Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@maova teda ty jsi maminka šikulka 😵
@cara.m já v tomhle taky vždy plně důvěřuju doktorům, musí přeci vědět co dělají 😉 držíme pěsti ať to Adámek krásně zvládne 😉
@lolelole držímě pěsti na očkování ať jste bez reakce 😉
už ani nevím na co všecko jsem chtěla reagovat, včera jsem vás večer dočetla a teď už zase fičím, můj bobiš si dávám 30-ti minutový spánek 😉
No světe div se, malý usnul v 9,00 a tak jak je vždy na minutu přesný, tak se nevzbudil v 9,30 a je 9,44 a on ještě spí 😕
tak vám napíšu kousíček urývku z knížky AGÁTA A JÁ 😀 😀 😀
"První obrat k lepšímu nastal v dobách, kdy byly Agi asi čtyři měsíce - mohla jsem zpomalit s kočárkem. Sice to znamenalo konec vysoké tréninkové zátěže, kterou jsem díky svižným procházkám dosud měla, ale zase se mi venku přestala divoce míhat krajina před očima a já jsem se poprvé po několika měsících mohla kohcat pohledem na okolí. Pak nastal památný den, kdy Agáta poprvé usnula v nepohybujícím se kočárku. Pro nás to byla zlomová událost, která zcela změnila chod našeho života. Už jsem nemusela jako blázen lítat s kočárkem po vsi kolem dokola. Mohla jsem nechat spící dítko na zahradě a konečně se jít věnovat troskám, které dříve bývaly naší útulnou domácností. Najednou jsem měla tolik volného času! Agi někdy vydržela spát i hodinu. Umíte si vůbec představit, co všechno se dá za takovou hodinu stihnout? Lednice se plnila kalíšky s odstříkaným mateřským mlékem, hromada prádla na žehlední se zmenšila, oholila jsem si nohy a manželovi uvařila večeři. Připadala jsem si jako v ráji. život se zdál zase o něco krásnější." 😀 😀 😀 😀
@monik1 Tak Hanka spi to prve spanie 4-5 hodin, takze to sa celkom tesim. Len musim dohliadnut aby sa naozaj dobre napapala a nezaspala pri papkani. A potom sa budi casto, ale mam pocit, ze je to kvoli tomu, ze mi v noci zaspi pri papkani skor ako je syta. Len ja nemam silu ju budit aby dopapkala. 😒 A vacsinou zaspava tak, ze sa napapa, potom vymenim prso za cumlik a pritisnem si ju k sebe na hrud. Takze zaspava na boku. A ked jej uz klipkaju oci, tak ju prenesiem do postielky a este hladim po licku. Niekedy ale nepomaha nic a musim pustit zvuk tecucej vody, ktory uz mame v mp3 prehravaci 😀 😀 😀 Ten ju ukludni a potom zaspinka. Ale zatial to nejak vazne neriesim, este stale vladzem vdaka tomu, ze po polnoci spinka so mnou 😅
Inak ta knizka, co spominas, pise, ze je urcena pre deti od pol roka. Clovek sa moze inspirovat, ale je este skoro ju doslovne pouzit.
@albao Tak ty naše děti spí jak přes kopírák - my ten první noční spánek máme taky nejdeleší - usne kolem 20h a budil se kolem 23h a teď poslední dny až kolem půlnoci - takže prospí 4hodiny v kuse, ale pak je to fakt co hodinu-co dvě hodiny je vzhůru a já už jsem tak unavená, že si ho taky dávám k sobě. Máte tu výhodu, že bere Hanka dudlík, my teda ne a to mám doma i ty dudlíky cos mi poradila ty i lousianna a nevezme si ani jeden 😝 😝 Ten zvuk tekoucí vody taky vyzkouším 😅
@sjussi Gabriela Chrastilová 😉
@monik1 no my chodime spat v 19:00 a maly se ted budil 2 noci po sobe v 1 pak o půl 4 ale za to v5 nebo půl 6 vstaval tak premyslim ze ho nejak naucim aby chodil spat treba az ve 20:00 a pak pozdej vstaval ale kdo vi jestli to pujde,a sem zvedava zda nam aspon tohle vstavani zustane
@ivkaj Přesně takhle uspávám přes den, ale na gauči (držím za ručičku a dělám pšššt) - v postýlce být nechce. Večer v ní usne v pohodě, i po nočním krmení, ale přes den ne. Budu ho to muset nějak naučit, protože už se mi jednou překulil, tak se ho bojím teď nechat bez dozoru na gauči a pak nic neudělám.
@lolelole @cara.m Přejeme, ať zvládnete očkování bez pláče a bez reakcí.
@monik1 Moni, ta knížka musí být úžasná. Musím se podívat v práci, jestli ji nebudeme mít a když tak si půjčím. I když tady teď toho na čtení mám plno a nějak nestíhám 😀
To vstávání ti opravdu nezávidím. Kamarádka to měla přesně takhle a upravilo se jim to někde na půl roce, když malej dostával kašičku na noc. To pak vydržel i celou noc.
Dneska odpoledne jdeme na první lekci cvičení, tak už se těším a doufám, že i malýmu se to bude líbit 😉
@sjussi
@knedluska nás bude na křtiny celkem 16 osob a máme to asi v 11h - takže musíme to mít i s obědem a jelikož já s malým nic moc neudělám a nechci, aby to celé zase bylo na mojí mamce, tak jsme oběd objednali v restauraci a pak už na zákusek půjdeme domů a přesně jak píše Zuzka, jestli bude hezky tak večer něco ugrilujeme a v případě škaredého počasí hodíme doma do trouby asi kuře na večeři.. Kolik bude vás a máte to s obědem?
