icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

zuzu1983
19. máj 2011

@kostri ok. som za. 😉

sjussi
19. máj 2011

@cara.m tak ja se sice nikoho neptala ale tenpolosed ma jak v autosedacce ne?tak to myslim na chvilku nevadi,kdy tak nebude cely den

kamusek
19. máj 2011

@cara.m Myslím, že polosed v půl roce už jo. Bavili jsme se o tom s paní doktorkou ve cvičení a říkala, že už od 4 měsíců může dítě "jakoby sedět" na klíně, ale musí být celou oporou opřené o nás, aby nezatěžovalo svoji páteř. Třeba mi máme autosedačku Peg perego a tam malá taky úplně neleží. A to už je od 0 měsíců....Bere se to samozřejmě, že tam nestráví celý den, ale určitě i ty malého Adámka nenecháš v kočárku celý den 😀

cara.m
19. máj 2011

@sjussi
@kamusek holky děkuji! Noooo v kočárku mi určitě celý den nevydrží 😀
To je taková malá vzteklina! On nevydrží chvíli v jedné pozici. Leží na bříšku, za chvíli se začne vztekat, přetočím ho na záda, vzteká se a jde zase na bříško 😒 Takže to tu tak střídáme a Adík si u toho stále stěžuje 😨

albao
19. máj 2011

@cara.m 😀 aj Hanka sa chce stale tocit, ale zatial to vie len jednym smerom a potom krici 😀
Inak pre miminka v tomto veku je velmi zdrava poloha, kde ma chrbtica tvar "C", takze zadocek hore, brusko hore - skus pozriet ako sa ti to da nadstavit 😉
Hanka vydrzi v kociku dlho, vcera sme 4 hodiny behali po meste a z toho spala len pol hodinku, velmi ju to fascinovalo. A ked sme sa zastavili na kavu (co bola pre nu nuda), tak si chytala nozicky a pretacala sa. Normalne lutujem, ze nemam popruhy aj v hlbokom kociku, lebo obcas to vyzeralo, ze sa prevali cez kocik 😝 😀

misha8
19. máj 2011

@sjussi ani nehovor to bolo vyše mesiaca 😖 o 3 -4 a už nechcela zaspať a k tomu revala to bolo najhoršie ....teraz super musím zaklopať 😉
@cara.m polosed určite môže byť ved my mame reflux a od 2 mesiaca je vo zvýšenej polohe pretože to inak ani nešlo doktorka mi sama povedala že kresielko alebo vajíčko po najedení v pohode ..takže polosed v 5 mesiacoch si myslím že je OK

cara.m
19. máj 2011

@albao tak to máš super, já nemám odvahu si zajít někam sednout. Chci jít s kámoškou na palačinky tady kousek, ale jim tam strašně dlouho trvá příprava. A mám obavy, že než mi to donesou, Adík bude vřeštět a budeme muset domů. On když se rozhodne, že se mu někde nebo něco nelíbí, vřeští a nezklidní ho nic 😒
@misha8
@albao zkusím ten sporťák vytáhnout a vyzkoušet polohy 🙂

misha8
19. máj 2011

@cara.m ja som už skúšala športovú verziu bolo by to ok polosed alebo skôr pololah 😀 ale malá sa mi ešte zošuchuje tak ešte počkám do toho pol roka

albao
19. máj 2011

@cara.m urcite to vyskusaj! Hanka je velky placko, ale toto mi nastastie funguje! Raz tam dokonca zaspala, bol tam taky prijemny hluk. A ked mrnci, vacsinou si sadnem tak, aby som mohla jednou rukou drncat s kocikom 😀 Som prekvapena, ale vonku place ovela menej nez doma, takze kludne to skus 😉

cara.m
19. máj 2011

@albao no Adík venku na zahradě taky spinká a nepláče. Ale když mi třeba přišla kamarádka s mimčem na zahradu, sěděly jsme a Adík se probral, nakojila jsem a pak už tam prostě nechtěl být a řval a řval a řval až jsem ho musela odnést domů manželovi, protože nechtěl ani počkat, než se napapá druhé miminko. A z toho já mám celkem trauma 😀 on totiž když brečí, tak to jde hooooodně slyšet. Viz. tato fotka v albu https://www.modrykonik.cz/fotoblog/cara.m/album... 😀 to jsme šli poprvé do restaurace, než přinesli jídlo, ok, jak ho přinesli začal vřeštět 😀 a musela jsem s ním být na chodbě 😀 a vřeštěl až do doby, než jsme sedli do auta, tam spokojeně usnul 😀

