😀 pri malej som citila ako prvorodicka uz v 18tt a teraz uz par dni tam nieco je, ale len ked som vecer uplne v klude a trochu ho zobudim 😀 inak cez den slabota 😝 😅

nati04
18. mar 2012

Ahojte ja tiez necítim vobec nic akurát má pobolieva podbrusko :( a mozem sa spýtať prsia vás bolia? Ja sa stále sledujem až je to chore :( ale verím že je všetko Ok

nati04
18. mar 2012

Inak keby sa náhodou nieco dialo to by sme nezistili? Pretože ked som potratila som krvacala ale pravda je že to bolo v 8 tyzdni

porinka
18. mar 2012

@tatya
a ako drobca "budíš"?

bodka70
18. mar 2012

@nati04 , aj mňa pobolievajú prsia, viac ako pri prvých dvoch tehotenstvách a je pravda, že mi aj najviac narástli, viac ako predtým. Netuším prečo, už aj muž si to s potešením všimol 😀, akurát že mi na ne nesmie siahať, lebo ma to bolí - iba pozerať môže 😀 😀 😀 😀.
nati, keby sa niečo stalo, pravdepodobne by si na to hneď neprišla, ale netráp sa tým, v týchto fýždňoch je to fakt zriedkavé, nevieme to nijako ovplyvniť, tak proste treba pozitívne myslieť a nerozmýšľať nad takými vecami. Dokonca aj keď už budeš mať pravidelné pohyby, tak sa môže stať, že na pár minút-hodín nič nemusíš cítiť - bábo spí alebo je inak otočené...tak netreba hneď panikáriť. Ja som pri prvom tehotenstve kvôli tým pohybom panikárila chvíľu, štuchala do bába, aby sa pohlo, až potom som sa ukľudnila. Ale potom som to nechala tak, to sa nedá celé tehotenstvo prežívať v strese - keby sa mu aj náhodou niečo stalo, tak aj tak nič neporiešiš, veď neprídeš do nemocnice za 5 minút - tak na to nemyslieť a veriť že to bude dobré - a aj bolo - krásne zdravé dcérky mám 😉 .

nati04
18. mar 2012

@bodka70 ďakujem Vám za odpoved 🙂

madzik
18. mar 2012

@porinka mas problemy,ked sa nemozete milovat?

vevuska1
19. mar 2012

Dobre ranko prajem, tak ako sa mate po krasnom slnecnom vikende? my sme uz absolvovali aj prvu zmrzlinu, no proste paradicka mnam mnam 🙂 zahradka je skoro uz cela porobena a nachystana na sadenie, takze uz sa tesime na same dobrotky
inak k tym pohybom ja tiez raz citim a raz nie, ale dako sa tym nestresujem, babtko je este malinke a nie vzdy je mozne ho citit to potom pride po tom 20 tt, si pamatam pri malej ked zacala kopkat v noci ked som uz chcela spat no nedalo sa mi pri tom zaspat ani 😉 takze vobec sa nestresujte a uzivajte si tehulkovanie a uz konecne krasne pocasicko 🙂

mishuu
19. mar 2012

Ahojte baby, ja som včera prvýkrát cítila skutočné pohyby dieťatka, bolo to také ako keď vám šklbe nerv niekde v tele, toto bolo vnútri v brušku asi 3 kopančeky, každé na trošku inom mieste, ale nie veľmi ďaleko od seba...bolo to také, že som si istá, že to bolo bábo. Bolo to krásne, odvtedy je "ticho" tak ja budem čakať kedy sa zase ozve 😉
A nemáte niektoré podobnú skúsenosť: ráno keď sa zobudím a odokryjem paplón, tak mám krivé bruško, vždy na pravej strane je bábätko (dnes nebolo beťár 🙂) a ľavá strana je taká prázdnejšia, je to strašne zlaté 🙂

bodka70
19. mar 2012

@mishuu , aj mne to malé robí, v poslednej dobe mám ráno takú tvrdú guličku až dole tesne nad lonom 😉 , ale mne sa trepe doľava 😀.

