Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@hviezdicka2024 no ja tiez dufam ze to vijde.pri druhom synovi som tiez vedela skor ako mi vysiel test ze som tehotna.aj ked mi nikto neveril ale svoje telo poznam.a to sme ho splodili 2dni po ms co som este spinila keby som nevidela ako sa mi meni cele telo tak ani neuverim bo predtym som sa vzdy spoliehala na plodne dni.a teraz tiez vidim na sebe priznaky okrem toho co som napisala este mam aj prsia zvecsene pupok sa mi meni na tvari to vidim ze sa mi plet zmenila aj na rukach.to su take moje prve priznaky podla ktorych viem ze som tehotna hoc to nemam este potvrdene a v utorok vam napisem.19 som objednana ku gyn.tak dufam ze uz aj srdiecko bude vidiet.
@chirabell ďakujem za radu, zavolam si k doktorke a prehodnotím to s nou, nechcem samozrejme nič podceniť.
@hviezdicka2024 a ty kedy ides ku doktorke?
@emilia25 ešte neviem zajtra si zavolam a spytam sa, čo mi odporuči, či počkat alebo ma zoberie aspon na krv a neskôr na sono, lebo aj tak tam este nič neuvidime...
@hviezdicka2024 ja uz som sa objednala davnejsie hlavne kvoli prsnikom bo som este nebola okolo aprila som prestala kojit a tak som mala ist ked dokojim ale som to nepotrebovala tak si vduchu myslim sak to uz spojim aj s tym potvrdenim to mi akurat bude 13dni meskat.
Ahoooj baby...ja som dnes ostala na marodke..vcera sme mali totiz v praci pekne perno a za celych 12hodin som sa vobec nezastavila a velmi ma pichali vajecniky a krize a rano po nocnej som si nasla fliacik na spodnom pradle ako pri spineni pred mrchou...rano som si robila test a pozitivny a dnes cely den sedim a lezim na gauci a citim sa ok...len neviem ako dalej v praci...zajtra idem skusit ku dr na kedy ma objedna a co mi vlastne povie...dufam,ze to nenechaju na prirodu ☹
@adina7 juuuj skus si to vybavit, nech ta vypíše aby bolo všetko ok, a hlavne ked mas pracovať aj v noci, ak som to dobre pochopila, to bude náročné! Hlavne sa šetri, dávaj si pozor a nech všetko ide dobre, nenechaj sa odbiť "prírodou"!
@hviezdicka2024 Dakujem za podporu...ja zijem v uk a tu je to so zdravotnictvom zlozitejsie...napr. pokial niesu ziadne komplikacie tak na prvy utz posielaju az okolo 12tt...tak som zvedava co mne povedia..ci ma objednaju a aj nieco podniknu alebo to nechaju na ''prirodu''...ale ja budem bojovat a postavim sa im a ziadnu prirodu neberiem 😉
A ano robim na nocnych,ale ked to oznamim v praci tak ma daju na denne a na pracu s lahsimi ludmi (lebo pracujem so starymi ludmi v domove). Len ja neviem ci to mam oznamit uz v praci...pride mi to velmi zavcasu..asi pockam kedy ma objednaju ku dr a co mi povie...a ty si mala kedy poslednu mrchu?Citis sa dobre?
@adina7 tak to chapem, zdravotníctvo je všade iné, ja som žila vo Francuzsku dva roky, teraz som na SK od maja a viem, že inak to prebieha vo FR, ine vysetrenia v inom tyzdni a tak...ja som mala poslednu mrchu 3.11 čiže tiež asi este počkam a pojdem koncom tyzdna k doky, alebo az ten dalši, uvidim, ako sama vydrzim, a z prace som sa mala dať očkovať proti žltačke, tak to určite nepojdem, ale tiež som nechcela to oznamovať v praci tak skoro ale takto asi budem musiet, lebo inak sa nevyhovorim z tej vakciny. je fajn, ze sa ti da aspon preradiť na denne a s inymi klientmi..kamoška mi tiez pracuje v niečom podobnom v Londyne 🙂 tak si viem predstavit aka naročna je tvoja praca...drž sa!!! a daj vediet ako si dopadla u dokyho
@adina7 a zabudla som citim sa uplne normalne ako by som ani nečakala babo, začiatky som mala take, ze dva dni ma bolelo podbruško, bola som unavena a palila ma zaha, ale teraz je to uz par dni uplne super, jedine na čo som mala chut bolo pivko :D inak žiadne zvlastne chute, ani bolesti nič...snad je vsetko ok!
@adina7 ja si myslim,ze ked im povies co a ako a vedia aj o minulosti,tak v praci to zoberu na vedomie hned,ak su normalni a ked budes hovorit s dr kal by to vsetko vediet tiez a myslim ze taketo tehulky aj v uk beru ako rizikove a maju iny pristup....ci nie? velmi drzim palceky aby vsetko bolo ok....jednorazove spinenie nemusi znakenat nic zle,moze ist jap o praskjutu cievku z dovodu uhniezdovania roztahovania maternice,ale ak by sa to opakovalo treba to riesit.
