icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

maova
13. máj 2011

A já jsem dělala Nelouškovi čepičku 🙂

misha8
13. máj 2011

@haniula ja by som tiež volila čiernu 🙂

misha8
13. máj 2011

@maova krásna 🙂

misha8
13. máj 2011

@maova presne takéto niečo chcem kúpiť Laurinke ale u nás nemajú takéto malinkéé 😒

neliq
13. máj 2011

@ellahop no malý je stále oslintaný, prsteky z pusinky vyberá snád len pri papaní a bohužiaľ si ich stále cmula na paroháča, takže ked niekde ideme tak všetci sa na nom zabávajú
@misha8 no vraj su to zbytočne vyhodené peniaze, lebo to aj tak príliš nezaberá. Doktorka mi to vysvetlila asi tak, že pre takémalé bábo to musí byť velmi jemné a ako to potom môže byť aj účinné
my sme ovocie ešte nezačali, chcela som najprv odtestovať všetku zeleninu aku nájdem.ovocie začneme od pondelku. No neviem koľko presne vypije, lebo som sa rozkojila, kvoli tomu, že UM mu stále nerobí príliš dobre, tak ho dávam len po príkrme, ale ked náhodou nemôžem kojiť a zarobím UM tak stiahne 240 ml ako nič. Zatial teda vypijeme tých 920 ml mlieka - to min. tak 100 ml sťavy aebo čaju, na obed spapá tak 160 g príkrmu, lebo ten malý pohárik mu nestačí od Hipp alebo Hami, tak kupujem Babylove alebo Alnatura v Dm, inak sa mi aj najlepšie osvedčilo tam nakupovať, veľký výber a skvelé ceny. Vždy raz za týžden za dva tam ideme - kedže to máme 30 km a nakúpime zo 20 pohárikov, čajíky a majú aj perfektné a cenovo prijateľné šťavy. A ešte na večeru dávame kašičku. Jediná, ktorú spapá je Sinlac. Ostatné odmieta, ale to bude tým, že ten Sinlac je sladší, ostatné su ble.
Malý tiež teraz bojkotuje papanie, ale vždy to nejako spapá. Tiež to bude zúbkami, už sa mu objavili sve biele bodky - stoličky, tak čakám, kedy vykuknú celé.

haniula
13. máj 2011

@maova no právě... černý moc nechcu... snad seženu podobně zelenou nebo žlutou...

haniula
13. máj 2011

@maova ta je nádhernááááá!!! hned bych ji brala pro Marky!!!

knedluska
13. máj 2011

Tak už máme náušničky Přežily jsme to. Sestřička si jí vzala, pak jsme slyšeli řev a pak nám jí vrátila, vzala jsem si jí a bylo po řevu. Pan doktor povídal, že 60 procent pláče byla jenom příprava. To my víme, že když se madam položí, tak že spustí. 😀

@maova - krásná !!! 🙂

haniula
13. máj 2011

@knedluska Marky taky řvala v ordinaci, ale u mě ztichla a pak se na mě i usmívala 😀.... heeerečka jedna!!!

haniula
13. máj 2011

@maova nepřijímáš zákazky 😉 ??

misha8
13. máj 2011

@neliq no my sme už papali mrkvičku, zemiak , brokoličku, záhradnú zeleninku, špenátik a kedže už mame 5 mesiacov tak sme papali zeleninkové s kuracím maskom , morčacím , aj telacím - to jej nechutilo, najviac jej chutia HIPP a Hame tiež v DM nakupujem a výživy sú najlacnejšie v Tescu Ovko bez cukru ....to je super že ti toľko vypije , ja odkedy dávam prikrmy už toľko nevypije ale je to písané že je to normalne, ved ich to zasýti ...aj ked tak dve hodky po napapaní pýta mliečko 🙂 ešte chcem aj ja tie šťavy vyskúšať , s čajíkom problém nemáme teraz v tomto teple vypije tých 25O ml kaše ešte nedávam ona je dosť bacuľka aj bez toho 😀

misha8
13. máj 2011

@knedluska pichali vám alebo nastrelovali???

