Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@miskachrumka
no ok...zavolam...ale zvlastne je ze ked to dam zo seba von tak potom by som vsetko zjedla...ale idem mu volat...a moze sa stat ze ma koly tomu daju lezat?
@miskachrumka no nasla som to aj ked s tazkostami 😀
http://www.pohlaviditete.cz/pohlavi-ditete-podl...
@kristinah tak to jsme měly hodně podobné komplikace - mě se to ale dost blbě vyvrbilo hned po porodu se silně vysokými teplotami ☹ druhý den se mi zvedla na 40-tky, naprali do mě brutální 3troj kombinaci ATB přímo do žíly přímo z ARA, abych jim neumřela, protože nevěděli, co se mnou je ☹ doktorka mě tím přišla uklidnit, nebojte se, máte ATB na úplně všechno, tak nám snad neumřete,....do toho zánět močáku, podrážděná zlatá žíla (nad záchodem jsem se kroutila bolestí nejen v podbřišku, ale i všude dole,...) hrůza vzpomenout, pak přišli na to, že mi už 3 dny nefunguje peristaltika střev, tak mi šupli něco dalšího do žíly,...o tom, že malého mi samozřejmě sebrali a dávali mi ho sem tam na krmení z flašky ani nemluvím, mlíko mi vůbec nenaběhlo, protože malej sál jen první dva dny, než jsem měla teploty,...užila jsem si při těch teplotách i další 2 infuzky na kontrakce, protože se mi špatně stahovala maternica (o tom, jak strašný to je prožívat při 40-tkách horečkách asi ani mluvit nemusím),pořád mi brali krev a už nízká hladina železa tím pořád klesala, takže už jsem dýchala jako pudl, což vůbec neřešili, každej den přišli na něco dalšího, co by to mohlo být, ale nic nevedlo k zlepšení, no a když pak asi za 5 dnů přišli na to, že mám pod operační ranou velkej absces, tak mi řekli, že to umrtvit nejde a že jdu prostě na operační zákrok, kde mi tu ranu znovu otevřou, všechno vymačkají, vystříkají to uvnitř betadinem a peroxidem a nechají otevřené a to prosím bez jakékoli anesteze, tak už jsem si myslela, že jsem fakt ve středověku ☹ No, přežila jsem to nějak, ale toto mi opakovali prosím každý den až do té doby, než jsem to prostě v nemocnici zabalila a odešla domů na reverse ☹ a to mi ještě doktorka psychicky vydírala o tom, jak mě znovu nezhospitalizují s dítětem, když se mi přihorší a nechali mi v ruce chyroflexu a dali mi do krabice všechny ty ATB (protože tyto ATB z ARA se v tabletách nevyrábí), abych je aspoň dobrala (na 3 dny to byla krabice, kterou bych neunesla), tak ani nechci vědět, kolik mi toho za tu dobu prošlo organismem 😠 moje svokra je sestra na záchrance, tak mi to dojela měnit,...Jinak doma už se to samozřejmě zlepšovalo. Takže osobně se na tu druhou sekci opravdu netěším,..ale snad bude líp,...
no baby ja som sa dnes bola skraslit aspon trocha u kozmeticky,som si oddychla hodku a pol a teraz sa mi nic nechceeee 😀
@bonninka , uff, tak to si mala pri prvej sekcii poriadne horory. Inak ja som mala tiež pri prvej sekcii abces v operačnej rane, mala som vysoké teploty a silné bolesti v rane, hovorila som sestričkám, ale tie mi bohorovne tvrdili, že ma nič nemôže bolieť a že tie teploty mám z toho, že mi nabehlo mlieko 🙄. X vizít sa pozeralo na moju ranu, študentíci pozerali a čumeli ako blbci, aj dokonca konečne jeden lekár na to prišiel, že mám tam hnis, zavolal všetkých študentov, nech sa na to pozrú, ako to vyzerá a ďalej nič!!!! Žiadna liečba, žiadne lieky.
Mala som len jedno veľké šťastie, že na izbe bola som mnou hospitalizovaná jedna lekárka, veľmi zlatá skamarátili sme sa spolu. Tá zavolala svoju svokru, ktorá robila lekárku o poschodie nižšie na ženskom oddelení, tám prišla, vyčistila mi ranu, dala drenáž a antibiotiká priamo do rany a hneď v ten deň sa mi uľavilo, aj kojenie nakoniec bolo. 😵
@miskachrumka , to som ťa vôbec nechcela prestrašiť s tými sekciami, skôr naopak. Ja sa na to pozerám pozitívne, robím čo môžem a ostatné je na lekároch a šťastí 😉. Verím tomu, že všetko bude dobre a tak aj bude a basta! 😀 😀 😀.
Ono stále je nejaké riziko, to je jasné, ale to je aj pri každom tehotenstve a pôrode, to keby sme tak brali, tak sa bojíme aj mať vôbec nejaké deti.
