Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
Ahojte,ja vas sem tiez sem tam chodim pozriet.Nasa Zorka je taky drobcek,dnes sme boli na poradni a ma len 8260g.Aj oblecko este nosime c.74,je to taky dlhy slizik🙂Ale zato uz beha sama ako raketa,ani na chvilu sa nezastavi.
@duratlicka ahoj, ze dlhy slizik 🙂 to hovorili aj nasmu,ked sa narodil. Beha sama? Na nozkach? Mi iba sem-tam okolo nabytku...
@fifi284 Pred par tyzdnami spravila zo tri kroky,o par dni uz presla celu izbu a teraz sa uz pokusa utekat,lenze pravdaze nepozera pod nohy,takze musim byt furt v strehu😀
Čauko kakaukoooo =)) vidím ,že je tu forum o porode v decembri 2011 tak sa chcem pochváliť, že moji chalani sa narodili 19decembra presne na sam obed🙂 😵
@viktoriasz Ahoj,aj my sme mali ten isty problem so soplikmi.Emm nemala ziadnu teplotu,len jej taka svieca vzdy svietila pod nosikom 🙂 ,tak sme 3-5x za den odsavali.Bol to taky husty biely soplik,tak som vedela,ze nie je sa coho obavat.Kamaratka,co robi v lekarni mi povedala,ze to moze byt z tych zubkov.Soplili sme skoro 2 tyzdne a zubok este ani jeden.Stale sa nam skovavaju :D
Inak Emm vsetko objavuje,stale hovori "ťoťo" 🙂 a ked pocuje reklamu z O2 a tu Kozi kuzi kuzuka,no koniec :D .Ani obraz,ani zvuk,len zacne sebou mykat,tancovat.Zboznuje ludovky...dam si ju na ruky,ona hned zodvihne rucku a tak nou kruti a do toho si pospevuje "tatatat".
Neukazuje papá,ale zdvihne rucicku a povie "táááu" akoze čáááu :D A pozorujeme vecer smetiarov z okna(ujovia nam vzdy zakyvaju),lebo maju blikacky a to Emm zboznuje.Vsetko,co vecer svieti-lampy,reklamne tabule.
Neviem kolko meria a vazi.Naposledy sme boli v poradni v septembri a to mala 66cm a necelych 8kg.Aj sa mi to zdalo malo,ale dr nic nevravel a ked je Emm spokojna a papa tak ako ma,nemam dovod riesit,preco nema cez 8kg.
Tak vam prajem krasny den mamicky a tiez som rada,ze sa to tu rozbieha :D
ahojte,idem sa k vám aj ja pridať,naposledy som tu bola ešte pred pôrodom 🙂 naša Eliška je taký drobček váži len 7300g,ale papa všetko čo jej dám,zatiaľ lozíme po štyroch,ukazuje pá pá,rozpráva mama,tata,baba,ja,kýve hlavičkou nie nie,keď je hladná vraví ňam-ňam,dá si telefón k ušku akože volá.Narodila sa 15.12 o 12:15hodine:)Inak čo všetko dávate papať vašim drobcom?
