icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

albao
25. máj 2011

@maova blahozelam k dobrym vysledkom 😉 Hanka to tiez robila, a na to sa odporuca vela klubickovat 😉 Zaucila som celu rodinu a teraz sa uz pekne pretaca bez zaklonu hlavy 😉

maova
25. máj 2011

@cara.m děkuju moc, tak to nechám a snad se brzy přetočí a přestane to taky dělat 🙂
A chtěla bych to právě dělat přesně jako ty 🙂 Doma budu vařit a když někam pojedeme, tak bych vzala skleničky. Máš už nějak nastudované jak začít, nebo nějaké stránky, kde se to dá dobře dočíst a tak? My máme začít asi za 14 dní, doktorka mluvila o skleničkách, ale právě bych nerada, aby si zvykla jen na skleničky a pak nechtěla normální jídlo.

maova
25. máj 2011

@albao děkuju 🙂 Aha, takže hodně klubíčkovat. No, snad to nějak Neloušek taky zvládne 🙂

cara.m
25. máj 2011

@maova jj mám 😉 už jsem to tu jednou dávala, jukni tady http://www.kojeni.net/prikrmy.php pojedu dle toho

maova
25. máj 2011

@cara.m moc děkuju 🙂 Prostuduju to 🙂

cara.m
25. máj 2011

@maova není zač 😉 má to tam hezky napsané a rozpracované. Jen chci sehnat nějakého farmáře od kterého budu brát zeleninu než vyroste naše. Jenže mrkve ještě nikde nerostou asi 😒

cara.m
25. máj 2011

@albao gratuluji, já taky, teeeda mám o kilo více, ale já byla před těhu hodně hubená, takže jsem ani na váhu před těhu nechtěla spadnout, ale jde to nějak samo při tom dítěti 😀

albao
25. máj 2011

@cara.m jej, tak to mas super! To ja zase naopak, mala som take kilo naviac, takze ak este zide jedno kilecko, budem len rada 😵 😝 😀 Dovod, preco kojit dalej 😀 😀 😀

@maova no ja prave asi budem na sklenickach. Pri hyperaktivnom dietati ako Hanka si neviem predstavit zhanat bio zeleninu tu na predmesti a este si najst cas ju varit. Je mi to luto, chcela som varit ... mozno este najdem dobry zdroj zeleniny dovtedy a aj cas. uvidime, tie deti sa stale menia.

cara.m
25. máj 2011

@albao no myslím, že ty kila ještě dolů půjdeou 😉
hele když to nastrkáš do parního hrnce, je to hned 😉 Adík je taky hyperaktivní dítě 😀 ale říkám si, strčit to do pařáku snad stihnu 😀

cara.m
25. máj 2011

@albao já objevila farmáře, co vozí zeleninu ale zatím ještě nemají mrkev, ale teď se dívám, že už se v nabídce objevily ředkvičky, tak snad bude i mrkev brzy 😀

albao
25. máj 2011

@cara.m no prave ... zdroj je ten najvacsi problem. Moja mam by mi dopestovala, lenze ona je 200km daleko 😒 A so svokrusou sa nemusime, navyse ona pestuje stylom "co najviac hnojiva, nech sa mame cim chvalit" 😎

cara.m
25. máj 2011

@albao já ze začátku asi koupím mrkev nějakou bio v Globusu a pak budu shánět. Mamča mrkev zasadila, ale něco nám ji sežralo 😠

maova
25. máj 2011

@cara.m já se asi podívám po mražené bio zelenině, protože v okolí nevím, kde bych co kupovala. Jedině zkusit farmářské trhy 🙂

