icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

kosska3003
19. mar 2012

@tatya tak radsej ju nechaj ked pekne zaspi sama v postielke lebo budes mat toho potom vela a ja viem ja sa s malou stale tulim a ju bozkavam a tlostim 😀

oranzada
19. mar 2012

@tatya ja mam doma 1 rok a 1 mesacneho chlapceka a nevie mi este chodit, tak ho musim nosit 😒 hlavne po schodoch, este sa to da, tiez sa chce stale len mojkat a vseliak po mne liezt, snazim sa s nim viacej objimat na zemi, som zvedava ake to bude, ked zacne chodit!

vevuska1
19. mar 2012

@tatya mozno to bude horsie ked uz bude to mimi na svete, ja sa bojim aby nasa mala neziarlila, zatial sa na babatko tesi ale neviem ake to bude ked uz bude na svete. ja sa skor bojim, ze nebudem vediet behat okolo oboch rovnako, a tak uvidime ako bude 🙂

kosska3003
19. mar 2012

@vevuska1 neboj sa zvladnes to halven si treba verit to je zaklad

vevuska1
19. mar 2012

@kosska3003 no ved jasne, len sa bojim lebo mala si vyzaduje dost pozornost, nevie sa sama pohrat stale potrebuje aby sa s nou niekto hral a ked sa jej niekto nevenuje tak vie byt zla :( sa bojim, ze zacne vyvreskovat zrovna ke budem babo kojit alebo nieco, aby neziarlila aby si nemyslela, ze sa viac venujem babu ako jej

kosska3003
19. mar 2012

@vevuska1 a nejdes ju dat do skolky ja som dala malej prihlasku ale neviem ci mi ju vezmu kedze nemam robou a budem doma
moja sa strasne tesi ale tak vie sa aj sama zahrat ale ak si nieco zmysli tak koniec musi to mat no uvidime najdeme si niaky rezim ked bude babo spat musim sa jej samej venovat nech neziarli ze vsetka pozornost ide babatku

vevuska1
19. mar 2012

@kosska3003 noo boli sme na zapise, len este nam nedoslo vyjadrenie ci ju zobrali alebo nie, ja dufam, ze ju zoberu aby som mala aspon trochu casu aj daco porobit aj o babo a potom ked uz poobede bude doma tatino to uz hadam dako zvladneme, si podelime ulohy 🙂
a tak hadam to zvladneme, len si treba najist system v tom 🙂

kosska3003
19. mar 2012

@vevuska1 tak tak treba system no mne hned pri zapise povedala ze sme na poslednom mieste tak nedavam tomu sance

vevuska1
19. mar 2012

@kosska3003 my sme nastastie boli daky piaty v poradi, ale tak uvidime, ja som dnu ani nesla, isiel manzel aj s malou, aby nahodou nevidela, ze som tehotna i ked ja este nemam ziadne brusko ale keby nahodou, lebo kamosku hned zrusili, ked videli, ze uz je tehotna tak jej malu nezobrali, ved bude doma tak co

kosska3003
19. mar 2012

@vevuska1 no u nas to poradie nerozhoduje tam uprednostuju rodicov co maju robotu malo beru ked je zena na materskej lebo maju plny stav

vevuska1
19. mar 2012

@kosska3003 noo ved teraz je to ale vsade asi tak s tou skolkou, ze malo deticiek beru, u nas zas uprednostnuju deti v predskolskom veku, co maju trvaly pobyt v mieste kde prihlasuju do skolky co my nemame, ale tak uz rok byvame tam kde byvame 🙂 taks sme malej napisali tu adresu a basta, no tak uvidime, ale si myslim, ze by ju nezobrali ak by vedeli, ze od augusta som na materskej zase, no tak uvidime

kosska3003
19. mar 2012

@vevuska1 no to je jasne to aj u nas predskolakou miesto pobytu pracujucich rodicou a az potom som niekde ja no ja som jej nepovedala ze som tehotna ale tak dozvediet sa to moze kedze byvam na dedine ale tak do 15 aprila sa maju vyjadrit tak som zvedava co napisu cakam stale

vevuska1
19. mar 2012

@kosska3003 noo tak som zvedava ako dopadneme 🙂 a ved dozvediet sa to moze ked uz bude mala prihlasena v skolke to uz pak bude jedno 🙂

kosska3003
19. mar 2012

@vevuska1 no ved hej potom uz moze ved ked uz budem mat papier ze je zobrata tak smola

nati04
19. mar 2012

@kosska3003 to vážne ja by som si tak zapalila len sa bojim :(

saranata
20. mar 2012

@tatya o tom ani nepochybuj ze by si druhe babo nelubila, toto su take normálne obavy ale ked sa ti narodí tak to už neriešie, proste ho miluješ rovnako🙂

19vierka84
20. mar 2012

@kosska3003 @vevuska1 inak uz nefunguje ze v adrese trvaleho bydliska ti v skolke maju drzat miesto? tak to je pekne svinstvo, ze ti nezoberu dieta kvoli tomu ze si tehotna, ked na to mas narok.

saranata
20. mar 2012

@19vierka84 no tu v BA je bezne ze sa neberu deti ktorých maminy su nezamestane alebo su na materskej , vraj preto ze sa musia uprednostnovat deti ktoré su predskolske.bezná prax, hlavne ja keby som teraz nebola tehotná tak malá má buduci rok v marci 3 roky a riaditelka skolky ze do marca mi drzat miesto nemoze od septembra , neviem čo by som robila keby som sa vratila do práce v marci a do dalšieho septembra by som ju musela dat asi do sukromnej alebo neviem potom , skolka asi nie je pre kazde dieta ...ale je to skor o tom ze sa pred rokmi zrušilo vela skolok pre nizšiu porodnost a teraz ked je baby boom posledne roky tak nikto nove skolky neotvára, v jednej skolke je podaných 50 prihlášok a otvára sa jedna trieda s 20 detmi tak logicky ani viac nemoze zobrat, chorý system