@malamamka , no mňa obdivovať nemusíš, že som sa dala na 3 tehotenstvo po dvoch SC a ešte k tomu v takom veku. U mňa to nie je odvahou, ale tým, že som otehotnela neplánovane. Mala som v podstate len 2 možnosti - ísť na interupciu alebo bojovať a ísť ďalej. A kedže lekár na prvom vyšetrení povedal, že všetko vyzerá byť v poriadku, bábo je zdravé a že by som to mala, samozrejme pri zvýšenej opatrnosti, zvládnuť, tak som do toho išla....
zatiaľ sa cítim v pohode, dokonca z tých 3 tehotenstiev je toto zatiaľ najľahšie, ani nevoľnosti už nemám, chodím do práce. Len večer už cítim, že maternica je taká citlivejšia, tak musím trochu oddychovať. Ale dievčatá mám pomerne veľké, tak sa to dá.
@nessy
no hej to som pocuja aj ja ale ja nemusim teplu vodu ja radsej taku vlaznu...tak ja sa nemozem stazovat na mojho lebo ja teraz nerobim az od 13 idem a on kazdy den od rana do vecera do 6 a ked pride tak mi aj navari 😀 neze by som ja nevarila ale tak ked sa mu chce tak navari a stara sa pekne o mna 🙂 len sa netesim ked pojdem do roboty lebo uz teraz sa mi nechceee
@bodka70 tak je to bída to slovenské zdravotnictví, co si tu člověk nezaplatí, to nemá, doktoři se sotva zajímají ☹ proto už k dalšímu porodu bez doktora nepůjdu. Když je vše OK, porod se rozběhne a kdeco, tak věřím, že není ani potřeba, ale pokud se cokoli vyvrbí, tak je to faakt na houby. Já jsem ještě před tím císařem 3 dny "rodila", co mi roztahovali krček, cpali mi do něj prostin a dávali kdeco na kontrakce, protože už jsem dlouho přenášela, rodil mě prosím primář ružinovské nemocnice (měl službu) a nakonec to takhle dopadlo, že mě přecpali oxytocinem, aby to urychlili a malej měl málo kyslíku a musela být akutní sekce ☹ ale já to tu nepíšu proto, že bych se chtěla nějak litovat, já to beru, že to prostě tak dopadlo, jen jsem chtěla říct, že každá z nás by určitě chtěla bezproblémový porod, ale toto všechno se prostě může stát,...
Tak baby u nás je 1 práce, kterou manžel zásadně nedělá - žehlení košil a všeho ostatního. S ničím jiným nemá problém, a i když jsem s malým doma, tak kolikrát dojde z práce a uvaří. Není to vždycky, ale po mě vaření nevyžaduje, má teplé obědy, takže se spokojí s pečivem a čímkoli z lednice. No a na nákupy mi taky zajede, takže já si fakt nemůžu stěžovat 🙂 Jen osobně je mi to trapné, tak se snažím aspoň něco doma dělat, i když Matýsek se krom popoledního spaní nezastaví, ale dá se 🙂
Jinak ještě s tou vanou jsem slyšela, že potrat hrozí jen v případě, že si dáváš příliš horkou vodu a že normální klasická teplota co si dáváte vanu ho nijak neohrozí.
@bonninka , ono je to aj tým, že pri prvom pôrode je človek vyhúkaný, bojí sa samozrejme o svoje dieťa, tak nechce robiť problémy, bojí sa ozvať. Ja už mám 2 sekcie za sebou takmer o 12 rokov viac ako pri tej prvej, tak už to úplne ináč beriem - na jednej strane to beriem viac fatalisticky, nepanikárim, na druhej strane už som "drzejšia" a nebojím sa ozvať, veď napokon ide o zdravie mojeho dieťatka a o moje zdravie 😠
@bodka70 přesně jak píšeš, příště už si taky budu trošku dávat pozor jestli si doktoři plní povinnosti, byla jsem opravdu poprvé slušná a bála jsem se, ale jen co přišla po porodu pediatrička a povykládala mi, že co jsem se kde neozvala a na co všechno mám mít nárok tak jsem valila bulvy 🙂 taky už se nenechám.
A s tím potratem baby, já jsem byla ještě nějakou chvíli hospitalizovaná před porodem a povídala jsem si s babou, co šla ve 36 týdnu rodit mrtvé dítě a na oddělení nebyla jediná, hrozné, ono je celé těhotenství nejisté, takže to tak člověk musí brát, ale zase na druhou stranu přehnaná opatrnost taky není na místě. Zdravý plod to unese 😎
@miskachrumka no ved mi povedal ze kvoli hodnote NT inak mam vsetko uplne v poriadku ,aspon to tak videl na sone v martine na genetike..
@katka_1983 no ja som taka nejaka nerozhodna ci ist alebo neist neviem aka je uspesnost v martine ...je to hrozne takto sa rozhodovat joooj
@monculka radšej ist do nemocnici ako riskovat !
@nessy aj tu vyšla babizna 😀
@miskachrumka mne pri tomto krvnom vysla dobre mala,to sedi a teraz vychadza chlapec ale v tom cinskom lunarnom mi to nevyslo ze rpva baba,tam to ukazovalo naopak,ze prvy chlapec a druha baba 😀

@miskachrumka no vikendovali sme tak obycko,v sobotu doma a vnedelu v centre sa mala bola pohrat a potom na nakup v hyperi a mala v kutiku zase 😀 potom svokre na chvilu a bolo vikende 😀 aspon ze sa mala pohrala