icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

nessy
9. feb 2012

@19vierka84 no ja som sa tam vratila ked mala mala pol roka,lebo som tam mala narok na matersku co bola podstatne lepsia ako tu,boli sme tam este asi pol roka a potom sme sli dom,uz som doma vyse dvoch rokov a chodim tam uz len na vylety za segrou ale ta uz tiez bali tak chcem este raz stihnut ist 😀

kattey
9. feb 2012

@mercymay ahoj, ďakujem aj tebe prajem príjemné tehulkovanie 🙂 som rada, že nás je tu tak veľa a môžem pozbierať užitočné informácie a rady. Chcela by som sa aj ja podeliť. Ja viem presne kedy sa nám zadarilo 13. novembra, jediný raz ked sme si nedali pozor. Chudák manžel uveril až ked som mu ukázala prvý ultrazvuk. Nie že by sme neboli radi, stráášne sa na bábo tešíme, len sme v septembri začali stavať dom a bábo sme plánovali až neskôr. Tehotenské nevolnosti som nemala takže už som stihla pribrať 4 kg. A poslednú dobu mám chuť len na slané a veľmi veľa solím, čo sa aj trošku obávam či to nomôže moc škodiť. A často mám tiež kovovú chuť v ústach, znamená to niečo? A beriem každý druhý deň femibion 800 a každý deň magnézium lebo som minule trošku špinila tak mi lekár odporučil magnezium. Na ďalšie krvné testy idem 17.2 tak som zvedavá ako dopadnú.

kattey
9. feb 2012

@koviivana ahoj a ako prebieha tvoje tehulkovanie?

obycko
10. feb 2012

@19vierka84 ja som bývala v BA skoro 10 rokov. Mám tam svokrovcov - pochadza odtial manžel, takže aj ja sa dosť často pohybujem v BA 🙂 . Tak by som potom mohla obcas vybehnut s vami, ked tam budem. Ja mam termin 26.8.

obycko
10. feb 2012

@nessy Ja som od NR tak 20 min. cesty. 🙂 Tak pokocikujem aj s tebou 😉

obycko
10. feb 2012

@19vierka84 aj my máme havinov a chodíme s nimi na výstavy. Aj teraz ideme v marci do NR. 🙂 tiez sme sa uz s manzelom rozpravali o tom, ze nam budu havinkovia strazit pokladik. 😉

obycko
10. feb 2012

@kattey vitaaaaaj. 😵

mercymay
10. feb 2012

@kattey nooo tak to mal manzelik radost ozaj, moj snubenec uveril viacmenej az ked mi on osobne robil druhy tehotensky test, a potom treti a stvrty, a zacalo ho to bavit, ze tam vidi dve ciarocky. 🙂)) Ale asi skutocne uveril az ked videl prve sono...mala som pocit,ze aj slzicka by mu vybehla, keby chcel. 🙂) Bolo to krasne. A potom ked som isla na druhu kontrolu tak ma cakal pred budovou, ze ci je vsetko ok. 🙂 Proste to preziva so mnou a krasne, a ja mam velku radost. 🙂 Obcas mi teraz aj hladka brusko a uz sa s malym akoze rozprava, ale skor mame z toho srandu. :P
Ja som tiez nemala ziadne nevolnosti, ani teraz nic take, sem tam ma sekne v krizoch ale to este nebude na vine brusko, lebo zatial ho uspesne maskujem, a nikto by nepovedal ze som tehula. A nepribrala som nic...co som celkom rada, dufam, ze male papa tukove zasoby zo mna. 🙂)))

19vierka84
10. feb 2012

@obycko
ja mám tiež termín zatiaľ 26.08., ale tak uvidíme v pondelok či sa to nezmení, lebo si idem konečne pre knižku. Termín som si vyrátala podľa poslednej MS.
Aj my sme chceli isť do NR, ale nakoniec to padlo. V apríli ideme na klubovú výstavu do Hurbanova a na druhý deň tam robíme preteky. 🙂

Včera večer ma každú chvíľku svrbelo bruško, tak neviem neviem čo tam žubrienka robila 😀

obycko
10. feb 2012

@19vierka84 Ja tehu knižku zatiaľ nemám a vlastne ani neviem kedy ju dostanem. Ale predpokladám, že ak bude všetko v poriadku tak mi ju tiež možno dá v pondelok. 🙂 Už sa neviem dočkať.

19vierka84
10. feb 2012

@obycko
mala by sa dávať cca v 9tt, ale mne len teraz prišli výsledky z odberov, tak už mi ju dajú a tam mi už zapíšu aj výsledky. Podľa mňa aj ty ju už dostaneš. 🙂

obycko
10. feb 2012

@19vierka84 Možno mi ju doteraz nedala preto, že ja som už raz potratila v 9 tt a preto čakala kým prejde najhoršie obdobie - prvy trimester.

nikusiatko
10. feb 2012

Jej ahojte aj ja mam termin v august 21. Ani ja nemam teho. knizku, ale tipujem ze ju dostanem teraz v pondelok. Ešte mate nevoľnosti? Ja mam uz od vianoc nadchu a neviem co s nou. jedine kvapky co mi pomahaju su detsky otrivin 😀 aj to si kvapkam len pred spanim. aby som sa aspon v noci vyspala. Pri prvom tehotenstve som az take problemy nemala. Hm tak som zvedava co za kvietok sa narodi....😀DD Jednu lasku uz mam doma skoro dvojrocneho Adrianka. Neviem ako prijme surodenca a ako sa ja rozdelim medzi nich dvoch kedze manzel bude cely rok na stavbe nasho domu. hmm

