icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

louisiana
25. máj 2011

@kostri neviem kde v obchode by sa dalo kupit...zatial som pozerala len na nete. u nas v obchode maju len take latkove...a prave to som nechcela.
chcela som sa ta spytat, si kojila malu az do 18 mesiacov, kojila si ju aj v noci? mne to nocne az tak moc nevadi, teda ak vstavame 2x 🙂 aspon vypije obe prsia 😉

kamusek
25. máj 2011

@misag23 Já jsem koupila v DMku od HIPP Bio-ovocný čaj neslazený - je sáčkový a malé chutná taky víc jak bylinkový 🙂 Jo a je od 4. měsíce...

skubanekka
25. máj 2011

Mamči, když se k nám blíží ten sopečný prach - půjdete s mimčama na procházku? Já pořád váhám....

cara.m
25. máj 2011

@kamusek
@ellahop já právě nechápu, proč to tedy neudělali tak, když všichni ví, že po půl roce už to není tak hrozné, ty reakce. Proč očkovali hned od narození, proč to nenechali třeba povinně, ale po půl roce, kdy už je riziko špatných reakcí z větší části zažehnáno.

albao
25. máj 2011

@skubanekka aky sopecny prach 😨 Ja som nejak mimo

albao
25. máj 2011

@cara.m u nas sa ockuje bud po narodeni alebo po zakladnom ockovani cca v 1.5 roku. My sme v porodnici nedali a rozmyslam nad tym 1.5 rokom. Mozno to bolo tak rozsierene, ze sa bali nechat mimca 1.5 roka nechranene ... neviem.

monik1
25. máj 2011

čaute holky,
@cara.m Klári, já myslím, že Lindex ve Futuru je stejně velký jak v Shoppingu, předtím tam byl Reserved a ten byl fakt obrovský 😉
@skubanekka Dívám se, že jsi z okresu Chomutov, to myslím hlásili, že ten prach má být na severu Čech, takže nás severní Moravy se to asi netýká, ale asi bych ven šla...

Holky, budete kupovat chodítko? http://www.sambaby.com/78-choditka/33615-chicco... Vím, že se to nijak extra nedoporučuje kvůli zádičkům, ale nechci ho v tom nechávat celý den a přeci jen naše generace taky vyrostla v chodítku...

albao
25. máj 2011

@skubanekka no teraz som nasla, ze je to nad severom Nemecka. To je od nas este pekne daleko, ja vezmem malu vonku urcite

cara.m
25. máj 2011

@skubanekka
@albao aky o žádném nevím? jaký prach?
no člověk neví, s kým se v životě ty naše děti potkají, tak já naočkuju. Ještě prostuduju nějaké info, ale ptala jsem se jak jsme byli na pohotovosti infektologa a říkal, že pokud by se neočkovala tubera, tak co by se mělo očkovat? To byla jeho odpověď.

kamusek
25. máj 2011

@cara.m No přijde mi, že na to přišli asi až teď 😀 Nebo jinak nevím. Ale je to asi jak u koho. Znám kamarádky, co jejich děti neměli reakce žádné. Je to asi jako i na ostatní očkování. Někdo má horečky, průjmy, je neklidný....a někdo nic 🙂

kamusek
25. máj 2011

@monik1 Ahoj Moni! My o něm silně uvažujeme. Přesně jak píšeš....taky nechci, aby v něm byla Domča celý den, ale na 15-20minut to nemůže nic udělat. Takže asi řeknu našim nebo tchýni a tchánovi, ať ho malé koupí buď na den dětí nebo na svátek, který má v srpnu 🙂

cara.m
25. máj 2011

@kamusek jj já prý taky neměla žádnou reakci na TBC tak doufám, že Adík bude taky ok

monik1
25. máj 2011

@misag23 Miško, už máš koupenou tu jídelní židličku?? My včera koupili tuto, Dominiček jí dostana na křtiny od mých rodičů: http://www.mam-shop.cz/cz/katalog/jidelni-zidli...

@kamusek Kamčo, já si taky myslím, že se v tom chodítku na chvíli zabaví.. akorát jsou tam malé kolečka a my máme v obýváku dřev.podlahu a pod sedačkou a stolem máme koberec, takže tam asi s těma malinkýma kolečkama nenajede na ten koberec... ☹ ale může trajdat po kuchyni a zbytku obýváku 😀

cara.m
25. máj 2011

@elzu mám pocit, že jsi tady o TBC psala kdysi? Že očkovat že?
Můžu se Tě ještě zeptat na info ohledně oparu? Herpetická encefalitida ohrožuje hlavně jen malá miminka - novorozence a do 3 měsíců věku že? Teď už strach mít nemusím? Děkuji za informace!

cara.m
25. máj 2011

@monik1 já kupovat nebudu.
Jinak my máme prokletí ve stolici fakt že jo. Jak měl malý průjem, tak teď 14 dní nic. No ono to u kojených dětí nevadí, jenže teď mi hodinu plakal a fakt hodně. Chtěla kadit a nešlo mu to. Klubíčkovala jsem, dělala jsem všechno a nic. Tak jsem zkusitla rourku, nic 😒 Plakal šíleně. Tak pak přišla mamka a zkusila rourku nic. No nakonec spoluprací - jedna držela rourku, druhá cvičila nožičkama se nám to povedlo. Ale jak byl z toho rozhozený, tak plakal a plakal, tak jsem ho dala k prsu, poplakával a usnul. Teď spinká chudáček s rozepnutým bodyčkem, bez ponožek a bez kalhot, protože nebylo kdy je mu nasadit. Tak doufám, že mu to aspoň trochu pomohlo a až vstane, bude dobře ☹

haniula
25. máj 2011

@kamusek proto ho chci, Kami... jsme objednaní na kalmetizaci do mephacentra... manža jde s nami, tak uvidíme...

