icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

ellahop
21. máj 2011

@elzu ja chodim tiez prvy krat som bola mesiac po narodeni maleho v skole ale len na skusku, neberiem to nejako tragicky lebo viem ze maly je v dobrych rukach, a zatial je taky, ze hlavne nech mu daju papat a on ma vsetkych rad 🙂 . ale on ma napriklad babky rad. aj dnes sme ho odniesli lebo ja mam tie tri skusky a maly ako zbadal deda si ma absolutne uz ani nevsimal. dedo lado je pre neho numero uno 😀

verca84
21. máj 2011

ahojky, tak dneska se nám Vanesska poprvé otočila na bříško.. (na posteli to zvládala hravě, ale na tvrdém ji vadila ručička a nevěděla co s ní až dnes.. kouknu a ona si lebedí na bříšku.. ) tak mám pocit že dneska jen lítám a převracím ji zpět na záda, jelikož se za chvíli vzteká, že už ji to na pupíku neba.. 😀 😀 tak ted natrénovat otočky na záda 🙂

elzu
21. máj 2011

@sirael Děkuji moc, ale mám před sebou ještě dalekou cestu a kdo ví, co se ještě stane... Je to hodně smutné, když člověk vidí malé děti trpět...ale o to více se snaží, aby jim pomohl. Účinnost léčby v onkologii se zvyšuje a kdo ví, jak to bude za pár let, třeba už se rakovinu naučíme léčit, a já bych si moc přála být s dětmi v takových chvílích, i s jejich rodiči, pro mě je důležité vytvořit si k pacientovi vztah, být s ním delší dobu, zabývat se nejen tělem, ale i duší.

elzu
21. máj 2011

@ellahop To je super, kdybych měla při ruce prarodiče, byla bych nějšťastnější, ale jsou moc daleko, tak jsem to musela řešit chůvou...přecejen je to cizí člověk...ale zas...pokud se má něco stát, tak se to může stát i mě, že... Už jsem si na ty odchody taky zvykla, ale trvalo mi to... A jak ti jde učení? Já mám pocit, že mám v hlavě mlíko, vůbec mi to do ní neleze!!! 🙂

kostri
21. máj 2011

@cara.m @sirael a ja ze co jej to nezabera a ja jej davam vigantol 😕 😀 😀 😀 sak myslela som viburcol,sak vite ne? 😅
@cara.m ja tiez vstavam kazdu hodku a fungujem na kave a cokolade 😝 😀 a co ste kazdu hodku robili?ceckali,ci sa dudlikovali?aj plackal,ci len sa zobudil?
@ivkaj ja kojim kazdu chvilku,niekedy aj za hodinu si vypyta,ale ona je cely den skoro vonku,takze asi zato,je jej teplo
@ivkaj nie,ja iba ostriham nechtiky
@monik1 jeej 😒 a z coho mal zader? 😒

kostri
21. máj 2011

@elzu presne,mam to vyskusane,vaha ide potom krasne dolu 😉 ja cajik nedavam
@ivkaj jeeeej 🙂 vy mate take miery jak my 😵
@albao vidim,ze to mame naozaj podobne 😒 aj nasa hanka byvala taka,ta vedela cely den preplakat,ale aspon som ju vedela ukludnit na rukach pri pustenej hudbe,ked uz sa inak nedalo,pustila som pesnicky na plne gule,stichla a zaspala,jak som ju hupala,po pol hodke sa zobudila a zas plac a takto dokola 😒 a zuzanka sa neda utisit nijako,tak ako tvoja hanka.asi by som to riesila podobne-autom,ale ked neni muz doma,tak ju musim donemoty hojdat v kociku za jej strasneho placu a cakat tak kym nezaspi 😒 mam vtedy sto chuti sa vyplakat a vyrevat,aka som neschopna matka ☹ presne ta chapem,vtedy normalne lutujem toho maleho cloviecika,ze si neviem s nou rady 😒 a neobvinuj sa z toho,ze si ju nechala plakat,zufaly clovek robi zufale ciny..nie si tu prva a bohuzial ani posledna,co to spravila

kostri
21. máj 2011

@peach kojis?

