icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

misha8
25. máj 2011

@maova ahoj my už papame , nejde ani tak o to , že by ti nechcela potom domace jedlo alebo skleničku to si nemyslím ....na začiatku ti ale spapá tri -štyri lyžičky a ja si myslím , že je vyhodnejšie ked kúpiš prvú mrkvu v skleničke , vydrži ti to aj tri dni lebo tak budeš skúšať , jeden druh zeleninky 2-3 dni, potom zmeníš a nemusíš variť 1 mrkvu 😉 neskôr ked bude papať viac druhov naraz môžeš variť bud na pare alebo vo vode .....ja aj varím aj davam skleničky hlavne s tým maskom sú praktické inak by asi kraličie , telacie neochutnala 😀
@zutom78 ahoj po ukončenom 4 mesiaci 😉 ked je hladoš tak kludne môžeš začať zeleninkou 🙂

misha8
25. máj 2011

@ellahop pekná váha my mame 673Og 🙂 tiež pekná buchta , inak deckár mi povedal , že malá vôbec nie je spastická , že máme tonus ok , že nechápe prečo cvičime vojtovku a teraz si vyber , inak ani mne sa už nezdáá ale som si povedala, že už ked sme začali ešte vydržím aj ked ten reeeeeev je šialenýý 😖

maova
25. máj 2011

@sjussi a jakou zeleninou jsi začala a jakou pak pokračovala? 🙂 A když jdeš někam pryč, tak jak to děláš, dáváš skleničky, nebo si to nějak připravuješ dopředu?

@zutom78 vítám tě tady 🙂 Nelinka měla taky minulý týden 4 měsíce, tak jsem myslela, že můžeme s příkrmama začít, ale doktorka nám včera říkala, že až od ukončeného 4. měsíce. Ale říkala, že tak za 14 dní můžeme pomalu začít 🙂

@ivkaj u nás podle mě o kousek dál nějaké farmářské trhy jsou, musím to zjistit a zkusit se tam podívat 🙂 A jinak jezdíme do Globusu a tam mají taky bio zeleninu, ale nevím, jak moc se tomu dá věřit.

@ellahop já zatím peru Nelinčiny věci pořád zvlášť. Ale taky jsem přemýšlela, od kdy to začít prát dohromady.

maova
25. máj 2011

A Nelinka váží 6600 g 🙂
Ještě jsem se chtěla zeptat, koupete děti ještě ve vaničce nebo už ve velké vaně? My jsme zatím koupali ještě ve vaničce, ale už jí začíná být nějaká malá a zase nevím, jestli už je velká vana v pohodě?

maova
25. máj 2011

@misha8 no to máš pravdu, králičí a telecí masíčko jí asi kupovat nebudu 😀 Já nevím, pořád to tak zvažuju, jak tu udělat 🙂 Ještě máme chvíli čas, tak uvidím 🙂

misha8
25. máj 2011

dnešná poradňa 6730g 62 cm 🙂 očkovanie bola statočná len teraz je mrzutáá bubuľka moja....inak čo som sa pýtala , absolutne sa nemajú babatka porovnávať čo sa týka veku ohľadne čo už vie a čo nie je to veľmi individuálne ....a že je čiperka aj ked sa netočime ešte na bruško 🙂 a tak isto prikrmy nestotožňuje sa s názorom že 6m a musíte hned začať prikrmy alebo my na UM po 4 m je to veľmi individualne - každá mama vie ako jej babo papa, ak prospieva , priberá a nepotrebuje papať skôr ako za tie 3 hodiny tak vôbec sa netreba ponáhľať 😉

misha8
25. máj 2011

@maova aj tak začneš zeleninkou mrkvička , zemiak , brokolička, špenát, karfiolik ,cuketa potom začneš pridávať viacero druhou zeleninky naraz ...potom masko so zeleninkou masko hydinové kraličie . to bude namiesto obeda jednej davky mliečka ( zo začiatku ked ti spapá iba par lyžičiek kludne sprav aj davku mlieka a daj je to)... a potom ovocie - hrušky,jablká, marhule, bananik, slivky, to bude namiesto desiaty - namiesto jednej davky mliečka......... rano ,medzitým a večer podáš mliečko klasicky poprípade kašu na večer ale ja nedavam ,priberá pekne a spinká tiež pekne 🙂

misha8
25. máj 2011

inak od 4 do 6 mesiaca priberajú približne 5OO- 600g mesačne a rastú 2 cm mesačne 😉
od 7 do 9 mesiaca priberajú približne 4OO-500 g mesačne a rastú 1cm mesačne 🙂
od 10 do 12 mesiaca priberajú 300-400g mesačne a rastú 1 cm mesačne 🙂

albao
25. máj 2011

@misha8 kto to tu pisal, strasne sa mi to pacilo "tie kategorie, kedy co dieta ma vediet, su dobre len na to aby sa maminky chvalili, ze maju sivkovne dieta" 😀 😀 Take nieco to bolo a suhlasim!!! Inak sa mi apci nazor tvojej lekarky na prikrmy 😉 Mne sa zatial fakt overilo, ze mam fungovat instinktivne. Take vseobecne rady zatial Hanke vzdy uskodili, takze asi dam na svoj mamickovsky pocit aj pri prikrmoch 😵

