Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@bonninka ja verim na taketo poveri ze nenakupuj vela veci lebo to prinasa smolu....... ja som si kupila teda nie sebe ale pre baby.... detske dupacky zlte nic ine som nekupovala......... aj tak neskor kocik a tak......
@monika1091 Tak já nevěřím na pověry, ale mám biologické vzdělání, jsem sice zootechnik, ale u lidí to funguje stejně, takže jsem prostě realistka a snažím se to brát střízlivě 😎
@nessy ano ja mám take video je to krásne 😵
a či veriš či nie aj ja to pocitujem 🙂
hlavne ked si večer lahnem 🙂
Ináč ked som bola v poradni mi moj gyndoš povedal že ked doberem Centrum Maternu tak mám skusit LadeeVita že si to chvália 🙂
tak idem študovat v googli očom to je 🙂
ale ste to už brala niektorá ?
ahojte babulky, dnes sme opäť videli drobca 🙂 síce akurát spinkal, no srdiečko krásne bilo... výsledky krvi zatiaľ ok, tak sa tešíme... snáď to už bude dobré 😉 všetky vás pozdravujem, pekný večer 🙂
@miskachrumka já beru taky Maternu a nebudu to měnit, mám to ověřené na prvním synovi a je mi s tím fajn, tak nemám ani důvod 🙂
@bonninka ako ju máš overenú ? možeš mi napísat ?ja ju berem prvý krát a nepočula som na nu nič dobre :/
@miskachrumka Tak už jsem porodila jedno zdravé dítě, má 15 měsíců a do dnešního dne neměl ani rýmu a kašel, prostě nic,...Tak netvrdím, že jsou za tím vším vitamíny, ale je v pořádku a to je podle mě dobrý důvod 🙂 Jinak jsem po porodu brala jiné vitamíny - nevím co to bylo, protože jsem je vyhodila. Pokaždé, když jsem si je vzala, tak jsem byla pak nemocná. To je sice po porodu dost normální, ale ty vitamíny mi opravdu nedělaly dobře. No, a když vím, že mi ta materna toto nedělá, tak to prostě nechci měnit,...toť vše 🙂
@bonninka Dakujem za vysvetlenie ja som tu počula ,že centrum len umelo podporuje aby deti v brušku rástli 😒 ale ja si tiež myslim že su to fajn vitamíny ja som tiež zatial spokojná 🙂
@miskachrumka Mrkni pak na tuto stránku co jsem na konci přilípla a zkus si to srovnat s maternou - jsou tam sice odchylky a materna neobsahuje DHA a EPA, ale to si kupuju zvlášť a neberu to každej den, protože ryby taky normálně každý den nejím,...Jinak v tom nejsou extra rozdíly,..např. obsah kys. listové je naprosto shodný, třeba vit. D tam mají 10 mikrogramů, v materně je sice jen 5 mikrogramů, ale je tam uvedeno, že je to 100% denní dávky, tak kdo má pravdu? Zase jím podle mě rozumně a už v té materně je skoro všechno 100% a vyšší dávka na den a předávkovat se vitamínama taky asi není dobré. Nechci ti to nijak rozmlouvat, jen prostě mám tak trošku pocit, že jsou to nové vitamíny a je je tedy potřeba kus podsouvat maminkám, aby byl i odbyt,...
Cože? Tak to je fakt nesmysl 🙂 Můj syn měl po 10-ti denním přenášení 3 600 gramů. Jinak já osobně jsem vážila po porodu 3 600 gramů a manžel vážil 3 800 gramů, takže se dalo čekat, že bude mít malej i víc 🙂 a brala jsem je skoro až do porodu, což se moc nedoporučuje právě kvůli tomu, že děti "prý přerostou". Ale logika věci je jinde. Z čeho se roste? Z vitamínů určitě ne 🙂 Roste se z bílkovin - z těch se tvoří svalová i tuková hmota a to je maso, sýry, mléko,...ale určitě ne vitamíny 🙂 takže pokud jsi spokojená, tak se nenech strhnout mohutnou reklamní kampaní 🙂
@bonninka ďakujem pekne preštudovala som 🙂
@miskachrumka už to nechajme tak 🙂
ja ich budem brat aj nadalej a ani som nerozmýšlala že by som snimi zakončila 😉
a ja si tiež myslim že dita ako po porode tak aj v brušku rastie z mliečka a mliečnych vyrobkov 🙂 a tie ja milujem !