Ahojte, rada by som sa k vam zabky babky pridala. Moja Lenka- lienka ma 11mesiacikov, chodit este nechodime ked neratam chodenie okolo postele atd., len stvornoskuje ostosest a aj to takym sposobom, ze jednu nozku si viac menej podsuva pod seba, klasicky po styroch lezie iba obcas. Je to taka nasa mala buchticka, spapka vsetko, co jej dame, vazi okolo 9,5kg. Napodiv doteraz vsak nemame este ani jeden zubok, nejak sa im nechce. Co sa tyka nocnika, tak to je nas kamos uz od 5tich mesiacov, kaka vylucne tam, s cikanim sa este stale ucime, niekedy sa pyta, niekedy nato kasle. Taktiez sa trosku ucime znakovu rec pre deti, vie vsak zatial iba par znakov, ale vzdy je taka stastna, ked ich ukaze a my pochopime, co tym mysli. Spavat chodi zatial dvakrat denne, aj ked niekedy je to boj, kto z koho, a vecer potom o osmej vzdy uz je v postielke. No a miluje reklamy, a momentalne asi najviac Kozi kuzi kuzuka ako spominala sue226, je z nej rovnako cela paf 🙂)) Pekny vecer
@daniela178 ahoj,tak to je šikovnica,keď už chodí na nočník 🙂 my sme s tým len teraz začali-tak uvidíme ako nám to pôjde,sedká na ňom v pohode,vari sa nám bude dariť 😉 tiež milujeme reklamy-úplne jedno aké a máme 7 zúbkov 🙂 🙂 🙂
Ahojte aj mi sa chceme pochváliť Miška sa narodila 23.decembra vážila len 2860g voláme ju blška,konečne mám vyšli aj dva zúbky teraz váži 7500g a začala nám chodiť 🙂 no čo sa týka nočníka ten priam nenávidí ☹zato reklamy v telke miluje 🙂papanie je kríž ešte kojím ale aj prikrmujeme 🙂najradšej má polievočky ale to len kým beží reklama 🙂 🙂 🙂
Pozeram, ze vsetci tu uz mate zubky. Ja som sa strasne bala, ako budem kojit, ked bude mat mala zubky, kojit som uz aj prestala a zuba ziadneho, tak aspon ma nepohryzla. Ked davate vasim deturencom jest, tak im to uz davate celkom nepopucene? My tym, ze nemame zuby, tak mam pocit, ze jej to musim stale mixovat, resp. aspon popucit.
@daniela178 ked ešte nemá zúbky tak určite ešte pučiť a mixovať 🙂
my síce máme zúbky,ale keď jej dám niečo nezmixované-tak si to ešte nevie požuť a dusí sa,ako ju naučiť prežúvať? 🙂
@martinaxx to ju nenaučíš, to chce len trpezlivosť a treba skúšať. deťom netreba mixovať, lebo si na to zvyknú a potom je problém prejsť na nemixovanú stravu.
Tak a dnes mame presne 11 mesiacov 🙂 ,sama tomu neverim,ale je to tak.Mala bosorka je vsade,vsetko ju zaujima,ale teraz ma take obdobie,ze je nervozna zo zubkov.Nie a nie vykuknut.Nemame este ani jeden...V noci sa budi aj 6x,vstava o pol 7 a spinkat chodi po 10 h a dokaze potiahnut aj 2 hod pri otvorenom okne.Po obede uz spinkat nechce(ako kedy),tak asi pomaly prechadzame na spanok 1x za den.Zato vecer padne pol osmej a uz spinka.Ja stale hovorim,ze Emmka mala byt chlapcek 😀 Je velmi ziva,neunavitelna,akcna...cela mama 😀 😀 😀 😀
@sue226 No skoro ako keby si pisala o mojej malej, okrem toho nocneho budenia, nastastie vstavame v noci len raz alebo dvakrat, ale tiez je bez zubov a tiez mam pocit, ze je v poslednych dnoch nervozna. Inak ked som ju cakala, tak som tuzila mat chlapceka, takze hoci mame dievcatko, vyzera to na riadneho nezbednika, aj doktorka nam povedala, ze sily ma ako chlapec a ze ked zacne behat, tak ju nechytime, co zatial fakt aj tak vyzera. Sice len laskuje, ale uz je vsade. Minutku neobsedi na jednom mieste, pokial nie je priputana :D
@jaroslavapovraznikova Tak to nie je bohviečo s tým papaním..To my nemáme problém,zubov 6 a najviac mu chutíme my 😅 ..Neviem,či preto,lebo sme nekojení,ale od začiatku mu všetko chutilo.Aj kôrku z chleba-tá je favorit od piateho mesiaca 😀 .Ale veľmi zle spí.Od siedmeho mesiaca sa v noci budí a buntoší aj hodinu a pol.Najnovšie nás budí so strašným plačom a musíme ho budiť..toto zažívame aj s denným spánkom.Pri tom badám,že je nevyspatý.Nevieme si rady,skúšali sme režim-už bol ako v base a aj tak nič 😒 .A nočník je aj u nás nepriateľ číslo jeden..Držíme palce..
