Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@sirael
@louisiana
mala je riadny "macek" to mate pravdu 😀 😀 😀 v podstate ju ani poriadne nenosim, bo je tazka, ale obcas musim, vtedy sa hojdame a pohupujeme, bo by som prisla o krize 😀 😀 😀
co sa tyka krstu nekrstu - my nemame ani sobas v kostole, manzel ja pokrsteny a ma konfirmaciu, ja som len pokrstena a malu nam nechcel pokrstit, bo ani sobas v kostole a ani buduci krstny nema konfirmaciu 😠 😠 tok som mu v duchu povedala, ze nech sa strci 🙂 🙂 🙂
skusime v susednej dedine, tam nerobi caviky fararka, ja ju chcem dat pokrstit, aby raz v buducnosti, ak sa rozhodne ist na konfirmaciu, aby uz mala krst za sebou, aby sa jej potom ostatne deti nesmiali, ze taka velka a musi sa nechat krstit 😀 😀
toto je inak nac MACEK!!!!
@monik1 citala som este pri hanke tu knizku..ak mi das mail,poslem ti ju,no je to individualne,niekto ju odsudzuje,niekto to presne dodrzuje a niekto si tam najde len par vysvetleni a rad,ako ja 😉 a pouzije iba to..kazdy podla svojho uvazenia,ja som tam nasla niekolko vysvetleni,preco sa hanka spravala tak jak sa spravala..ak chces poslem ti ju v maily,napis mi do ip adresu
ja som taketo noci mavala s hankou(a teraz aj so zuzkou 😖 ),ta tiez nechcela dudlik..do pol roka som to vydrzala,aj ked oci som si ledva drzala otvorene cez den.cez den zaspavala vyhradne na rukach,inak nie!ani v kociku.a vecer zaspavala na prse a budila sa kazdu hodinu 😒 niekedy boli noci,ze sa budila kazde dve hodiny.rekord bol na silvestra,ked mala pol roka,zobudila sa kolo pol desiatej a potom prespala aj ohnostroje a zobudila sa az o druhej 😀 ale dalsia noc bola zas hodinova 😔 nepomohli prikrmy,pomohla knizka..a asi som ju zacala ukladat na nocny spanok v spravny den do postielky,lebo sa hned chytila a na prvy sup zaspala 😨 bola som vyvalena jak tago!trochu si tam pokecala a zaspala,bez dudlika,bez prska..ale o pol hodinu bola hore 😅 no nevadilo,aj to bol uspech..potom som pokracovala podla knihy a ako osem mesacna uz prespala celu noc 😵
Vy jste toho popsaly!! Nestíhám ani číst ani psát!!! V pátek odjíždím na víkend pryč a celá organizace je na mě, tudíž dělám rozpočet, jídelníček, ... Zahlédla jsem, že už se tu začínáme úspěšně otáčet, tak gratuluji!!!!!! My se už točíme na bok a to na oba!!!!! Než dojdem k neuroložce, tak se otočí i na břicho a zpět 😀 !
Všem pěkný večer a ještě lepší noc!!!!!!!!!
@haniula nic si z toho nedělej já byla o víkendu pryč ataky nestíhám dočíst..zatím jsemzjidśtila že se řešilo přetáčení a křtiny 😀 😀 😀 😀
no já mám možnost Kubulku taky pokřtít, zároven s jeho sestřenicí, které jsou ted 3 týdny..takže až v srpnu a furt nevím jestli jo nebo ne...já křtěná jsem a manžel ne a popravdě ani na tom netrváme..ale když je ta možnost, že to za nás někdo zařídí a my se svezem tak to aspon za zamyšlení stojí ne???
@kostri kukulienka je nadherna!!!!!
aj ja sa chem casom riadit podla knihy, bo Terezka ma zas odobie, z evecer zaspavame na rukach, cca o pol deviatej uz spi, pak sa o polnoci zobudi, putuje ku mne do postele, bo ju uz nevladzem v noci kojit posediacky, akonahle dam prsko do jej pusy ja zaspim 😀 😀 😀 pak sa este raz zobudi kolo tretej, dam druhe prsko a spim dalej a o siedmej sme hore, niekedy chce este spat, tak prebalim, dam prsko a spime dalej....a cez den zasadne v kociku, ale uz bez prska, len uhojdam a uvozim po byte do spania(tak 10 min), spi tak max hodku, pak sa preberie, uvozim do druheho spanku(cca 5 min vozenia) a spi dalsiu hodku, dava tak 3x po hodine cez den, to akurat stiham sa najest 😠 😠 😠
von chodime, ked je hore, bud sedi v sportaku ale najcastejsie na rukach, obcas sa podari zaspat aj von, ale s placom ☹ ☹ ☹ tak ani prechadzky sa poriadne nekonaju, bo odsudzujucich pohladov uz mam dost, ze revajuce dieta v kociku a ja ju necham 😒 😒 😒
cakam, kedy sa to zas zmeni takze TRPEZLIVO CAKAM 😖 😖 😖
a zabudla som, toci sa Terezka na oba boky v pohode a uz sa jej 2 podarilo aj na brusko, len sa nevedela vratit, ale to sa podda 😀 😀 😀 a aj hlasny smiech uz dava 😉 😉 😉
@kostri no si říkám, že těma otázkama nějak šetříš 😀
protože se mi ho nechtělo vázat na úzko a svazovat ručičky a dělat z něj kuklu 😀 I když vím, že mu to může pomoct. Ne ne vždy ne, někdy jo a někdy se to prostě nepovede a řve a řve a řve. Zavinula ho do mušelínové deky od JJC - je to letní deka používá se jako zavinovačka - je to postě taková větší barevná plena 😀 ale super 😉 Jantarové korálky zatím nepoužívám, zatím nás zuby přestaly trápit tak jsem je sundala. Ale když začnou, zase je nasadím. Na zubky nedávám nic 😀 uff vyčerpávající 🙂
@haniula dakujem 😵 a ta tvoja buchticka makovo lekvarova je tiez na spapanie 😵 😉
@neposedna no no,veru,takych je nas tu viac,co nechodime s kocikom von 😖 kuuuuuuurnik sopa 😠 ma to stve 😖 aj ja by som tak chcela,ze po vonku uz len v sportaku-nakupit a tak..ale prvy pokus nam nevysiel 😒 tak skusim ale za dva tyzdne,uvidim .zuzka zaspava tak o siedmej,potom niekedy kolo desiatej sa zobudi,podam dudlik,potom tak kolo pol noci a potom uz niekedy kazdu hodinu,alebo vynimocne noci spi aj tri hodiny v kuse 😝 😀 budi sa tak kolo siestej a niekedy aj o pol piatej,ked sa pokadi a uz sa preberie tak,ze znova nezaspi 😠 😀 a ten plac v kociku riesim uz davno a nie a nie ho celkom vyriesit ☹ a v sportaku ti pekne obsedi?
