icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

silvia0201
10. apr 2011

@andu1 presne tak ako píšeš. možností je veľa. na margo adopcie. obdivujem tie ženy, ktoré to dokážu. ja sama by som to určite nedokázala. chýbal by mi malý uzlíček, ktorého som nosila 9m pod srdcom.
stačilo mi teraz, keď som o malé prišla. doteraz som sa s tým nevyrovnala.

luly3
10. apr 2011

@chirabell ahoj ja som mala dnes ten istý problem ako ty 😠 zobudila som sa
na bolesť krížou 😠 noo myslela som si že to je len u mna bo mam problémy
s chrbticou tak si ma potešila že niesom sama 😅

aquila4
10. apr 2011

@silvia0201 moc diky za odpoved.. ja som zvedava kolko mi da sud.. najhoršie je že neviem čo bude s týmto dietatkom.. neviem fakt neviem či ho mam priviest na svet

chirabell
autor
10. apr 2011

@aquila4 okrem otazok, co a ako bude s dietatkom co sa vychovy tyka, skus sa si zodpovedat aj otazky ohladom toho, ci sa s tym pripadnym potratom dokazes ty vyrovnat. Ja urcite neodsudzujem ziadnu zenu, ktora sa takto rozhodne, ak ma na to vazny dovod (ale su aj take, co to beru ako riesenie nechraneneho sexu a pokracuju dalej v svojej lahkovaznosti). LEN si treba uvedomit, ze je to velky zasah aj do psychiky zeny, o tom sa malo hovori, ze zeny trpia vycitkami svedomia, ze ak maju dalsie dieta je tam naruseny vztah lebo matka sa cez tie svoje vycitky nevie preniest a vravi si ze ake by to bolo keby si vtedy dieta nechala, ze to dieta to casto citi uz v brusku a mava neskor problemy, napr stavy uzkosti atd. To su podla mna tiez velmi dolezite veci a ked je dnes moznost ci uz adopcie alebo hniezdo zachrany, tak ja by som to babo aspon vynosila. 9 mesiacov je dost dlha doba na to, aby sa mozno otec dietata spamatal, aby zena prisla na to ako dalej po porode, pripadne mozno sa najde niekto kto pomoze...no ale samozrejme rozhodnut sa musis sama. Ja by som mozno skusila pomoc psychologa alebo rovno nejake centrum pre slobodne matky v nudzi, urcite zistis ze je viac moznosti a mozno sa ti to nebude zdat take cierne. Drzim palceky, aby tvoje rozhodnutie bolo spravne pre teba aj pre babatko a bola si s nim stotoznena, nie donho dotlacena 🙂

chirabell
autor
10. apr 2011

@luly3 tak vidis, nie si sama 🙂 myslim, ze je to dost individualne, niekto problem ma, niekto nie, niekto az neskor. Asi zalezi od zdravotneho stavu matky, prekonanych urazov a isto aj od veku. Ja som mala 2x narazenu kostrc a mam uz 31, tak zrejme to moje telo viac vnima tieto veci ako keby malo o 10 rokov menej. No ale zvladneme, ten ohrievaci pas z ovcej vlny trochu pomaha, spalo sa mi dnes celkom dobre, len otacat sa musim pomaly a aj hybat sa mozem, hoc krize stale citim.

sarias
10. apr 2011

@komisakpd ja niekedy v tom tyzdni od 14 do 20. 3 😀

silvia0201
10. apr 2011

@aquila4 na súde by ste mali byť obidvaja. ak ti môžem poradiť, daj čo najväčšiu možnú sumu. podľa toho ako on zarába. oni ti to tak aj tak tam skrešú. neodsúhlasia, tvoju pôvodnú sumu o akú si požiadaš.
v tomto ti ja nepomôžem a ani jedna z nás tu na koni. je to len na tebe. sama musíš zhodnotiť v akej si situácii a či sa do blízkej budúcnosti niečo u teba zmení. a hlavne, keď si sama na dieťa, či by ti v prípade, že si ho necháš, mal kto pomôcť. a hlavne, či ti to svedomie dovolí, podstúpiť zákrok. aby si potom neľutovala svoj čin a aby si neupadla do depresií, lebo tvoja dcérka ťa potrebuje.

silvia0201
10. apr 2011

@aquila4 na súde by ste mali byť obidvaja. ak ti môžem poradiť, daj čo najväčšiu možnú sumu. podľa toho ako on zarába. oni ti to tak aj tak tam skrešú. neodsúhlasia, tvoju pôvodnú sumu o akú si požiadaš.
v tomto ti ja nepomôžem a ani jedna z nás tu na koni. je to len na tebe. sama musíš zhodnotiť v akej si situácii a či sa do blízkej budúcnosti niečo u teba zmení. a hlavne, keď si sama na dieťa, či by ti v prípade, že si ho necháš, mal kto pomôcť. a hlavne, či ti to svedomie dovolí, podstúpiť zákrok. aby si potom neľutovala svoj čin a aby si neupadla do depresií, lebo tvoja dcérka ťa potrebuje.

