icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

monculka
3. apr 2012

@miskachrumka mala som chut na brokolicu ale mm chce karfiol...ja som karfiol nejedla este 🙂 bude to moja premiera :D

saranata
3. apr 2012

@miskachrumka ja som robila sosovicovu polievku a brydzove halusky , a tak som sa napraskala ze dufam ze aspon kilo priberiem 😀

1nyx11
3. apr 2012

tak uz som aj ja po morfo II zajtra idem s vysledkami k mojej dr. nález v norme, biometria vid záznam 🙂 no tam je velkost skoro všetko + 10, termin posunuti o 5 dni tak neviem. ale to dr. vravela uz predtym ze to bude vačšie bábo. váha458 g-473g. no som zvedava na jej nazor. a to priberanie vam tíško závidím ja uz mam teraz +9 a to som tento mesiac len 1 kg :-/ 😒 ale ja beriem aj kortikoidy a to vam poviem to hnus. a tvár na nepoznanie ako sysel.
No samej mi to je uz trosku jedno len ked von vyjdem a vidim na inych to zdesenie no co uz 🙂

xtinakc
3. apr 2012

@saranata na bryndzove halusky sa chystam uz asi mesiac... len sa ich bojim bo naposledy ked som ich jedla tak sa pekne vratili von.. 😒 ale dnes ma po sto rokoch znova chytila chut na maso tak uvidim co to spravi 🙂

porinka
3. apr 2012

@1nyx11
a čo máte medzi nôžkami???

porinka
3. apr 2012

@saranata
ja som robila brokolicovú polievku, a idem s kámoškou na kafe, tak si dám niečo dobré pod zúbok, asi nivové paniny, dávno som nemala 🙂

porinka
3. apr 2012

kočky, dobrý link, kde vám pekne ukazuje, koľko ste tehu a koľko ešte zostáva, len treba zadať svoju poslednú mrchu 😉
http://www.pregnology.com/due-date.php?o1=1&cyc...

katja_
3. apr 2012

@porinka ohromne poniektori tvrdneme v praci...

bobi3
3. apr 2012

@porinka krásne, v Tescu sa dajú kúpiť fakt pekné veci 🙂

bodka70
3. apr 2012

@saranata , ja som sa tam už dokonca zaregistrovala ako predávajúca, ale mám tam zatiaľ len zopár vecí nahodených, nestíham všetko. 😉

bobi3
3. apr 2012

myslíte, že je takéto niečo možné?
http://www.topky.sk/cl/13/1305183/Z-maternice-d...

tie naše majú už raz toľko (naša konkrétne 402g)... myslíte, žeby už prežili? 😨 😕

bodka70
3. apr 2012

@bobi3 , naše určite ešte nie, dôležitý je hlavne dosiahnutý vek tt , viac ako váha - naše na to ešte majú príliš nezrelé pľúcka, skrátka ešte by nevedeli dýchať vzduch. Ale 200g , to musela byť riadne drobunká. bábo v 22tt hoci aj kilové, nemá šancu prežiť, ale polkilové v 28-30tt áno, 😉

bodka70
3. apr 2012

@bobi3 , inak moja mala v 20tt+3 dni odhadom podľa lekára 370g 😉 .

bobi3
3. apr 2012

@bodka70 mne podľa jednej tabuľky vyšlo, že hranica prežitia u našej malej je 14.4 😉

bobi3
3. apr 2012

@bodka70 tak naša mal v 21tt + 0 podľa správy 402g 😉

bodka70
3. apr 2012

@bobi3 , to je v podstate ten 24tt, takže áno, šanca na prežitie už vtedy je, ale aj tak je to ešte strašne skoro, tie bábätká majú vysokú úmrtnosť, často ťažké poškodenia. Takže nech si ešte pekne pokopkajú v našich bruškách, majú ešte kóópu času ísť von 😉 .

miskachrumka
3. apr 2012

@bobi3 mne dr nehovoril kolko malé váži ! ☹

miskachrumka
3. apr 2012

@bobi3 také članky a fotky mi nerobia dobre 😔

bobi3
3. apr 2012

@bodka70 to áno, ja si ju odtiaľ predsa nepustím 😵

@miskachrumka a nemáš to v tej správe čo ti dal? mne dal taký papierik s rozmermi a váhou, a tiež tam bolo napísané pohlavie... dokonca termín sa nám posunl o 1 deň na 10.8. 😵

bobi3
3. apr 2012

@miskachrumka ospravedlňujem sa, ani mne, ale zaujalo ma to, že ako je niečo také možné, prepáč 😔 😉

miskachrumka
3. apr 2012

@bobi3 nie nemám žiadny mne všetko píše rovno do karty 😉

bodka70
3. apr 2012

@miskachrumka , to je len orientačný údaj, je to len odhad. Mne to lekár tiež nehovoril, ale všimla som si to v tehotenskej knižke, tak skús mrknúť, či to tam nemáš zapísané - alebo potom v karte u sestričky.

miskachrumka
3. apr 2012

mám tu všetko možne napísane ale vieš ako vyzerá doktorské písmo 😠

miskachrumka
3. apr 2012

@bodka70 mám mám ale neni šanca to vylúštit 😕

miskachrumka
3. apr 2012

hahahhaa ak to niektorá vylúštite klobuk dole 😀 😀

miskachrumka
3. apr 2012

@bobi3 ved nič ani som tam nechcela nakuknuť no stalo sa a musela som to hned vypnúť 😔

bobi3
3. apr 2012

@miskachrumka jáj, no keď si bola u svojho, tak asi tak.. ja som bola vlastne u externého, on mi dal len správu pre mojho... tak aspoň viem 😉

miskachrumka
3. apr 2012

Ináč ma zaujalo niečo mám tu v karte že prenatálna dg v II.triemestri a tripple test
a potom nič a len vedla MS-AFP 21,90 čo to je ?

miskachrumka
3. apr 2012

@bobi3 aha 🙂

saranata
3. apr 2012

@miskachrumka to je vysledok tripple testu, odfot to bližšie