Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Dievcata, co je dobre na to, aby sa babo na MM vykakalo? Hanka zvykne kakat kazde 2 dni a teraz je uz 5-6 dni bez kakania a je nervozna - nervozna moze byt aj zo zubov, tak teraz neviem, co ju trapi. Uz som masirovala brusko, ale to sa len vyprdkala. Skusila som jej teplomerom pobehat v ritke namiesto rektalnej rurky, ale to sa zase len vyprdkala. Tak ja uz neviem. Prikrmy este nepapame, takze ani neviem, co jej mozem dat.
Ty jo holky, ještě, že to tu řešíte. Už jsem nad těma příkrmama přemýšlela a říkala jsem si, jaká to bude věda. Ještě, že jste tu vy a poradíte, takže se nebojím, že bysme to nezvládli. 🙂
Ta naše opice se normálně začala vymršťovat z lehu do sedu a chce sedět !!!! Vůbec nevím, co s ní !!!
Taky to vaši prckové dělají?
ahojte maminy. rozmýšlam nad kúpou hracej deky. mám aj kresielko, ale tam už mi vydrží len chvílu. potrebuje sa vrtieť a mrviť. 🙂 máte ju niektorá? neviem sa rozhodnúť akú kúpiť. alebo či vôbec ju kúpiť, či to nebude zbytočné. takto sa mi hrá len na rozloženom gauči. dám mu hračky okolo a takto sa hráme. čo vy na to? ďakujem vopred za rady. 🙂
@albao Adík nekadil třeba 14 dní (chi jsme extrémy no, buď kadíme pořád nebo vůbec 😀 ) ale je to u kojených dětí ok. Ale pokud si myslíš, že to dráždí, dala bych rourku. Jednou měl Adík taky trápení, byl neklidný, už jsem nevěděla co, tak jsem u dala rourku, vykadil se a najednou byl klid.
@monik1 k, poslem pak mailom knihu 😀 😀 😀
mala spava pri mne, tiez tak zhruba od tretej, tak isto mame dva 90 cm matrace a presne ako ty, nechcem, aby spal v diere, tak spi blizsie pri mne, ja som si akurat na nej vsimla, ze sa pocas noci ku mne vzdy natlaci, ja sa odsuniem a ona sa zas natlaci, tak som sa prestala odsuvat a spime nalepene na sebe, ale aspon sa ja viac vyspim a mala spi kludne 😀 😀 😀 takze som na tom nejak podobne ako ty, kym este spavala na perinke-zavinovacke, tak bola v strede, ale som 2x zastavila manzela pri obracani, skoro ju prilahol 😝 😝 😝 tak radsej pri mne, aj ked mi uz par krat dala v noci facku, resp. ja som ju jemne buchla po hlavicke, ale nikdy sa nezobidila ci neplakala 😖
dufam, ze si na to nezvykne natolko, ze bude vyzadovat moju vonu pri spani 😒 😒 😒 potom asi budem zo 2 dni nosit na sebe nejakeho plysaka a davat ku nej spat 😀 😀 😀
@knedluska Fuha a to ako myslis, ze sa vymrstuje do sedu?
@zuzu1983 Ja hraciu deku len a len odporucam...🙂 Aj Saska sa hrava na gauci, ale uz ked sa stale toci na brusko, tak by som neustale musela byt pri nej a takto, ked nieco potrebujem spravit, dam ju na deku, dam okolo nej hracky a pekne sa hra sama aj pol hodinu a ja si mozem porobit. Alebo aj pod hrazdiku. Ta je tiez na nezaplatenie...🙂 Deku mame z Ikei - su na nej aj rozne zvieratka - piskaju, kvetinky sustia, je tam zrkadielko, proste fakt super vec...🙂
@zuzu1983 taky doporučuju, my máme tuto: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=41575363&tab=0 😉
@neposedna jj, tak ty děti jsou jak magnety, přesně jak píšeš, Domča se ke mně připlazí, já se odsunu a pak mi zbývá na spaní těch 30 cm 😀 😀 😀 My jsme s manželem domluveni, že ho v noci vždy vzbudím a řeknu mu, že tam malého dávám, jinak on by ho taky přilehnul 😠
tak jsme byli venku, na krátký rukáv to tam ještě není, měl body s dlouhým rukávem 😉 objela jsem vesnici cca 45 minut a jenom jsem otevřela vrátka na naší zahradu a malý oči dokořán 😎
tak ta moja drobina dala zas 30 min spanok a uz sa vyskiera 😀 😀 😀
volím tři roky. Doufám, že těch 22 týdnů neplatí i abych si zvolila 3 roky? Já někde četla, že do devátého měsíce. To bych jaksi už nestihla s tím, že jsme dříve narození 😕
@cara.m těch 22 týdnů je na dvouletý rodičák 🙂 takže u tebe je to v klidu 🙂
@neposedna my si dali 45 minut spánku a teď mu tu pouštím na youtube písničky 😀 😀 😀
@albao zkus trošičku fenyklového čaje, vím, že kojené děti nepotřebují čaj, ale já malému tak celkem za den dám 6 lžiček fenyklového čaje a prdí i kaká hezky 😉
@albao ak si si nie ista, ci je nervozna z nekakania alebo zubov, tak mozno to budu predsa zuby...netlacila by mala, alebo nekrcila nozicky ak ju boli brusko?
nam šimi kaka raz za 10-14dni, a ked sa uz vykaka, tak je sam prekvapeny ze co sa to stalo 🙂 ked bol male babo tak kakal kazdy den aj niekolkokrat, ale razom sa to zmenilo...no a ti poviem, vtedy som mu pchala do ritky rurku aj teplomer a aj tak sa vykakal kedy on sam chcel. samozrejme ze to bolo v poradni 😀
ale ked ho teraz pred tyzdnom fasa pobolievali zubky tak kakal kazdy den...som ti asi neporadila 🙄
@zuzu1983 hracia deka je super, maly tam ma stale co objavovat. aj ked sam sa este moc nezahra, ak tak 2 minuty, potom sa uz stazuje. ale vzdy sa potesi ked zbada jeho zvieratka a usmeje sa na ne ked ho tam davam. my mame tuto: http://www.detska.sk/hracky/77-hracia-deka-trop...

@cara.m jo to jsem taky ráda, že kojím, protože prsem se vždy na 100% uklidní 😀 😀
@sjussi jasný, asi to moc řeším 😉 Já od dvou měsíců prý baštila krupici a pudink a jaká je ze mně šikovná baba, že? 😀 😀 😀 No ale dle rad starší generace z rodiny bych Dominikovi měla máčet cumel v medu a cukru, aby si ho vzal 😝 😀 Včera mi moje babča taky řekla, že to moc řeším prý "Uvař mu na noc krupicu a uvidíš jak bude spát" 😀 😀 😔