Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@sirael já první malé dávala mrkvičku od Hami, pak brokolici, pak jsem postupně přidávala bramor (mrkev s bramborem, brokolice s bramborem), pak jsme zkoušeli květák s bramborem, pak velkou zeleninovou směs... když snědla málo, tak dostala mlíko... ted už ne a normálně po jídle jí až za 3 hodiny, ale dávám jí po jídle napít čaje nebo šťávy... maso jsme dali teprve nedávno... a to ze skleničky (Hami zelenina s masem krůtím, kuřecím, telecím,..... - je to velký výběr!!!)
Holky, kupovaly jste na ty příkrmy i nějaké speciální lžičky? Mám dvě od Aventu (na kapky), ale přijdou mi docela tvrdé :-/
Holky, super, že tady řešíte příkrmy, aspoň jsem si pár věcí ujasnila. Ten odkaz na kojeni.net je super, už jsem si ho vytiskla a studuji 🙂 Určitě začnu nejprve zeleninou a až pak začnu přidávat ovoce. Jen nevím, kdy začít s kašičkou? Můžu ji začít dávat už při zelenině? A dáváte ji z lahve nebo krmíte lžičkou?
@misag23 já ji začla hned.. sice jsem ji dávala první místo jedné odměrky mlíka, byt byla mléčná, ale chtěla jsem pomalu... normálně jí to dávám z flašky... vycucne 200ml ani nemrknu a to normálně vypije 140ml mlíčka... kašičky nám chutnají... jinak mohu doporučit nutrilon rýžovou a Hami kaše... perfektně se rozmíchávají a nedělají hrudky... Sunarka dělá hrudky a musí se rozdělat metličkou.... a pak přelít do flašky... chutově je ale vynikající...
@cara.m No, já jsem to právě taky četla. Myslím, že to píšou zrovna na tom kojení.net. - mimochodem super odkaz, moc děkujeme, já jsem si ho hned vytiskla, jak si ho sem tuhle dávala. Vůbec mě nenapadlo se tam podívat, protože jsme bohužel na UM 😖 Ale kamarádka právě taky dává z lahvičky.
@misag23 střídám... jí je to jedno... jeden večer má rýžovou nutrilonku, pak banánovou od Hami, pak sunarku rýžovokukuřičnou, pak hruškovou od nutrilonu a zkusím dát i broskvovou od Hami... aspon jí necpu každý den to stejné... nepřejí se toho... mě by se taky nelíbilo, kdybych měla každý večer to stejné... snažím se jí dělat pestrý výběr 😉 ... jsem asi praštěná.... 😀
@haniula Já jsem právě taky nakoupila různý druhy a pak jsem teprve přemýšlela, jestli mu to nebude vadit. Koukala jsem, že tam mám jak mléčné, tak nemléčné. No, uvidíme, jak mu budou chutnat. Asi nejdřív zkusím jednu a pak budu postupně přidávat. Tak ty je neděláš podle návodu, ale řidší, aby je mohla pít z lahvičky?
@misag23 ono i podle návodu je uděláš řidší... já se snažím je dělat, tak aby tekly z lahvičky... ale výživově je to dobré a syté, jinak by vůbec nespala do rána... navíc mám savičku od MAM, která má vyšší průtok, takže je to ok... a navíc MAM má přímo savičku i na kaše... je to č. 6 a já mám č.3... já ji taky první dala jen jeden druh, at si na ni zvykne a pak jsem postupně přidávala další... zatím mi neřekla ani na jednu ne... a tu hruškovou od nutrilonu doporučuji při zácpě... malou vždycky řádně pročistí 😀... ráno mám co přebalovat... 😀 😀 😀
@ivkaj no já si dneska objednala od Beaby http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=24394620&tab=4 ale jaká bude ještě nevím. Jak dorazí, můžu napsat. A ještě mám doma jednu od Chicca, - teď jsem ji zkusila rozbalit a je taky měkká http://www.mall.cz/jidelni-pomucky/chicco-lzick...

@haniula jasně, tím se nic nezkazí, když se na ni podívá 😉 a budete vědět a dá vám doktorka pokoj 😉