kostri
21. máj 2011

@verca84 gratulujeme 😉

sirael
21. máj 2011

@elzu Mas moj obdiv - to veru nezvladne kazdy a ja by som to tiez nezvladla...☹ Mozno kedysi, ale teraz, ked mame Sasku, tak zo mna sa stala strasna citlivka co sa deti tyka. Ked niekde vidim chore dietatko, tak si veru aj pofnukam.....ked si predstavim, ze by bolo moje.....je to strasne. Ale z toho pohladu, ze pomahat tym detom, tak z tejto stranky to hej....len keby nezomierali...☹
@kostri Sak vim, ne? 🙂 A ja uz cipky nedavam a je dobre.....klop klop klop...😀

kostri
21. máj 2011

zuzka sa este neotaca,ale uz konecne pekne pasie koniky,lebo predtym sa vselijako krutila a teraz uz kuka okolo seba a cita hankine knizky 😅 😀
inak dnes spala tri krat pol hodinu 😒 sa jej ani necudujem,teplo bolo strasne,pevnne dufam,ze v dome sa jej bude spavat lepsie..ci fandim si? 😅

kostri
21. máj 2011

@sirael no ty sa mas..ja cipky davam a aj tak je spanie na prd..premyslam,ci to nie je tym kojenim,ci sa to aj u vas nezlepsilo,ked si prestala kojit v noci?to je nejake dva tyzden dozadu nie?

kostri
21. máj 2011

inak zuzanka prvy krat po dva a pol mesiaci mala vcera peknu kasovitu prazenicovu stolicu a nie vodnatu jak mavala doteraz

kostri
21. máj 2011

tu hovadinu proti komarom budem musiet aj ja kuknut,sice sita mame ale komar je dilino,ten preleti aj cez sito 😠 😅

sirael
21. máj 2011

@kostri Tri tyzdne...🙂 Dobre pamatas...🙂 A odkedy nekojim, tak ti poviem, ze mam ine dieta..... vtedy som vstavala (nie sice tak casto ako ty), ale 2-3x minimalne a teraz vstavame len okolo pol piatej a potom spinka do pol osmej vacsinou. ja viem, ze clovek sa ma snazit kojit co najdlhsie, a nechapem to, ale co nekojim, tak Saska je uplne kludnejsie a pokojnejsie babatko. neviem preco......

sirael
21. máj 2011

@kostri No sak u nas tie potvory s tym sosakom uz zacinaju...☹ A tiez mame sita....☹ Ale musim kupit to v tej DMke co tu radila....no neviem uz kto....🙂 A nevies, ci sa uz taketo babatka mozu niecim aj natierat? Lebo chystam sa za otcom na ryby a pri vode bude komarov vela, tak neviem, ci ju nejakym repelentom pre deti mozem natriet - teda ci take cosi existuje...☹

verca84
21. máj 2011

@kostri prcek se ti bude otáček coby dup... hlavně když bude chtít nějakou hračku a ta je daleko.. zatím si užívej toho, že ti hajá na zádech, bo pak budeš jen lítat a převracet.. já to dneska ani nepočítala, a to jsme začly... no to bude... jelikož nám ukázala jak se umí vztekat.. doted jsme to u ní neviděli.. 🙂 (nám už nezbývá nic jiného než na zádička vzpomínat... a to si jako už frajerka dává nožky pod dupku.. no tak snad mi ještě nějaký ten čas na místě vydrží a nebudu ji muset nahánět.. už ale uvažuji nad zátarasamy) 🙂

verca84
21. máj 2011

@sirael ahojky, zcela ti rozumím s tím vyměněným dítětem. já měla takový pocit taky, jak jsme začli dávat jen Nutrilon - klidnější, spala déle no prostě spokojené dítko.. a tak to má být spokojené dítě a pak je spokojená i máma ..

elzu
21. máj 2011

@sirael To jo no, taky jsem poslední dobou o hodně citlivější...obzvláště, když slyším ve zprávách, že dětem někdo ubližuje...
Co se týče umírání...od mala mám ke smrti takový zvláštní vztah, nějak jsem ji "pochopila"...a taky jsem uvěřila, že po smrti není konec, tak i proto se takové práce nebojím...

kostri
21. máj 2011

@sirael vies co ja mam taky krem co odpudzuje hmyz,ale uz neviem jak sa vola 😒 😅
s tym kojenim je to teda zvlastne,fakt.. 😕

misha8
21. máj 2011

@sirael a už vidno nejaký zubok??? ja vidím len predne horné lopaty do dasienok tak snád nevýdu tie prvé 😀 😀

maova
21. máj 2011

Ahoj holky, já nějak nestíhám a vy tak povídáte 🙂 Nelinka měla včera ráno najednou teplotu, tak jsme radši vyrazili k doktorce, ale pak jí to samo kleslo, tak snad je zdravá 🙂 V úterý budou výsledky z výtěrů krku a nosu, jestli tam náhodou něco není, protože jí trápí už strašně dlouho rýma a teď trochu i kašel. Dneska Nelinku na chvíli hlídala a babička, tak jsme se jeli projet na kolech a tak vůbec jsme měli krásný den 🙂 Neloušek je pořád hodňoušek, jen nechce moc papat. Buď vedrem, nebo jak jí není úplně dobře, nevím ☹ Snad se to zlepší.