19vierka84
10. feb 2012

@nikusiatko
Ahoj, ja som mala nevoľnosť asi tak cca týždeň, ale to mi bolo zle celé dni. nič som nemohla jesť a ani piť, ale tak na niečo to bolo dobré, aspoň som prestala piť kávu a fajčiť čo som rada. 🙂

19vierka84
10. feb 2012

@obycko
tak to mi je ľúto, dúfam teraz bude všetko v poriadku 🙂 Ja som sa toho tiež bála, lebo stať sa môže hocičo 🙂

nessy
10. feb 2012

@obycko ok,tesim sa :D

kalifa28
10. feb 2012

@nikusiatko ja som na tom podobne, pri prvej dcere som mala upchatý nos od 3. do 6. mesiaca, potom to prešlo akosi samo. Stresovala som jak divá, že čo ja teraz budem robit, ved ani kvapky si nemožem dat, trapila som sa s nosom a aj tak som tie kvapky nakoniec užila.... teraz? muconasal plus funguje na plne obratky, inak by som sa nevyspala a cez den by som tiež bola napoužitelna.... nadcha je skrátka priznačným javom mojich tehu 🙂)) no čo? niekto vracia, niekto ma zapchatý nos 🙂

nessy
10. feb 2012

@nikusiatko vidim ze sme tu uz 3 co tehulkuju a pritom stavaju,to bude rok 😀
ja som pri malej tiez nic nemala,a teraz ma dva tyzdne hrdlo bolelo,nadcha a teraz zacinam kaslat ☹
aj zle mi byva ovela viac ako pri malej.A co sa tyka nadchy som pocula ze mozme len morsku sol a to je vsetko,ze ine by sme nemali brat

nessy
10. feb 2012

@kalifa28 zapchaty nos je vraj jedna z veci tehu,aj ja mam stale,aj pri prvom aj pri druhom a nejak som si zvykla,nic si nedavam lebo doktor povedal ze nemozem,len morsku sol

nessy
10. feb 2012

@kattey o tej kovovej som pocula od kamosky,ta to mala, ze to mas vela tehotenskych hormonov preto ta chut,ze tak jej to vysvetlil lekar.a ja tiez mam viac chut na slane ako sladke,pri oboch tehu,ale so solou treba velmi opatrne,zadrziava vodu v tele,aby si potom neskor nemala opuchy noch 😀 ale viem ze je to tazkeeeee 😀 😀

kalifa28
10. feb 2012

@nessy ja keby si nedam kvapky, som asi odpisana 🙂) pri prvom tehu som to povedala mojmu dr. ten sa len blahosklonne usmial a povedal, že s mierou, ked to bude nevyhnutne... 🙂 len magistry v lekarni vždy robili bububu...

koviivana
10. feb 2012

@kattey
Ahojte. Dlhsie som neprispievala. Tehulkuje sa mi vcelku dobre, ale mohlo by to byt o kusok lepsie. Stale mi byva sem- tam zle, teda nie od zaludka, ale nevolno az na odpadnutie. Kazdym dnom to je lepsie. 🙂
Mam trosku stresy, lebo chodim do prace (od sept.2011, dovtedy som pracovala z domu) a nasho syna (2,5rocneho) mi strazi bud moja mama, alebo svokra, striedame sa s manzelom, ked nemozu babky, tak s muzom si doslova podavame kluce. Stale cim viac rozmyslam, ze by som mala zostat doma. Tak neviem.
Vcera som bola na prehladke, 15tt, pribrala som 3kg 😲, brusko mi je vidiet viac ako pri prvom tehu. Vtedy som z 54kg pribrala na 70kg pri vyske 172cm. Dost, ale zhodila som to rychlo pri kojeni.
Aj ja som rozmyslala nad magneziom, lebo mi 2 dni tvrdlo brusko, ale potom to preslo, pila som vodu magnesia a kazdy den beriem cistu kys. listovu 400vku. Ovocie a zeleninu milujem, tak tej si doprajem vzdy vela kazdy den, tak sa inymi vitaminmi nedopujem, zatial. 🙂
No co uz, budes si musiet kupit tehotenske monterky. 😀

nessy
10. feb 2012

@kalifa28 tak ja neviem,ja som si nejak zvykla,snazim davat si co najmenej liekov,radsej skusam homeo 😀 to doki povedal ze mozem zjest aj na kilaaa

koviivana
10. feb 2012

@kalifa28
Ahoj. Skus sa opytat na homeopaticke kvapky do nosa - taky aerosol a corysalia tabletky, v lekarni Ti poradia. Este pomoze zvlhcovat miestnost na spanie. Dufam, ze Ti to coskoro prejde.

koviivana
10. feb 2012

@nessy
suhlas

koviivana
10. feb 2012

@nela258
ja som z BA, stare mesto, tak na zeleznej dame stretko. 🙂

kalifa28
10. feb 2012

@koviivana miestnost zvlhčujem v jednom kuse zvlhčovačom, lenže u mna bude zrejme problem v nejakej hormonalnej hladine, jednoducho mi to v tom šiestom mesiaci zrazu prešlo a odvtedy som nevedela, čo je to mat zapchatý nos.... žial.. až po januar tohto roku 😝 😝 😝

koviivana
10. feb 2012

@kalifa28 tak musis byt trpezliva. 😒

19vierka84
10. feb 2012

@kalifa28
Ja zvyknem používať Stérimar sprej, keď mám upchatý nos. Mne aspoň pomáha a nemusím si dávať žiadne nosné kvapky.

nela258
10. feb 2012

@koviivana jasne hocikedy 🙂