neliq
13. máj 2011

@misha8 no my teraz skúšame prvý krát mäsko - telacie, ale už mám nakúpené aj iné, ale tiež máme za sebou, už všetku zeleninku, aj kukuricu a cukinu, jediné, čo sme ešte neskúšali, aj ked je písané, že sa to môže od 4 mesiaca boli cestoviny s rajčinou - je to myslím dosť veľký alergén pre také mimčo. Mne čajík veľmi nechce, tak tam pridám trochu tej šťavičky a potom to vypije bez problémov. Kašičku sme začali kvoli alergii na UM a tomu, že je malý hladoš. Ale celkom pribral odkedy dokrmujeme, lebo ked sme mali problém s mliečkom, tak chudáčik vela nepriberal, tak to teraz dobieha 😀

haniula
13. máj 2011

@misha8 ty už jsi zkoušela i maso?? já na to nějak nemám odvahu... zeleninu jsme ojeli ganz celou ale maso ještě ne... asi jí zítra nebo v neděli něco uklochním..... já totiž většinu vařím... ale přimíchávám k tomu i tu skleničku...

haniula
13. máj 2011

@neliq my jsme moc nepřibrali, od té doby co přikrmujem a to papá i kašičky.... ve 4 měsících vážila 6,3kg a v 5 měsících přesně 7kg.... což je myslím docela dobré... nebo se pletu?????

knedluska
13. máj 2011

Holky, co jste náušničky píchaly - co jste pak s ouškama dělaly? Mě řekla sestra jenom protáčet náušničky, žádný mastičky nic. A teď mi připadá, že jí to malinko hnisá. 😕

knedluska
13. máj 2011

@misha8 - píchaly. Tady jsem nikoho, kdo nastřeluje nenašla.

sjussi
13. máj 2011

@haniula co si za zeleninu delala vsechno?my jime mrkev,brambor,brokolici+ to kombinuju,chystam se na kvetak a pastinak a pak nevim co dal...

neposedna
13. máj 2011

@knedluska my ked sme pichali nausnicky, tak nam doktorka dala masticku Bactroban, na predpis, tam som 2x denne natierala a pretacala, po tyzdni som prestala natierat a bolo dobre. skus liehom trosku pocistit a popretacat, mozno bude plakat, bo to bude stipat, ale malo by aspon vysusit alebo zavolaj doktorke verim, ze to bude dobre 😉 😉 😉

haniula
13. máj 2011

@knedluska my jsme jí to potírali betadinou v masti a protáčeli.... musíš nějakou mastičkou mazat... bude to hnisat, na to se připrav... nám to levé šíleně hniswalo, ale ted je už dobrý... 😉

kamusek
13. máj 2011

@knedluska No nastřeluje se prý až od půl roku. Nám taky píchala paní doktorka, od mamky známá. Ale měli jsme to úplně v pohodě. Vůbec nám to nehnisalo. Týden jsme ráno a večer potírali heřmánkem, mazali Framikoinem a protáčeli. A úplně v pohodě.... 🙂

haniula
13. máj 2011

@sjussi já zkoušela babiččinou směs mraženou - mrkev, fazolky, celer, brokolice, porek (toho tam moc není), mrkev, brokolici, květák, celer, petržel, brambor... chystám se na lilek nebo cukynu... podle toho co seženu... na kedluben se má jít pomalu... prý je to hrozně nadýmá... já tu zeleninu hodně namíchám i s bramborem a malá tlačí jako strhaná 😀... teda zatím....

jerryjanka
13. máj 2011

Ahojte - nam naušničky nastrelili ked sme mali 13 dní 😉

haniula
13. máj 2011

@kamusek to ten Framykoyn, Kamčo... je to antibiotikum v masti... proto žádný hnis... 😉

kamusek
13. máj 2011

@haniula No doporučila mi to doktorka, tak jsem byla ráda, že jsme to přešli bez hnisání 🙂

misha8
13. máj 2011

@haniula ved už môžu a dokonca som čítala že ked začnú papať tak majú mať 5 až 6 krát do týždňa masko

misha8
13. máj 2011

@haniula dobre priberáte od 4 mesiaca priberajú do 6 mesiaca tých 6OOg mesačne 😉

knedluska
13. máj 2011

Já jsem právě taky slyšela o Framykoinu, ale nám ho nedaly. 😖 Tak jedině zkusím ten heřmánek.

sjussi
13. máj 2011

@haniula a to si ten celer davala samotny?

haniula
13. máj 2011

@knedluska kup si betadynu v masti.... ta je perfektní!!!!! je to dezinfekce... ona se totiž používá normálně na odřeniny tekutá a ta v masti je zcela perfektní!!!! vřele doporučuji!!!!!