icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cara.m
17. máj 2011

@haniula jasně, tím se nic nezkazí, když se na ni podívá 😉 a budete vědět a dá vám doktorka pokoj 😉

haniula
17. máj 2011

@sirael já první malé dávala mrkvičku od Hami, pak brokolici, pak jsem postupně přidávala bramor (mrkev s bramborem, brokolice s bramborem), pak jsme zkoušeli květák s bramborem, pak velkou zeleninovou směs... když snědla málo, tak dostala mlíko... ted už ne a normálně po jídle jí až za 3 hodiny, ale dávám jí po jídle napít čaje nebo šťávy... maso jsme dali teprve nedávno... a to ze skleničky (Hami zelenina s masem krůtím, kuřecím, telecím,..... - je to velký výběr!!!)

ivkaj
17. máj 2011

Holky, kupovaly jste na ty příkrmy i nějaké speciální lžičky? Mám dvě od Aventu (na kapky), ale přijdou mi docela tvrdé :-/

haniula
17. máj 2011

@cara.m no právě... u těch předčasně narozených nikdy nevíš, a než něco zanedbat, tak budu lítat radši po doktorech.... 😉

cara.m
17. máj 2011

@haniula jj já mám taky pocit, že jsme tam pečení vaření 😒

haniula
17. máj 2011

@ivkaj jéé! já mám takovou ohebnou... a mám dojem, že je z tesca... tahle... snad půjde vidět... značku nevím...

misag23
17. máj 2011

Holky, super, že tady řešíte příkrmy, aspoň jsem si pár věcí ujasnila. Ten odkaz na kojeni.net je super, už jsem si ho vytiskla a studuji 🙂 Určitě začnu nejprve zeleninou a až pak začnu přidávat ovoce. Jen nevím, kdy začít s kašičkou? Můžu ji začít dávat už při zelenině? A dáváte ji z lahve nebo krmíte lžičkou?

haniula
17. máj 2011

@cara.m já tam lítala kvůli malé a ted i kvůli sobě... zítra jdu na CT mozku a příští týden jdu s malou na neurologii... a pak jdu já k rehabilitačnímu doktorovi ohledně rehabilitací... maras!!!!

cara.m
17. máj 2011

@ivkaj a co zkusit siliconovou? ta by mohla být lepší

haniula
17. máj 2011

@misag23 já ji začla hned.. sice jsem ji dávala první místo jedné odměrky mlíka, byt byla mléčná, ale chtěla jsem pomalu... normálně jí to dávám z flašky... vycucne 200ml ani nemrknu a to normálně vypije 140ml mlíčka... kašičky nám chutnají... jinak mohu doporučit nutrilon rýžovou a Hami kaše... perfektně se rozmíchávají a nedělají hrudky... Sunarka dělá hrudky a musí se rozdělat metličkou.... a pak přelít do flašky... chutově je ale vynikající...

misag23
17. máj 2011

@ivkaj Taky máme od Aventu (zatím na kapičky) - modrou a bílou. Nejdřív to zkusím s nima a když nebudou vyhovovat kouknu po nějakých jiných.

cara.m
17. máj 2011

@misag23 já tam četla, že kaši určitě lžičkou. Ať si zvykají ji už normálně jíst. Nevím jak holky, já jsem zatím čistě teoretik 😀

cara.m
17. máj 2011

@misag23 teda nejsem, už jsem do malého cpala lžičkou rýžový odvar a Smectu 😝 😝 😝 😝 😝

misag23
17. máj 2011

@haniula Od Hami už máme nějaké koupené. A dáváš jí jeden druh nebo to různě střídáš?

haniula
17. máj 2011

@cara.m než bych ji nakrmila lžičkou je půlnoc a ona mi u toho usíná i tak... 😀 😀 do postýlk yji dávám už spící 😀 😀 podle krabice se neřídím ani náhodou 😀 😀 na kaše jsou spešl savičky, které mají vyšší průtok...

ivkaj
17. máj 2011

@cara.m a máš tip na nějakou značku?
@misag23 tak to máme žličky stejné 🙂

misag23
17. máj 2011

@cara.m No, já jsem to právě taky četla. Myslím, že to píšou zrovna na tom kojení.net. - mimochodem super odkaz, moc děkujeme, já jsem si ho hned vytiskla, jak si ho sem tuhle dávala. Vůbec mě nenapadlo se tam podívat, protože jsme bohužel na UM 😖 Ale kamarádka právě taky dává z lahvičky.