silvia0201
10. apr 2011

nerozumiem, prečo mi to poslalo 2x?? 😕

sarias
10. apr 2011

@aquila4 ahoj citam ze mas 9 rocnu dceru a cakas mimi. Poviem ti, ze v dnesnej dobe sa budes musiet otacat, avsak povedz si ze kolke zeny nemozu mat deti alebo po nich velmi tuzia a nejde to. Je to dvojsecna zbran. Musis si zvazit vsetky pozitiva anegativa, napis si ich na papier sadni si a ked podla toho sa rozhodni. Predpokladam ze ide najma o financne prostriedky, ak sa tvoj partner zachova ako srab a nebude sa hlasit k mimi, este stale ho mozes porodit dat do hniezda nadeje ci ako sa to vola aspon budes mat pocit ze si dala sancu novemu zivotu. Mas to ucite tazke, a kazda z nas ma ine zazemie takze sa nam lahko hovori. Budem ti velmi drzat palce, zvaz vsetky pre a proti a daj nam vediet. Budeme na teba mysliet aj nato mimi... 😅

aquila4
10. apr 2011

baby tak ja naviem.. ubližujem všetkým.. kled pôjdem na potrat ubližim malemu, ked si to necham ubližim všetkým svojim blízkym.. ja už ani žit nechcem

sarias
10. apr 2011

@aquila4 pozri, povedz si co ublizi viac a podla toho sa zariad...a nemysli na blizkych mysli na seba a mimi, vy dvaja ste rozhodujuci a samozrejme tvoja starsia dcera!!!

poppy1
10. apr 2011

ahojte baby! je to rok, co som si na tehotenskom teste objavila dve ciarocky 🙂 Patrim k decembrovkam 2010 🙂 Neuveritelne, ze uz su tu decembrovky 2011!! Prajem vam, aby ste si tehotenstvo uzivali a v decembri aby sa vam narodili krasni a zdravi drobcekovia!!!

chirabell
autor
10. apr 2011

@aquila4 malemu neublizis, on to vediet nebude, potratom ublizis podla mna najma sebe, dako neverim, ze zena ktora nie je lahkovazna a nenutia ju k tomu zdravotne dovody /ale aj v takych pripadoch ten smutk je dlho/ sa s tym lahko vyrovna. A okolie? Prosim ta, okolie nebude to malicke mat 9 mesiacov v brusku, neodrodi ho ani ho nebude vychovavat. Neries okolie, ries SEBA len seba. Toto nie je rozhodnutie o okoli alebo o otcovi dietata, toto je rozhodnutie o tebe, bez ohladu na ten nenarodeny zivot, je to len a len o tebe, ako sa ty s tym dokazes vyrovnat, co ty citis, po com ty tuzis a co by si ty chcela. Drzim palceky 🙂

aquila4
10. apr 2011

@chirabell vieš , je to tažke... keby som mala aspon trošku nadeje, že všetko bude dobre.. ale ja nemam nič.. a nemôžem mat za slobodna 2 deti s rôznymi otcami.. viem len že ked pôjdem na potrat v živote nebudem chciet vidiet male dieta.. a nikdy nebudem chciet dalšie..

mariana7537
10. apr 2011

@aquila4 Ja súhlasím s názorom chirabell,najprv si pozisťuj všetky svoje možnosti.Zájdi sa svojou lekárkou,ona ti dá odporučenie k psychologovi a ten ti pomože a poradí.Ja tam chodím už jeden rok raz do týždňa,lebo som trpela ťažkými depresiami a raz keď sme mali doma s manželom väčšiu krízu,tiež mi psychologička odporučila rozne manželské poradne,centrá a krízu sme zažehnali.Neboj sa pýtať si pomoc.Ja tiež ženy,čo sa rozhodnú z vážnych dovodov pre interupciu neodsudzujem,len by som najprv naozaj zvážila všetky možnosti.Držím ti palčeky.
@poppy1 Ďakujeme.