ajkalc
19. máj 2011

po čase som sa dostala k citaniu 😢 😢 nestiham sem chodit 😖 😖 no a vidim,ze niektore ste mali problem so spanim babatiek. to bolo sposobene tym,ze bol spln mesiaca. vtedy 2-3 dni babetka zle spia.my sme toto spozorovali uz pred 3 mes. Maxik si vtedy celu noc mrnka,zle spi.ale ked ten mesiac skonci,co bolo dnesnu noc,tak prespi skoro cely den,cize dnes.a zas bude cely mesiac fajn,az do najblizsieho splnu.mne cez den spinka tak do siedmej rano,ale ked je spln,tak po 3 dni mi vstava az o deviatej.dohana noc.a mame potom cely rezim v prdeli 🙂 🙂

albao
19. máj 2011

@cara.m jaaaj, tak to poznam, take trauma 😀 Uzili ste si! Ja si doteraz pytam rovno ucet s objednavkou, aby som bola pripravena vystartovat 😀

cara.m
19. máj 2011

@albao 😀 😀 to je dobrý nápad, ale já mám obavy, abych nevystartovala ještě před tím jídlem 😀 😀 😀 😀 😀 jsou to tyrani 😀

misha8
19. máj 2011

toto poznám boli sme si sadnúť asi trikrát a bolo to vonku a reeeeeeeeeeeeeev 😀 😀 😀

albao
19. máj 2011

@ajkalc fiha, ze by to bolo tym? Zacnem si to asi sledovat

@cara.m 😀 😀 nasi mali tyrani, veru hej.

louisiana
19. máj 2011

baby neuverite, šimiho som nakrmila o 19:15 teror do 20:15, potom zaspinkal a vstal az o 4:10!!! nakojil sa a vstal o 6:00, vydrzal byt v postielke do 6:20 a potom sme uz vstavali. parada. a teraz dufam ze sa to nepo.er. lebo som to sem napisala 😀
je to moj velky chlap, v piatok bude mat 5mesiacikov 😀 😀 😀

markysek2
19. máj 2011

@louisiana tak jestli jsi na tom tak jak já se štěstím tak určitě 😀 😀 😀 ..protože zatím co jsem napsala tak během chvilky bylo jinak..např. včera jsem psala že nemáme tplotu po očkování...na úkor toho jsem kolem něj běhala celou noc a bud mu měřila teplotu (asi 3x z toho jednou před krmením) a nebo krmila a nebo přikrývala, protože mu byla zima, spal jen pod plínou když měl horečku aby se nepřehříval, pak jsem ho zase odkrývala 😒 😒 😒 mám o zábavu postaráno 😀 😀 😀

ellahop
19. máj 2011

no tak tomasko je co sa spolocenskeho zivota tyka v pohode. prave predvcerom sme boli s kamoskou na kavu, vonku na terase pri fontane, este pred tym rehabitacie a nasa dr. a maly asi tym ako bol od tych doktorov unaveny tak krasne spal. jedine co mi vadilo bola trojica panov, ktori sa rozhodli hulit ako tovarenske kominy tzn. jednu za druhou. ale potom sme si presadli a bolo vsetko v pohodeeeeee.