nastasyk
19. mar 2012

@mishuu ja zatial necitim, ale tiez mam rano na pravej strane velky kopcek, niekdey aj cez den🙂

mercymay
19. mar 2012

@mishuu mne sa to robi vecer, ze na pravo hrca a na lavo nic...🙂

porinka
19. mar 2012

@madzik
no po odbere jajok to nebolo možné a po vklade som nechcela riskovať, aj tak som začala špiniť, k tomu som vkladala utrogestan, takže by to nebolo príjemné...neskôr som bola v špitáli pre krvácanie a mám sexík zakázaný... 😖

nati04
19. mar 2012

Ahojte mávate take pichanie v bradavkach?

porinka
19. mar 2012

@nati04
ja mávam, ani nie len v bradavkách, ale v prsiach celých. Akoby mi niekto do nich ihlou pichal. 😖

nati04
19. mar 2012

@porinka ďakujem za odpoved uz nech to mame za sebou a mame babetka 🙂

porinka
19. mar 2012

@nati04
už sa teším na vôňu bábatkovskú 😀 😀 😀

nati04
19. mar 2012

@porinka aj ja na všetko 🙂 a ty uz cítis babetko?ja nie :(

porinka
19. mar 2012

@nati04
minulý týždeň som "asi" cítila jemný kopanček, včera akoby šteklenie, ale možno to boli črevá... 😖 toť zatiaľ všetko, dúfam, že sa to čoskoro rozbehne 😀

vierazit198
19. mar 2012

Ahoj dievčatá, je super čítať vaše denné zážitky.. ako sa máte a čo pocitujete.. neviem ako vy ale ja mam stale strach čo sa deje keď necítim ten žblnkot v brušku.. v prsníkoch tiež cítim pichanie ale čo sa mi nezdá je že ma aj sem tam pobolieva pod bruškom tak ako pri menzese.. máte to aj vy? Stále chodím na wc -cko tak sa budim celu noc.. mam niekedy pocit ako by som mala tvrde bruško neviem čím to je..prosím Vás veľmi sa bojím nakoľko som pred týmto bábatkom potratila dva krat.. napíšte mi tehuľky ako sa cítite vy a aké pocity máte.. dakujem a prajem všetko dobré

katja_
19. mar 2012

@vierazit198 v tychto neskorsich tyzdnoch su nizssie rizika neboj, vea dievcat to pobolieva ako pred menzesom 😀 😀 ....

nati04
19. mar 2012

@vierazit198 ahoj ja mávam presne to iste co ty:( tiez ten strach bolesti tie iste ;( potratila som tiez :( aj mi bruško tvrdne aj má pobolieva v podbrusku pohyby zatial žiadne :( kedy ides na morfologicky?ja až 3.4. Dovtedy budem trpnut :( je strasny ten strach :(

porinka
19. mar 2012

@vierazit198
ja som si kúpila toto http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/2236... každý deň počúvam srdiečko a aspoň viem, že všetko ok. Tiež som mala tri MA. A na wc chodím stále, ucvrknem a môžem ísť znovu 😉

nessy
19. mar 2012

ahojte baby,tak konecne sme na tom lepsie,ale nmalu mam aj tak doma stale 😒
dnes tu mam svokru a ja idem dat do poriadku svoju hlavu,asi sa dam ostrihat 😀 😀
a zajtra mame poradnu,uz sa neviem dockat,dufam ze cervik ukaze co to vlastne tam ma 😀

vierazit198
19. mar 2012

Ďakujem pekne za povzbudenie .. ak máte chuť si popísať alebo vymeniť si skúsenosti ,denné zážitky a ste na facebooku tak sa teším.. padne dobre si popísať s tehuľkou ktorá má tiež také pocity ako ja.. ja si myslím že už mám pohyby také žblnkanie.. dúfajme že to je to.. Ja som bola aj na amniocentéze a zajtra som mala ísť na morfo no odvolala som to lebo to bola moja iniciatíva a radsej počkám čo mi povie lekárka.. v piatok mám poradnu.. nati04 lahni si doma na posteľ vystri si nohy a hladkaj si bruško.. jemne si polož ruky naň a vnímaj.. ja to tak robím... a cítim žblnkot.. je to stres ja viem.. ja som mala tu amnio minuly tyžden tak vam poviem bojim sa ale verim ze vsetko bude ok. kolko ste pribrali a kde sa chystate rodit?

vierazit198
19. mar 2012

porinka - kde ste to kúpili ? môže to byť dobré to si dáš na bruško a počúvaš?? nie je to stresujúce že sa potom stále sleduješ.. ty si ktorý týždeň??