@cara.m no,dobre dobre,odpovedala si snad na vsetko... 😕 😀 😀 😀
inak aj nasa zuzka bluzka uz zacala vyskat a pistat 🙄 😀 moje nervy,to co je???skoro som odpadal,ked spustila 😀 hned som ju zacala ucit hovorit-mama tata a nie hentak vrieskat na nas 😅 este ze uz odchadzame z cinziaku lebo susedia by si asi posmakli 😀
Ahojky holky, ty co dáváte křtít, nebo jste křtěné, musí být mimčo v bílém? Já ani manža nejsme, tak o tom moc nevím.....zatím mi bylo řečeno, že ne, že je to jedno....??? Náši malou čekají křtiny 12.6. 🙂
@kostri vsak pave preto drobena, ze je taky macek 😀 😀 😀
prikrmy idu postupne, zatial len obedujeme zeleninku a ovocie, davam tie male pohariky a spapa cele, mozno by spapala aj viac, ale zbytocne ju neprepchavam zeleninou, aj tak potom este ponuknem prsko ale len si zapije, viac zacnem tisnut az tak za 2 tyzdne, inak nejak viac nepribera, len tolko, kolko z mlieka, mozno cosi menej
v sportaku sa jej prvy krat nepacilo, pak za 2 tyzdne sme skusili znovu, uz to bolo celkom fajn, mne sa da sportak spustit do lahu, tak ked som videla, ze chce spat, spustila som ju dole, ked sa zobudila, tak trochu vyvysila, ale este som ju nechcela davat do uplneho sedu... posedi-polezi si tam chvilu, ale pak zas plaaaaaaaaaaaaaaacccc 😖 😖 😖 😖 tak sme zas skoncili.... a teraz, ked je von tak kraaaaaaaaaaaasne 😠 😠 😠 😠 😠
inak rano sa tiez zabudi na kakanie 😀 😀 😀 a to je zvycajne medzi 6-7mou, pak je zo hodinku hore a davanajavo, ze by spala, dam prsko a zaspi 😀 😀 😀 ale snazim sa to obmedzit, bo potom cez den malo spi...tak radsej skorej vstaneme....
by som vecer chodila s ou spavat, len nejak neviem zaspat, aj vcera som si isla lahnut o desiatej a do jedenastej som cumela na plafon a ked sa o polnoci zobudila, tak som ju v polospanku prelozila ku mne a spala dalej
idem do sprchy, tak snad zas zajtra
peknu noc vsetkym!!!!
@kostri to je kočička krásna 🙂 máte koukam taky pěkně nabucané tvářičky 😉
Zkus to a uvidíš - Kvidoš je na to zvyklý od narození tak to funguje..ja oblékam skoro pořád takové to pyžámko - bodýčko s dlohým rukávem i dlouhými nohami - prďolka je teplomil, tak myslím že mu to nevadí, zabalím ho v pyžámku do pleny a pak zavinovačky ale peřinu již nedávam. Někdy přes den se mu to zavinutí ze začátku nelíbi, když je hodně unavený nebo tak, ale to jsem pak "tvrdá" a nerozvazuji ho, protože vím že během minutky se zklidní a pak už si šušní a hezky usne. Ale hlavně na spánek přes den nám nejvíc funguje to dávat ho spát, když ještě není unaveny - zní to paradoxne, ale funguje to. myslím že to tady taky někdo psal před pár dny..po jídle je vzhůru 1,5 - 2 hodky a pak nahodím usínace manévry, pustím mu v postýlce cinkátko nebo ho zavinu nebo pohoupu na míči a prcek zaspínušká

@tereza79 ja urcite nie som model ucebnicovej maminy,ktora sa trasie,aby nevybocila od vedeckych studii pediatrov,alergologov.....ja sa riadim skusenostami vychovy prveho diatata.a iste ma menej,teda on nema ziadne,gastro porblemy,alergo problemy.... no nas Maximko jeden den prikrmy chce a iny den zas nie.ale ked spapa prikrm,tak automaticky odmieta mliecko.ale su dni,ked prikrm ani vidiet.dnes mal den prikrmovy a mliecka vypil 250 ml.