chirabell
autor
10. apr 2011

@aquila4 nepises kolko mas rokov, ale podla 9rocnej dcery usudzujem, ze este nie si tak stara, aby si nestretla muza, s ktorym by si pripadne chcela este jedno dietatko a ktory bude milovat aj tvoje z predoslych vztahov. A potom co? preco sa oberat o tu sancu? ak naozaj svoju situaciu nevyriesis pocas tych 9 mesiacov s pomocou psychologa atd, tak stale je moznost dat dietatko na adopciu alebo anonymne do hniezda zachrany (ale pozor, aj tam si treba zistit co a ako, lebo sa to da beztrestne len do urciteho veku dietata tusim, par dni je to) a nebudes mat vycitky svedomia a depresie z potratu...velmi ti drzim palceky, kazdy sa musi rozhodnut sam, ja sa ti len snazim ukazat viac pohladov na tvoju situaciu a co by som robila ja, lebo ja viem, ze by som na potrat nedokazala ist.

jenis
10. apr 2011

Ahojte, vy tu toho popíšete. Ja nestíham ani čítať.
Nám sa podarilo otehotnieť po roku a pol. A to sme už skúšali aj tabletky a injekcie na zvýšenie ovulácie a nič nepomohlo. V januári som bola na poslednej injekcii. Vo februári som to nechala tak, lebo Dr. mi vypísal laparoskopiu. Lenže potom mi prišiel papier do kúpelou s dcérkou, tak som nešla na zákrok. V deň nástupu som si robila test a bol pozitívni. Sama som tomu nechcela uveriť. Podarilo sa aj bez liekov. Len teraz dúfam, že to bude len jedno. 😅

kormelia11
10. apr 2011

@nadenka8 bolo to vtedy pre mna velmi tazke lebo sa to potom este zamotalo ani neviem ako som to zvladla aj svadbu aj to co bolo potom...ale ako vravis odislo lebo to tak bolo asi lepsie radsej ako keby malo byt tazko chore a trapit sa vtedy som mala od 5tt problemy..v 5tt a v 7tt som spinila tak sme tusili ze to nedopadne dobre len sme si to nepripustali v 12 tt ked som prisla do nemocnice s krvacanim tak uz som vedela co ma caka uz bolo mrtve a zodpovedalo 9tt a nie 12tt...druhemu babätku sa velmi tesim 😵 ale nemozem sa zbavit strachu ze co ak to skonci rovnako ☹
bola si uz na sono? 🙂

lenik_28
10. apr 2011

@chirabell + @aquila4 : S Chirabelliným názorem se naprosto ztotožňuju, nešlo to napsat líp. Taky neodsuzuju ženy, které se pro tento krok rozhodnou, ale aquila... promysli důsledky, hlavně co se týká tvojí psychiky. Obavy, že něco nezvládneme, jsou běžné, ale věř mi, že mateřský cit tě navede...
A myslím, že miminko s devítiletou slečnou se zvládnout dá na jedničku, už ti bude i pomáhat.

aquila4
10. apr 2011

@mariana7537 len ja byvam s rodičmi a mama mi povedala, že neprijmu to druhé...že už nsa mi o jedno staraju.. a ja teraz studujem

aquila4
10. apr 2011

@lenik_28 dakujem za povzbudenie, som si všimla že si v 4 TT to aj ja..na kolký den po styku ti vyšiel test pozitívny?

lenik_28
10. apr 2011

TABULKA NEDĚLE

gloria9 - ... (24 let) - 7tt, TP 1.12.
lenka1803 - Lenka (... let) - 7tt, TP 1.12.
vika34 - ... (40 let) - 7tt, TP 1.12. - magnesium, Ascorutin, kys. listová, Utrogestan
andu1 - Andrea (30 let) - 7tt, TP 2.12. - kyselina listová, vitamíny B
sis12 - ... (35 let) - 7tt, TP 2.12.
adetka - ... (37 let) - 7tt, TP 3.12.
jankaham - ... (... let) - 7tt, TP okolo 5.12.
kormeila11 - ... (20 let) - 6tt, TP 6.12.
lucia8688 - ...(... let) - 6tt, TP 6.12. - duphaston
nadenka8 - Naďa (31 let) - 6tt, TP 6.12. - duphaston, Femibion
wieruss - Vierka (24 let) - 6tt, TP 7.12. - Femibion
mandm - Monika (28 let) - 6tt, TP 7.12. - Duphaston, Femibion
chirabell - Vanda (31 let) - 6tt, TP 7.-8.12 - Femibion
jenis - Jana (30 let) - 6tt, TP 8.12. - kyselina listová
jana776 - Jana (... let) - ...tt, TP 10.12.
sarias - ... (... let) - 5tt, TP 11.12.
tutulienka - ... (... let) - 5tt, TP 11.12.
mariana7537 - Maja (35 let) - 5tt, TP 13.12. - kyselina listová, vit. Jodamin
majka_3 - ... (21 let) - 5tt, TP 15.12.
Luly3 - ... (... let) - 5tt
lenik_28 - Lenka (28 let) - 4tt, TP 19.12. - duphaston, Femibion
aquila4 - ... (... let) - ...tt, TP 24.12. - Mamavit
komisakpd - ... (... let) - 5 tt, TP 11.12. - duphaston, Calibrum Baby Plan
deni26
atima - ... (31 let) - ... tt, TP... - Duphaston, Calibrum Baby Plan