misag23
19. máj 2011

@misha8 Laurinka je holka šikovná 🙂
Jinak my s manželem nebo i s kamarádkou chodíme na terásky docela často a malý je v pohodě. Většinou si to naplánujeme tak, že mu tam dám najíst a pak když nechce být v kočárku, tak ho nechám chvíli venku koukat. Je fakt, že někdy jím jídlo studené, protože musím počkat až dojí manžel a vezme si ho. Ale naštěstí nám neřve, jen prostě nechce být v kočárku 😀

misag23
19. máj 2011

@ellahop Jj, ty jsou nejhorší. Taky vždycky koukám, zda kolem nás nikdo nekouří 😠

cara.m
19. máj 2011

@ellahop já chci takyyyy, já už ani nevím, co to je si jít někam sednout. A to já byla společenský tvor. Kuřáci mi taky děsně vadí, ale chodím do nekuřáckých restaurací ale venku se jim asi nevyhnu 😒

albao
19. máj 2011

@ellahop jej to poznam! Raz som sa zastavila v cukrarni vonku. A pani predavacka si vysla vonku pofajcit a samozrejme ze si zapalila vedla Hanicky 😠 Uz nas tam neuvidia!

sjussi
19. máj 2011

@cara.m taky bych nekam sla,asi premluvim mamku a kamosku a o vikendu to pujdem vyzkouset.ja ani nevim jak by maly reagoval ale nejspis by nechtel byt v kocarku ale kdy bych ho vytahla tak by byl ok.Ja sem nikde od te doby co sem lezela v nemocnici,co je od listopadu,ani nebyla...vlastne jo vecer s manzou a segrou a jejim pritelem na veceri,ale to byla rychlovka a navic sem porad premyslela jestli maly spi nebo taak,ikdyz mi mamka slibila ze kdyby se probudil tak hned zavola. 😀 prooste nervoooza 😀

sirael
19. máj 2011

@kostri Ak zistis, ako dlho sa tie cipky mozu davat, tak daj vediet, lebo ja som to nikde nedocitala...☹ Ale aj nam pomahaju....🙂
@misha8 Tak uvidime, ci prejdeme aj na kasicky alebo nie......este neviem....🙂 No sikulka je Laurinka - sama sa hupka....🙂 Tak aspon stihas aj nieco robit, nie? 🙂 Inak Saske sa na deke este nepodarilo zaspat....🙂 Ona fakt nezaspi nikde inde okrem kocika (obcas) a postielky....🙂
@cara.m Juj tak ja dufam, ze moze byt mminko v polosede, lebo my mame este vanicku, ale da sa zvysit opierka a uz sa parkrat stalo, ze so Saskou tam na prechadzke bolo na nevydrzanie, tak som jej to zvysila a bola v pololahu - v polosede a bola tichucko, ked vsetko obdivovala...tak snad sa to uz moze....🙂

sirael
19. máj 2011

@sjussi @cara.m My sme tiez boli len raz s malu vonku posediet a taky rev spustila, aj ked som ju na ruky zobrala, ze ani nemam velmi odvahu s nou niekam ist....☹ Ale tak verim, ze ked uz budu sediet a bude v sportaku, tak snad to bude lepsie....🙂 My sa mozeme jedine prechadzat....☹ Ale v sobotu ideme prvykrat grilovat a mala bude s nami na dvore, tak uvidime, ako to prezijeme....🙂

kamusek
19. máj 2011

@misag23
@cara.m Naše malá je naštěstí taky společenský tvor 🙂 Už jsem byla několikrát s kamarádkou na kávičku nebo třeba nakupovat a ona je spokojená v kočárku nebo v autosedačce, kterou připevním na spodek kočárku. Někdy spí, někdy leží a kouká. Samozřejmě nesmí mít hlad, to pak jde vše stranou 😀 Ale minule se mě kamarádka ptala, "kde se tomu mění baterky" 😀 Že je tak hodná....Jsem se musela smát 🙂

kamusek
19. máj 2011

Holky, prosím vás, co máte pro prcky pěnové puzzle na zem, můžu se zeptat, kde jste je kupovali? Děkuji 🙂

sjussi
19. máj 2011

@sirael grilovat uz sme zkouseli a na dvore to nastesti vydrzel 🙂

cara.m
19. máj 2011

@kamusek mám já koupila tady http://maly-genius.cz/produkce?page=shop.browse... koupila jsem to 16 mm i se zakulacenými rohy a spokojenost 😉

sirael
19. máj 2011

@sjussi No ved uvidime my v sobotu...🙂 Ked tak vsetci budu grilovat a my sa budeme striedat pri malej vnutri na deke....🙂