Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
Aj mi máme vonku 2 zúbky a tlací sa 3. 😉
@fifi284 trapime sa s refluxom, takze preto tak pomalicky priberame 😖 takze o gulicke nemoze byt ani reci 😀 ano, uz papame mrkvicku, zemiacik, kalerabik a je to jedina strava po ktorej mi negrcka 🙂 🙂 ja som zas naopak velmi zvedava co nam to spravi na vahe, dufam, ze to bude o nieco vacsi narast nez doteraz 😉
@fifi284 my sme tiez boli kvoli refluxu a s tym spojenym neprospievanim hospitalizovane. Preto aj ocami tlacim cisla na vahe lebo to bola nocna nora. 😖 dufam, ze nemocnica uz nikdy viac 😔 . presli sme si aj kolikami takze ti rozumiem... teraz sa uz budeme snad len tesit z toho ako nam deticky rastu a priberaju 😉 🙂
tak máme 5 a pol mesiaca 6680 g a 66 cm. žiadne zúbky, kojíme a papkáme aj príkrmy 🙂
V utorok sme absolvovali poradňu. Lekárka malého vychválila, že je šikovný, pohyblivý, usmievavý. Váha 7680 gramov a dĺžka 70 cm. Na tváričke máme rôzne vyrážky, tak sme nabehli aj ku kožnej. Máme novorodenecké akné a dostali sme vodičku a dva krémiky. Dúfam, že nám to pomôže. Je pravda, že sa nám to objavilo už skôr, ale teraz nám niektoré vyrážky aj zahnisali. Krémikujeme druhý deň a zdá sa mi, že sa to zlepšuje. Takže malinký sa má dobre, ale mama... Včera mi trhali zub múdrosti, ktorý ale vôbec nebol vyrastený, takže taký menší masaker. No a dnes napuchnutá.... Bolí ma celé líčko. Dúfam, že to rýchlo prejde!
Pridavam sa k vam baby...narodil som sa 28.12.2011 4110 gr 52 cm a volam sa matuško prave teraz mam 5 mesiačikov 9 kg a 68 cm...🙂))
ahojte, baby co kojite a uz aj prikrmujete, davate uz aj kase? maly mi velmi zle spi, rozmyslam nad kasou, neviem ale ci ho to velmi nezatazi na noc. po jednej takmer prebdenej noci som kupila prvu kasu, co som zbadala, bez rozmyslania, az doma som si uvedomila, ze je sice bez cukru a bez lepku, ale MLIECNA, s kravskym mliekom. tak som sa zasekla, prvemu som davala nemliecne, ale mala som odstriekane MM, zarabala som s tym. teraz neodstriekam nic. ake davate vy?
@katusskaa ahoj. Ja jeste Aninku neprikrmuju, ale co se tyka tech kasi, tak starsi Julce jsem davala kase nemlecne zadelavane s vodou. Napr. osmizrnou, medovou, lipovou, svestkovou....Ale to jsem ji jeste i kojila.
@czechzuzanaba dik. tak nase "prikrmovanie" znamena, ze skor ochutnava. zatial len mrkva, zemiak, na sposob polievocky s kvapkou olivoveho oleja, sem tam nejaka striedka chlebika. jabko zatial len olizal 🙂 cize nie je toho vela, tiez kojim, a preto rozmyslam, ze je este priskoro na kase. len keby v noci trocha lepsie spal, tak by som este nad kasou vobec neuvazovala
@katusskaa ja som tiež rozmýšlala že začnem dávať kaše, lebo mne zase večer nechcela zaspať. ale tiež nechcem na noc. som rozmýšlala že by som jej ju dala ale o 5-tej alebo aj neskôr a večer už len kojenie. podľa mňa ked sa zasýti o tej 17 - 18 tej, tak to kojenie beriem ako takú neskoršiu lahšiu večeru. a tiež začnem určite s takými čo sa zarábajú do vody
@gabriellka ja som skusala dat kasicku taku redsiu aby si zvykol a pekne prehltal velmi mu chutila no nevydrzal dlho a chcel hned moje mliecko tak sme s tym prestali ze naco aj tak je haldny a stale che len materske
Sikovny krpcek. My sme ovocie este nepapali,zato zeleninku aj s mäskom aj 210gramov. Obcas dostane na veceru mliecko s kasou - ryzove od nestle,to zboznuje. Otacanie ide aj nam a veru,uz pomaly zacina stvornozkovat. A vyzivku aku kupujete? Ci robis doma svoju??
Ahojte babulky, môžeme sa pridať? Volám sa Nela Sofia a narodila som sa 9.12.2011 a mám skoro-skoro pol rôčka 😵 . A som frajerka , mám jeden zub, viem sa otáčať ako vrtuľka z chrbátika na bruško a opačne....aj točenie na chrbte do kolečka zvládam 😀 a snažím sa sedieť ale vyzerá to akoby som si niečo hrkla predtým.... 😅 ....ešte mi to nejde nejak slávne. Papkám mamkine mliečko, no dala mi aj niečo iné ale to nie je také mňam 😖 . Že vraj, mrkva, jablčko a banán a zemiačik...ale len po troške. Aj by som papkala ale neviem že to treba aj pusinku otvárať, aby tam mamina šupla lyžičku.... 😀. Tak sa držte a objavujte....
sedíííííííííííme 🙂 🙂 🙂 😀
ďakujeme babulky a dnes máme presne pol roka.... 😵
Zajtra mame pol rocka a moja mala Emmka uz 4 dni hovori "mama".Zeny,ked som to prvy raz pocula,normalne,ze slzy mi isli a nechcela som verit.Potom to povedala opat a ja som skakala od radosti.Tak okrem dzavotania,prskania a lalotania,uz idu aj prve slova,aj ked asi len nahodne 🙂 Snazi sa sediet,ale este obcas padne do boku a hlavicka sa jej tak kyve.Papa zemiak a mrkvicku-to jej jej oblubene,UM uz velmi nechce,to papa len rano a potom az vecer o 22:00.Inak davame aj pribinacik,domacu vyzivu s marinou,tvaroh,polievky a kasicky,tie dlhe piskoty...A veselo si poprdkava a s kakanim uz nemame ziadne problemy 😀 😀 😀 😀 😀
ahojte ja sa volam timotej a narodil som sa 19.12 mam za chvilu pol rocika a 8kg pekne sa otacam na bruska aj spet sedim obcas sa vsak prevratim a nemam ani jeden zubok...zatial 😀
sue226 chcem sa spytat aky tvaroh davas malej emke to som timkovi este neskusala a rada by som vyskusala aby to nemal jednotvarne a este sa chcem spytat ze ked davate jogurty tak ake mne lekarka neodporucila ze timko je este maly ale ze ak by som velmi chcela tak iba activiu ake skusenosti mate vy? 😕

@superstarka Neboj urcite dobre. Kubko mal na vecer trochu zvysenu teplotu, ale cipok to stiahol a bolo dobre aj noc bola kludna.