Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Mamči, když se k nám blíží ten sopečný prach - půjdete s mimčama na procházku? Já pořád váhám....
@skubanekka aky sopecny prach 😨 Ja som nejak mimo
čaute holky,
@cara.m Klári, já myslím, že Lindex ve Futuru je stejně velký jak v Shoppingu, předtím tam byl Reserved a ten byl fakt obrovský 😉
@skubanekka Dívám se, že jsi z okresu Chomutov, to myslím hlásili, že ten prach má být na severu Čech, takže nás severní Moravy se to asi netýká, ale asi bych ven šla...
Holky, budete kupovat chodítko? http://www.sambaby.com/78-choditka/33615-chicco... Vím, že se to nijak extra nedoporučuje kvůli zádičkům, ale nechci ho v tom nechávat celý den a přeci jen naše generace taky vyrostla v chodítku...
@skubanekka no teraz som nasla, ze je to nad severom Nemecka. To je od nas este pekne daleko, ja vezmem malu vonku urcite
@skubanekka
@albao aky o žádném nevím? jaký prach?
no člověk neví, s kým se v životě ty naše děti potkají, tak já naočkuju. Ještě prostuduju nějaké info, ale ptala jsem se jak jsme byli na pohotovosti infektologa a říkal, že pokud by se neočkovala tubera, tak co by se mělo očkovat? To byla jeho odpověď.
@misag23 Miško, už máš koupenou tu jídelní židličku?? My včera koupili tuto, Dominiček jí dostana na křtiny od mých rodičů: http://www.mam-shop.cz/cz/katalog/jidelni-zidli...
@kamusek Kamčo, já si taky myslím, že se v tom chodítku na chvíli zabaví.. akorát jsou tam malé kolečka a my máme v obýváku dřev.podlahu a pod sedačkou a stolem máme koberec, takže tam asi s těma malinkýma kolečkama nenajede na ten koberec... ☹ ale může trajdat po kuchyni a zbytku obýváku 😀
@monik1 já kupovat nebudu.
Jinak my máme prokletí ve stolici fakt že jo. Jak měl malý průjem, tak teď 14 dní nic. No ono to u kojených dětí nevadí, jenže teď mi hodinu plakal a fakt hodně. Chtěla kadit a nešlo mu to. Klubíčkovala jsem, dělala jsem všechno a nic. Tak jsem zkusitla rourku, nic 😒 Plakal šíleně. Tak pak přišla mamka a zkusila rourku nic. No nakonec spoluprací - jedna držela rourku, druhá cvičila nožičkama se nám to povedlo. Ale jak byl z toho rozhozený, tak plakal a plakal, tak jsem ho dala k prsu, poplakával a usnul. Teď spinká chudáček s rozepnutým bodyčkem, bez ponožek a bez kalhot, protože nebylo kdy je mu nasadit. Tak doufám, že mu to aspoň trochu pomohlo a až vstane, bude dobře ☹
@albao @cara.m @monik1 - děkuji holky za info, tak asi také vyrazíme:o)
Jinak se jedná o sopečný prach ze sopky, která chrlí na Islandu, v poledne to dorazí k nám na sever:o/ a ve večerních hodinách zasáhle 1/4 ČR...:/ - letiště se pomalu uzavřou... ono je to vysoko, ale pamatuji na minulou sopku.. normálně ten prach byl i na autech a nerada bych aby to malá dýchala:o(((
@cara.m chudáček malej!!! A nezkušela jsi třeba trochu změnit i svou stravu? Malá mi zaručeně vždy kadí, když si dám ovesnou kaši nebo jogurty... ale vím, že u každého mimi je to jinak... :/
@monik1 chodítko v plánu kupovat nemám🙂)
Jinak nevím jestli už jste to tady neřešily, ale doporučuju knížky z Prevítova deníčku od Simon Brett, deník Prevítem snadno a rychle už mám přečten a teď dočítám Kdo to tady chodí. A válím se u toho smíchy 😀
@skubanekka děkuji za info! Je pravda, že jogurt jsem teď nějakou dobu neměla, jdu ho do sebe nacpat 😉 Třeba to pomůže.
@sirael no malého zaočkoval doktor bez problémov. Minulý týžden sme boli už na druhom očkovaní do obidvoch nožičiek. Našťastie to znášal dobre, žiadne veľké horúčky neboli. ..... no to vieš, každý lekár je iný. a do tej blavy v týchto horkách, tak to je fakt utrpenie. my ideme dnes na druhú kontrolu klbikov do Žiliny, a to je tiež utrpenie v tom aute. (aj ked len 25min.) nie to do Blavy. ale snád vám to dobre dopadne a malá zvládne cestu. 🙂
Inak som vcera zistila, ze som na povodnej vahe!!! Tesiiiim sa!!!! 😵 Dlho mi ostavalo to kilo-dve navyse a tak som sa prestala vazit. A vcera som zistila, ze uz je po nich 😀 😝 Jupiii
Ahoj holky, vůbec nestíhám, ale musím vás aspoň trochu dočíst 🙂
Já jsem dneska volala Nelince na nějaké výsledky a hurááá, všechno negativní, takže konečně může být i oočkovaná, zatím nemá vůbec žádné očkování. Tak ještě zavolám praktické doktorce v poledne a nějak nás snad pozve 🙂
A včera jsme byli na preventivní prohlídce a Nelinka váží 6600g, ale kolik měří nevím. Pořád jí trápí rýma, té se nemůžeme zbavit, ale už aspoň zase docela hezky papá, tak je to fajn 🙂
A ještě se chci zeptat, když se vám děti začaly otáčet na bok, zakláněly hodně hlavičku? Nelinka jí úplně kroutí nepřirozeně dozadu a asi to není dobré na páteř. Hlavně se jí to tak zalíbilo, že tak i usíná, položím jí do postýlky a ona se okamžitě zkroutí a nechce se nechat narovnat. Narovnám jí a hned je zase zpátky.
A ještě další otázka, co už dáváte holky příkrmy, vaříte některá sama, že nekupujete skleničky?
@maova no ono to asi správné není, ale Adík to dělal taky. Než se naučil správně překulit. Já jsem ze začátku strašně všechno řešila a ono se to stejně všechno srovnalo samo. To upřednostňování jedné strany, tím sleželá hlavička. Sám si začal strany střídat a hlavička už se mu taky srovnala 🙂 Takže tohle jsem taky neřešila a jak se přetočil, přestal to dělat.
Příkrmy teprve začnu dávat, ale budu vařit sama. Teda skleničky taky dám, ale hlavně když budeme mimo domov. Třeba na nákupech, v restauraci apod. Nechci, aby si zvykl jen na domácí nebo jen na skleničky. Takže to budu střídat, ale chci převážně vařit.

@kostri neviem kde v obchode by sa dalo kupit...zatial som pozerala len na nete. u nas v obchode maju len take latkove...a prave to som nechcela.
chcela som sa ta spytat, si kojila malu az do 18 mesiacov, kojila si ju aj v noci? mne to nocne az tak moc nevadi, teda ak vstavame 2x 🙂 aspon vypije obe prsia 😉