19vierka84
20. mar 2012

@saranata tak chore to urcite je, lebo v podstate ti zakazuju pracovat. ak by si zarabala cca 300 eur mesacne v cistom,co stava, tak nemas ani na tu sukromnu, lebo ta je draha. mozno trepem, lebo neviem ake prispevky potom mozes dostat, ked davas do sukromnej.

saranata
20. mar 2012

@19vierka84 tak po materskej nedostaneš ziadny príspevok ,ja keby som nastupila nazad do práce v marci , pretoze az v 3 rokoch beru deti do skolky , tak to už som vlastne zamestnana a nie na RD, čize príspevky ziadne, vobec neviem čo by sme robili, jedine do roboty a robit na skolku.
svokru mám staršiu mamu zase mladu ona pracuje takze babky nehrozia takze jedine sukromná, je to blbý system ale nepomozeš si , pokial sa tu neotvoria nove skolky, a ja sa stále cudujem na čo čakaju , už teraz je velmi vela deti a miesta v skolkach nie su

vevuska1
20. mar 2012

@19vierka84 nooo bohuzial je to tak :/ keby sme boli priamo v ba tak mi malu urcite nezoberu, teraz uz rok byvame za Pezinkom vo Vinosadoch a tu je tych deticiek trosku menej, ale tiez neberu vela deti tak som zvedava ako dopadneme. keby asi ta riaditelka vedela, ze cakame babo tak by mi ju nevzali, lebo oni povedia ze ak ja ostanem doma dalsie 3 roky tam ma kto byt s malou doma a zobrali by ju iba v 5 rokoch kedy uz musia :(

19vierka84
20. mar 2012

tak aspon viem co ma bude cakat, lebo ja by som chcela dve deti a nie len jedno a hlavne, nech su po sebe,tak ze to prve dam do skolky a o druhe sa budem moct kludne starat, kym prve bude v skolke, takvyslem ked tak potom tatina 🙂

vevuska1
20. mar 2012

@19vierka84 aj ja som vyslala tatina na zapis a o mna sa ani nezaujimali 🙂 takze dufam, ze nam ju vezmu. Ona sa uz strasne moc tesi do skolky medzi deticky, uz na zapise tam chcela ostat a hladala ich ze kde su 🙂 tak snad jej to ostane aj potom ked tam uz chodit bude

19vierka84
20. mar 2012

@vevuska1 tak ta tam hadam zoberu. podla mna by dieta malo chodit do skolky, ved ako sa nauci niektore veci, ako napriklad vychadzat s ostatnymi, ved to sa len na ihrisku a doma neda naucit, ako sa spravat v kolektive a podobne veci.

kosska3003
20. mar 2012

@nati04 no fajcila som ale uz nie tak som rada zacali sme aj s mm hadzat do prasiatka 2 eurovky zato ze sme prestali obaja fajcit a uz sme inac usetrili ako to prasa ma inu vahu je fakt dobre prestat ked sme si zratali kolko sme rocne vyfajcili tak nam vysla dovolenka pri mori no ale tak fajcit sme v prvom rade prestali pre nase zdravie a zdravie nasich deti

a ku skolke ja byvam na dedine kde je 3500 obyvatelov cize tu kazdy o kazdom vie a riaditelka si vie zistit ze som tehu co zas v meste nama sance zistit bola som ticho o tom ze som tehu tak uvidime ani neviem kolko deti beru lebo vsetko zalezi od toho kolko deti ide do skoly a kolko predskolakov sa hlasi a u nas je 6 tried a rocne sa narodi 50-60 deti tak ze mam sancu asi 20% ze mi ju zoberu

vierazit198
20. mar 2012

@bodka70 ahojček ja som mala výsledky v poriadku, áno bola som kvôli veku.. a už som si povedala že sa nebudem stresovať čo sa má stať nech sa stane a nebudem stresovať drobca.. určite to na neho vplýva..

vevuska1
20. mar 2012

@19vierka84 presne toto si myslim aj ja, tiez byvame na dedine kde nie je ani verejne ihrisko, ihrisko tu je iba v skolke kde maju narok chodit deti ktore chodia do skolky, takze mala sa tu nema ani s kym hrat pretoze tu nikoho nepozname a keby som aj chcela spoznat nemam jednoducho kde, ved mamicky s detmi sa najcastejsie daju do reci prave na ihriskach. clovek ked sa aj ide prejist po dedine tak proste vsetci su zalezeny doma kde maju decka vlastne podmienky na hranie tak ako my, mala ma pieskovisko, smyklavku aj hojdacku, ale deti jej tu chybaju, takze za detmi chodime do Pezinka alebo do Ba 🙂 ja chcem dat malu do skolky hlavne preto aby bola s detmi aby si nasla kamaratov a aj aby si daku imunitu vybudovala.

nessy
20. mar 2012

@vevuska1 ani nehovor ja sa uz vytesujem jak mala ze je konecne teplo 😀 a zrzky milujem tiez 😀 mozno si aj dam dnes ked pojdem na poradnu 😀

nessy
20. mar 2012

@tatya no moju musim stale upozornovat ze mi musi davat pozor na brusko lebo tak je besna a skace po nas 😀 ale aspon to zacala chapat nemoze ist na ruky lebo ju nevladzem dvihnut,to nastastie pochopila lebo ma 18kg 😀 😀 sak by ma zlomilo

madzik
20. mar 2012

.