@hoogy Ja mam tiez priznaky takmer cely den a ked som chvilu bez priznakov, tak sa bojim ci sa nieco nestalo 🙂 Ja som celkovo asi dost vystrasena a kym mi doktor nepotvrdi ze je to ok, tak sa asi neprestanem bat. My sme sa strasne dlho snazili o babatko a nic, no a teraz mi to pride ako zazrak 🙂 Termin by som mala mat 4. augusta
@mariposita jej ty mas taky isty termin ako ja 🙂 no presne cely den mi je zle a ked nie je sta stresujem.vcera vecer mi bolo fajn a celu noc som enspala ci je vsetko ok 😒 sibe mi. pri prvom som veru nemala taketo stavy.
@chirabell tiez velmi rozmyslam nad tym femibionom. to hovoris o 800? vsak ? ako sa inak citis?
@adina7 asi by si im mala povedat pre istotu nech nerobis az tak narocnu pracu. viem ze prace v domove je riadne tazka. drz sa.
@hoogy hej hej femibion 800 ten sa berie idealne pred otehu (aby bola istota ze od pocatia je v tele dost tej potrebnej latky z kys.listovej - presny nazov si nepamatam, ale na krabicke to je napisane) az do ukonceneho 12tt a potom sa berie femibion 400 tam je kusok ine zlozenie a su to vlastne 2 tobolky a tie zas su urcene na ten dalsi vyvoj plodu.
@hoogy no pozri, ono je to na kazdom, niekto nepotrebuje, niekto pre istotu chce a niekto musi 🙂 listovka je najdolezitejsia v prvom trimestri, ale aj potom sa este vyvyja plod...
Ja som z tych co nemaju na vyber a musia a ze mam tych tabletiek kusok viac, ale co uz...nezabije ma to a nie je to ani take narocne, len nezabudnut kedy ktoru 😀
@hoogy hej hej s tym to strasia lekari niektori, ale podla mna co soms a bavila s babami ktore mali tazku cestu k babatku a brali kopu vitaminov a liekov cele tehu, tak nemam pocit, ze by sa im rodili velke deti, skor by som povedala, ze je to dost o genetike, myslim tak, ze drobny ludia mali drobnejsie deti, vacsi vacsie, mix ako ktore 😀
Ja sa toho nejak nebojim, bude ake bude, ked to pride, nejak ho von dostanem 😀
@hoogy Aspon vidim ze nie som jedina taka vyplasena 🙂 A kedy sa chystas k lekarovi? Mozno si to tu uz pisala, ale nestiham to vsetko citat 🙂 Idealne je v 6 tyzdni asi, nie? Ja to ale asi az dovtedy nevydrzim.
ahojte baby, tak sa s vami lucim, dnes som si robila test a bl negativny a som jeden den pred MS. Urcite sa pytate preco som ho robila uz dnes......preto lebo ma ukrutne bolelaa este stale boli hlava a chcela som vediet ci mozem tabletku. A kedze moj starsy syn ma momentalne hnisavu anginu tak som aj rada ze tehu niesom. 😉
Takze vam vsetkym silno drzkam palce..... 🙂 🙂 🙂
tak dnes somsi robila test a je uz konecne pozitivny sme tehotny.juj aku mam radost.dam ju dnes manzelovi dotopanocky.mikulasky darcek.
Ahojte, tak aj ja sa chcem ku vam pridať 🙂. Včera ráno som si robila test, to mi meškalo 4. deň a dve čiarky tam boli hneď a dokonca druha čiarka bola silnejšia ako kontrólna. K lekárovi sa dnes snažím dovolať ale nik mi nedvíha,tak neviem. A tiaž nemám žiadne extra príznaky,len ma bolia prsia už 2 týždne ale mňa bolí aj podbruško už druhý týždeň :(
inac ako sa mate? ake mate priznaky? mne uz ani zle dlho nebolo, sem tam ma pobolieva v maternici, ale to naozaj malo, a bolia ma prsia. vo stvrtok idem na UZV, dufam, ze konecne uvidim fazulku, velmi sa tesim 🙂))

@hoogy @hviezdicka2024 odporucam femibion, niekto povie ze je to reklamny tah, ale nie je...moja hematologicka aj gynekolog potvrdili, ze je to jediny preparat, ktory okrem kys.listovej obsahuje aj tu potrebnu latku, na ktoru sa kys. listova v tele premiena a je pre plod potrebna...lenze, vraj kazda druha ci tretia zena ma geneticku mutaciu vdaka ktorej ma problem kys. listovu premienat a vtedy pomoze len tento pripravok. A kedze to sa neda inak zistit ako gen,testami, tak preventivne je lepsie brat femibion, ako inu kys. listovu, lebo ak nemate problem, nic sa nedeje, ale ak mate a neviete o tom, tak toto pomoze a ina kys.listova nie...a ta je velmi dolezita, aby neboli razstepy a pod.