sirael
17. máj 2011

@cara.m 😀 Sak jasne - chuderku by som ju natrapila....🙂 Vedla telicka riadne - no uvidime ako zareaguje...🙂

haniula
17. máj 2011

@misag23 střídám... jí je to jedno... jeden večer má rýžovou nutrilonku, pak banánovou od Hami, pak sunarku rýžovokukuřičnou, pak hruškovou od nutrilonu a zkusím dát i broskvovou od Hami... aspon jí necpu každý den to stejné... nepřejí se toho... mě by se taky nelíbilo, kdybych měla každý večer to stejné... snažím se jí dělat pestrý výběr 😉 ... jsem asi praštěná.... 😀

misag23
17. máj 2011

@haniula Já jsem právě taky nakoupila různý druhy a pak jsem teprve přemýšlela, jestli mu to nebude vadit. Koukala jsem, že tam mám jak mléčné, tak nemléčné. No, uvidíme, jak mu budou chutnat. Asi nejdřív zkusím jednu a pak budu postupně přidávat. Tak ty je neděláš podle návodu, ale řidší, aby je mohla pít z lahvičky?

haniula
17. máj 2011

@misag23 ono i podle návodu je uděláš řidší... já se snažím je dělat, tak aby tekly z lahvičky... ale výživově je to dobré a syté, jinak by vůbec nespala do rána... navíc mám savičku od MAM, která má vyšší průtok, takže je to ok... a navíc MAM má přímo savičku i na kaše... je to č. 6 a já mám č.3... já ji taky první dala jen jeden druh, at si na ni zvykne a pak jsem postupně přidávala další... zatím mi neřekla ani na jednu ne... a tu hruškovou od nutrilonu doporučuji při zácpě... malou vždycky řádně pročistí 😀... ráno mám co přebalovat... 😀 😀 😀

sirael
17. máj 2011

@haniula Cize na kasicku treba kupit inu flasku - teda dudlik?
@misag23 A ty kedy chces zacinat s prikrmami?

misag23
17. máj 2011

@haniula děkuji za info 🙂 Tak já mám zatím přebalovat co každé ráno 😀

cara.m
17. máj 2011

@ivkaj no já si dneska objednala od Beaby http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=24394620&tab=4 ale jaká bude ještě nevím. Jak dorazí, můžu napsat. A ještě mám doma jednu od Chicca, - teď jsem ji zkusila rozbalit a je taky měkká http://www.mall.cz/jidelni-pomucky/chicco-lzick...

misag23
17. máj 2011

@sirael Chci začít za dva týdny na ukončeném 4. měsíci. Jsme na UM, tak myslím, že nám nic nebude bránit. Už teď mi přijde, že mu mlíko nestačí, ale vydržíme 😉

cara.m
17. máj 2011

@misag23 ona i v otázkách a odpovědích rozepisuje příkrmy, tak taky jukni 😉 Jsem ráda, že pomohlo 😉 Mě se líbí, že to tam má hezky popsáno a i ty tabulky

haniula
17. máj 2011

@misag23 my museli taky čekat.. moc jí mlíčko nestačilo a ted je to perfektní... v noci se už nebudí... vzbudí se až v 6 ráno... prostě super!!!

sirael
17. máj 2011

@misag23 Ved prave, my sme na tom uplne tak isto, len uz o tyzden mozeme zacat....preto som potrebovala doplnit info, lebo fakt je to hrozne zlozite - teda takto na zaciatok mi to tak pride...🙂 Tak som zvedava, ako bude malej chutit....🙂

cara.m
17. máj 2011

@sirael no Adík ze začátku byl jak lachtan 😀 😀 😀 vím, že holky to tady psaly, že to děti hned udělají a Adík ne. Vždycky rezignoval 😀 ale pak se to zlomilo 😀 😀 😀 a já z toho měla Vánoce 😀

sirael
17. máj 2011

@cara.m No som zvedava, co napisem zajtra ja, co spravila...😀