@tatianka7 No to s tym papanim rodicov to ma aj moj maly zabavku, zubov ma 8 takze zahryznut vie poriadne, najviac sa mu paci moje plece a ked mu davam gelik na dasienka a podari sa mu zahryznut mi do prstu ☹ ,ja zakricim auu a on este viac a pritom sa mi hehna a nepusti a nepusti az na silu musim vyberat prst 😀 .
Inak je velmi rozumny ukazuje aky velky naraste, len tak vseliak, papa dokonca aj chlapsku vieme dat a naucil sa uz aj to ked ma nieco v ruke si to vypytam a pekne mi poda a velmi sa s toho tesakuje. Dokonca ma v puse dudku a ja popoviem daj mame dudulku na prvy krat vyberie a pekne mi poda.
Ale rozpravat sa mu nieak nechce 😢 ale to ma isto po maminke 😀 .
Davali ste niektora fotit krpca profesionalovi? Co to asi tak stoji? Chcela by som k 1.rocku nieake krasne fotecky.
ponúkam serioznu prácu na doma nemáte niekto záujem?
@tatianka7 Je to naše 3 dieťatko ale ak mám porovnať stými staršími tak je pravý opak 🙂 Aj naša sa v noci budí 5x za noc a to som skúšala všetko čo nám poradili ,,zlyhalo"tak som sa zmierila stým že treba len vydržať veď nebude stále maličká 🙂 🙂 🙂
@lucia0412 akoby som čítala o našom. Ten hryzie jedna radosť. Sedím v kresle, nohy mám vyložené. Prilezie, postaví sa a zrazu má môj palec na nohe v ústach a nie a nie pustiť. Plece mi tiež pohryzie za každým, keď si ho zoberiem na ruky a objímem... Má tiež osem zúbkov, no mám pocit, že sa pomaly ale isto tlačia stoličky. Slintá ako nikdy predtým. Za deň mu mením3-4 krát bodyčko. Podbradník neznesie, hneď si ho strhne dole... Takže mu ho dávam pod body, aby ho to mokré nechladilo priamo na telíčku. Pred spánkom mu ho mením, je na kompletku premoknutý!!!
Tiež pekne chápe, keď si niečo vypýtam, a tak isto mi po zobudení dá pekne duduku do ruky. Sem-tam sa nám podarí kotúľať loptu, valec, hocičo. Vlastne kotúľať to už vie dávno, ale už sa občas podarí aj nasmerovať. Všetko ho ale baví krátkodobo. Neviem, či je to tým obdobím zvedavosti, ale v deckej si rozhádže všetky hračky a potom medzi nimi lozí a prehrabáva sa...
No to rozpávanie je aj u nás o ničom. Povie mamamamama a e. Občas vydá ešte nejaký neidentifikovateľný zvuk a to je všetko... Hádam sa rozkecá. Dúfam.
@lucia0412 ahoj my sme davali malicku fotit a 15 upravených fotiek nás stalo 50 éčok
Tešííííím sa,konečne nám zacinkali prvé 2 dolné zúbky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 .Konečne,po takom dlhom čase...Emmka si stále jazýčkom po nich "jazdí"(má niečo nové v pusinke),taká je milučká...Takže mamičky,dočkala som sa aj ja a už aj v noci spáva malá 100x lepšie.Zaujímavé je,že nemala ani teploty,ani riedko nekakala,len ten spánok mala taký všelijaký.
Keď sedí na zemi a prdne si jak starý chlap,pozrie na mňa a povie ťoťo?Čuduje sa,pozerá dole na plienku a nechápe 🙂 Keď sa jej spýtam,kde má čajík,papučky(za 2 týždne ich tak zodrala),telefón,kde je Kessy(náš pes),hneď všetko ukazuje a hľadá.Radosť pozorovať ju,ako chápe veci a rýchlo sa učí.Vonku chce chodiť po listoch,na chodník ani za svet.