skubanekka
25. máj 2011

@albao @cara.m @monik1 - děkuji holky za info, tak asi také vyrazíme:o)
Jinak se jedná o sopečný prach ze sopky, která chrlí na Islandu, v poledne to dorazí k nám na sever:o/ a ve večerních hodinách zasáhle 1/4 ČR...:/ - letiště se pomalu uzavřou... ono je to vysoko, ale pamatuji na minulou sopku.. normálně ten prach byl i na autech a nerada bych aby to malá dýchala:o(((

skubanekka
25. máj 2011

@cara.m chudáček malej!!! A nezkušela jsi třeba trochu změnit i svou stravu? Malá mi zaručeně vždy kadí, když si dám ovesnou kaši nebo jogurty... ale vím, že u každého mimi je to jinak... :/

skubanekka
25. máj 2011

@monik1 chodítko v plánu kupovat nemám🙂)

cara.m
25. máj 2011

Jinak nevím jestli už jste to tady neřešily, ale doporučuju knížky z Prevítova deníčku od Simon Brett, deník Prevítem snadno a rychle už mám přečten a teď dočítám Kdo to tady chodí. A válím se u toho smíchy 😀

cara.m
25. máj 2011

@skubanekka děkuji za info! Je pravda, že jogurt jsem teď nějakou dobu neměla, jdu ho do sebe nacpat 😉 Třeba to pomůže.

albao
25. máj 2011

@cara.m teda, take trapenie ☹ Co tak si dat susene slivky? To by mu mohlo pomoct sa vykakat. Poznam to, clovek skusi hocico, len nech tomu drobcekovi pomoze

cara.m
25. máj 2011

@albao jdu volat mamce ať mi je koupí, je v obchodě. Nacpu se vším co by mohlo pomoct

zuzu1983
25. máj 2011

@sirael no malého zaočkoval doktor bez problémov. Minulý týžden sme boli už na druhom očkovaní do obidvoch nožičiek. Našťastie to znášal dobre, žiadne veľké horúčky neboli. ..... no to vieš, každý lekár je iný. a do tej blavy v týchto horkách, tak to je fakt utrpenie. my ideme dnes na druhú kontrolu klbikov do Žiliny, a to je tiež utrpenie v tom aute. (aj ked len 25min.) nie to do Blavy. ale snád vám to dobre dopadne a malá zvládne cestu. 🙂

albao
25. máj 2011

Inak som vcera zistila, ze som na povodnej vahe!!! Tesiiiim sa!!!! 😵 Dlho mi ostavalo to kilo-dve navyse a tak som sa prestala vazit. A vcera som zistila, ze uz je po nich 😀 😝 Jupiii

maova
25. máj 2011

Ahoj holky, vůbec nestíhám, ale musím vás aspoň trochu dočíst 🙂
Já jsem dneska volala Nelince na nějaké výsledky a hurááá, všechno negativní, takže konečně může být i oočkovaná, zatím nemá vůbec žádné očkování. Tak ještě zavolám praktické doktorce v poledne a nějak nás snad pozve 🙂
A včera jsme byli na preventivní prohlídce a Nelinka váží 6600g, ale kolik měří nevím. Pořád jí trápí rýma, té se nemůžeme zbavit, ale už aspoň zase docela hezky papá, tak je to fajn 🙂

maova
25. máj 2011

A ještě se chci zeptat, když se vám děti začaly otáčet na bok, zakláněly hodně hlavičku? Nelinka jí úplně kroutí nepřirozeně dozadu a asi to není dobré na páteř. Hlavně se jí to tak zalíbilo, že tak i usíná, položím jí do postýlky a ona se okamžitě zkroutí a nechce se nechat narovnat. Narovnám jí a hned je zase zpátky.

maova
25. máj 2011

@monik1 my chodítko určitě kupovat nebudeme, myslím, že to není dobré, ale nevím, třeba na chvilinku to nevadí 🙂 Radši počkám, až začne chodit sama 🙂

maova
25. máj 2011

A ještě další otázka, co už dáváte holky příkrmy, vaříte některá sama, že nekupujete skleničky?

cara.m
25. máj 2011

@maova no ono to asi správné není, ale Adík to dělal taky. Než se naučil správně překulit. Já jsem ze začátku strašně všechno řešila a ono se to stejně všechno srovnalo samo. To upřednostňování jedné strany, tím sleželá hlavička. Sám si začal strany střídat a hlavička už se mu taky srovnala 🙂 Takže tohle jsem taky neřešila a jak se přetočil, přestal to dělat.
Příkrmy teprve začnu dávat, ale budu vařit sama. Teda skleničky taky dám, ale hlavně když budeme mimo domov. Třeba na nákupech, v restauraci apod. Nechci, aby si zvykl jen na domácí nebo jen na skleničky. Takže to budu střídat, ale chci převážně vařit.