@albao já to chápu, taky se bojím, že budu mít málo času, ale manžel je často doma, tak snad to nějak zvládneme. Já ještě pracuju a teď je toho zrovna hodně, tak je to trochu náročnější všechno na čas, ale při nejhorší, když bude den a nebudu stíhat, tak dostane taky skleničku 🙂 Jen chci, aby si zvykla a na to normální jídlo 🙂

cara.m
25. máj 2011

@maova ty pracuješ? A jak to zvládáš? Já přemýšlím, že taky začnu. Chtěla jsem v půl roce malého, ale asi začnu až v roce. Ale nevím, zda to budu stihat?

maova
25. máj 2011

@cara.m já to zvládám jen díky tomu, že manžel pracuje na směny. Musím hlavně jezdit i pryč, takže je to časově dost náročné, proto ani nestíhám moc vás tady. Ale mě to baví, takže o to nechci úplně přijít a dokud to jde, tak fajn, až to nepůjde, tak to holt omezím a začnu zase později 🙂

albao
25. máj 2011

@maova vsak prave - aj ja pracujem. Dve hodiny denne, ale aj tak sa stane, ze robim po veceroch 😒 A zase nie som uplny stroj, potrebujem aj ja aspon 10 minut denne si len tak sadnut. No este uvidim, urcite nieco obcas navarim, len to asi nebude kazdy den. Vsak aj pre nas navarim tak raz za dva-tri dni a inak jeme chlieb 😀

albao
25. máj 2011

@cara.m inak tie knizky som si napisala do zoznamu na nakup 😵 Uz som sa naucila kocikovat jednou rukou a v druhej drzat casopis, tak vymenim casopis za knizku 😝 😀

cara.m
25. máj 2011

@albao šikovná jsi 😀 píšla jsem ti IP 😉

elzu
25. máj 2011

@cara.m Ahoj 🙂 ano, jsem rozhodně pro očkování proti TBC! Ptala jsem se na to spousty doktorů, zrovna před týdnem na plicním a tam se doktoři chytali za hlavu, že to vůbec zrušili, neboť mají plné jedno oddělení lisí s TBC a vůbec není pravda, že by to byli jen lidé z nižších sociálních skupin...
Co se týče herpetické encefalitidy, popravdě, o tom ti moc nepovím. Našla jsem si v učebnici nějaké info o průběhu, příznacích a léčbě, ale nějaké věkové omezení tam nepíšou, tak nechci spekulovat 🙂 mám ale pocit, že s herp. encef. se člověk může potkat v jakémkoli věku...

cara.m
25. máj 2011

@elzu děkuji za info!
No já studovala, jak je nebezpečný opar a že malé děti, co se s virem setkají poprvé mají aftózní stomatitidu, ale může být i herpetická encefalitida. Je to jistě ten nejhorší scénář, ale já jsem plašan. Mamča má opar, ze začátku tady měla zákaz vstupu 😀 teĎ už se to hojí, tak si říkám, že když malého nebude pusinkovat, mělo by to být ok ne?

elzu
25. máj 2011

@cara.m Primoinfekce (první setkání s herpes simplex 1) se u 90% vyvíjí asymptomaticky, tzn.bez příznaků. U ostatních vzniká, jak píšeš, zánět dásní a úst (gingivostomatitida), hlavně u malých dětí a v batolecím věku, později pak spíše jako zánět hltanu (faryngitida).
Jo a teď jsem našla, že onemocnění herp.encefalitidy se vyskytuje BEZ závislosti na věku nebo pohlaví. Ale je to onemocnění spíše vzácné. Určitě je dobře, že v té akutní fázi tvoje máma s malým nebyla, ale je jen otázka času, kdy se s HSV malý potká...a s 90%ní pravděpodobností o tom vůbec nebudeš vědět! Teď už by tvoje máma být infekční neměla, ale HSV je taková-svině-virus, zůstává v člověku "schovaný a spí", takže pak stačí stres, snížení imunity z jakéhokoli důvodu a je zpátky...

sjussi
25. máj 2011

@maova jj ja varim sama

zutom78
25. máj 2011

Ahojte kočky, som tu nová, tak sa akosi neviem zaradiť. Chcela by som poradiť. Drobček mal minulý týždeň 4.mesiačiky, ale už nekojíme. Odkedy môžem začať s prvým príkrmom? Ďakujem

ivkaj
25. máj 2011

Čaute, teda vy jste mě s tím očkováním na TBC pěkně zvyklaly. Máma je zdrav.sestra a skoro mi vynadala, že malého nechci nechat naočkovat (ale ona hudrala i když sme malému nechtěli dávat dudlík). Zkusím se zeptat Dr. v poradně co ona na to.

