icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sirael
18. máj 2011

@cara.m Saska si uz zvykla na to spinkanie cez den v postielke a je to uplne super....🙂 V kociku spinka akurat rano a potom este 2 alebo 3x v postielke...🙂 Sice doma nemozem buchotat, ale aspon ju nic nerusi ako vonku....🙂
@knedluska Ahaaaa...🙂 Tak takto sa aj saska o to pokusa...🙂 Ja som sice bola proti, ale vcera ju mama chytila za rucicky a skusila pritiahnut a mala sa sama pritiahla a normalne si sadla! som cumela jak puk! Ona by fakt uz tusim najradsej sedela a pozerala televizor...😀

misag23
18. máj 2011

@cara.m Super, mrknu i na ty otázky a odpovědi. Určitě si tam ještě pár věcí ujasním. Už se nám to blíží 😉
@sirael Mně to taky přijde hrozně složité, ale až to vyzkoušíme, tak to určitě zas taková věda nebude 😀

misag23
18. máj 2011

@monik1 Moni, my takhle spíme spolu ráno (ale beru si ho k sobě až tak kolem šestý). A přesně jak píšeš, on se roztahuje a já mám malý kousíček pro sebe, pak si vždycky přeležím ruku 😀
Jenom v krátkým rukávu jsme venku ještě nebyli, ale zítra nebo v pátek to už asi zkusíme, pokud vyjde předpověď 😉

markysek2
18. máj 2011

ahoj holky, tak se hlásím z poradny..máme 6,52kg a 64cm....doktorka se mě ptala, kolik sní mlíčka (cca900ml) a jestli má hlad....a jelikož při tomto množství přibral 1,3 kg (přesně za měsíc) a nemá hlad a v nocí spí v kuse víc než 6 hodin, tak mi řekla že není nutné s příkrmama začínat......že zatím bych mu ubrala dávku mléka a z kaší by moc přibíral..že prospíváa že pokud nebude mít hlad tak není třeba začínat před tím 6 měsícem, případně začít tou kaší kdyby v noci méně spal......takže pokud to vyjde tak asi začnu přikrmovat až v 6. měsíci i když krmíme UM...jen doufám že mi za měsíc neřekne že jsem měla dávno začít 😖 😖 😖
jinak mě dneska dojala teprve ve 4. měsíci zjištovala zda pase koníčky a když jsem řekla že už se obrací tak řekla že to ještě nemusí..takže jsme podle ní napřed 😀 😀 😀
jinak očkování v pohodě, pár slziček bylo...trochu víc než minule, ale jinak švanda, švanda 😀 😀 a zatím jsme bez reakce, uvidíme večer

misag23
18. máj 2011

@sjussi A jakou si nakonec vybrala - mléčnou nebo nemléčnou? Já to teď taky strašně řeším 😀
@zuzu1983 My máme tuto http://www.uberusky.cz/eshop-polozka-464-7858 a jsme s ní moc spokojení. Nejvíc se mu zatím líbí hrací sluníčko u toho se vždycky chechtá 🙂

sjussi
18. máj 2011

@misag23 nemlecnou ale jak posloucham haniuli tak zkusim mlecnou

albao
18. máj 2011

@sirael az 7 dni? Ja som myslela, ze len 5. Asi to fakt budu zuby

@cara.m 14 dni? Wau :o) U nas bolo bezne 2-3 dni, preto som zaskocena. ALe vratili sme sa z prechadzky a prisla pokadena 😀 Takze u nas mame novy kakaci rekord! 😀

@monik1 diky, zapisem si! ;) Sice sme pred chvilkou kakali, ale pre dalsiu prilezitost si to zapamatam. Ja uz si tu fakt pisem poznamky ako v skole 😀

@louisiana jej, aj vy kakate tak zriedka? No tak uz prestavam mat z toho nerviky. Budu to zrejme tie zuby! Aj to ma miatlo, lebo minuly tyzden ked ju boleli zuby, tak kakala aj kazdy den dva razy. A teraz uz dlho nic a pritom nam vcera zacali zase tie place. Ale budu to fakt zuby!

