Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@maova ja mám granulovaný SUNAREK obsahuje glukozu ....ale...Glukóza (hroznový cukor) je asi najznámejší monosacharid. V preklade to znamená jednoduchý cukor. Skladá sa len z jednej molekuly = jednej stavebnej sacharidovej jednotky. Vďaka jedno molekulovej stavbe má glukóza sladkú chuť. Takáto jednoduchá forma už nepotrebuje trávenie alebo štiepenie na ešte jednoduchšie formy. Po vstupe do tela (potravou) sa veľmi rýchlo dostáva priamo do našej krvi. Je okamžite k dispozícii ako forma energie = krvný cukor.
vidim ze riesite oblecenie miminiek na vonka. no to mam tiez prooblem. teraz ked je tak horuco, davam len body a teplacky, lahunku ciapocku a ponozticky. tenucku decku a mikinku mam so sebou, pre pripad.
baby, teraz ked je tak horuco, otvarate okno na izbe kde spinka miminko?
Ahojte, teda vy sjte toho napsaly ;o)
Když se tu řeší oblékání, tak dneska kolem poledne jsem zahlédla cca 2měsíční mimčo ve svetru a prošívané vestě. A to mi teda přijde už přehnané. Já zatím oblékám dupačky a body s dlouhým rukávem. Na léto jsem koupila overálky s krátkou nohavicí, ale při tempu jakým Kryštof roste mu to bude za chvilku malé 😕
Taky jsou vaši prcci tak zvědaví? Včera jsem na chvilku seděla u děckého hřiště s malým v náručí a on si mohl hlavu ukroutit jak chtěl všechno sledovat.
ted jsem do malé dostala 30ml šťávy!!!!!!! huráááááá!!
Tak dnešní polední spánek nic moc. Hodina a půl kňourání, sotva půl hodinka spánku a už azse kňourá. Tak to se těším na večer 😝
DĚVČATA, CO MÁTE ZÁJEM SE SEJÍT, NAPIŠTE MI DO IP, ODKUD JSTE A KAM JSTE OCHOTNY DOJET. ZATÍM UVAŽUJI O KRASONICÍCH A KLOBOUKÁCH U VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ. POKUD NÁS BUDE VÍCE, TAK BYSME OBSADILI OLOMOUC, KDE MÁM NĚCO VYHLÍDNUTÉHO. PIŠTE MI, ALE PROSÍM, DO IP!!!!!! JE NÁS STÁLE MÁLO!!!!
@ivkaj Nelinka se teď taky probudila s kňouráním a nemám moc dobrou náladu. Počítám, že se to ale napapání spraví 😀
A taky je to zvědavka 🙂 Hlavně při jídle už musí mít klid, jinak jí všechno zajímá.
@louisiana já jsem na noc okno taky ještě zavřela, to se bojím, jestli ještě není zima. Ale pro nás s manželem je to teda strašný, my jsme byli zvyklý spát při otevřeném okně i v zimě a v ložnici jsme netopili. Co bychom pro Nelouška ale něudělali, že jo 😵
@louisiana dakujeme 🙂 heeeej super len škoda že je tak teplo chodíme teraz von tak neskôr a vy???
@maova Laktóza alebo mliečny cukor je disacharid, ktorý tvorí 2-8 % pevných látok v mlieku. Jeho empirický vzorec je C12H22O11 a jeho molekulová hmotnosť je 342,3 g/mol. U dojčených mláďat, ktoré sú kŕmené mliekom, je črevnými klkmi vylučovaný enzým laktáza, ktorý molekulu laktózy rozštiepi na dve podjednotky, ktoré sa ďalej absorbujú. Je to veľmi sladký cukor, pijú ho mláďatá tuleňov, mrožov, a pod. aby rýchlo pribrali. toto som našla 🙂
@haniula supeeer 🙂
@maova Ja tiez nechcem aby si mala zvykla na sladke, tak budem musiet pozriet nejaky iny cajik, len neviem aky....☹ Ale asi budem skusat len vodicku a potom ked budeme moct, tak prejdeme na nejake nesladene stavicky...... A vonku bez capicky sme este neboli....sa bojim, aby jej nenafukalo do usiek, aj ked je v kociku.....☹
@haniula Ja sa tiez chystam kupit slnecnik, lebo tahat kocik kvoli slnku alebo ho prikryvat plienkou nic moc...☹
@misha8 Nemas za co - potom daj vediet, ci vam nieco zabralo...🙂
@verca84 No parada s tym pasom...🙂 A kam sa chystate? 🙂
@louisiana Ahoj, my okno neotvarame ked malinka spinka.....z vonku by nam tam slo akurat teplo...🙂 A body davas s dlhym rukavom, ci kratkym?