ináč moj maly mal v 12tyždni len 3,5 cm a pri porode mal 3300 a 50cm no toto druhé ma už v 11tt 4,5cm ....ale ževraj druhoredené deti bývaju vačšie !uvidíme aké bude po porode 🙂
Idem ja už lahnúť tak dobrú noc Vám prajem baby 🙂
@miskachrumka tak každá jak myslí a cítí. Já jsem četla na českém portálu porodnice.cz (jinak doporučuji-rady přímo odborníků-lékařů), že není nutné nějaké vitamíny brát a stačí pestrá strava. Že stejně většina z toho co z nich sníme skončí v záchodě. Určitě na tom něco bude. Jen já se prostě bojím - už jsou pryč ty doby, kdy jsme měli naskládanou zeleninu na celou zimu ve sklepě a mohli jsme se spolehnout na to, že to máme z vlastní zahrádky a kvalitní. Možná to tak vypadá, že tu maternu nějak obhajuju, ale prostě tak nějak cítím, že bych měla něco radši brát a už jsem na ni i zvyklá a necítím se špatně.
@bonninka ani nejde o tú komoru po slovensky či máme plnu zeleniny a ovocia či nie ale ide oto aké ovocie a zeleninu nám ponukajú v dnešnej dobe ☹ nič nieje zdravé ani len to čo bolo aspon dakedy zdravé! o to ide ,že dnešná doba je zlá a nevieš čo vobec prospieva lebo všetko teraz škodí ☹ a čo budú nše deti robit ? ide to dolu vodou ☹
@miskachrumka tak jsem hned naběhla hledat naše míry 🙂 takže první synek měl v 11+5 tt přesně 51 mm a naše nové mimi mělo ve 12+3 tt přesně 56 mm, tak bych řekla, že rozdíl opravdu minimální 🙂 ale na druhou stranu bych se velikosti nebála - já si ho radši vykrmím, než aby se mi narodilo nějaké vyžle 🙂
@bonninka no tak yvs te boli veliký riadne a po porode mal malý kolko ?
@miskachrumka po porodu měl 3 600 g (a 10 dní jsem přenášela).
@bonninka prepáč už si mi to písala vyššie neskor som si to uvedomila 😒
@miskachrumka , @bonninka
Ja beriem multi tabs perinatal a som s nim spokojná. Doktorka mi ich pozrela, či to má potrebné vitamíny a schválila mi ich, že ich môžem brať kľudne až do konca.Na začiatok som brala feminin 800, ale ten mi moc nerobil dobre, lebo som sa z neho strašne upchávala, ale tieto majú probiotiká čo je super.
Podľa mňa každý má brať také vitamíny, ktoré mu vyhovujú. Niekto si pochvaľuje calibrum mami, alebo GS mamavit,
Inak ovocie a zeleninu z obchodu vôbec nemusím, ale tak do leta je ešte ďaleko, aj keď za chvíľku už budem na záhradke sadiť 😀
@bonninka tak to ano ...ale cloveka to poznaci ked sa nieco take stane.....
@miskachrumka ja to beriem 🙂
@miskachrumka ja som pri malej zacala brat tu maternu a naplasili ma ze z toho su potom velke deti tak som to hned vysadila 🙂
Baby, tak jsem byla dnes v té poradně a přesně jak jsem včera psala, tak i bylo, sestřička mi změřila tlak, vzala mi krev na genetiku, doktor se mě zeptal jen jak se cítím a jestli beru vitamíny, tak jsem mu řekla, že beru maternu a cítím se víceméně dobře, odkýval to, zapsal to do počítače a že to je všechno, tak jsem šla zase domů 🙂
A máme termín na morfologický ultrazvuk na 15.3., tak půjdeme i s manželem a malým mrknout, co to vlastně bude 🙂 už se moc těšíme 🙂
No, ale ta cesta brzo ráno v chumelenici, namrzlé silnici a zácpě po Blavě byla fakt "chuťovka" 😖
@nessy ja rodím sekciou tak mne už može byt jedno či bude maličké alebo velké ! 🙂
@nessy mne to dr povedal že je to novinka že sa spýtať v lekárni kolko to stojí !no ja si myslím že ostanem pri tom centrume baby ked som spokojná a cítim sa super 🙂 a moja teta ho brala pri oboch detoch a obidve mali pod 3 kg!tak ja si myslím že je to genetické a nie sposobené vitamínami ! 😉

baby ja som bola pred chvilou na vecku a jak som tak sedela a kukala si na brucho tak sa mi pohlo ako keby ma koplo ale nic som necitila 🙂 potom som este kukala ale nist 🙂 citala som ze vraj sa uz hybe a robi kotrmelce ale nemozem to citi,co som aj necitila ale videla 🙂)) bola to sranda