icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

haniula
17. máj 2011

@sirael já od ukončeného čtvrtého... tudíž 5.4....

sirael
17. máj 2011

@cara.m Nam sa zasa Saska zacala otacat hrozne skoro - cca pred dvoma tyzdnami, ale tu rucicku neposlusnu si stale spod seba nevie vytiahnut....🙂 Ale tak verim, ze na to uz kazdou chvilou pride....🙂 A ked je maly uz unaveny, tak sa zasa sam otoci na chrbatik? 🙂

cara.m
17. máj 2011

@sirael určitě na to přijde 😉 jsou to děti šikovné a zvídavé 🙂 Ne e na záda ho musí dát maminka 😀 Buď se začne na bříšku rozčilovat nebo se začne unaveně kymácet 😀 😀 😀

haniula
17. máj 2011

@cara.m nechce Adík přijet to otáčení naší princeznu naučit???? 😀 😀 😀

cara.m
17. máj 2011

@sirael a když jí tu nožku přidržíš když je už na zemi - že jí tím zapřeš, tak se dotočí? Nevím jestli jsem to napsala pochopitelně? Jak to po sobě čtu, tak spíš asi ne 😀 Takhle pak přijde na to, že to vlastně jde 😉

sirael
17. máj 2011

A este dotaz k tomu dokrmovaniu babulky prosim vas, co mam nakupit? Ja som z toho uz jelen, aj ked kadeco citam, ale treba zeleninku, detske vyzivy a kasicky? A ake kasicky? Mliecne? Nemliecne? A kolko ste ako casto miminkam davali? 🙂 Ja na to asi maturitu potrebujem....🙂 Dakujem Vam za rady.......🙂

cara.m
17. máj 2011

@haniula 😀 😀 😀 ona se to naučí uvidíš! Já se zrovna před týdnem ptala fyzioterapeutky, kdy se dítě začne přetáčet atd. Ona mi na to řekla, že každé dítě má svůj čas a žádné info o měsíci v kterém by mělo mi neřekla. Zkoušíš ji pomáhat?

sirael
17. máj 2011

@cara.m Presne to robi aj Saska 😀 Zacne sa jedovat, alebo jej hlavicka pada rychlostou blesku na deku...🙂 Nooo, velmi som to veru nepochopila....🙂 Skusam si to predstavovat.....no neviem ci teda spravne pochopene, ale ja aj ked jej nozicky napriklad chytim, ona sa krasne da na to brusko - pase aj konicky, teda bojuje s tym, ale tu rucicku ma stale pod prskami....☹ A jeduje sa a jeduje, tak jej ju vzdy musim vytiahnut - obcas ju necham potrapit sa, ale to sa jej nepaci...🙂

cara.m
17. máj 2011

@sirael jj taky si říkám, že příkrmy jsou věda 😀 určitě napíšou holky, co už přikrmujou. Ale já se dočetla, že je nejlepší začít první zeleninou - mrkví - takže za prvé koupím mrkev 😀 😀 😀 😀 pak nějakou další zeleninu - brambor, brokolice? Po zeleninách asi začít ovocem a pak kašičkama? Ale myslím, že si to každý upraví dle potřeb svého miminka 😵 a co jim bude nejlépe vyhovovat.

cara.m
17. máj 2011

@sirael nooo Adíkovi se to taky nelíbí, on je strašný vztekloun. Jj jako že jí přidržíš a ona se dotočí. Hele ono to přijde samo fakt 😀 jak jsme byli posledně u té fyzioterapeutky, dala Adíkovi, když byl na bříšku ručičky podél těla, jednu si upravil na pasení a druhou měl jak lachtánek vedle sebe a pak rezignoval 😀 😀 😀 a za dva dny ji najednou ladně přehodil taky a teď se otáčí. A fakt to vypadla beznadějně. Oni jsou šikovní 😉

sjussi
17. máj 2011

@sirael ja sem zacla mrkvi,pak bramboru,brokolici,pastinak a ted se chystam na kvetak a kasi nemlecnou ryzovou davam vecer

cara.m
17. máj 2011

@sjussi jééé tak jsem se trefila 😀 😀

sjussi
17. máj 2011

@cara.m jj presne akorat nevim jestli se pak dava maso nebo ovoce 🙂

cara.m
17. máj 2011
cara.m
17. máj 2011

@sirael kopíruju ze zdroje, dle kterého chci jet já:
• Zelenina, která je vhodná pro začátek: mrkev, brambory, brokolice, cuketa, okurka, špenát (nepodávejte často a ve velkém množství, je velkou zásobárnou dusičnanů,ideálně by měl být do konce 2. roku života podáván jen z výživ ve skle, kde je hladina dusičnanů přísně kontrolována), pastiňák, fenykl, dýně, červená řepa, zelený hrášek

cara.m
17. máj 2011

@sjussi tak já se dočetla toto:
• Zhruba za 2-4 týdny po zavedení zeleniny je možné začít podávat maso. Je důležité díky obsahu železa, které se lépe vstřebává z potravin živočišného původu