@knedluska no třeba dneska o půlnoci byl vzhůru asi 10 minut, pak se vzbudil už hned v jednu - to jsem si ho vzala na ruce a párkrát ho ukolébala a spal asi do pěti minut, pak se vzbudil ve dvě - to jedl - zase asi 10 minut a ve tři už jsem neměla sílu a dala si ho k sobě a u prsa jsme usli oba dva, on sice usne třeba do deseti minut, ale mi to trvá déle a připadá mi, že jen co zavřu oči, tak už ho zase slyším ☹
@misag23 když ho chci uspat tak jak píšeš, tak řve jak tur, my umíme usnout jedině čtyřmi způsoby - kočárek, autosedačka v autě, na rukou a u prsa 😝
@monik1 - my ještě přesný počet osob nemáme. Mamka teď dělá pozvánky. My to máme až ve 14 hodin, tak pak jsme mysleli, že venku posedíme, uděláme zákusek a kafčo a pak večer něco ogrilovat.
Ty jo, tak to je fakt na prd, takovýhle buzení. Mě se malá teda budí jenom jednou, kolem 3 hodiny, ale jsme vzhůru hodinu a pak spí a budí se někdy kolem sedmý, někdy už v 6.
Dneska jdeme na kontrolní sono ledvin, v poronici, když jí ho dělali, tak prý měla jednu ledvinu o trošičku menší, ale to prý nic neznamená. Tak snad to bude mít dobrý.
@monik1 Děkujeme, snad se Fílovi bude líbit 🙂
Moni, a kdy začneš přikrmovat. Až na ukončeném 6. měsíci? Já už chci začít za dva týdny na ukončeném 4., přijde mi, že už mu mlíko nestačí. Jí pořád častěji. Včera jsme ho vážili na domácí váze a vyšlo nám už 7,3 kg - tak přibral za 14 dní 1,3 kg. To je myslím docela hodně.
@sirael jasne, ona si sama "řekne" když už to nebude potřebovat - ale ja jsem ze zavinování nadšená a vřele ho doporučuji všem kamarádkam co mají mrňouse 🙂 Jdeme na druhé očkování - tak uvidíme, malý je trochu nachlazený tak snad se to po tom očku více nerozjede 😒 😠
@cara.m ja se taky bojím, protože je malý nemocný trošíčku a ma rýmyu ale prý se neočkuje jenom když jsou teploty tak držím palečky i vám...ještě stále průjmujete ? 😒
@knedluska to máte fajn, že ty křtiny máte až ve 14h, my právě musíme (no nemusíme, že? 😀 ) mít 2 teplé jídla, ale co se dá dělat. Ať sono ledvin dopadne dobře 😉
@misag23 No chtěla bych začít s mrkvičkou až od ukonč.6.měsíce, ale 2.června jdeme k doktorce a chci se zeptat, zda už mu můžu dávat kašičku na noc, tak uvidíme, co Mudra řekne 😉 Vy jste na UM, tak to už můžete s mrkvičkou začít od ukonč.4.měsíce, tak to máte fajn, určitě to bude Fílovi chutnat a víc se zasytí, je možné, že už je to pro něj málo, 7,3 kg však je to kus chlapa.. my včera doma vážili a vyšlo nám 6,8 kg 😉
Holkyyyy mám děsnou radost, Adámek se dnes poprvé přetočil sám ze zad na bříško 😵 Jsem na něj táááák pyšná 😀 😵
@cara.m jeeej, blahozelame!!! Hanka to tiez spravila vcera prvy raz bez pomoci. Ale ked som nahnala celu rodinu, nech sa pozru, tak uz to nezopakovala 😀 😀 😀 Asi si zo mna robi srandu 😝 😀
@monik1 no ten dudlik je fakt velka pomoc. Je to skoda, ze ziadny nechce ☹ Teda skoda je to teraz, ale neskor mas o starost menej, nebude treba oducat 😉

@albao Tak taky máte takové náročné noci, jo? A lepší se to nějak?? Já právě zkoušela příkrm - jestli bude noc lepší nebo nebude, ale je to stejné, i když se mi z počátku zdálo, že to bylo lepší, tak spíš bylo lepší to, že jsem si ho dala k sobě do postele. Včera usnul po 20h a vzhůru byl asi v 0,15 - což byl teda jeho rekord za poslední dny vydržel spát fakt dlouho v kuse.. a ve 3h šel už zase k nám do postele, protože se už budil každou hodinu ☹ A jak Hanku uspáváš?? Já se snažila odbourat to uspávání u prsa, takže ho ukolébám na rukách - a teď už má 6,80 kg, takže to bude horší a horší, protože už se pěkně pronese 😅
Jo a harmonika ho zajímá, to fakt poslouchá 😉
@kostri ty jsi tu knížku Každé dítě se umí naučit spát četla?? Nevíš jestli tam najdu nějaké cenné info?? Uspávání u prsa jsem snad odbourala, ale stejně to prso hledá pokaždé, když se v noci probudí ☹
@sirael My taky spinkáme v zavinovačce, vypadá to srandovně, jak mu z ní lezou nožky 😀 Pár nocí jsem to zkusila bez zavinovačky, ale pořád hlavičkou hledal, kde je - pořád dával hlavičku zprava do leva, tak jsem usoudila, že se mu v ní spinká dobře 😉