maova
21. máj 2011

A dneska jsou Nelince přesně 4 měsíce 🙂 V úterý jdeme na preventivní prohlídku, tak se zeptám na příkrmy a taky začneme 🙂

sirael
21. máj 2011

@verca84 🙂 Som rada, ze mi rozumies...🙂 Ale pritom som si vzdy myslela, ze babatko bude najspokojnejsie, ked bude papat maminkeno mliecko...🙂 Ale teraz sme fakt obe v podstate vyspane a spokojne...🙂 A gratulujem k pretacaniu...🙂 Saska sa tiez hrozne jeduje, ked uz sa jej nechce byt na brusku a nejde to naspat a este ked nevie nacpat hracky do pusinky...🙂 Ja ju teraz nechavam vacsinou na hracom koberci a tam sa mi nema velmi kam odgulat...🙂
@elzu Z tejto stranky ano ked to povies takto, tak mas pravdu...🙂 Ale ked clovek vidi, ze zomiera to bezbranne babatko, tak to je strasne.....☹
@kostri Krem pre taketo mrnusky male? A tak co keby si kukla ako sa vola a napisala mi...🙂
@misha8 Ja este zubok nevidim ziaden, ale spodne dasienka - ale az niekde asi trojky sa mi zda ma navrete trosicku, ale tak trojky snad nevylezaju prve...🙂 No sak uvidime ktore im prve vylezu...🙂 Ale mam pocit, ze u nas sa to teraz zasa na chvilu ukludnilo, uz je spat ta "stara" dobra Saska...🙂 U vas ako? Este ju trapia, ci je klud?
@maova Gratulujem Nelinke...🙂 A velmi drzim palce, nech je v poriadku a nech uz nema hlavne teplotku...☹ A inak ani Saska teraz velmi nechce jest, musim to do nej fakt cpat, ked uz ma pred spanim - myslim, ze to je tym teplom...ale tak u vas to moze byt aj teplotou...☹

My sme dnes mali nasu prvu grilovacku so Saskou a bolo super...🙂 Zvladla to uplne genialne, na dvore s nami vydrzala tri hodiny, bola proste uzasna...😀

misha8
21. máj 2011

@maova gratulujeme 🙂

misha8
21. máj 2011

@sirael teraz je klud len slintáme a niekedy si kúše ručku tak silno 😒 aj my sme už absolvovali grilovačku s Laurinkou u babiny na záhrade ona je vonku strašne rada 🙂

sirael
21. máj 2011

@misha8 Tak snad mame chvilocku pokoj od zubkov...🙂 A mozno teraz nenapadne same od seba vylezu...🙂 Je to sranda zapajat uz aj malinke do tych nasich aktivit...🙂 Len Saske sa stale nepaci sediet niekde na terase....🙂 Ale tak vobec nevadi, kaficko si da maminka aj doma na terase, ked Saska zaspinka...🙂

peach
22. máj 2011

@kostri
@kostri ano kojim

misag23
22. máj 2011

@sirael My chodíme často takhle ven na celé odpoledne. Dopoledne se malýmu v kočárku nelíbí, není na to zvyklý. To si dá vždycky tak 30 minut spánku doma a po obědě vyrážíme. Minulý čtvrtek jsme byli nejdříve v parku, pak jsme jeli nakoupit, za babičkou do práce, tam jsme teda měli asi 30 min pauzu - nakrmila jsem ho, přebalila a předala babičce. Spolu byli dvě hoďky venku a pak jsem si ho převzala už i s manželem a šli jsme ještě na terásku na pizzu, tak jsme dorazili domu fakt v osm večer 🙂

@maova Gratuluji Nelince k včerejším čtyřměsíčninám. My máme za týden a chci už taky začít s mrkvičkou. Tak hlavně ať vám dopadnou dobře výsledky 😉

misag23
22. máj 2011

@monik1 Moni, dodatečně ti gratuluji k včerejšímu svátku. Samozřejmě jsem na to včera zapomněla 😒 Přeji ti, ať co nejdříve se Dominičkovi zlepší noční spánek a nechá maminku taky trošku vyspat 😉
Prosím tě, nevíš, zda u našeho kočárku jde dát sporťák do úplného lehu? Nějak se mi to teď nechce zkoušet. Já ho teda ještě nechci měnit, ještě je brzy, ale jen by mě to zajímalo 😀

sirael
22. máj 2011

@misag23 A ked pridete tak neskoro, tak este kupete? Nie je nervozny, ked ho kupes neskor ako inokedy? Lebo u nas, je zvyknuta na siedmu vecer ze sa kupe a ked nahodou je uz sedem a este nie je vo vanicke, tak je nervozna a chce mat uz to svoje...🙂 A ty kedy zacinas s prikrmami?