Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
A ohříváte to v té skleničce?
Připadám si jako blbec...jedno čtyřletý dítě už mám a vůbec si ty první příkrmy nepamatuju... 😅
@vilca na každej skleničke máš napísané dokedy to treba spotrebovať 😉 závisí na vyrobcovi a čo to obsahuje väčšinou to je dva tri dni .... ale treba to odobrať plastovou lyžičkou nie kovovou a zohrievať iba množstvo ktoré sa chystáš dať 😉 prvýkrát to bude naozaj tie 3- 4 lyžičky možno len 2 a daš ešte normalnu davku UM 🙂 nie ja to odoberiem ohrievať treba vo vodnom kupeli iba množstvo ktoré spapate alebo vyhodíš už neskladuješ ja mam ohrievačku fliaš a jedla super vec
a jaký sirup? nám mudra řekla paralen čípky, ale nechce se mi to do ní rvát, vím, jak je to nepříjemné mě, jako dospělému...po odečtu měla 37,9... nevím jestli je to takový velký rozdíl mezi 38?
misha8 no právě, asi je lepší,že rychleji zaberou.. ted měla 37,7 tak to o něco kleslo..ale zase se najedla a spí..a to spala před chvílí 3 hod ☹
@sirael Nechci být chytrá, ale to že piješ kávu a odbýváš se jen chlebíčky, je právě ta chyba, proč to nejde dolů-tělo si myslí, že hladoví, tak aspoň to málo, co dostává, si nechává a ukládá. Důležité je jíst často (5x za den) malé porce, dopo třeba bílý jogurt s ovesnýma vločkama, pak si dát ovoce, pak normálně oběd (jen se vyhnout přepalovanému tuku), potom si třeba nakrájet mrkev a večer celozrnný chleba třeba s cottage sýrem :D fakt nechci rozumovat, moje máma si teď udělala kurz výživové poradkyně, tak mě teď zásobuje různými tipy a fakt to pomáhá... 🙂
@elzu co jsem se tak zběžně dívala na granulované čajíky, všechny byly přislazované. Na cvíču nám lektorka říkala, že se prckové s žízní ozvou sami. Třeba po hodince a cucnou si je párkrát, tak jsem zvědavá.
@adela27 mě říkala, že po očkování mám teplotu řešit jen pokud naměřím v zadečku víc než 38,5. A s tím spaním, Kryštof byl taky unavenější, ale za dva dny už byl v pohodě.
Máme po poradně a mrňous má 67cm a 7170g, zvládli jsme i kntrolu kyčlí a při UTZ se smál,až se sestřička přišla podívat. Většinou tam děti totiž pláčou.
ivkaj dobře, zatím to neřeším, budu hlídat, ale je mi jí fakt líto..snad bude brzo fit sluníčko moje...
Tak dnesok bol strasny od deviatej rano non-stop plac ☹ Nejedela, nepila ... podarilo sa mi ju dva razy uspat, ale len na pol hodinku a potom zase plac. Uz som zufala vyskusala aj tu "mudru" radu, ze nechat dieta vyrevat - to musel byt riadny dement, co to vymyslel a ja riadne blba a zufala, ze som to vobec predsa len isla vyskusat. Hanka sa za 4 minuty samoty dostala do amoku, ze nereagovala na nic - na mna, prsnik, hracky, svetlo, tmu, zvuky, .. proste amok. V poslednej nadeji a za asistencie vsetkych v panelaku, ktory nas pozorovali z okna, som ju supla do auta a po 5 minutach jazdy zaspala. Nadavam si, ze som to "vyplakanie" predsa len skusila. Po jazde autom sa zase zobudila a plac, nakoniec zabral vysavac a hojdanie na rukach (aj ked som s nou musela chvilu bojovat, lebo rucickami mavala a nevedela sa ukludnit). A tak teraz z hodinu spinka. Vycerpana je Hanka aj ja. Obcas si pripadam totalne neschopne. ☹ Nechapem, preco nespinka, ked je unavena, preco sa stale budi a potom od unavy place ☹ Robim co sa da, ale taky den ako dnes, ked sa dostala do amoku, to neprajem nikomu. Povodne som v tom aute mala namierene na pohotovost, nech jej nieco pichnu na ukludnenie, ale kedze zaspala, isli sme domov. Boze som vycerpana a den este nekonci ☹
Ach, aspon som sa vam vyrozpravala ... den blbec 😖
@albao jej to je mi moc líto, že dneska nemá Hanka den ☹ snad jak se vzbudí bude dobře 😉 chjoo, chudinky dětičky, jak pláčou a my jim neumíme pomoci ☹ Mimochodem, když se u nás řve o 106, tak zaplý vysavač to taky jistí - najednou mladej zjistí, že něco hučí víc než on a přestane 😀 tak držíme pěsti ať je po probuzení lépe.
Mi malého vzali moji rodiče na procházku, prý si s ním půjdou sednou někam ven do hospůdky na pivečko, tak jsem zvědavá v kolik dorazí zpět 🙂
@kamusek Kamčo, teď mám před sebou leták z DM a jmenuje se to S-quitofree Kids okamžitá pomoc bylinný gel 15 ml za 59,90 kč.
@neposedna děkuju za mejlík 😉
@albao jo a kromě "moudré" rady nechat dítě vyřvat, existuje ještě další "skvělá" rada - "spokojená matka = spokojené dítě". Můj Dominik je taky víc ukňouraný a vyžaduje non-stop pozornost, není to prostě to miminko, že ho položíš a ono si vystačí samo.... A když ze všech časopisů a webů na mě kouká ten slogan, tak to ve mně taky pěkně vře, protože povahu děťátka neovlivníš a pak na tebe okolí kouká jako na blázna, že dítě řve, protože je matka nervní 😠 😠 😠 😠
@albao strašne mi to pripomína moju staršiu ked bola mala. Chápem, súcití a držím palce. Neboj vyrastie z toho len to chvíľu potrvá.
@monik1 Tak vysavac bola novinka u nas. Vacsinou zabrala tecuca voda, ale kedze uz ani to, musela som byt kreativna 😀
Inak to s tou "pokojnou matkou" je poriadna blbost veru! Mne vsetci hovorili, ze ja budem mat kludne mimi, lebo som kludas. A vidis 😀 Hanka mi dava poriadne zabrat 🙂 Nastastie vecer uz bol kludnejsi a trochu som si oddychla a vyvetrala hlavu.
@martuska75 juj, tak som rada, ze to chapes, ze nie som sama. Lebo v taketo dni sa citim ako fakt neschopna matka ☹
@elzu Takze je povolene aj sladke? 🙂 Tak to by bolo uzasne, keby to zabralo....🙂 No zajtra grilujeme, tak snad sa mi podari 5x sa konecne najest - samozrejme v mensich porciach....🙂 Aj ked to grilovane teda dietne nie je, ale tak co uz, ked zaludok ziada...🙂
@elzu A to ako sa jej prosim ta podari upit si vody z vanicky? 😀

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla a nemám čas dočítat, dopoledne moc práce a odpoledne jsme venku 🙂 Chtěla jsem se zeptat ohledně zeleninových příkrmů. Chci začít dávat malýmu ochutnat mrkvičku, mám koupenou První lžičku, tak bych potřebovala vědět, když mu dám jen jednu - dvě lžičky, tak co s tím zbytkem? Můžu to použít ještě třeba druhý den?