sjussi
18. máj 2011

holky nekdo tady psal o nejake nevim jestli kasicce nebo necem ze se to muze podavat i studene,je to v krabicce jako fruko...chtela bych vedet co to je a jak se to jmenuje...jestli nekdo vite co myslim budu rada 😀

sjussi
18. máj 2011

@cara.m asi je diky moc 😉

kostri
18. máj 2011

@sirenita podla mna je to jedno,samozrejme ze by malo byt mimino pekne oblecene 😎 😀 nasa mala rifle 😨 😀 ale mne to bolo uplne jedno co maju deti na sebe,len nech to nie su spinave teplaky 😅 😉
@neposedna to mam aj ja niekedy ze neviem hodinu zaspat 😝 ja chodim kolo deviatej spat..no tak aj ja zas vyskusam ten sportak,aj mne sa da dat do lahu,tak hadam budeme uspesni 😎 a davas jej aj nejake hracky do sportaku?
@maova kazde dieta a vie naucit spat-sa vola ta knizka 🙂
@lolelole no to mate naozaj pekne zaspavanie 😵 my to zacneme trenovat teraz ked uz budeme na dome

kostri
18. máj 2011

@lolelole myslim ze vacsiu cast prespi a potom si budete robit prestavky,ak bude treba..ja som s takym malym tak dlho necestovala,ale myslim,ze by ho mohli zaujat hracky na chvilu a potom hudba-zoberte nejake detske cdcka
@misha8 naaa,co nam tak pistia tie devuchy? 😅 sak mam v usiach zalahnute 😅
@haniula to je dobre ze sa malej paci v satke 🙂
@lolelole a v tej trave pozor na klieste 😕

kostri
18. máj 2011

@luuca1 mala to ma akurat teraz,neodsavam jej,lebo viem,ze by jej nic neslo,davam jej na striedacku mar a nasivin a cakam kym to prejde 😒 uz to ma asi tyzden 😒
@zuzu1983 ja zacinam od ukonceneho 6mesiaca 🙂 budeme si vymienat rady 😉
@albao aj zuzka si pyta dost casto,ale myslim,ze je to tym teplom,potrebuju sa aj napit trochu 😉
@cara.m kolko krat za den si trenovala pretacanie?teda nie ty ale adik 😅 a jak naklekavate? 😕 ked je na bruchu?
@elzu ej to je betarka,ta tvoja johanka 😵 😉

kostri
18. máj 2011

@knedluska ani zuzanka moc casto nie je na podlozke,skor na rukach alebo vo vajicku,ona je totiz vacsinu casu vonku na dvore,kedze prerabame barak

cara.m
18. máj 2011

@kostri jj na břichu, vyšpulí dupku klekne na kolínka ale předek je zarytě na místě 😀
já nevííím 😨 tak nějak když mě napadlo a potřebovala jsem ho zabavit 😀 ale řekla bych, že to naklekávání mu stimuluje nový cvik co máme z rhb.

kostri
18. máj 2011

@louisiana neboj sa,urcite neprides o mlieko 😉 po kazdom napapani,das ete cucnut a aj tak budes vacsinu dna este kojit..aj v noci(teda ja 🙄 😀 )a babatko si vytvori tolko mlieka kolko potrebuje 😉 len netreba davat cajiky,staci cista vodicka,ak treba,inak staci mliecko 😉 mne sa hanka odstavila v 18mesiacoch,ale zato ze som jej zacala davat cajik z poharika s naustkom🤐
@cara.m presne aj ja na to myslim,ze jak je mi dobre ze v noci len vytasim prsko a spim dalej..ale kolko krat 😒 no,neva 😀 😅

kostri
18. máj 2011

@albao nemyslim ze musi kazdy den kakat,kamoskina mala kaka len raz za 5-6dni,myslim,ze je to ok,zapchu nemoze mat 😉
@knedluska ano aj zuzka to robi,chvilu je necham sa pojedovat a potom ju vezmem na ruky 🙂
@neposedna kludne jej mozes dat na noc aj svoje triko do posteli 😉 ja som davala hanke 😀 raz mala taky zly vecer,ze plakalaaaaa,tak som ju rychlo okupala,napapala sa,supla som ju do postielky,ona zacala zas plakat,rychlo som vyzliekla tricko co som mala na sebe a svacla som ho do postielky a bolo ticho 😅 😀

kostri
18. máj 2011

@markysek2 no sikulkovia ste 😉
@cara.m to by som aj ja potrebovala vediet,jak malu stimulovat 😒 ale sak volajako sa hadam prekotime 😀