@ellahop teeeda, to je vaha! 😀

sjussi
25. máj 2011

@maova zacala sem mrkvi pak brambor,brokolici,dyni a chystam se na spenat....ja nikam tak moc nechodim a kdyz jedu k mamce tak to uvarim u ni,a nekdy koupim i sklenicku...treba tu dyni to sem mela ze sklenicky 🙂

sjussi
25. máj 2011

@maova jo a jeste pastinak

sirael
25. máj 2011

@zuzu1983 Cestu sme zvladli, bolo to uplne v pohode, dnes nebolo az tak teplo, ale tam u tej lekarky, to bolo strasne. ☹ Uz tam vraj hnis nema, ale cele jej to cistila, mna k nej nechceli pustit, ani som nic nevidela, ale taky plac, taky som u nej v zivote nezazila, som plakala aj ja s nou....☹ Bolo to hrozne. A siedmeho musime ist znova a uvidi sa, co bude dalej...☹ Ale ockovanie mame este zakazane. A ked som tam videla, ake problemy s tym maju deticky - ze aj uzliny z toho navieraju - tam im ultrazvuky robili a neviem co este, fakt by som si velmi rozmyslela, keby to nebolo povinne, ci by som to dala alebo nie...☹ A vy ste ako zvladli kontrolu? Nozicky su v poriadku? Vidis, my ani to nemame este uplne tip-top. Ach jaj....☹

albao
25. máj 2011

@sirael bozinku, to mi je luto, ze ste sa tak potrapili ☹ Daj Saske pusinku odo mna, babatko malinke

haniula
25. máj 2011

@ellahop to je ale váha!!! a nám nadávají, že malá je buřtík... 😀 brouček!!

misag23
25. máj 2011

@kamusek Děkuji, dneska jsem čajík byla koupit, tak jsem zvědavá, jak bude malýmu chutnat. Doufám, že víc než ten bylinkový. To je snad jediný ovocný sáčkový čajík pro děti už od 4. měsíce, jinak mají všechny až od půl roku a výš 😉
@skubanekka My jsme dnes byli venku celé odpoledne. Ani jsem nevěděla, že se to už blíží i k nám.
@monik1 Moni, my chodítko kupovat nebudeme, přijde mi to zbytečné 😉 Židličku už máme objednanou, zrovna mi teď přišel mail, že už je na prodejně k vyzvednutí. Vybrali jsme nakonec tuhle http://www.baby-car.cz/cz-detail-252288-jidelni... (zelenou - tukana).
@kamusek @cara.m Tak já jsem očkovat proti TBC nechtěla, ale teď jak vás tady čtu, tak nad tím pořád přemýšlím. Ještě se o tom poradím s doktorkou, až půjdeme na kontrolu.

zuzu1983
25. máj 2011

@sirael ach jaj. chúdatko malé. ☹ ja som veru aj nad tým rozmýšlala, že nedať ho zaočkovať na TBC, ale ked je to povinné, nemala som na výber. a dnes ráno mu tá chrastička znova celá odpadla, ale žiadny hnis mu tam už nevidím. tak dúfam, že už to skončilo. len mu ostal taký červený fliačik. tak som zvedavá, čo to bude robiť ďalej. dúfam , že už nič. no a my sme kontrolu zvládli na jedničku. nožičky sú v poriadku, tak už nemusíme chodiť na kontrolu. 🙂 a našťastie nebolo tak teplo, tak sa to auto dalo zvládnuť. a vy nožičky nemáte dobré? ešte stále balíš naširoko?

misha8
25. máj 2011

@albao ja mám dokiho chlapa a fakt on má uplne moderné názory a super prístup formou komunikacia medzi maminou 😉
@sirael posielam Saške pusinku 😨

ellahop
25. máj 2011

@sirael fuu, chuda mala saska,, ale neboj sa lekari dobre vedia preco ta poslali von, tazko sa im zvlada to male uplakane babatko, a nie este uplakana maminka... neboj na buduce to bude ok,,,

misag23
25. máj 2011

@maova @cara.m Holky, přesně takhle to chci dělat s vařením já. Doma vařit a ven brát skleničky, případně když občas nebude čas, tak je použiju taky. Hlavně nechci, aby si zvykl jen na skleničky, pak je prý těžké přecházet na domácí stravu. Už jsem koukala v Globusu, že tam mají Bio mrkev a u nás se teď konají farmářské trhy, tak doufám, že tam toho brzy začnou mít více než jen kytičky a bylinky 😀 Minule měli už i květák 😀
Jinak už jsem taky začala pracovat, ale chodím jen na jedno odpoledne v týdnu (hlídá tchýně a pak si ho převezme manžel, když přijede z práce) a pak ještě dělám občas po večer z domova. Vzhledem k tomu že nekojím, tak to je bez problémů, nakrmit ho může kdokoliv 😉