Ale někde se tam i píše, kdy maso a kdy ovoce, ale přiznám se, že se mi to teď zcela nechce hledat 😝

sjussi
17. máj 2011

@cara.m tak na to mas jeste minimalne mesic tak se ti ani nedivim 😀

haniula
17. máj 2011

@cara.m zkouším, zkouším, ale ona to ignoruje... jdeme k neuroložce příští týden..

cara.m
17. máj 2011

@sjussi 😀 ale už to mám vytisknuté :o) má to tam rozdělené po měsících a i tabulky 😀

haniula
17. máj 2011

@sirael já dávám na oběd zeleninku... asi měsíc jsem dávala jen zeleninu a střídala kombinace... na večeři pak dostala kaši a šla spát... dáváme mléčnou, protože ta se rozdělává jen do vody... nemléčná se dává do mlíčka... neboj, na to dojdeš 😀

cara.m
17. máj 2011

@haniula a myslíš že už je třeba? Že to nechce ještě čas? Já mám pocit, že každý doktor to fakt posuzuje jinak. Dneska když jsem říkala doktorce že už se Adík přetáčí, tak říkala, že je šikovný, že to má urychlené. Že vlastně mají jako by korigovaně o měsíc méně a takže jako by mu byly 4 měsíce a něco.

sirael
17. máj 2011

@cara.m Jeeej ale fakt asi dobre skusit dat ju na brusko a rucicky pod nu. Ja to zajtra skusim a uvidim, ci aspon jednu vytiahne...🙂 Tak urcite casom na to pride aj sama, len mi jej je luto, ako sa chuderka pri tom trapi....😀 No sak to s tymi prikrmami to hej, ze zeleninku a potom ovocie a kasicky, ale kedy a kolko a tak, to je maturita...🙂
@sjussi A zeleninku si zacala davat kolko a kedy? Rano? A kasicku - to je kasicka ze sa da do flasky a cuca z flasky? Boze ja si fakt uz pripadam ako idiot....☹ 😀
@cara.m Fuha, dakujem za ten link - fakt super - zajtra nieco z toho skusime....🙂 Paraaada...🙂 Tie mudre veci ohladom krmenia je z toho co si mi raz posielala tusim to kojenie.net? No hlavna vec, ze som si to vytlacila - jaaaj, idem to ja hned vsetko este raz prestudovat....🙂

sjussi
17. máj 2011

@sirael tak zeleninu napred tak asi 3 lzicky,pak 6 a potom kolik snedl a pak ho jeste vzdy nakojim...dam mu to jako obed....a kasicku taky napred po lzickach ty prvni dva dny a pak uz z flasky plnou davku(200ml)a sam si vypije kolik chce..tu mu davam vecer

sirael
17. máj 2011

@haniula A v com je lepsia - teda v com je pre miminko rozdiel v mliecnej kasi a nemliecnej? 🙂 Ja si tu uz totizto pisem poznamky z toho co mi pisete...🙂

haniula
17. máj 2011

@sirael mléčná - ušetříš mlíčko a je rychle hotová a navíc je vynikající a sytá... nemléčná - musíš první udělat mlíko, pak do ní kaši, zasytí taky, ale zdá se mi, že málo.... Marky baští tu mléčnou a spí jak dudek...

sirael
17. máj 2011

@sjussi Jeeej, dakujem....🙂 Pisem si vsetko pisem.....🙂

haniula
17. máj 2011

@cara.m já si taky myslím, že má dostatek času... ale když chce vyšetření od neurologa, tak proč ne... přeci jenom je předčasně narozená... nechci ji zbytečně honit po doktorech, ale budu klidnější, když se na ní podívá odborník...

sirael
17. máj 2011

@haniula Dakujem za vysvetlenie....😀 Uz sa pomalicky zacinam orientovat....🙂 A este - aku prichut davas? 🙂

sjussi
17. máj 2011

@haniula tak to asi zkusim taky tu mlecnou...ja sem prave myslela ze mlecne by se nemeli,kdyz mleko by se nemelo tak do roku...

cara.m
17. máj 2011

@sirael jj je to z toho kojeni.net 😉 ručičky ne pod ní ale podél tělíčka 😉