kostri
18. máj 2011

no,co nove u nas..tak ten cipok som potom dala a samozrejme ze sa mala pekne v klude napapala a zaspala,takze jej ho vecer davam,ale musim si nastudovat ako dlho jej to mozem davat a ake prestavky mam robit a tak 😒
inak vstala jak som planovala,tak kolo pol desiatej,dala som jej dudlik a spala dalej,no potom sa zobudila a ja ze ktovie kolko je hodin,tak som je dala prsko,lahli sme si spolu a ona sa zacala jedovat a a pistat a vyskat 😲 tak som sa zlakla,hned som ju dala naspat a dala som jej dudlik a ona zaspala,kuknem na hodiny a bolo pol jedenastej 😅 😖 tak som sa rozhodla ze druhu noc jej skor jak po pol noci prsko neponuknem,tak sa to opakovalo,najskor o pol desiatej dudlik,potom o pol jedenastej zas bola hore,ta zas dudlik,ale furt sa mrvila a ked som jej uz treti krat davala dudlik 🙄 tak som jej dala radsej prsko,teraz si ho zobrala bez problemov a zaspinkala..no,som z toho jelen 😖 😀
@cara.m vy spite zas celu noc?kolko noci vam trvalo take caste vstavanie?

cara.m
18. máj 2011

@kostri na to překulení jukni na ten link, co jsem tu dávala včera. Teda jestli Ti to zase půjde 😉
A to naklekávání si myslím, že má z tohoto: Když pase koníky, tak mám chytnout za pravou ručičku - jako by za ramínko a ručičku, prostě ji zpevním a levou nožičku dám tak, že patička se dotýká řitní rýhy (kolínko je vytrčeno ven do boku) a pak naopak. Píše se to blbě, asi je to nepochopitelné, co tím chce básník říci. Myslím, že to ho stimuluje směrem k lezení. Ale pravý důvod proč to máme cvičit nevím 😀

cara.m
18. máj 2011

@kostri ehm zrovna teď tři noci vstáváme často 😒 kolem 23:00 až 24:00, pak kolem třetí a pak kolem půl čtvrté 😝 tak nevím co se děje 😨 a doufám, že brzy to přejde a budeme zase ve starých kolejích tj. vzbudí se jen jednou a to ve 3.

misha8
18. máj 2011

@sjussi ano tie od 5 mesiaca

misha8
18. máj 2011

@sirael kašičky su doporučené ako posledné davať k prikrmu každa mamina si spraví po svojom ale mne rano a večer pekne spapá 150 UM tak zatiaľ nedávam 🙂
@zuzu1983 ja som veľmi spokojná z dekou na zemi 😉 môžeš isť v kľude na wcko a nebojíš sa že ti zletí omylom dole zo sedačky aj ked je určite obložený ...malá sa môže otáčať pekne aj si tam schrupne ja som spokojná 🙂

misha8
18. máj 2011

@kostri hehe ti poviem iné výšky dava 😀 😀 😀

misha8
18. máj 2011

no Laura sa začala sama hupať v kresielku rozhojdá sa nohami a hupe sa aj dve hodiny 😀 😀 😀

misha8
18. máj 2011

a musíme sa pochváliť ide spinkať o 20 -21 hod a spinkáme do tej pol 6 😉 napapá sa a ešte vykecava alebo zaspí v postieľke alebo u mna do tej 8 😉

sjussi
19. máj 2011

@misha8 to se mas my ted uz tyden vstavame v 5 ale dnes prekvapive az v 7,ikdyz ty uz sis to vstavani vybrala...na zacatku ste myslim vstavaly ve 4 ze?

cara.m
19. máj 2011

Tak my máme asi spurtíka, protože už další noc jsme byli 4 x vzhůru 😝 😝 😝 😝 😝

cara.m
19. máj 2011

Teda doufám, že je to spurtíkem, že to není nějaký nový zvyk 🤐

cara.m
19. máj 2011

Jinak včera jsem našla paní co šije vložky do sportovních kočárků a vypadají mooooc hezky. Má velký výběr a cena hodně hezká, tak jsem si hned dvě objednala i s návlekem na madlo ať ho může Adík pak vesele cucat 😀 Taaak až dorazí, začnu chystat sporťák a můžeme pomalu zkoušet v něm vyrazit. To tuším už budeme mít půl roku, tak by to už šlo? Co myslíte? Samozřejmě ho dám do lehu. Holky může být i např. polosed? Chci se na to zeptat fyzioterapeutičky, ale třeba jste se už některá ptala?