Holky, mrkněte prosím a písněte mi do IP, komu co chybí - KŘESTNÍ JMÉNO, VĚK, TT, TP, VITAMÍNY. Děkujuuu

A taky děkuju těm, které se mi do IP už ozvaly a které tabulku chválí 🙂

nadenka8
10. apr 2011

@kormelia11 To To verím že sa neda na to nemyslieť. Davaj si preto na seba velky pozor. Bola som v piatok, ale ešte nebolo babo vidno. Že mam dojsť 29. 4. A ty?

lenik_28
10. apr 2011

@aquila4 Já jsem měla doktorem přesně stanovenou ovulaci, takže se povedlo 26. nebo 27. března a první slabounkou čárku na testu jsem měla 11 DPO.

kormelia11
10. apr 2011

@nadenka8 ja idem v utorok alebo vo stvrtok este uvidim 🙂

lenik_28
10. apr 2011

@kormelia11 Mám stejný strach jako ty. Loni v srpnu jsem otěhotněla a v 5tt jsem prodělala zánět nosohltanu a bylo mi fakt blě. Nevím, jestli to byla příčina neúspěchu, ale miminko se zastavilo na 6tt a ne a ne se roztlouct srdíčko. V 8tt přesně ho prý doktor vidět bít, ale v 8+4tt už jsem začala špinit a během dne v tom byla i čirá krev a musela jsem na revizi, bylo po všem.

lenik_28
10. apr 2011

TABULKA NEDĚLE

gloria9 - ... (24 let) - 7tt, TP 1.12.
lenka1803 - Lenka (... let) - 7tt, TP 1.12.
vika34 - ... (40 let) - 7tt, TP 1.12. - magnesium, Ascorutin, kys. listová, Utrogestan
andu1 - Andrea (30 let) - 7tt, TP 2.12. - kyselina listová, vitamíny B
sis12 - ... (35 let) - 7tt, TP 2.12.
adetka - ... (37 let) - 7tt, TP 3.12.
jankaham - ... (... let) - 7tt, TP okolo 5.12.
kormeila11 - Viktoria (20 let) - 6tt, TP 6.12. - Femibion
lucia8688 - ...(... let) - 6tt, TP 6.12. - duphaston
nadenka8 - Naďa (31 let) - 6tt, TP 6.12. - duphaston, Femibion
wieruss - Vierka (24 let) - 6tt, TP 7.12. - Femibion
mandm - Monika (28 let) - 6tt, TP 7.12. - Duphaston, Femibion
chirabell - Vanda (31 let) - 6tt, TP 7.-8.12 - Femibion
jenis - Jana (30 let) - 6tt, TP 8.12. - kyselina listová
jana776 - Jana (... let) - ...tt, TP 10.12.
sarias - ... (... let) - 5tt, TP 11.12.
tutulienka - ... (... let) - 5tt, TP 11.12.
mariana7537 - Maja (35 let) - 5tt, TP 13.12. - kyselina listová, vit. Jodamin
majka_3 - ... (21 let) - 5tt, TP 15.12.
Luly3 - ... (... let) - 5tt
lenik_28 - Lenka (28 let) - 4tt, TP 19.12. - duphaston, Femibion
aquila4 - ... (... let) - ...tt, TP 24.12. - Mamavit
komisakpd - ... (... let) - 5 tt, TP 11.12. - duphaston, Calibrum Baby Plan
deni26
atima - ... (31 let) - ... tt, TP... - Duphaston, Calibrum Baby Plan

nadenka8
10. apr 2011

@lenik_28 Tak dievčence december 2011 je vaša nova cesta, nadej, šťastie. Pozitivne myslenie je veľmi dôležité. Budeme sa určite dovtedy tešiť spolu hej?

lenik_28
10. apr 2011

@nadenka8 Já bych taky už zakázala ty negativní řeči (i sobě) a jen se těšila... to by byl první krok té nové šťastnější cesty... Teď už to prostě vyjde!!! 😉

xclusive
10. apr 2011

Tesim sa s Vami Vsetkymi mamickami...aj ja dostanem podla tehotenskej kalkulacky mikulassky darcek..termin je 6.12.2011 😀