@cara.m @maova nejsou ve vašem okolí farmářské trhy, že by ste si kupovaly zeleninu tam? Já mám ze začátku v plánu asi skleničky a zeleninu z vlastních zásob až na příští sezónu. Jen budu muset babičce vysvětlit, že přemíra hnojení je občas na škodu.

albao
25. máj 2011

@zutom78 ahoj! Ak ste na umelom mliecku, tak v podstate mozte zacat. Ale niektori pediatri odporucaju este chvilku pockat. Vo vseobecnosti sa hovori po skonceni 4. mesiaca deti na UM a po skonceni 6. mesiaca deti na MM. Ale je to veda, lebo ide o zrelost creva a to sa tazko odhaduje.

ellahop
25. máj 2011

dnes sme boli na kontrole u dr. a maly ma 8200 gramov,,, buco jeden... 🙂 sestricka nas odvazila, kedze dr telefonovala a nemali tam ziadnych pacientov. ockovanie nam odkladaju az okolo 20 juna koli tomu ze maly jedol antibiotika a chem sa vas opytat, periete uz babatkovske veci s tymi vasimi? lebo... maly uz tak casto negrcka a ani sa neprecikava... takze tych veci uz tolko neminieme. davam mu kazdy den nieco ine, spi v pyzamku a teraz mi je napr luto, ze sa mi este nanaplnila pracka s jeho vecickami, a ma tam pripravene na pranie dvoje super letne gate... tak by som to najradsej tresla do pracky s nasimi,,,, farebnymi vecami... aj tak periem v persile sensitive... a aj avivaz mame babatkovsku...

zutom78
25. máj 2011

@albao Ahoj. Veď práve, všade sa píše po skončení 4. mes., ale čítala som už aj to, že sa môže hneď po začiatku 4.mes. Nechcem nič unáhliť, ale malý je taký hladoš, že už v 3. mes. sme začali papať mliečko dvojku, čo ho jednotka nedokázala zasýtiť. Aj tak teraz občas papá aj každé 2 hodiny, čo je hladný. Veď uvidím. Starší synátor má 10. rokov, ale to bolo ďaleko, a akosi si to nepamätám, ako sme začínali.

zutom78
25. máj 2011

@ellahop Ahoj. Ja už periem malého vecičky s našimi od 2.mes. A všetko je v poriadku. Treba raz vyskúšať, a uvidíš na drobcovi, ako to znáša.

ivkaj
25. máj 2011

@ellahop taky už peru věci dohromady. Používám stejně jako ty Persil Sensitiv, jen máchadla dávám trošku a je taky nějaké Sensitiv. A zatím je všechno v pohodě.

@zutom78 a nechceš je ještě o příkrmech poradit s Dr.? Jinak moc pěkně je to popsané na odkazu co sem dávala cara.m

ellahop
25. máj 2011

@zutom78 moj maly mal 21.4. 4 mesiace a zacali sme asi 27.4. to bolo po velkej noci, najskor pozvolna... tak ako sa ma,, ze najprv tri lyzicky a tak,, ale to sme hned zavrhli, a riskla som to... papal normalne ziadny problem. prvy mesiac sme davali iba obed zeleninu a rozne jej kombinacie, teraz ma 5 mesiacov, papa uz aj masko. a desiatu a to ovocie alebo kasu... a vsetko v pohode.. inak, ked som s tym zacinala nasadila som mu probiotika biogaia.. ale ani tie uz netreba..