sirael
25. máj 2011

@ellahop To je dobry cvalik veru...🙂 A aj ja uz periem Saskine veci s nasimi...🙂
@zutom78 My mame dnes presne 4 mesiaciky a uz chcem zacat s prikrmami (mala je uz len na UM), aj ked lekarka mi vcera hovorila, ze mam zacat az v 6.

sirael
25. máj 2011

@albao Dakujem...🙂 Aj som na teba myslela, ked sme boli v Biskupiciach a videla som maminky s kocikmi, ze ci to nie si niektora ty...😀 Dam jej pusinku ranecko rano - od tety albao, ked sa zobudi...🙂
@misha8 Krasne miery ma babulka...🙂 A drzim palce, nech nema ziadnu reakciu....🙂
@zuzu1983 Juj tak drzim palceky drobcekovi, nech uz sa to zahoji a nech uz to je cele v poriadku! 🙂 A k nozickam gratulujem, ze je uz vsetko o.k...:-) my sme ani nebalili nasiroko, ani nemusime, ale nemala vobec vyvinute jadierka v klbikoch, uz sa jedno vyvinulo, ale druhe este stale nie a lekar nam dal pol roka, ze do pol roka sa to musi vyvinut a ked nie, tak ja ani neviem co potom.......proste zijem s tym, ze sa jej URCITE vyvinie....🙂
@misha8 Dakujeme za pusinku...🙂 Odovzdam rano...🙂
@ellahop Dakujem pekne....🙂 Dufam, ze to uz bude o.k a uz budeme mat po tom......

Dnes mame krasne 4 mesiaciky...😀 Az mi je luto, ako to hrozne uteka....☹

misag23
25. máj 2011

@maova Pokud už Nelince byly čtyři měsíce, tak už má ukončený 4. měsíc, ne?

misag23
25. máj 2011

@sirael Gratulujeme ke čtyřměsíčninám. Chudáček malá si je dneska moc neužila, když ji takhle potrápili, ale snad už to bude jen lepší.

misha8
25. máj 2011

@sirael jeeeej gratulujeme 😉 no už spinká zatiaľ bez teploty len bola strašne plačlivá ☹

misha8
25. máj 2011

baby ešte praktická rada kto ste na UM minimálne by deťúrence mali vypiť 500 ml mliečka za den , aj ked prikrmujeme ( lebo to zistíte , že ako začnú papkať zníži sa množstvo mliečka ktoré vypijú ) a vodičky alebo čajíka tých 200 ml 😉 😉 😉 😉

ivkaj
25. máj 2011

@misha8 tak teda dětského Dr. chlapa závidím. Slyšela jsem názor, že když si tuhle specializaci chlap vybere, dělá to proto, že chce. Potkala jsem pediatra chlapa v porodnici a byla jsem z něj úplně unešená. Koukám, že u tebe je to asi stejné.
@sirael co malinká, už je jí po tom "zákroku" líp?

sirael
25. máj 2011

@misag23 @maova Aj mna napadlo to iste, ze sak ked uz ma 4 mesiace, tak uz ma ukonceny 4. mesiac...🙂 Dakujem pekne ku gratulacii - no fakt, mala dnes oslavovala svoje vyrocie fakt velmi blbo...☹ Ach jaj - ale tak uz snad bude vsetko o.k. 🙂
@misha8 Dakujeme...🙂 Tak nech spinuska co najlepsie a rano nech sa zobudi uplne v pohode...🙂 No a nevies ty mi tak nahodou poradit, ako mam do nej natlacit 200ml tekutin? Mne vypije tak maximalne 20ml denne a to do nej doslova cpem!!! Caj vobec, tak tlacim lucku, ale bez uspechu. Myslis, ze uz jej mozem skusit dat tie stavicky co su od 4.mesiaca? Lebo ja fakt inak neviem...☹

maova
25. máj 2011

@misag23 taky jsem si myslela, že když už byly Nelince čtyři měsíce, tak má ukončený čtvrtý měsíc, ale doktorka říkala, že ne, že ten bude ukončený až jakoby s tím začátkem pátého. Tak nevím, ale ještě chvíli počkáme, ono Nelouškovi nic neuteče, myslím, že jí mlíko zatím stačí, tak je to v pohodě 🙂

maova
25. máj 2011

@sirael taky gratulace ke 4 měsícům 😵

sirael
25. máj 2011

@ivkaj Ano, uz je lepsie...🙂 Dakujeme....🙂 Uz sladko odfukuje...🙂