@jaroslavapovraznikova 😉 No,veru tak-trpezlivosť..My to máme okorenené ešte aj o teploty.S tými je premiéra teraz 😖 a aj mňa skolila nejaká chrípka ,či čo.. ooooch
@sue226 Aj ja som sa takto tešila s rezákov: prvý,o mesiac druhý,o dva všetky štyri horné..iba spánok sa nám pokazil..Máme ich šesť a zrazu bum,včera v noci horúčka.Nezaberalo nič.Tak rýchlo na pohotovosť-a že vraj sa chystajú stoličky..Tak sa teším,ak bude každá 39 stupňová,premrnkaná.. ☹ .Ale s tým chodením je to srandovné-náš po byte behá,ale vonku najradšej po štyroch-no nechaj ho 😠
Ahojte, my by sme sa tiez radi pridali do skupiny 🙂 . Nasa Niny sa narodila 23.12 a uz mame 9,5kg. Je to velka herecka, prave sa nam tlaci piaty zub tak mame zabavu po nociach. Skusame uz samostatne chodenie. Ale doma najradsej stvornozkuje a lieta popri nabytku. Doslova lieta, niekedy nabere taku ryhclost, ze ma mrakoty obchadzaju a cakam kedy sa vykybli. Ked sme vsak u mojej sestry tak cely den len chodi a na stvornozkovanie nepomysli. S papanim sme na tom tak, ze co nezje Niny, to zje ona. Musim si poklopat zatial sme nemali ziaden problem, ze by nieco odmietala. Kojit sa kojime len v noci.
@lucia0412 Chacha..presne,doslova s tým natieraním gélu 😀 😀 😀 .A šikovný je,my sme len teraz začali ukazovať ,aký sme veľký.Za to cumeľ mi strká do úst už mesiac 😒 ..hlavne ked sa smeje a ten cumeľ je zaslintanýý..A veľmi blahosklonne mi podáva môj vlastný mobil,ked ho dostatočne otrieska a ocmúľa.Tiež sa už vyštverá na posteľ a po veľkom zlostení sa aj na gauč.Inak je šťastný,ked náhodou vyhrabe schovaný ovládač,vytrepe sa na gauč a začne mi prepínať telku (toto odkukal od otca) ,dalšia alternatíva zmysluplnej činnosti nášho Alexa je nečakane mi vypnúť telku tým malým čutlíkom,čo je priamo na telke.A čím viac ho vadím,tým viac ho to baví..začína byť poriadny čert.. 😀 .A u nás vedie ťahanie za vlasy a plieskanie otca po plešine 😎
@tatianka7 ťahanie za vlasy dokonale poznám aj ja a celé moje okolie 😀 pri tom vypínaní telky ma napadlo, naša nevypína, ale vyberá mužovi z dvd-čka USB klúč ked ho pozerá 🙂
@gabriellka Chacha.. 😀 To máš doma technický talent 😎

@lucia0412
@gabriellka ja som rozmýšľala tiež nad sánkami, ale u nás je toľko snehu... aj keď nejaký napadne, tak sa tešíme, ak vydrží aspoň ten jeden deň... Takže sánky by nám iba dekorovali pivnicu 🙂 To odrážadlo napadlo aj mňa, aj keď si ho veľmi neviem predstaviť v panelákovom byte. A do jari ho nebudem obchádzať... V apríli máme meniny, tak by ho dostal skôr vtedy. Autosedačku máme aj my objednanú, bud. týždeň by mala dojsť. Jasné, že ju budeme využívať hneď! Ešte som rozmýšľala nad knižkami s tvrdými listami, lebo strašne rád listuje, "číta" a taká knižka by asi nejaký čas odolala jeho náporu 🙂 No a chcela by som mu objednať taký košík, čo sa pricucne na kachličky nad vaňu a dajú sa tam ukladať hračky ku kúpanie. Tento http://www.perinbaba.sk/box-na-hracky-do-kupeln... Strašne sa mi páči. Hlavne, tie dve priehradky na drogériu.
Tortu by som aj ja rada upiekla nejakú. Dnes mi mamka doniesla šanón plný receptov na torty, koláče, zákusky... Tak hádam niečo nájdem. Z obchodu nechcem, lebo to je samá umelina...