@ivkaj Aj nasa mala je strasne zvedava...🙂 Hlavne dnes, ked som s nou bola na rukach na dvore, tak neuveritelnym sposobom sledovala nasho psa....🙂 Hlavu si isla vykrutit za nim...🙂
@haniula A to sa ti ako podarilo do nej nacpat prosim ta? 🙂
Ahoj holky -chci se zeptat vy co jen kojíte -dáváte ted prckům nějaký čajík navíc? Mě malá bojkotuje flaštičku -neumím si představit kdybych neměla mlíčko co by dělala chuděrka moje 😒 Neznáte někdo nějaký fígl jak prcky naučit na flaštičku? (ani dudlík nechce-a to jsem vyzkoušela 5 druhů : 😅 )
@cufinka neboj sa, keby si nemala mliecko tak mala flasku velmi rada prijme.. 😉 inak by sa nenajedla... no moja kamoska zacala davat stavicky a cajiky az s prvymi prikrmami, a to jej maly boi na umelom mliecku, co som nechapala 😒 no a vy si myslim ze vodicku davat nemusite lebo vase deti maju vsetko v jednom 😉
ja som to dnes riskla. no riskla. nebolo to prvy krat, malemu som dala na obed 1 a pol bananu... zmastil to len taky fukot, kedze sa nemusim bat, lebo on zje vsetko aj spenat so zemiakom, aj petrzlen, a tak, tak dnes dostal za odmenu.. velmi mu to chutilo... 🙂

@lolelole ahoj, tak to nevím, ale pro jistotu bych si asi vzala rodný list dítěte. Ale na Slovensko by to neměl být problém. ale raděj se informuj co a jak..
Jinak ohledně pasu
- zjištovali jsme to telefonicky, a paní na úřadě měla strašný problém říci podrobnosti k pasu pro miminka, tak nás odkázala na ambasádu. nechápu.. !!!
Takže stojí to 200,- Kč a pas je na 5 let. Musíš sebou vzít tvůj rodní list + rodný list od manžela (přítele), a rodný list prcka. Raděj vem sebou i oddací list, jestli jsi vdaná. Nic tím nezkazíš, kdyby náhodou, tak at nemáš pak zbytečně zkaženou náladu a zbytečnou cestu.
Prvně musíte mít potvrzení že je prcek české národnosti. To se vyřizuje na stejném úřadě. Tam za to dáte 100,- Kč. formulář vyplnuje jeden z rodičů, a pak můžete jít na oddělení cestovních pasu. Tam dáte další 100,- Kč, hned tam prcka fotnou a za 4 týdny má miminko cestovní pas.
Nám tam ale úřednice říkala, že to stojí jen 100,- kč proto, že miminka se mění a tak stejně za 6 měsíců nebo příští rok budeme muset dělat novou fotku za 100,- Kč.
Prcka si posadíš na klín, ona tě překryje bílou plachtou, at nejsi vidět, a pak už jen at prďolka hodí úsměv a je to. No jak jsem viděla fotku Vanesska a představila si ji na pasu, tak sem se začla smát.
Nám bylo řečeno že jsme jedni z prvních kdo tady nechává dělat pas mimču. 🙂
krásný den 🙂